0 oy
399 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,879 puan) tarafından

Şimdi kızlar oğlum 18 aylık önceden baba mama dede derdi şimdi onları soylemiyo anne demeye çalışıyor annn diyor sadece şışşt diyo gol diyo attı diyo alkış yapıyor daha önce el sallıyordu artık onu da sallamiyo ismine hiç bı şekilde tepki vermiyo ama komut alıyor mesela gel diyorum geliyo al diyorum otur diyorum bunları yapıyor bazen durup dururken kafasını hızlı hızlı sağ sola sallıyor bu aralar bide sevdiği bi şarkı ses duyunca etrafında dönerek oynuyo seviniyor bide sinirlenince kafasını yerlere koltuğun başlıklarına vuruyo şimdi otizm belirtileri var mı bu çocukta kızlar kaç gündür üzülüyorumm kime desem yok öyle bişey çocukta kendini kurma diyolar randevu aldım götürcem bu arada yinede sizede sormak istedim cevaplarsanız çok sevinirim 

12 Cevaplar

0 oy
önce (1,902 puan) tarafından

Ekran izliyor mu bu arada her belirti otizm değildir ama içinizin rahat etmesi için gösterebilirsiniz 

önce (1,879 puan) tarafından

Söyle izliyo baby TV var orda sayılar renkler çıkıyor onu açıyorum bakiyo yemek yerken ve altını değiştirirken de sadece karpuz adam yada işte İngilizce sayılar şarkılar var onu açıyorum bu arada çok inatçı bı çocuk altını bile ayakta değiştiriyorum 🙄🙄

önce (1,902 puan) tarafından

Ekran da çok etkiliyor az izlese de zararı var özellikle konuşmasına o yüzden tamamen bırakmanızı tavsiye ederim 

önce (3,025 puan) tarafından

Uyaran eksiklgii vs de olabiliyor bende bi ara çok çektim oğlumda alt değiştirme vs ama oyaladik biri şekilde. Ekranı tamamen kesin bı bakın.

Teşekkür ederim kestim bu ara TV yi telefonu da umarım düzelir 🙂‍↕️

-Reklam-
0 oy
önce (5,310 puan) tarafından

18 aylık teşhis için küçük değilmi. Tam bilgim yok ama bana normal geldi

Aşı için götürdüm aslında ebe içimi kararttı işte otizm belirtileri olabilir dedi o yüzden bende panik oldum normalde de çok inatçı dediğim dedik bı Bebek ağlamadan 5 dk Durmaz sürekli ağlar istediği olsun diye 

0 oy
önce (30,915 puan) tarafından

Sinirlenince bu aylarda kafasını vurması gayet normal bence ablamın kızına öyleydi hatta şuan benim oğlumda 18 aylık o da sinirlenince bişeyleri atar kafasını koltuklara vurur arada diğer söylediğin şeyleri de yapıyor yani bence otizm değil bu 

İsmine tepki vermiyor hiç bir şekilde normal mi 

önce (30,915 puan) tarafından

Telefon tablet veya TV izliyo muydu onunda çok etkisi olabilir 

İzliyo ne yazık ki çünkü 5 yaş ablası var o bakarken oda bakiyo ama genelde eğitici şeyler açmaya çalışıyorum 

0 oy
önce (404 puan) tarafından

Bunu buraya sorma canım bı dk götür en iyisi teyzemin kizinin oglunda hiç bı belirti yoktu sadece çamaşır makinasini saatlerce izledi sordu dedim dk gotur otizm dedi erken teşhis edildi şuan 2 sınıfa gidiyor maşallah iyi yani sende goturmelisin en iyisi

Götürcem canım götürcem özele götürmeye karar verdim o bizi nasıl yönlendirirse o şekilde ilerlerim

önce (404 puan) tarafından

Özele değil araştırma hastaneleri her zaman daha iyi canım bak babamı özele götürdüm beyin emari cekildi neyse dk bizi odasına çağırdı dedi babamızı hemen araştırma hastanesine götürün burası para tuzağı çıkamazsınız 

Dinlersen yani bide gayet normal hareketleri benimkilerde küçükken oyleydiler ama görür aklinda kuşku kalmasin

