0 oy
871 göst.
Diğer kategorisinde (1,781 puan) tarafından

Merhaba kızlar benim 3 buçuk ve 1 buçuk yaş erkek çocuklarım var bugün parka gittik parkta okul karşısında gittiğimizde okul çıkış saatiymiş veliler bir banka toplanmış 10.15 kişi oturuyorlardı çocuklar okuldan çıktı aldı geldiler yine aynı yere oturdular ben o sıra çocukları salıncağa bindiriyordum bir çocık geldi 4.5 yaşlarında elinde mavi renk bir araba vardı büyük oğlumda mavi olan her şeye çok heveslidir çok sever çocuğun annesi ilerde duruyordu çocuk yanımıza geldi elinde oyuncak oğlum aa araban çok güzel Hemde mavi renk bir kere bakabilir miyim dedi çocuğun annesi nasıl duydu bilmiyorum ama sakın oyuncağını verme kırar falan dedi ben bi şaşırdım oğlumunda yüzü düştü tabi sadece bakmak istedim kırmam ki benimde bir sürü oyuncağım var ama evden getirmeyi unuttum dedi kadında oğluma dönüp beni ilgilendirmez getirseydin başkalarınınkini niye istiyon dedi oğlum ağlamaklı oldu bende siz herhalde hiç çocuk olmadınız oyuncağı olmadığı için değil unuttuğumuz için getirmedik bi daha da benim çocuğuma dik dik konuşmayın sizi ezerim dedim göz döndürdü çocuğunu alıp gitti 5.10dk sonra çocuk yine geldi al arkadaşım bak oyuncağa dedi ve yine annesi gel diyom sana gel verme anlamıyon mu dedi çocuğa dönüp annesinin yanına gitmesini söyledim çocuk gider gitmez kadın bi güzel ensesine patlattı tokat attı derken çocuklarımı başka şeylerle oyalamaya başladım 

Yani çok saçma bi davranış gibime geldi bana göre benim oğlumunda tonlarca oyuncağı var mesela parka ya da başka bi yere götürünce gördüğü çocuklara gösterir oynamasına izin verir ben asla karışmam vermek istemese bile biraz oynasın derim gönlü olmazsa üstelemem ama bu çocuk oyuncağı vermek istedi tam uzatırken annesi böyle yaptı anlayamadım sebebini ha tamam oyuncak verme diyor sonra gelip benim oğluma dik dik konuşarak çocuğumun bir suçu yokken moralini bozuyor haftada 2.3 kere anca parka götürürüm zaten gittiğimizde de böyle bir olay yaşamak beni çok üzdü oğlum adına keşke daha fazla bişeyler söyleyip haddini bildirseydim dedim sonrasında siz olsanız napardınız bu durumda ya da bu annenin yaptığo doğru bişey mi ben mi doğru olanı görmedim 

Oğlum arkadaş canlısı sosyalleşmeyi çok seven bir çocuktur 

21 Cevaplar

+3 oy
(2,516 puan) tarafından

Herseyde haklısın. Ama seni ezerim cümlesi nedir ya? Orda kadin sana daha ağır bir cümle dese saçma sapan kavga edeceksiniz. İnsanların seviyesine inmeyin bosverin

(1,781 puan) tarafından

Haklılık payın var canım ama keşke daha fazlasını söyleseydim diyorum ha çocuklarım vardı yanımda ses etmedim ama saçma sapan ortada bişeu yokken gelip benim oğluma dik dik bakarak banane getirseydin benim sorunum değil diyp oğlumu hem korkutup hem gözlerini doldurması karşısında dediğim kelime bence çok hafif biraz daha devam etseydi ezerdim de Zaten 🤣hoş bir kelime değil kimseye de kolay kolay söylemem özellikle çocuklarımın yanında ama kendi söylediği şeyleri tartıp düşünmüyorsa kusura bakmasın alacak cevabını oğlumun o dudak bükmesi gözlerinin doluşu sessiz gözyaşı dökmesi hala gözümün önünde bende bir anneyim kendisi nasıl oğlunu düşünüyorsa bende oğlumun bir ebeveyn tarafından zorbalık yaşayıp bu hale gelmesine göz yumamazdım 

(7,925 puan) tarafından
+2

Ben de doğru bulmadım. Hele de çocukların olduğu bir ortamda. Evladınızı doğru yetiştiriyorum diye düşünürsünüz ama girdiği ilk sinir harbinde karşısındakine seni ezerim derse eseriniz olur. Hâlâ da haklı olduğunuzu düşünmeniz üzücü. Onun yerine evladıma bu şekilde davranmaya devam ederseniz konu büyür falan diyebilirdiniz. Sizinki de bir noktada hiddet. 

