0 oy
317 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (106 puan) tarafından

Kizlar hani kaç defa burda post acmistim doğum sonrası lohusa depresyonu panik atak geçirdim şuan bebeğim 10 aylık eskisinden daha iyiyim çok şükür ama yine tutmaya başladı ya sürekli ölüm korkusu her an bişey olcak kizlar bir yandan bu başıma geldi benim için iyi oluyor yani en azından her zaman tedbirliuim öyle olunca her zaman da tabi tövbe ediyorum şükrediyorum.mesela namaz vakti geldi sonra işte xıyret wtmiyorum kilsam baktım aniden ölüm korkusu aklıma geldi tövbe edip gidip kılıyorum bu Allah'ın bana bir hediyesi mi bir yandan da sosyal hayatımı engeliyle mesela bir misafirlige gidince dışarı gidince korkuyorum bana bişey olcak kararsızım acaba lohusa depresyonu komple geçer mi internete arastiriyorum. Bir sene iki sene yaşayan somra kendi kendine kurtulan olmuş 

8 Cevaplar

0 oy
önce (3,955 puan) tarafından

Kendi kendine kurtulan olur da, geride ne gibi hasarlar kalır, bu da önemli. Psikoloğa gitmenin hiç bir zararı olmaz. Bu süreci en kısa ve sağlıklı şekilde atlatmış olursun. 

önce (106 puan) tarafından

Bende kendi kendime kurtulacağım diye umut ediyorum bilmiyom ya kararsızım 

-Reklam-
0 oy
önce (148 puan) tarafından

Bendede doğumdan sonra panik atak başladı hayla devam ediyor 

Yaşadıklarımı anlatmıcam çünki ğanik atak hastasına bişey söylediğin zaman mutlaka iki gün sonra ondada myşeymiş gibi yaşıyor 

Şuan öncekine göre çok daha iyiyim ikinciye bebeyim sadece doğum zamanı tetiklenir mi korkuyorum 

Ama tedavi bence şart ve kafada bitirmek çok önemli kendi kendi kafanı rahatlucaksım yani ilaçlarla zor kendinde bitiyor olay

Ciddi sen kaç aydır oylesin ve sana da ölüm korkusu mu oluyor ben bir ara gitim psikologa bana ilaç yazdı 6 ay kulan oyolesmese 1 seneye kadar kulan hapı dedi bende bağımlı olmak istemiyorum hap mideye iyi değil diye vazgeçtim 🥺

4 senedir böyleyim ben 

Ama benim doğumum sıkıntılı geçti ondan sonra başladı 

Benimki baya kötüydü korkuyu falan geçti bana da ilaç verdiler onu kullanıyorum o biraz rahatlatıylr 

Önce hep ayda iki kere acillik olurdum 

Ama ilaç da çözüm değil kafada bitirmek önemli 

Ne zaman kafamda bazı şeyleri atlattım başaracaşım dedim ozaman rahatladım 

Acile ayda iki kere belki daha fazla giden ben şuan 1 senede iki defa falan gitmişimdir 

Kendine oyalanacak bişey bulmak da süreci kolaylaştırkyor ben çalışmata başlamıştım oda rahatlatmıştı iş düşünmekten başka şeyler düşünüp stres yapmıyordum 

Coooook zor 4 sene Rabbim kalici şifa versin inşallah şuan nasılsin iyi misin 

Şuan iyiyim işte Allaha  şükür ama işte doğumuma 1 ay kaldı doğumda tetiklenir diye korkuyorum bakalım hayırlısı

0 oy
önce (5,775 puan) tarafından

ablamın bir arkadaşının eşi, ağır bir lohusalık yaşamış, eşi de nöroloji doktoru. 

çocukları üniversiteye gidiyor şimdi

kadın hala bir ton ilaç kullanıyor 

sana gelirsek

evet insan kendi kendinin doktoru olmalı hep ama bazen yetemiyoruz, beceremiyoruz

destek almaktan korkma, bu ayıp değil günah değil 

psikolojik rahatsızlıkları çok küçümsüyoruz toplum olarak, oyda herkes bunları da hastalık olarak görse tıpki diğer hastalıklar gibi tedavi olda şu an toplum olarak çok mutlu olurduk 

Bende 2.cocugumda oldu ilk çocuğumda olmadı bende ilk başta Cook ağır geçirdim öldüm delirdim diyordum hatırlamak bile istemiyorum o günleri 😥şimdi eskisinden daha iyiyim ama hala tutuyor yaa misafirliğe gidince yola bir yere gidince elim ayağım titremeye başlıyor yine 

0 oy
önce (1,058 puan) tarafından

Panik atak için iki gün önce klinik psikolog ile görüştüm 50 dakika kaldım çok geçmiş olsun seni o kadar iyi anlıyorum ki 

Çok çok zor yaşayan bilir 😓 2   3 defa seyh yanına gittim internetten kafamı cikaramiyorum arastirmakran

