Oğlum 3.5 yaşında şubatta 4 yaşına basmış olacak burada yarı özel yarı devlet kreş var oğlumu okula kaydettik uyum haftasında da şuan içinde bir sıkıntı yaşamadık. Şöyle kii pazartesi günü sınıfta ağlayan bir çocuğun annesini çağırmışlar çocuk ağlıyor diye o esnada lavaboya götürmüş çocuğunu benim oğlumda lavabo ihtiyacını gidermek için tuvalete gitmiş çıkış saatinde gittiğimde bayan bana oğlunda tuvalete geldi ancak yerler hep idrardı oğlun şortunu indirdiğiniz yerden ıslandı çocuğu değiştirdim bilgin olsun dedi bende teşekkür ederek böyle bir durumla karşılaşırsanız lütfen öğretmene söyleyin kendi beni arar okula gelirim dedim.
Bugünde oğlum tuvalete giderken altına kaçırmış biraz öğretmen benş aradı gittim lavaboda üstünü değiştireyim derken tuvaletleri gördüm leş gibiydi yerler komple idrar klozetlerin üstü resmen idrar ufak çaplı bir şok geçirdim oğlumun iç çamaşırı hafif ıslak ama şortunda ıslaklık yoktu.
Öğretmenin yanına gittiğimde hocam tuvaletlerin hali ne böyle bu çocuklar ihtiyaçlarını nasıl gideriyor hepsi enfeksiyon kapar dedim oğlun tuvalete yapacağım derken dışarıya kaçmış dedi hocam 3 tuvalet var 3ü de aynı hepsini oğlum mu yapmış dedim sustu bende bişi demedim.
Evde verilen eğitim neyse okulda da öyledir oğlum evde tuvalete girmeden elini yıkar çıkarkende yıkar tuvaleti temiz kullanır işedi ise tuvalet kağıdıyla önünü siler büyük abdestini yaptıysa ıslak mendil ister kendi siler sildiği peçeteyi mutlaka çöp kovasına koyar elini yıkayıp çıkar. Yatmadan dişlerini mutlaka fırçalar. Oğlumun idrarını dışarı yapmış olmasına asla inanmadım sorduğumda yok yok diyor tam akıcı konuşması yok bu yüzden kreşe gönderdik.
Müdür yardımcısı ile görüştüm gayet kibar bir dille her katta iki sınıf var tuvalet temizliği yok çocuklar hastalık kapar kendi adıma konuşacak olursak oğlum hemen hastalanır dedim. Bana bunu hizmetli ile görüşürüm normalde siz velilerin okul içine girmesi yasak ben öğretmenlerle görüşücem veliler asla içeri alınmayacak dedi. Hocam eksikliğiniz göz önünde diye mi alınmayacak diyorsunuz dedim siz bu çocukların 3 yada 3.5 yaşında olduğunu bilerek aldınız haliyle aksilikler olacak ve yeri gelecek biz anneler çocuğumuzun yanına mecburi geleceğiz dedim.
Bugün sizin oğlunuz tuvaletin dışına yapmış idrarını bilgisi bana geldi dedi size bilgisi geldiyse ismi de gelmiştir ismi nedir dedim sizşn çocuğunuz dedi ismi yok mu bu çocuğun yada hangi sınıftan yapıldığı bilgisi gelmiştir zaten 3 ve 3.5 yaş gurubu iki sınıf hangisi diye sorduğumda sınıf ismini de vermedi. Çok muallakta kaldım yani bir anne olarak siz ne düşünür nasıl yol izlerdiniz