Ama onun dışında kadın hariç herkes haklı. Allah o çocuğu annesinin hiddetinden şiddetinden korusun. 

-Reklam-
+3 oy
(24,210 puan) tarafından

Kadın iğrenç karakterde biriymiş. Bunun neresi doğru. Yavrucuk da nasıl o kadından öyle iyi bir çocuk çıktıysa üzülmüş senin çocuğuna az sonra getirip vermiş. Kuzucuk bı de annesinden yok yere dayak yemiş. Üzüldüm o çocuğa. Sen demen gerekenin fazlasını demişsin. Ben seni ezerim falan demezdim bu durumda. Al oyuncagini başına Çal deyip uzaklasirdim. Böyle çirkeflerle uğrasip da çirkeflesemem. 

(1,781 puan) tarafından

Yok yok çirkefleşmediö zaten çocuklarım var yanımda ama o an oğlumun halini görünce ağzımdan ezerim lafı çıktı işte 🤣🤣iyiki de demişim dönüp gitti arkasını çocuklar olmasa daha fazla şeyler söylerdim zaten ama çocuklarım her annenin olduğu benim içinde dünyam hayatımın anlamı boştan yere birinin gelip böyle zorbaşaması katlanacak bişey değildi 

+2 oy
(1,006 puan) tarafından

Çocuk doğru yolda gidecek annesi izin verse ..böyle böyle bencil kavgacı şiddete meyilli çocuklar yetişiyor Allah akıl fikir versin o kadına terbiyesiz cahil.

+1 oy
(8,480 puan) tarafından

Parkta biri kızımın oyuncağını istediği zaman kızım vermek istemeyince verelim bak çok sevmiş o da oynasın sonra geri verecek diyorum. Kızım birinin oyuncağını görünce isteyince kimisi hemen veriyor kimisi vermiyor. Ben de vermeyenleri anlamıyorum. Cimriliktendir diyorum herhalde. Gerçekten kimisi çok itici oluyor. Altı üstü bir oyuncak ne olacak versen de iki dk çocuk oynasa sevinse. Kimisi var kızım oyuncağa bakınca anlıyor kadın hemen veriyor böylelerinden Allah razı olsun gerçekten. Cömertlere merhametlilere Rabbim öteki tarafta cömert davranır ama cimriler mal düşkünü olanlar da layığını bulur inşaAllah

(1,781 puan) tarafından

Ah amin inşallah canım ilk defa böyle bi olay yaşadım biz sürekli oyuncak götürürüz zaten gittiğimiz yerlere bu sefer unuttuk işte kadının birden bire parlaması gelip laf söylemesi falan anlayamadım dediğin gibi çocuk yani nolacak ki oğlumun gözlerinin dolması için sebep bile değil bu o olaydan beri oğlumun gözlerinin doluşu gözümün önünde yanlış yaptığı hata yaptığı bişeu olsa tamam ama suçu yok bişeyi yok keşke daha fazla bişeyler söyleseydim diyorum 

(5,771 puan) tarafından

Ben vermek istemiyorum. Bugüne kadar kızımın oyuncağını alıpta vereni görmedim, hatta utanmıyorlar kızımı oyuncağıyla oynatmıyorlar. Başkasının çocuğu mutlu olacak diye niye benim çocuğum ağlasın. Herkes terbiyeli çocuk yetiştirmiyor maalesef. Bulunduğum mahallede de hiç denk gelmedim çocuğunu takip edip uyaran ebeveyn. 