0 oy
önce (2,404 puan) tarafından

Valla ilk çoğumuz 5 yıl.once doğurdum bende de kaldı bir takım takıntılar. Ne kadar psikoloğa gitsenizde bir faydası yok.  İzzet güllü YouTube izleyin derim psikolojik kendisi 

İnternete de öyle diyor psikologa da giden iyilesemeyen de var 

0 oy
önce (180 puan) tarafından

Panik atak değil sadece duygun değişmiş kaygılanmışsın aslında herkeste olan bir duyguyu yeni anne olduğun için biraz fazla yaşıyorsun her annenin bu duygulardan geçtiği gibi şu oldum bu oldum diye kendini şartlandırma sadece kaygılandım herşey olabilir hatta bu acısıyla tatlısoyla diye telkin ver Rabbim hayırlı afiyetli ömür nasip etsin evladınla ve ailenle birlikte inşallah dua et lohusalık depresyonu şu bu diye araştırma her anne her doğumdan sonra farklı duygular yaşar kaygılanır korkar endişelenir nasıl büyüteceğim bana bişey olursa bunlar gelir ve geçer 

Teşekkürler sağol yeni anne değilim bu ikinci çocuğum 10 aylık olmuş bebeğim w

10 aydır çekiyorum evde tek başıma kalınca diyorum delirecem korkudan yerimden kalkamiyoeum namazım kaç defa gidiyor onun yüzünden yürürken elim ayağım titriyor biri bana bir yere gidince elim ayağım titreyerek gidiyorum tat zevk alamıyorum hicbirseyden Hayat bana çok boş geliyoe geçer mi iyileşir miyim kendi kendime 

önce (180 puan) tarafından

Karakterine bağlı galesiz sen çok çabuk geçer hassas kalpli y'den tek başına biraz zor atlatıyorsun. Destek Alman lazım. Senin bu yaşadıklarını ben beş yıldır yaşıyorum  hassas bir insanım atlatamayacağım ilaç kullanmaya başladım şuan şu salgın grip olduğum için kullanmıyorum Allahın izniyle iyileş eyim kullanacağım 

Yani zor mu atlatsam yaa randevu baktım yoktur en kısa zamanda randevu Alaçam gidecem bir iki haftadır  durmuştu 2 gün önce yine başladı ya baş dönmem oluyor sanki dengemi kaybediyorum 

0 oy
önce (5,617 puan) tarafından

Neden bi destek almiyosun 

İlaçlara bagimli kalmak istemiyorum 

önce (5,617 puan) tarafından

Bagimli kalacagini nerden biliyosun belki kisa sureli kullanip birakcaksin ki ilac kullanmak zorunda kalsan bile bu sekilde yasamak mi ilac kullanip rahat yasamak mi kar zarar terazisi kurman lazim ki lohusa depresyonu diyosun bu omur boyu surecek bisey degil ki kisa sureli kullanirsin ilac 

0 oy
önce (560 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Bu yaşadıklarıniz bir vesveseden ibaret. Tabikide ölümü düşünerek yaşayacağız ama sürekli her an ölüm gelecek diye de yasayamayiz. Bu günlük yasantimizi alt üst eder . Senin bebegin var sorumlulukların arttı artık. Kendini silkele , lanet getir şeytana. Duanda Beni benden daha iyi bilen Allah'ım sen benim bütün halllerimi biliyorsun ben acizim faniyim her anımı etkileyen psikoljimi alt üst eden ölümle alakalı gelen tüm vesveselerden sana sığınırım amin. Lanet getir şeytana. Ölüm geldi aklima tövbe namazı kilayim tabiki güzel birşey ama bu bir takinti sürekli günah işliyorum,Tevbe etmeliyim, ölüm gelecek tövbe etmeliyim deyip insan kendini her an sorguya çekerse maazallah deli olur. Eger duzelmese psikoloktan destek almani öneririm. Bizde geçtik bu yollardan yalnız değilsin geçecek elbet Allah'ın izniyle.

Amin inşallah kaç ay dshaa gecsin bebeğim kaç aylik yaşında olsun iyilesmese gideyim lanet getiriyorum.dua ediyorum Allah'a sığınıyorum namaz kılıp tövbe şükür ediyorum sadaka çıkarıyorum daha fazla ne yapayım iyilesmem.icin yaa

önce (560 puan) tarafından

İlk önce psikolaga başvur o seni ne yapman gerektiğini daha iyi anlatır. Emin ol geçici bir süreç ve ilaç kullanimi bağımlılık yapar diye de düşünme çevremde ilaç kullanıp iyi olan ilaçsız hayata dönen çok insan var . Sadece sende değil canm. Kendine de yüklenme bebeğini düşün.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 138 göst.
0 oy
3 cevap 365 göst.
13 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Almilayla (1,417 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 241 göst.
14 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 282 göst.
15 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde sarammmmm (136 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,307 soru

24,167,414 cevap

335,677 kullanıcı

...