Kızlar merhaba oncelıkle
Poğaca tarıfı gordum malzemelerde soguk suyla yazılmış ben bazen ılık suyla yapıyorum tam kabarmıyor
Denemek ıstiyorum aslnda acaba kabarır mi kı postane poğacası gbı aynı deneyen varmi soguk suyla
kabartma tozu ile yapıyorsan olur da mayayı aktifleştirmek için ılık su lazım
Yaş maya yazıyor cnm bnde kararsız kaldım
Asla su kullanmam sütle poğacalar daha güzel oluyor
Bı su bar ılık su ve sütle yapıyorum ben hep soğuk olmaz bence havada serin hamurun mayalanmaz
Evet soğuk suyu yazınca bnde sasrdım cnm Bn yıne ılık suyla yapayım
Mayalı ise mayanın aktifleştirmesi için ılık olması gerekiyor
Mayalı cnm yaş Maya yazılmş
Sürekli yaptığım esas poğaçanın güzel olmasını istiyorsan su koymuyorum Ben sadece süt ile yapıyorum o zaman dene İnan daha güzel olduğunu göreceksin ve ılık süt ile kuru maya ya da Yaş mayayı şekerle ilave edip 5 dakika bekletiyorum ve poğaçalarım her zaman puf puf ve lezzetli oluyor soğuk suyu ilk defa duyuyorum
Canım tarif yazarmisin benim sert oluyor nedense
Bir su bardağı ılık süt parmağını ıslatacak şekilde olacak Ben 4 yemek kaşığı şeker koyuyorum şekerli seviyorum bir paket kuru maya ile üzerine döküp elle karıştırıp 5 dakika bekliyorum Daha sonra bir su bardağı yağ 2 yumurta Birinin sarısını ayırıp kenara koyuyorum üzerine sürmek için bir çay kaşığı tuz daha sonra ununu az az ekliyorum hafif ele yapışacak kıvamda oluyor yağ ile topluyorum sonra mayalamaya bırakıyorum 1 saat daha sonra bezelere ayırıyorum içine koyuyorum tepsiye diziyorum 15 dakikada tepside bekletiyorum Tepsi mayası yapıyorum daha sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20-25 dakikada hazır oluyor altına yağlı kağıtta seviyorum
Suyla bıde soğuk suyla ilk defa duydum acıkcası. Ben hep sıcaga yakın ılık sütle yapıyorum asırı guzel oluyo valla çok lezzetlı oluyo kabarması ayrı güzel tadı ayrı guzel
Ben hiç su koymuyorum sadece süt kullanıyorum
Mayalı ise ılık olması lazım Maya aktiflesmez ki soğuk suyla
Suyla olmaz ki sütle isit yap mükemmel oluyo
1,481,208 soru
24,234,625 cevap
339,574 kullanıcı