(8,480 puan) tarafından

Bilmem ben öylesine denk gelmedim. Denk gelsem bile güzel güzel oynayın sonra geri getirin derim

(1,781 puan) tarafından

Benim her denk geldiğim çocukta oynayıp geri getiren çocuklardı ilk defa böyle bişey yaşadım benim çocuklarım zaten arkadaş görünce hemen oyuncaklarını götürür paylaşır oğlumun onların onlarda oğlumunkilerle oynarlar onların olmasa bile oğlum bilinçli davranır mesela gidip biraz sen oyna sonra ben tarzında şeyler söyler zaten konuşması çok akıcı her şeyi anlatır tane tane tatlı bi dille giderken mutlaka oyuncağını alır gelir alıp vermeyen olmadı şu ana kadar benim oğlumda öyle başkasınınkiyle oynamaz zaten kolay kolay bir iki bakar götürür verir ama bu araba mavi olduğu için çok ilgisini çekti annenin bu tutumu her ne olurda olsun yanlış çocuk vermek istemese amenna zaten tamam oğlum vermek istemiyor der çekilirim ama çocuk al bak bir kere demesine rağmen annenin verme verme diye üstelemesi garip 

(5,771 puan) tarafından

Size söylemedim zaten bazı annelerin vermeme sebebi cimrilik yada kırılacak diye değil benim başıma sürekli geldiği için ben artık kimsenin dokunmasını istemiyorum. 

+1 oy
(3,920 puan) tarafından

Saçma bi davranış zaten.hayır yani kırılsa nolacak alt tarafı bi araba bir çocuğun kalbini kırmaktan daha mı önemli.böyle kontrol manyakları yüzünden kimi çocuk ya içine kapanık ya da tam tersi zorba oluyor.

0 oy
(4,304 puan) tarafından

Annesinin yaptığı tabiki yanlış. Çocuk kendi vermek istedikten sonra sorun  yok. Olaki oğlun hor kullandı, o zaman müdahale edebilirdi. 

(1,781 puan) tarafından

Öyle tabi ki oğlum zaten çok sosyal bi çocuk dediğim gibi öyle oyuncağa arkadaşlarına zarar verme gibi bi huyu yok bebekliğinde aldığımız oyuncakları bile tertemiz duruyor hala biz parka gittiğimizde kum su oyuncakları dahil oyuncak götürürüz bilerek fazla koyarım mesela kum oyuncakları çok fazla kumu sevdikleri için 7.8 tane kürek var evde iki çocuğum var ama ben parka giderken 4.5 tanesini koyarım olurda çocuk falan gelirse birlikte oynasınlar diye 

0 oy
(916 puan) tarafından

İııyyyyy ne biçim insan bunlar ya valla ıkıncı paragrafı okumadım bile. Ahh canım senin oğlan ne guzel kendini ifade etmiş öyle ☺️ hadi malın kıymetli çocuğun sözlerinden sonra insan utanır bi geri adım atar demi. Sanki karşısında yetişkin biri var gibi banane getirseydin... Diye çocuğa laf yetiştiriyor bir de. Allah'ım kınıyorum ama böyle bir şey yaptırma bana cahillik görgüsüzlük bu 

(1,781 puan) tarafından

Evet canım oğlumun konuşması çok akıcı güzel bi konuşma tarzı var oldukça da kibardır 🤣ben bazen hee dediğimde annecim he değil evet diyeceksin der 🤣

Zaten oğluma o kelimeleri söyleyince çok morali bozuldu gözleri doldu bende o sinirle sizi ezerim dedim göz döndürdü gitti ama keşke biraz daha kabalaşıp anlayacağı şekilde şeyler söyleseydim çünkü çocuğumun o gözlerinin doluş anı gözümden gitmiyor hiçbir suçu yokken böyle olması içime dert oldu 

0 oy
(30,395 puan) tarafından

Bazi anneler yuzunden cocuklar hircin yetisiyor ve toplumumuz bu yuzden kotuye gidiyor  saygi ve guzel muhabbet kurmak varken neden bu bakis acisi niye yani  baksin versin ne olacak kirilsa ne yazar saglik olsun de gec 

Yazik gunah o cocuklar boyle seyler yuzden hircin ve korkuyla buyuyorlar uzucu bir durum

(1,781 puan) tarafından
+1

Haklısın canım zaten çocuğun yüzünde tabiri caizse bi boş bakış vardı farklı bakıyor mutsuz gibi görünüyordu hak yargılamak bana düşmez ama anneye bakınca çocuğu anladım zaten dediğin gibi böyle yaparak geleceğin zorba bencil insanlarını yetiştiriyorlar haberleri yok onlara sorsan gözü açılsın diye yaptım der belki ama böyle göz açmak olmaz 

