0 oy
235 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (316 puan) tarafından

Selam kızlar. 27 yaşındayım. 176 boyunda ve 93 kilodayım. Sakın linçlemeyin çok tükettiğim besin noodle ve tavuk dönerdir. Artık bir dur demem lazım. 

İki oğlum var. Birisi 2. Sınıfa gidiyor küçük de anaokulunda. İkisi de öğlenci. Yani öğlen 1 den saat 5 e kadar boşum. O zamanlarıma da 1 saatlik yürüyüş. Yada 2 saatlik hangisi uygun olursa. 

Şunu merak ediyorum aslında. Ben sabah uyandığım zaman ağzıma şekerli birşeyler yemek istiyorum. Yada kahvaltı yaptığım zaman aşırı derece de yorgunluk halsizlik çöküyor. Geri uzanıp uyuyorum. 

Sabah kahvaltı yerine yiyebilecegim neler var? Yardımcı olur musunuz? Haşlanmış yumurta falan hiç yiyemiyorum. Spor ( yürüyüş) + diyet yapacağım. Fakat ilk o kahvaltı beni bitiriyor. 

Yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen linç etmeden 

8 Cevaplar

0 oy
(6,661 puan) tarafından

En İyi Cevap

bence önce gidip bir kan tahlili yaptır. 

şekerli bir şeyler istiyor olman normal değil bence

bütün kan değerlerine baktır neyin eksik neyin fazla öğren

smootie yapabilrsin kendine

1 bardak süt, 2-3 yemek kaşığı yulaf, 2-3 badem, fındık, ceviz, 1 kaşık tahin bızzlat ve onu iç, yavaş yavaş iş tok tutar.

tarife meyve eklemeyi unutmuşm 1 muz, yarım elma güzel tatlandırır

(316 puan) tarafından

Deneyeceğim çiçeğim. Çok teşekkür ederim. 

Evet sağlık ocağına da gidip tahlil yaptıracağım. Bayadir gitmiyorum. Geçen oğluma ilaç yazdırmak için gitmiştim. Aile hekimimiz uzun zamandır tahlil vermedigimi söyledi. Gideceğim inşallah 

(6,661 puan) tarafından

şekerin olabilir gibi geldi bana veya yeme alışkanlığından olabilir

tsh mutlaka baktır, tsh yüksekse kilo vermen zor olur

demir, b12 vs eksikse diyetini de onlara göre yaparsın gerekirse takviye alırsın ben b12 ye başladım eksikmiş 

-Reklam-
+1 oy
(14,891 puan) tarafından

Bol eksiler olsun, boş vakit olması süper her gün on bin adım hedef olsun 

Yürüyüş sadece zayıflama açısından değil mental olarak da iyi gelecek 

Boyunda uzun manken gibi olursun 

Değerlerini baktırmakta fayda var tabi 

Kahvaltı yerine iki ana bi Araoğun tercih edilebilir, 12 gibi öğle yemeği (protein et/tavuk/ balık yanında eşlikçi /makarna /pilav/bulgur/kinoa/karabuğday)tabağin yarısı salata olmalı 

Akşam yemeği yanında ayran tüketmek daha uzun süre tokluk hissi sağlar akşam en geç 7 gibi ye 

Tatli seviyorsun anladığım kadarıyla araoğun 3/4 gibi bitki çayı yâda kahve (sade Türk ve filtre kahve tavsiyemdir) fit tatlilar tercih edebilirsin 

İki çoçuk varmiş kendimden biliyorum yetişmek zor geceden hazirlayıp koyabilirsın 

Şekersiz unsuz browni muzlu kek yada geceden kalma yulaf en hizlisindan yoğurt meyveli bowl olabilir 

Hiç bşr şeyden kesme pilav makarna ana yemeğin yanına 3 kaşık ekle önce gözün şenlensin yoksa bir hafta sürmez bir tabak yemediğin yemeğin üstünde bulursun kendini 

Kilona göre su tüket 

Detoks suyu hazırla koy geceden suya ek onu da iç daha hızlı odem atarsın dükkan birası tavsiyemdır 

Başlarda her hafta en az ikişer kilo vereceksın oğun atlama kendini aç bırakma tabak hazırla alışkanlık haline getir motive eder 

Naçizane önerilerim bunlar umarım faydası olur 🙏

0 oy
(316 puan) tarafından

Yorum üste ciksin

0 oy
(7,669 puan) tarafından

Neler yiyorsun kahvaltıda

(316 puan) tarafından

Çocuklarım seçici olduğu için. Bir gün sadece çikolatalı ekmek. Bazen poğaça. Bazen kızartma. Bazen tost. 

(7,669 puan) tarafından

Zeytin peynir domates salatalık bal kaymak tahin pekmez yumurta sağlıklı olanlar bunlar. Bunları hergün sofraya koyup bu yazdıklarını da yanına ekleyebilirsin hergün biri olarak. Ama çocuklar yesin bari sen yeme yada az ye bu yazdıkların pek sağlıklı yiyecek değil

0 oy
(133 puan) tarafından

Gülüm herkesin diyer listesi farklı olur kendine göre,  burda bunu ye sunu yap demekle olmaz kanlarina baktır ve diyetisyene gitmen gerek bence artik ucretsiz saglik ocaklarinda diyetisyenleer var ve cok iyiler isinde(kknya da var)

Benim babama gunfe 1 yumurta verdi diyetisyeni ama ablama 1 yumurta+bie yumurta beyazi hepsine uyfular ce ayda 9 10 kg verdiler yani o senin degerlerinle alakali

Ama kilo.verme gibi bi niyetin varsaa ilk isin yuruyus vr su olsun bunlar cok onemli en az 45 dk 1 saar yuru ve bol bol su ic

0 oy
(10,117 puan) tarafından

Sabah akşam yoğur yemiştim etkili oldu üstüne bol bol su içtim bu aralar yine saldım başlarim yine karnım aćimaya başladı sezaryanli yerim sancıyo 1 sene 5 ay oldu sezaryan yerim hala daha zorladimi sancıyo biraz toplanem devam edecem

0 oy
(3,261 puan) tarafından

image

image

yapay zekaya sordum bunları söylüyor 

0 oy
(6,988 puan) tarafından

İlle tatlı birşey istiyorsan ballı limonlu ılık su iç 

Ama önce mutlaka kan değerlerine baktır 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 512 göst.