0 oy
514 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (31 puan) tarafından

Ben ailemden baya uzağa gelin geldim.

Bu kendi tercihimdi zaten pişman değilim ama kaynana denen illet insanı sinir ediyor. Her defasında oğluma iyi bak demesi sanki eş değil bebek aldım ya. Kafam o kadar dolu ki  yazarken konudan konuya atlayabilirim kusura bakmayın bende görümcemde hamileyiz ben kaynanama gidince kadın resmen özellikle yemedigim şeyleri yapıyor her köye gidip geldiğimde aç dönüyorum hamile olmama rağmen Elif şunu yap bunu yap dün merdivenden eğilerek incir vermemi istedi hamileyim ya karnımın üstüne nasıl o kadar egileyim cinsiyet mevsuzu açıldı inşallah erkek olur diyor sanane ya erkek kız ne farkeder sağlıkla gelsin yeter bana ya bilmiyorum çok doluyum kimseyede bişi anlatamıyorum çok bunaliyorum hep aglamakliyim sadece eşimin desteği var. Onun desteği olmazsa gerçekten hiç dayanamam 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (789 puan) tarafından

hamiellerde egilebilir bikere fazla pimpiriklisin gereksiz yere.  diger konularda soyle ozaman ogluma iyi bak deyince  bebek degil bende annesi degilim . evlendik beraber yasiyoruz kimse kimseye bakmasina gerek yok dersen agzinin payini alir. ben kiz istiyorum biz kiz olsun istiyoruz dersin . yani bukadar buyutulecek seyler degil esasen hamilesin diye alinmissin yemek mevsuUnda haklisin

valla bilmiyorum  cinsiyet belli degil kizmi erkekmk diye muhabbeti oluosa 3 aydan kucuktir diye duaundum. ben son gune kadar gunde 4 saat spor yapip bisiklet surup kosar adim yurudugum icin zor olabilecegini zannetmiyorum  kimisi zorlanio gercekten ama cogu kisi genelde pimpiriginden yerinden kimildamio

önce tarafından

Her hamilelik farklı hamile insan bir hamile insanla  kıyaslanmamalı ben ağırlaşmıştım bel ağrısı vs 41 de doğum yaptım kalkıp yemek yapmaya gücüm kalmamıştı üstünde ağırlık olduğu için yemek yapmak o kadar zordu ki bacaklarıma binen yük bide benim bacaklarım da varis çoktu yürümekte zorlanıyordum son aylarda belime binen yük 62 kiloyla doğuma gittim 48 kiloya düştüm yani düşün üstümdeki ağırlığı sizin ne güzel enerjiniz yerinde ama ben çevrem de o kadar insan tanıyorum ki hamile diye yardıma koşan insanları yalancı sancılar son ayda cabası 30 dakikada bir yoklardi beni belki cinsiyeti öğrenmek istememiştir ya da kaynanası baskı yaptığından söylememiştir böyle kaynana bende de vardı öğrenmek istememiştim cinsiyeti unisex kıyafet alırım demiştim 

Yani demek istediğim herkesin hamileliği bir geçmiyor lütfen kıyaslama yapıp hamiş anneleri üzmeyelim bize isteriz son sürat koşu ama olmayınca olmuyor

dedigim gibi cogusu naz kapriz ve pimpiriginden hareket etmeye korkuo aslinda pimpiriklenmese gayet guzel hareket edecek. ben genel manada dedim zaten dogurana kadar her hamile kendi isini evinin icini yapip

disarda calisabilio . yada isne cikio yinede egilip kalkabilir . okadar abartilcak bir durum olsa dr yerinden kalkma yat der zaten . ben genel manada soyluyorum.  

neyse cok bunaltmislar seni . dolmussun iyice

önce tarafından

Yok ya ondan değil kalkma yat riskli gebelik için agirlasma kalkamama başka herkes herkesle kıyaslanmamalı benim eltimin hamileligi çok kötü geçti 4 ay kustu yemek yiyemedikimide mis gibi yaşar bünye meselesi pinpirikle alakası yok ağırlık oluyor namazımı niyazimi eksiltmezdim ama üstünde ağrılar ağırlıklar yüzünden erteliyor uyuya kaliyordum kayınvalidemlerle iç içe yaşıyordum o yüzdendir belkide kimi koşuya gider kiminin eşi ağrıları zorlandığı için her şeyini önüne getirir dediğim gibi bunye tabi eşe nazlanmak da olabilir çok normal hamilelikte bu tür tatliliklar ben ayakkabının arkasını bagcigini görmüyordum göbeğimden babet giyerdim o yüzden 