Biz bugün parka gitmeden markete girdik mesela atıştırmalık bişeyler aldık oğlum anne cipsimi aç arkadaşlarımla yiyeceğim dedi altlarına serdim bi battaniye 5.6 çocuk oturup yedi birlikte aynı şekilde içecek almıştı oğlum onu da götürmek istedi ama arkadaşlarının canının çekeceğimi yanımda arkasını dönüp içmesi gerektiğini söyledim tamam o zaman içmeyim anne görürlerse canları çeker dedi içmeden geri gitti 

Yani demek istediğim ben böyle yapıyorum ama bence çoğu anne böyle davranıyordur doğru olan yapılır ama doğru olmayana müdahale edersin o çocukta kendi istediğiyle arabasını vermek istedi annenin bu boş tutumu sayesinde çocuk kendi başına karar veremeyecek hepsini boşverdiö ama bir oyuncak için çocuğumun gözlerinin dolması hala aklımda 

0 oy
tarafından

Canım bende oğlumu parka götürdüğüm de e çocuk ya oyuncak istiyor yada yiyecek icecek biseyler istiyor o yüzden cantamda oyuncak bisküvi cıpık kıraker falan bulundururum

(1,781 puan) tarafından

Evet canım bizde normalde hep götürürüz yiyecek içecek hatta oyuncaklarını fazla götürürüm çünkü dediğim gibi oğlum çok sosyal bi çocık hemen kaynaşır arkadaşlarına da oyuncak yiyecek vermek ister bende hep fazla fazla götürürüm o yüzden ama bu sefer unuttuk çıktık işte 

tarafından

Allah merhamet versin böyle ailelere 

Hersey ailede başlar 

Ve ailede biter 

0 oy
(3,584 puan) tarafından

Aynısı benimde başıma gelmişti oğlum aynı 3 buçuk yaşında filandi sanırım parka da ayda yılda bir gideriz yani scooter görmüş birinde o da vermiş oğluma sahibi de oğlumdan büyük yani baya 7-8 yaşında filan oğlumda ilk defa sürüyor scooter. Anası geldi oğluma birşey demedi zaten inmişti bankta otururken ne veriyorsun millete scooter ı baban 3500 lira verdi o scooter a bilmem ne ay sinir oldum. Bende duyuyorum yani ama o kadar uzattı ki yanına başkaları geldi onlara da anlatıyor hayır yani babası 3500 tl para verdi ı scooter a diye. O an üzerimde para olsa suratına çarpıp al paran kadar konuş lan dicektim. Bence yaptığı yanlış. Paylaşmaya zorlamamak lazım ama paylaşırsa da bu kadar tepki gösterilmez. 

0 oy
(130 puan) tarafından

Geçen bende aynısını yaşadım. Benim çoçugum değildi ama başka bir çoçugum elinde labubu oyuncagı vardı başka bir çoçukta oynamak bakmak istedi. Annesi uzaktan gelip sakın verme elleri temizmi pismi belli değil  herkeze verilmez dedi çoçuk elim temiz abla desede kadın nerden bileyim deyip azarladı. Koruduğu çoçugu da öyle küçük falanda değil ortookul forması vardı üstünde büyüktü çoçuk. 

Sonra bu çoçuga üzülürken bir baktım bu çoçuk bir başka çocuğa zorbalık yapıyor zorla üstünü çıkarıyor tekme atıyor kolundan çekip başka yere fırlatıyor. Bu sefer bu çoçukga çok üzüldüm. Ama bu sefer tepki gösterdim . Senin yaptıgın zorbalık ikinizde çoçuk sunuz terbiyeli olun diye kızdım annesi parkta yokmuş söyledigi ne göre. O dövdü güzel çoçugada çantamda ne varsa süt falan verip evine gitmesini söyledim ama çoçuklar birbirinden vahşi kime nasıl davranıcagını şaşıyor insan. Rabbim çocuklarımı egitilmemiş terbiyesiz ahlaksız çoçuklar dan korusun. Korkuyorum artık

0 oy
(648 puan) tarafından

Böylesi insanlara laf anlatamazsın şu dünyayı keşke çocuklar yönetseydi ne yaşanır bir dünya olurdu. Yavrum dayanamamış gelmiş al oyna istersen demiş gönlü güzel bir çocukmuş. Annesi içinde aynı şeyi diyemiycem hani kırıldı ne bozulsa ne alt tarafı bir oyuncak araba. Çocuğumun tonlarca oyuncağı çöp oldu hepte başkası kırdı aaa sen niye böyle yaptın demedim oğlum kırıldı bak deyince alırız annecim önemli değil derim. Siz gerekenş söylemişsiniz hatta az bile söylemişsiniz keşke oğlunuza dönüp oğlum sen 3.5 yaşındasın karşındaki 2 yaşında aldırma sen annem derdim

