0 oy
323 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (3,990 puan) tarafından

Selamlar, 

Evlenmeden önce adını duyup, arada yemiş olsam da, bizim ailede hiç pişmeyen yiyecekler var. Bunlardan biri kereviz, diğeri de pancar. Eşimin ailesinden görüp de yapmayama başladığım sebzeler.

Sizin de var mı sonradan keşfettiğiniz, pişirmeye başladığınız sebze/meyveler 🙂

image

7 Cevaplar

0 oy
(3,410 puan) tarafından

Kereviz,enginar,üzümlü dolma 

Bir adanalı olarak bunları hiç yemedim.yemeğide düşünmüyorum.

Ama bamyayı bekarken ağzıma sürmezdim evlenince yemeye başladım.o da kendi yaptığımı tek yiyorum.

(3,990 puan) tarafından

Aaa bak enginarı unutmuşum, onu da çok severim. Güzel yapan olursa seversin belki. 

-Reklam-
0 oy
(7,291 puan) tarafından

Eşim istediği için kara lahana sarması

(3,990 puan) tarafından

Sarmanın her türlüsünü severim valla. 

0 oy
(3,589 puan) tarafından

Sarımsagın yanındna gecmeyen ben sımdı cıg sarımsak yıyorum baska denedıgım bırsey olmadı ama yakındır denemeye baslıcam 

(3,990 puan) tarafından

Sarımsağı her yemeğe koyan ben 😊 Sarımsağı sevmeyen çok insan var sanırım. 

(3,589 puan) tarafından

Başıma ağrı yapar kokusu kızım için mecbur yemek zorundayım 

Mantı sevmem ama bi tarif var onu denemek çok istiyorum ama ortam olacak bi yer olması lazım yoksa tek yapsam ziyan olur salgamli mantı dedigim

0 oy
(4,793 puan) tarafından

Bem hiç avakado yememiştim. Evlendikten sonra eşim ve ailesi ye ye diye çok ısrar ettiler. Onların ağaçları var neyse yiyeyim dedim ve hiç sevmedim. Ama bir sğrw sonra çok sevmeye başladım. Şimdi hele bayılıyorum. Bir de patlıcan reçeli kaynanam yaptı ilk defa yedim ve fena değildi. 

(3,990 puan) tarafından

Avokadoya karşı aynı süreçten geçmişiz 😅 Patlıcan reçeli kulağa da tuhaf geliyor, hiç denemedim 🙂

(23,455 puan) tarafından

Avokadoda ben de aynı şeyleri yaşadım. 😁

0 oy
(25,983 puan) tarafından

Aksine kocamın ailesinden sonra unuttuğum şeyler var barbunya pırasa ıspanak gibi biz bilmeyik yemeyik dedikleri için yoksa biz Karadenizlyiz otun her türlüsü yenir bizde madımak ispit pancar lahana pazı hepsi kavrulur bunlar o yenir mi o şöyle o böyle bezelye bilmezler doğru düzgün mantar bilmezler biz doğadan toplar yeriz misler gibi 

(3,990 puan) tarafından

😅 Ahah, bir yandan onu da anlıyorum ama yine de yeni tatlar her zaman iyidir. Özellikle güzel yapılmışsa. 

(25,983 puan) tarafından

Begeniyo aslında ama asla güzel demez bizim yemekler daha güzel der kız benimde anannem babannem var pizza noodle ne kadar değişik şey varsa önüne koy yerdi asla yemem demezdi bunlar da şu var bende buna gıcık oluyorum bizim yemeklerden başkası yemek değil niye biz poh mu yiyok tövbe estağfurullah gayet güzel yemeklerimiz hepimiz tosun gibiyiz sırf o yüzden 😁😁😁😁

(3,990 puan) tarafından

😂Ahha kilomla övünürken ben. Karakter meselesi sanırım. Benim de var böyle olan tanıdıklarım. Eşin ve çocuğun seviyorsa gerisi boş. Bir araya gelince de idare edilir, o kadar. 

(25,983 puan) tarafından

Kendimden ödün veriyorum diye kendime kızıyorum 2 sene çok sevmeme rağmen ıspanak bezelye balık yemedim resmen neden kocamın ailesi bilmiyor yemiyor kocam askeri personeldi eşimin ailesi de benle kalırdı kışın sonra dedim saçmalama anneme gidersem annemde yerdim resmen şimdi yeselerde yemeselerde yapıyorum eşim yiyor kızımda bizim mutfağı daha çok seviyor ona göre pişiyor evde 

(3,990 puan) tarafından

Aa kız niye yapmayı bırakıyorsun, onlar yemese de kendine ayrı bir tabakta yiyebilirdin. Neyse artık yapmaya başlamışsın. 

0 oy
(163,555 puan) tarafından

dil okulunda gecen hafta herkes kendi ülkesini ulkesinin yemeklerini dogasini vs tanitti sagolsun 1 fasli vardi tajin tajin diyip durdu eve geldim arastirdim ertesi gun o arkadasa tajin tenceren varmi dedim var dedi getirdi bana denedim pejde aman aman biso drgilmis bidaha bisi kesfetmeme karari aldim

(3,990 puan) tarafından

Aa sevmedin mi. Her yörenin tajini( baharat ve içeriği) değişiyor. Eltim var faslı ve harika ötesi yapıyor... Güzel yapana denk gelirsen seversin. 

(163,555 puan) tarafından

hic sevmedim ben 

0 oy
(869 puan) tarafından

Ekmek meyvesi

Bael

Çerimoya

Jabuticaba

Mammee

Rambutan

Mangostan

Durian

Liçi

Pamelo

Kepse

Sloppy joe

Gnochi

Chimichanga 

Ramen

Daha liste uzar gider 😂😂

(3,990 puan) tarafından

Bütün yazdıklarına tek tek baktım😊 Liçi, pamelo, gnocchi, ramen, bunları daha önce yedim. Ama özellikle alıp, pişirip, yediğim şeyler değil. 

(869 puan) tarafından

Eskiden kabin memuruydum o sırada hepsini yedim yoksa ne bilirdim ne alıp pişirip yerdim açlık böyle bişey işte 😂

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 152 göst.
13 Mart 2025 Diğer kategorisinde SL (1,309 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 144 göst.
+3 oy
16 cevap 472 göst.
0 oy
4 cevap 301 göst.
13 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler