0 oy
120 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,306 puan) tarafından

Oğlum 4 aylık olmak üzere ancak 2. Aydan beri meme reddi yaşıyorum. Emzirme danismanı,doktor vs danışsam da hiç bir fayda olmadı ben direttikçe oğlum benden üstün geldi ama yinede iyi kotü az da olsa veriyordum. Ancak son 2 haftadır ise artık mümkünatı yok memeyi almıyor uğunuyor ne yaparsam yapıyım . Aşırı üzgünüm bunun için gogsumden süt çok az geliyor emse de tam anlamıyla zaten doymuyordu bunu biliyorduk kilo alımı azalmıştı mama demişlerdi ama yinede vicdanen emiyor diyordum:( 

Asıl soruma gelecek olursam şuan mama kullanıyoruz doğal olarak ancak ben günlük sütümü de sağıp vermeye çalışıyordum anne sütü gibisi yok diye. Ancak benim sütüm günluk sadece 60-75 bazen 90CC anca geliyor. Toplam 24 saatte gelen süt bu... Ben yinede sağmaya devam etmeli miyim bu bile kârmıdır yoksa kendime işkence mi cektiriyorum sutum bitmiş de ben mi diretiyorum ne yapmalıyım :(

6 Cevaplar

0 oy
önce (643 puan) tarafından

Sağımda sütünün geri çekilmemesi için 2 saatte 1 sürekli sağman gerekiyor canım süt gelse de gelmese de. Gece 3-4 saate Yükseltebilirsin. Birde sürekli dinlenmen ve stres yapmaman gerekiyor . Allah'ın izniyle bu şekilde baya sütün çoğalır 

-Reklam-
0 oy
önce (2,994 puan) tarafından

3.5 aylık kızım var benimde 24 saatte en fazla 90ml geliyor 😟

0 oy
önce (786 puan) tarafından

24 satte bir kere sagiyosunda okadarmi gelio anlamadim.  bes 6 kere sagiyosan anca buladar birikiyorsa sagma makinan falan mi iyi cekmiyirki . yani 6 kere sagsan sagim basi 10 ml eder bu zaten gogusten oylesine akan uste basa bulasan miktar kadar degilmi . yani yani sagma makinan kotu bence bir sagimda bes on ml cikmasi imkansiz degilmi anlamadim 24 saat ocinde bir kez sagip onda 60 ml cikiosa o mantiken uygun az demekki sutun dicemde

önce (1,306 puan) tarafından

24 saatte iki ya da üç sağımda topladigim süt 60-90 CC oluyor canim

0 oy
önce (6,147 puan) tarafından

Ne sıklıkta sağıyorsun onu da yazarsan daha iyi yorumlarız 

Günde 3 kere yapıyordum gelmiyor diye. Gogsum hep yumuşak çünkü hiç sert olmuyor 

önce (6,147 puan) tarafından

Günde 3 sağım 8 saatte bir demek. Sütü arttırmak için yeterli değil. 2-3 saatte bir ısrarla sağarsan gelir. Yine de gelmezse sütün azdır. 

Bende 8 saatte bile dolmuyor gogsum düşüncesindeydim. Birde dediğiniz gibi deniyim teşekkür ediyorum bu arada

2 saat sonra tekrar sağdım ama iki gogsumden toplam 15 CC anca cikti

0 oy
önce (4,957 puan) tarafından

Benim de sütüm azdı. Medela marka hastane tipi sağma makinesi kullanmama, çaylar besinlerle desteklememe rağmen artmadı. Bence 90cc de olsa sağıp ver, kar kardır derim. Benim artık 4. aydan sonra günlük 20-30ccye düşünce bıraktım sağmayı, çünkü o kadar miktarın hiçbir anlamı kalmamıştı. 

0 oy
önce (4,027 puan) tarafından

Surekli sağımda süt artışı yükseliyor mesela ben ilk günler 30 cc zor çıkarırdım sonra 2 saatte bir 60 90 cc sanıyordum bebek 120 cc yükseldi rabbimjn işi 2 saatte 120 cikiyordu sen 2 saatte bir sagim yap mutlaka 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 348 göst.
21 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 149 göst.
17 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde 1prenses_1prens (714 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 237 göst.

Kategoriler

1,476,132 soru

24,164,878 cevap