0 oy
(1,252 puan) tarafından

Açıkçası ben daha çok diğer çocuğa üzüldüm. Çocuk bile anne olacak kadından daha merhametli kıyamam yaa

(1,781 puan) tarafından

Evet bende çok üzüldüm çocuk adına çocuk zaten oraya gelip oğlumla oynamak istedi ama annesi izin vermedi hangi sebepten bilemem ama sebep olacak bişeyimizde yoktu 

(1,252 puan) tarafından

Boşversene canım mantıklı bi sebep mi arıyorsun böyle bi insanda. Bi daha görmeyeceğin insan üstünde durma bile. Yazık o çocuk onunla yaşamak zorunda 

0 oy
(985 puan) tarafından

Ben de paylaşımcı biriyim hatta al senin olsun diyen biriyim ama bu devirde çocuklar gidip de birinden bir şey alma ya da istemeye alistirilmamali hastalık bulaş riskinde var kadın katil olabilir psikopat olabilir neden bir oyuncak için böyle muhattap oluyorsun istanbulda olsan çekip vururlar seni asla tavsiye etmem burda direk çocuğu vuruyorlar popo neler duyduk neler son olarak çocuğun her gördüğü şeye sahip olamayacağını bilmeli mesela bize öğretmen beslenme vermiş salam sucuk ve türevleri yasak ama kadınlar patates kizartiyor fumeli tost yapıyor çocuğum anne falanca fumeli tost getirdi ben de istiyorum diyor ben hayır sadece kaşarlı goturebiliriz yasak diyorum o anne ama falanca getiriyor diyor olsun o kurala uymamış olabilir öğretmen kizmamis olabilir ama biz uyacağız onlar sağlıksız diye yasak dedim 

3 yaşında bir çocuğun bu kadar bir renge takıntılı olması normal bir durum değil otizim de böyle takıntılar olabiliyor yani otizimli demiyorum direk çocuğunu bilmediğim için 

(6,167 puan) tarafından
+1

Vay be uzaktan teşhis koydu bayan çok bilmiş. Takıntılı dememiş hevesi var çok seviyor maviyi demiş

Hani oğlan çocuğu ya. Kızlarda pempe tonu sever ağırlıklı bilmem biliyormusun. 

tarafından

Canım her takıntılı olan otizim değildir 

Otizim bambaşka bir şey dir 

Benim oğlum 6 yaşında hem otizimli hem epilepsi teshisi koyuldu.

(985 puan) tarafından

Otizimli demedim ayrıca otizimin 500 tane çeşidi var zekası ileri davranışı normal otistikler de var bu bayanın çocuğu üç yaşında ileri düzey cümle kurup cevap vermiş mesela 

(1,781 puan) tarafından

Canım ilk olarak ilk yazdığın paragrafa cevap vereyim benim çocuklarım kimsenin bişeyini zorla isteyip alan çocuklar değiller ha 2 yaş dönemlerinde çoğu çocukta olduğu gibi misafirliği gittiğimiz yerlerde oyuncak götürmek istiyordu ama sürekli olarak başkasının eşyasını getirmeyeceğini sadece orda oynayabileceğini anlattım oğlum 2. Anlatmamda anladı bir daha eve götürme isteği olmadı hiç bir zaman tutturmadı benim olsun diye zorbalayarak kimsenin elinden bişeyini çekip almışlığı yoktur başkasının eşyasına sahip olma istediği de yok ayrıca gereken her şeyini babası annesi olarak biz tedarik ediyoruz hiç bişeude gözü de kalmaz ama bu çocuk sonuçta merak edip öğrenmesi gerekiyor ya hani ben oğlumu kodeste büyütemem illaki kendi fikirleri istekleri olacak o çocuktan da gayet kibar bi dille istedi bir kere bakıp verebilir miyim arkadaşım oldu kurduğu cümle 

Otizim konusuna gelecek olursak bu yorumun biraz saçma olmuş özelliğini huyunu yetişme şeklini bilmediğiniz bi çocuğa bu genellemeyi yapman çok yanlış 

