Yorum sahibi değilim ama inatlaştığı için yapmıyor dediğiniz icin yazmak istedim. Zamanında benimki de inattan öğrenmediğini düşünüyorum. Her defasında koşa koşa wc ye yetişirdik tam pantolonunu indirdiğimde yere bırakırdı çişini. Kakada pek sorun yaşamamıştık toplam 3 4 kere sadece altına yapmıştı (6 ay süren bir eğitimden). Inat çocuğa wc eğitimi vermek çok zor. Benim kızım inat ve yeni bir şeyi öğretmek için her defasında çok uğraştım. Örneğin sütten kesme başka çocuklar 3 5 günde alıştıysa ben tam 3 hafta uğraştım. Wc eğitimi keza. Wc eğitimi bittikten sonra hep ben götürdüm oturttum artık çişi gelince kendisi gitsin otursun istiyordum. Buna ikna etmek için tam 1 hafta uğraştım, tek yapacağın şey pantolonunu indirip oturmak diyordum. Yok ikna edemedim tam 1 hafta her çişi geldiğinde feryat figan ben kendim oturamam, sen oturt diye tam 1 hafta direndi, ağladı (ki 3 yaşına girmek üzereydi).
Ondan sonra 1 ay önce kendi uyuması için konuştum (biz yanında beklemeden), yine baya direndi yok sen uyut yanımda dur uyuyana kadar ( 4 yaşına girdi bu ay) yine buna ikna etmek 1 haftamızı aldı.
Kısacası ben sadece çocuğun hazır olmasıyla değil, çocuğun biraz da karakteriyle ilgili olduğunu düşünüyorum maalesef inatçı cocuk büyütmek çok zor başkası 1 uğraşıyorsa biz 3 uğraşıyoruz