0 oy
151 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,408 puan) tarafından

Herkes bebesini okula yollarken bizim tuvalet eğitimi yeni başlıyor:))

Bebem 2.5 yaşında.bu yazın çok denedim ama başarılı olamadık.bende 3 yaşında denemeye karar verdim.çünkü çok inatçı ve asla dinlemiyordu beni.

Yaklaşık 2 hafta önce anne bezimi çıkar karnım ağrıyor dedi çıkardım koşa koşa tuvalette kakasını yaptı.baya alaturka tuvalete oturuyor popusunu da kendi sildi.bazen sıkıntı yaşıyoruz kendi temizlemek istiyor tuvaleti.bazen benden gizli gidip yapıyor.

Şimdi sorunum şu ben geceleri bezliyorum sqbah uyanınca çıkarıyorum.gece uykusu çok ağır hayatta kalkıp da işemez.kalksa bi daha uyumaz.ne zaman gece bezlemeyi bırakmalıyım 

5 Cevaplar

0 oy
(7,291 puan) tarafından

Gece ıslatıyor mu bezini

(3,408 puan) tarafından

Evet yapıyor 2 defa filan

(7,291 puan) tarafından

Kimisi bezi tamamen hayatından çıkarmak gerek diyor geçen bir yazi okudum orda da gece takmaya devam edebilirsiniz bu şekilde de eğitim verilebilir diyor. Biri bana akademisyen anne yi önerdi onun fikirlerine bakacağım bu konuda. Daha bakmadım. Biz de yeni yeni birşeylere başladık günde bir defa lazımliga yapıyor. Hevesli ama bakalım denicez olursa olur olmazsa zorlamam. Beni en çok rahatsız eden konu kakali kıyafet veya alıştırma külodu yıkamak ve halıların batmasini istemiyorum 😀

-Reklam-
0 oy
(3,152 puan) tarafından

Ben kızım uyurken klozete oturtuyordum. Gözü kapalı hala uykudayken yapıyordu çişini. Tabii ben çişşş diye ses çıkarıyordum onun etkisiyle de yapıyordu. Öyle oturtsaniz uyanır mı? Ben sarılıyordum düşmesin diye

(7,479 puan) tarafından

Aynı biz 😃😍

(3,408 puan) tarafından

Alaturka tuvalete oturuyor.klozeti istemiyor.ama denerim yinede alışsında.

0 oy
(3,990 puan) tarafından

Çocuktan çocuğa değişiyor bu durum. Ben gece hiç bezlemedim, öyle alışır diye düşündüm. Kuzeni var 4 yaşında ve gece hala bezleniyor. Annesi gece 2 defa uykusunda tuvalete götürse bile, sabah bakıyor ki yatak ıslak. Bezsiz dene bence. İlk günler tabiki altına kaçırabilir, baktın olacak gibi değil bezle. Ama arada kuru kalkıyorsa, denemeye değer. 

(3,408 puan) tarafından

İşte bazwn çok işiyor.bazende az yapıyor.gündüzde çişini söylemez altı açık olduğu halde tuvalete gitmez ben götürünce yapmaz 

Şuan ev soğuk daha yakmadık.evi yakmaya bsşlayınca tamamen bezi bıraktırmayı deneyeyim diyorum.şimdi kalın giydiriyorum soğuk diye evi yakınca şortla gezer gecede şortla yatırıp daha rahat kaldırırım 

(3,990 puan) tarafından

Ben kızıma şubat ayında eğitim vermeye başladım. Ev çok soğuk değildi tabi.

Tuvalet eğitiminde önceliklerden bir tanesi de, altı kuru kalkmaları. Fakat gece bez olduğunu bildiği için de, tutma ihtiyacı hissetmez. En azından 1hafta-10 gün test amaçlı denenebilir. 

0 oy
(11,532 puan) tarafından

Ben 2 oğlumu da tuvalet eğitimi süresince gece hep besledim bazen bez kuru kalktılar bazen ıslak yaaaa ki ne zaman bezler tamamen kuru olarak kalkmaya başladı o zaman bezlemedim büyük 6 ay kadar gece besledi küçük maksimum 2 ay falan gece bezlendi tuvalet eğitiminden sonra. Kimine göre doğru kimine göre yanlış bu ama ben bu şekilde yaptım. Büyüğe tuvalet eğitimi verdiğimde küçük 3 4 aylık falandı zaten gece çok sık uyaniyodum küçüğü emzirmek için büyüğü tuvalete kaldirsam birbirlerinin sesine uykuları dağılır diye cesaret edemedim uykusuzluk zaten yeterince vuruyordu 

(3,408 puan) tarafından

İşte o da değişiyor.bazı akşamlar çok içecek içiyor.bez sabaha kadar doluyor.en azından evi tam yakmayana kadar bezi takmayı düşünüyorum.şimdi havalar soğuk açtığımda işerse bu sefer hastalanacak diye korkuyorum

(11,532 puan) tarafından

Bence de tak herkes çocuğunun huyunu suyunu bilir. Zaten tuvaletini tutmayı iyice öğrenince bez kuru kalkamya başlar. 

0 oy
(3,075 puan) tarafından

Benim oğlumda 3 yaşında 1 haftadır felan tuvalete alıştırmaya çalışıyrıum ama çok üstünde duramadım bugün 4 defa çiş yaptı hepsini tuvalete yaptı beni umutlandırdı bakalım inşallah devam eder bende henüz gece altını açmadım çünkü gece uyandırsam kavga kıyamet kopar 😅 ve tam alışmamıştı bende kendime çok güvenmedim bakalım bugün umutluyum ama şimdi bağdım ateşi var hastaneye geldik yarın biraz daha iyi hissederse bi cesaret açarım belki gecede 

(3,408 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım.bol su içir.

Bende 3 yaşa kadar bağlamayı düşünüyordum.yazın evin içşnden geçti çünkü

Ama beyfendi süpriz yapıp kış ortasında bez bırakma kararı aldı bizde ona uyuyoruz:)

Birde herkesin tersini yapıypruz.diğer çocuklar çişle başlıyor kakasını yapmıyor bizimki ilk onu yapmaya başladı çişinide tuvalete yapmıyor.bugün altı açık evin içinde çiş çiş diye evin ortasına yapacak gibi yqpıyor beni oynatıyor

(3,075 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 🤲🤲

Bende bu yaz başında başlayacaktım bazı olaylar oldu olmadı o yüzden bu zamana kaldı. Oğlumda kakasını oturduğu gibi yaptı çok az ve korktu dahada yapmadı bakalım yarın ne olur ☺️

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 146 göst.
0 oy
12 cevap 416 göst.

Kategoriler

1,477,030 soru

24,177,439 cevap

336,177 kullanıcı

...