Oğlum evet 3 buçuk yaşında ama 1 buçuk yaşından beri cümle kurabilen bi bebekti bunun sebebi olarak fazla ilgi kelime sayısı arttırma çabası doğduğu andan beri kitaplarla haşır neşir olması olabilir oğluma hanileylen bile sürekli konuştum onunla yenidoğan döneminde oğluma şarkılar söyleyip konuştum bazıları güldü yenidoğan çocuk ne anlar kitaptan şarkıdan diye ama ona öyle davranmak beni çok mutlu ediyordu aklı yetmeye başladığından beri sürekli kitap alır gelir hadi anne oku diye çevremde de oğlumla yaşıt çocuklar var hepsi olmasa da bazıları oğlum gibi konuşkan bazıları daha çekingen ama benim oğlumda çekinme yok özgüveni yüksek kibar konuşkan naif bi çocuk mavi renge takıntısı değil ilgisi var her çocık nasıl farklı şeyleri sever onunla ilgilenirse benim oğlumda mavi renk ve Şimşek mcqueen aşığı bi oda yaptık her şeyi Şimşek mcqueenli mesela halısından yatak örtüsüne perdesi avizesi ama takıntı değil odanı nasıl yapalım dediğimde Şimşek mcqueen olsun hepsi dedi seviyor işte çocuk konuşmasının akıcı kibar olması mavi rengi sevmesi size otizm mi çağrıştırdı aklınıza ilk gelen bu mu oldu hayır çocuğumda bişey olmamasına rağmen yazıyo görünce bi içim çekildi de bu kadar bilmediğin şey hakkında teşhiş koyman olabilir demen doğru mu 

0 oy
(15,940 puan) tarafından

Seni ezerim hariç gayet haklısın ezerim olmamış mevzu çirkinleşebilir çocukların önünde gerek yok. 

0 oy
(4,151 puan) tarafından

Bencill insan valla bu devir insanı şimdi ki  o çocuk ne paylaşımcı olmaz .hep akranları belki zorbalayada bilir ..

0 oy
(127 puan) tarafından

Benim çocuğum da parka mutlaka elinde bir oyuncakla gider ama isteyen herkese verir birlikte oynarlar hatta bir kere bir çocuk topumuzu istedi çok ağladı diye topunu ona verdi al senin olsun dedi. Benim merhametli yavrum keşke herkes merhametli yetistirse çocuğunu 

0 oy
tarafından

Öncelikle kadının tepkisi çok yanlış sert bir tepki göstermiş ama şöyle birşey var çocuk vermek istemiyorsa vermez göstermez benim oğlumda götürdüğünde bazen gösterir verir bazende göstermez vermez ben asla ver diye ısrar etmem oğlumun kararına saygı duyarım 4.5 yaşında bu arada. Sizinde orada ezerim cümleniz gereksiz bir cümle. 

Oğlum parkta birinin oyuncağını istediğinde annecim vermek istemiyor vermek zorunda değil diyip yanıma alıyorum.. 

(1,781 puan) tarafından

Bende aynı sizin gibi yapıyorum ama çocuk kendisi uzattı oyuncağı zaten oğlum bir kere bakıp verebilir miyim arkadaşım dedi çocukts tamam diyip uzattı ama annesi müdahale etti bu durum yanlış bana göre çocuk vermek istemese zaten bende tamam oğlum onun eşyası izin vermedi der geçerdim 

0 oy
(978 puan) tarafından

Şimdiki zamanda anneler çocuk ilişkilerine çok müdahale etmeye başladı. Çocuklar böyle böyle birbirlerinden uzaklaşıyor. Orası park. Kavga vutuşma olmadığı süreci çocuklara müdahale etmemek gerek. Senin oğlan istemiş o çocuk da verirdi. Oynarlardı eğlenirlerdi. Olurdu kırıldı yenisini alırdın filan. Ne yani niye bu kadar abartılmış. Kadın başka alemlerde belli

0 oy
(1,954 puan) tarafından

Biz bazen scooterla gidiyoruz parka. Bizden çok başka çocuklar biniyor çocuğun scooterina. Ben normal bişey göremedim kadının yaptığında 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 406 göst.
4 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Eymir (1,079 puan) tarafından soruldu
+4 oy
13 cevap 551 göst.
29 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pakize333 (8,480 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 175 göst.
16 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Levamotti (2,047 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 509 göst.
22 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Enes2020 (4,034 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,491,319 soru

24,370,154 cevap

347,959 kullanıcı

...