0 oy
önce (7,121 puan) tarafından

Anlatigin seyler gayet normal ismine tepki vermedine doktos direk bakar oda yenimi oldu yoksa ara sirami bakmiyor

Yeni olmadı canım doğduğunda beri bu şekilde hiç tepki vermezdi ismine hâlâ daha öyle 

önce (7,121 puan) tarafından

İsmine bakmamasi gelisim geriliği olabilir cnm doktoruna gotur ertelemeden

0 oy
önce (319 puan) tarafından

Benim kızım da 18 aylik hemen hemen , oda sinirlenince kafasını yere filan vuruyor, anne diyor mama dihor çok kelimesi yok doktora sorduğumda normal bunlar dedi

Umarım normaldir bizimde tek kuşkum ismine tepki vermemesi mesela Mete al dediğimde bakar alır ama sadece Mete dediğimde bakmaz 

0 oy
önce (2,335 puan) tarafından

Normal.

Ama olmayadabilir.

Benim bebeğim 18. Ayında 5-6 kelimesi vardı o kadar sadece bir tanesi anlamlıydi.

Gelişim uzmanı gördü ikili bile söylemesi gerekiyor dedi test yaptı su anlık sorun yok takipte olmalıyız dedi gönderdi 18-24 aralığında hiç bir kelimesi yoktu sadece dede mama baba derdi nadiren.

27. Aya geldiğinde 70 e yakın kelimesi vardı dediğim herşeyi anlıyor  yönergeleri yapıyordu.

Ama hiç bisekilde ikili cumlesi yoktu baba gel anne ver gibi.

En zirvesi olan çocuk psikiyatriye götürdük doktor genel Bilgi aldı bizden kızıma sorular sordu komutlar verdi hepsini yaptı hepsini anladı sadece dil gelişimi bir tık geriden geliyor sorun yok 3 yaşına kadar bekleyelim dedi.

Göz teması ve adına bakması hep vardı şükür hiç sorun yasamadik 

29. Aylığa kadar 

Kendi etrafında dönme kanat çırpma.

Sese hassasiyeti eşyalar yer değiştirse ağlama krizi 

Ekolali otizm belirtilerinin çoğu vardı şimdi nerdeyse hiç biri kalmadı doktor şüphelenmedi bile sadece denver 2 testi yapılacak genel gelişimini görmek için şimdi ikili cümleleri söylemeye başladı bizim en büyük sorunumuz ekrandi ekranı kesince cümlelerde gelmeye başladı başka merak ettiğiniz birşey olursa sorabilirsiniz hepsini ❤️❤️

önce (3,076 puan) tarafından

Doktorunuz nerde ve adı ne acaba bir konuda araştırıp danışmak istiyorum 

Çam sakura hastanesiydi bizim İstanbul 

önce (3,076 puan) tarafından

Anladım canım maalesef Ankaradayım ben

Bu aralar ellerini sevinince çırpma gibi yapiyo ama çok fazla değil alkış yapar genelde bide ama önceden yaptıklarını şimdi yapmıyor el sallardi şimdi sallamiyo baba dede mama derdi demiyo şuan ismine zaten hiç tepki vermiyo sadece Mete al dersem dönüp bakiyo ama Mete Mete diye seslensem düşük sesle yüksek sesle yinede dönüp bakmıyor kulağında sorun olabilir mi diye düşündüm çünkü yeni dogdunda bı kulağı geçmemişti o da anne karnında kakasını yaptığı için 5 aylıkken götürdüm geçti ikisidende ve yüksek sesten korkuyo biraz yüksek ses olunca hemen gelip sarılıyor bu da mesela beni düşündürüyor 

Benim kızımda yuksek sesten korkar çoğu çocuk korkar ben bile korkarim bazen kulaklarını kapatır mi demişti doktor bize kapatmıyor dedim kapatması iyi olmuyor otiizm belirtisi çünkü

.bana çok otizm gibi gelmedi ama yinede doktora gösterilmesi önemli 

0 oy
önce (8,866 puan) tarafından

İsmine tepki vermemesi dışında diğerleri normla bence. Ama tek bir belirti de olabilir inşallah öyle bir şey yoktur 

