0 oy
348 göst.
önce Diğer kategorisinde (471 puan) tarafından

Normal mi kızlar endişelenmeliyim kayınvalidem geç kaldı ayaklarının üstüne bile basmıyor diyor çok canım sıkıldı kızım 7 buçuk aylık bu arada 

15 Cevaplar

0 oy
önce (3,300 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Benim oğlanda oturuyor ama kendini atıyor yorulunca.en fazla 2 dakika duruyor.ayaklarının üstünde durdur ara ara.daha küçükler.benim oğlanda bu ayın 7 sinde 8 oluyo.

önce (471 puan) tarafından

Benim ki kilolu değil yani normal kiloda cnm 7700 gr şuan da kızım 

Bizde Bi de kalça çıkığı var ondan da olabilir mi 

önce (3,300 puan) tarafından

Olabilir.için rahat etmezse çocuk doktoruna da sorabilirsin.

önce (15,229 puan) tarafından

Canım senin özel durumun var niye demiyorsun bu tabi etkili

Evet cnm 4 aylıktan beri özel aparat kullanıyoruz kalça çıkığı için yaşına kadar devam edicek

-Reklam-
0 oy

Ne olur içimi rahatlatacak bişey söyleyin

0 oy
önce (4,731 puan) tarafından

Çocuk  normal daha küçük

0 oy
önce (447 puan) tarafından

Bazı bebekler gec oturur geç yürür geç konuşur gibi gibi. Korkma canım zaten bunları bilmen lazım 5 yaşında kızın daha varmış çok evham yapıyorsun 

Evet cnm unuttum öteki kızımda nasıl olmuştu 

0 oy
önce (4,019 puan) tarafından

Suan benim.oglum 8 aylik oturaviliyor tanı arada arkaya falan düşüyor oturmalı sen biraz serbest bırak çok küçük gezinced3 alimsiyorlar

Aynen canım 

0 oy
önce (15,229 puan) tarafından

Benimki de destekli oturuyor yedi buçuk aylık normal ki bu

Sağol cnm bakalım bekliyoruz 

0 oy
önce (5,325 puan) tarafından

Tam oturma için 9 aya kadar vakti var diye biliyorum. Benim bebeğim de 7 aylıkken basmaya başladı. Sizinki de yakında başlar. 11 aylıktı adım attı.

+1

İnşallah cnm çok tşk ederim cnm 

0 oy
önce (30,637 puan) tarafından

Benim oğlum da geç oturdu desteksiz boşver kayınvalideler öyledir bizimki de bana diyordu genel durumu iyiyse çocuğun takma sağın solun dediğini

+1

Çok sağol cnm 

0 oy
önce (5,706 puan) tarafından

9.aya kadar vakti var 

Çok sağol cnm içim ferahladı 

0 oy
önce (7,177 puan) tarafından

Canm benim.oglan tam 8 ay 1haftalikti düzgün oturtugunda 9ay 1 haftalikta hem emekledi hem koltuk kenarinda gitti her bebegin gelisimi farklidir 

Kesinikle cnm 

0 oy
önce (2,745 puan) tarafından

Bazı bebekler geç oturur benm kızım 8 aylıkken oturmuştu oğlum şuan 7 aylık hep düşüyor yastık falan etrafına bırakıyorum hatta cevredekiler geç kaldım falan demişti o kadr üzülmüştüm ki oturta oturta biraz da olsa oturuyor ama etrafına ilaki birşeyler bırakıyorum 

Bazı bebekler erken oturuyor komşum bide ailede bebekler var oğlumla arasında bir hafta olan bebek şuan emekliyor arada görünce üzülüyorum ama sonra sağlıklı olsunda boşver geç otursun diyorum 

İşte ister istemez canı sıkılıyor insanın 

0 oy
önce (4,307 puan) tarafından

9. Aya kadar zamani var ayaklarının üstüne basması icin de 18. Aya kadar zamani var 

Tşk ederim canım 

0 oy
önce (10 puan) tarafından

Her çocuğun gelişimi farklı olur canım takılma . Benim oğlum 5 aylıkken desteksiz oturdu 6 aylıkken emekledi 6 aylıkken dişlerimiz çıkmaya başladı 10 aylıkken ayağa kalkmaya başladı 1 yaşında yürümeye başladı . Kızım 13 aylık yeni emeklemeye başladı dişlerimizin hiç biri cikmadı . Yani her çocuğun farklı oluyor . Endişelenme  sakın diğer gelislemelerinde sorun yoksa problem etme . Herkes herşeyi konuşuruz . Başımızda malesef bir sürü herbokolok var ne yazikki 

Aynen öyle cnm moralim o kadar bozulmuştu ki sabah 

0 oy
önce (2,653 puan) tarafından

Ama daha küçük zaten oturamamasi normal. Her çocuk farklıdır 

Evet cnm tşk ederim 

0 oy
önce (3,814 puan) tarafından

Her çoçuğun gelişimi farklı muhim olan doktorun ne dediği. D vitaminiyle beraber kalsiumda alınınca daha etkili oluyor. Masaj faydalı. Yürütec tavsiye edilmiyor. Kefir, yoğurt, kemik suyu( dr erken diyecek. Ama 10 günden bir 1yemek kaşı ğı versen iyi edersin. O aylardabende başladım. ) faydalı. 

Bizim burda Eczanelerde deniz tuzu satılıyor. Çokta ucuza. Hep banyo suyuna 2yemek kaşığı  eklerim. Çok faydalı. Bildikleeimi söyledim. Ben bu dediklerime çoçuğumu kucağıma aldığımda başladım. 13ayında yeridi. 

Bilgiler için tşk ederim cnm çok sağol, 

önce (3,814 puan) tarafından

Rica ederim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 133 göst.
0 oy
10 cevap 280 göst.
26 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Princess_s mother (699 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 219 göst.
12 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minikanne (2,102 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 308 göst.
21 Mart 2025 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,710 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,086 soru

24,164,242 cevap

335,515 kullanıcı

...