0 oy
102 göst.
Diğer kategorisinde (180 puan) tarafından

Oğlum 33 aylık üç haftadır başladık ve ben resmen aklımı yitirmek üzereyim . Lazimlik ve klozet ikisinde oturuyor. Korkusu filan yok oturmak hususunda. Günde defalarca oturuyoruz bez gece filanda bağlamıyorum. Ne kadar oturursa otursun. Ne kadar sıklıkla götürsem de altına yapıyor cisi de kakayı da . Gerçekten desteğe ihtiyacım var. Psikolojik olarak bittim resmen . 30 tane külot aldım .yani nefesimi  tutuyorum günlerdir farkında olmadan. Çok mutsuzum ne olur bir moral verin kaç ay sürecek bir kere bile mi yapmaz bir çocuk tuvaletin içine yanlışlıkla bile olsa o kadar oturmaya yapmış olması gerekmez mi imdat :'(

3 Cevaplar

0 oy
(4,815 puan) tarafından

Hazır değildir belki canım. Belki 3 hafta da öğrenmez ama arada sırada da olsa tuvalete çişini yapması lazım.

(180 puan) tarafından

İki buçuk yaşında da denemiştim sonra hazır olmadığını düşünüp bıraktım ama şuan tamamen inatlaştığını hissediyorum. Bundan önce bir hafta bir hafta deneyip bıraktım herkes bıraktığın için olmuyor dedi şimdi pes etmemeye çalışıyorum bu seferde zorlama diyorlar ne yapacağımı şaşırdım 

-Reklam-
0 oy
(2,811 puan) tarafından

32 aylık başladık. 3 günde öğrendi ama 2 ay olacak altına yapıyor. En son dayanamadım kızdım oğlum bak halılar pis oldu dedim. Halı disinda her yere yapıyor. Tuvaletini de arada söylüyor klozete de yapıyor yere de yapıyor😂 artık bana her yer kaka kokuyor gibi 

(180 puan) tarafından

Şuan kaç yaşında? Ben inatlaştığını hissediyorum anlamadığı için değil tamamen inatlaşıyor benimle. Ödül için sevdigiy herşeyi denedim. Lunapark uçan uçak roket araba pasta .... :(

(4,915 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yorum sahibi değilim ama inatlaştığı için yapmıyor dediğiniz icin yazmak istedim. Zamanında benimki de inattan öğrenmediğini düşünüyorum. Her defasında koşa koşa wc ye yetişirdik tam pantolonunu indirdiğimde yere bırakırdı çişini. Kakada pek sorun yaşamamıştık toplam 3 4 kere sadece altına yapmıştı (6 ay süren bir eğitimden). Inat çocuğa wc eğitimi vermek çok zor. Benim kızım inat ve yeni bir şeyi öğretmek için her defasında çok uğraştım. Örneğin sütten kesme başka çocuklar 3 5 günde alıştıysa ben tam 3 hafta uğraştım. Wc eğitimi keza.  Wc eğitimi bittikten sonra hep ben götürdüm oturttum artık çişi gelince kendisi gitsin otursun istiyordum. Buna ikna etmek için tam 1 hafta uğraştım, tek yapacağın şey pantolonunu indirip oturmak diyordum. Yok ikna edemedim tam 1 hafta her çişi geldiğinde feryat figan ben kendim oturamam, sen oturt diye tam 1 hafta direndi, ağladı (ki 3 yaşına girmek üzereydi). 

Ondan sonra 1 ay önce kendi uyuması için konuştum (biz yanında beklemeden), yine baya direndi yok sen uyut yanımda dur uyuyana kadar ( 4 yaşına girdi bu ay)  yine buna ikna etmek 1 haftamızı aldı. 

Kısacası ben sadece çocuğun hazır olmasıyla değil, çocuğun biraz da karakteriyle ilgili olduğunu düşünüyorum maalesef inatçı cocuk büyütmek çok zor başkası 1 uğraşıyorsa biz 3 uğraşıyoruz

(2,811 puan) tarafından

Şuan 34 aylık. Mesela bugün çişi de kakayi da söyledi ama dün bütün eve yapmıştı. Halı yerler çiş kaka oldu dün şimdi de klozete yaptı. Keyfi nasıl isterse öyle yapıyor ben de ısrar etmiyorum valla 

önce (180 puan) tarafından

Güzel ilerliyoruz gibi şu an inşallah olacak

0 oy
(4,915 puan) tarafından

Boşver ertele. 3 haftada hiç gelişme yoksa ısrar etmenin anlamı yok. 3 haftada ben güle oynaya gunde 1 2 bazen 3 4 kez kaçırıyordu ve tam 6 ayda öğrendi.  O kadar pişmanım ki. Benimki küçüktü ama tam 24 aylık. Seninki neredeyse 3 yaş ama ögrenmiyorsa ertele. 3 ay sonra tekrar denersin 

önce (180 puan) tarafından

Yavaş yavaş ilerledik şuan çok mutluyum. Altinada kaçırıyor. Ama altına kaçırma sebebi de genellikle inatlaştığı zamanlar. Ama onun dışında günde 2-3 kere tuvaletin içine hem çişini hem kakasını yapıyor.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 115 göst.
26 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Aniskomhakli (1,230 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 243 göst.
0 oy
8 cevap 359 göst.
+1 oy
4 cevap 72 göst.

Kategoriler

1,477,296 soru