İnşallah umarım yoktur canım valla bende kuruntu yapıyorumdur inşallah olmasın yeter ki ama bazı hareketleri beni düşündürüyor mesela yüksek sesten korkuyo gelip bana sarılıyor hemen sese hassasiyeti var 

Gelip size sarilmasi korktuğu için işte otizmde korksada gelip size sarilmaz kendi içinde bastirirr o duyguyu tekrarlayıcı hareketler yaparak her çocuk korkar yüksek sesten sarılma ihtiyacı korkudan işte 

0 oy
önce (5,784 puan) tarafından

Belli ki normal olmayan şeyler var ve şüpheye düştün. Anormal olan şeyleri bideoya al ve psikiyatri doktoruna göster derim.

Teşekkür ederim evet şüphe var bende canım biraz da panik atak hastasıyım sanırım herşeye panik yapıyo da olabilirim özelde götürmeye karar verdim yorumun için teşekkür ederim ❤️

önce (5,784 puan) tarafından

Video çekmeyi unutma,onu sorabilirler

Denk geldikçe videoya alicam aklımda bide mesela daha önce söylediği şeyleri unutmalari normal mi acaba yeni kelime öğrenince 

0 oy
önce (1,546 puan) tarafından

Canim benim bebisde. 17aylik aynı şeyleri yapıyor senin bahsettiğim şeyler tam otizm belirtisi değil ama için rahat etmesi için doktora da danisabilirsin tabiki

İsme tepki vermiyo kafasını bazen hızlı şekilde sağ sola sallıyor ritmik şekilde hani ben yapsam o hızla yapamam onu sevince sevdiği şarkı çıkınca etrafında dönüyor ve sese karşı hassasiyeti var yüksek sesten korkuyo konuşmada gerileme var dede mama baba derdi baybay yapardı şuan onları söylemiyor ve yapmiyo buda beni şüpheye düşürüyor 

önce (1,546 puan) tarafından

Aynn bunlar otuxim belirtisi ama sese karsilik verme bizdede yok ama bahsettiğim tekrarlayan hareketler doktorların sorduğu tanılar bı doktora danisabilirsin erken teşhis her zman iyidir.ve cocogunu senden iyi kimse bilemez

0 oy
önce (232 puan) tarafından

Benim kızımda sinirlenince kafayı yerlere vuruyordu ama büyüdükçe unuttu o otizm belirtisi mi bilemem bizde olmadı ismini daha sık seslen ve söylediği kelimeleri hep gün içinde tekrar et 

Ediyorum şarkı var mesela şek şek şekiller diye onu söylüyo sürekli şek diyo şştt diyo annn diyo gol attı geldimm diyo onun haricinde eskiden söylediği şeyleri şimdi soylemiyo (mama dede baba) gibi el sallama yapardı onu yapmiyo ve yüksek sese hassasiyeti var korkuyo hemen bana sarılıyor 

önce (232 puan) tarafından

Yüksek sesten ben bile korkuyorum ben anlattıklarımda sıkıntı görmedim  problem yapıyorsan doktor muanesine git

0 oy
önce (1,846 puan) tarafından

Bende bı ara kafayı yedim yalan yok 3 gün boyunca tvyi kesinlikle açmadım tlfn tablette yoktu bütün işimi gücümü bırakıp oglumlla ilgilendim sürekli konuştum komut verdim bunu getirirmsn diye anlamas abile gosteriyodum yemek yapınca onuda yanima alıyordum beraber yapıyorduk şükür TV'den uzaklaştı kendine geldi 

Kesinlikle dene cnm 

Bende kestim bı kaç gündür sürekli şarkı söylüyorum ama benim biraz inatçı olduğu için dikkatini vermiyo bana işte komut aliyo mesela emzigini soruyorum gosteriyo aliyo biberonu sorunca alıyor ama işte bazı şeyler beni şüphelendirdi üstte yorumlara yazdım 🙄

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 800 göst.
21 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Birsel.. (42 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 80 göst.
0 oy
16 cevap 660 göst.
0 oy
3 cevap 203 göst.
9 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yildizsumeyye (1,114 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,045 soru

24,177,597 cevap

336,195 kullanıcı

...