-Reklam-
+1 oy
önce (552 puan) tarafından

Evlendik eşim ilk ay hasta oldu kayınvalidem gelip 32 yıldır oğlumun hasta olduğunu görmedim dedi :)) zayıflamış dedi, yiğeniyle şakalaşırken birbirlerine hareket çektiler evlendin huyun suyun bozuldu dedi :))) hepsine de güldüm yani tipik erkek annesi ben cevap vermemeyi tercih ettim o da çok uzatmadı karşılık almayınca eşim de bir iki uyarınca sustu daha da bişey demedi. 5 yıl olacak. Yemek konusunda haklısın en azından sevdiğin şeyleri yapabilir yemek yapıyor sonuçta. Eğilme konusunda da fazla pimpiriklisin bence sen hamilesin hasta değilsin 2 hamilelik geçirdim neler yapmadım ki hele 2.hamileliğimde kızım göbeğimin üstüne yatıyordu 20 kilo. Riskli bir hamileliğin yoksa herşeyi yapabilirsin bebek rahatsız olunca kendini belli ettiriyor zaten. Cinsiyet konusunda herkes fikir sunar ki annem 2 hamileliĝimde de cinsiyet konusunda diretti erkek olsun erkek olsun erkek olacak göreceksiniz diye eşimin tarafı kız kız kız diyordu aileler söylüyor yani. Siz hem gurbettesiniz hem de hamilesiniz diye fazla hassassınız yani anlattıklarınızda aşırı abartılı üzüleceğiniz birşey yok inanın. Biraz daha rahat olup en güzel sürecinizin tadını çıkarın. Sağlıkla gelsin bebeĝiniz :)

önce (2,322 puan) tarafından

Annenize nasıl tahammül ettiniz erkek erkek dediğinde annenizi tenzih ederim ama Nefret ediyorum siğ düşünceli insanlardan erkek olunca plaket mi verecekler acaba merak ediyorum

önce (552 puan) tarafından

Çok önemsemedim açıkcası çünkü cinsiyetçilikten söylemediğini biliyordum :) kızım oldu, 2. Çocuğum erkek ama annemin gözdesi hala kızımdır. 

Allah ömrünü hayırlı ve uzun etsin çocuklarınizinda annenizinde☺️🩷

+1 oy
önce (1,746 puan) tarafından

Ay benimkide öyle oğluma iyi bak oğlumu ezme gelin der bu iki güldük baktım devam ediyor ayağımı yerde böcek ezer gibi yaptım işte böyle eziyorum oğlunu benim tapulu malım istediğimi yaparım dedim ondan sonra demedi bidaha hamile kadına iş demek nedir ya eğil kendin al canın bişiy istiyorsa söyle bu yemeği istiyorum ben de yapmazsa evde kendi yemeğini ye canım bunu istemişti ya dışarda yedik biz afiyet olsun size de yeme yemeğini tersleme ama aynı misillemeyi yap sende anlar illaki kızına da öyle yapıyomu haksızlığa bak, cinsiyette benimki kız istiyodu ama erkek oldu dedim IBAN gönderiyorum yoksa torununa doğduğunda onu istemediğini kız istediğini söylerim sevmez seni ahahahhahahah tabi şu ufak tefek gıcıklıklerı dışında iyi kadın gülüp eğleniris ama oğluna olan düşkünlüğü sinir ediyo bazen beni

+1 oy
önce (4,733 puan) tarafından

Aklından geçenleri direkt yüzüne söyle sende. Sen söylemezsen herkes seni halinden memnun sanır. 

+1 oy
önce (1,803 puan) tarafından

Sen kaynana De ki ben senin oğluna annelik yaparsam tutar da bana gelin getirir de bak o anlar

+1 oy
önce tarafından

Kaynanalardan bir şey bekleme ne kızı gibi görür yarın bir gün kavga olsa oğlunu tutar seni kapı dışarı eder benim kızım hasta bir gün sormaz neyi var yok eşime sorar bana bir kere sormadı çok güzel el gibi hissettiriyorlar valla onun için ne kendi canını ne bebeğinin canını sıkma 

+1 oy
önce (81 puan) tarafından

Kiz oda bisi mi sen hamileyken eyilmyorsun bile benim kaynanam hali yikatiriyorr agor seyler kaldiriyorim

0 oy
önce (1,330 puan) tarafından

Canım zaten kaynanadan ne desteği bekliyorsun ki ben bugüne kadar hiçbir kaynananin geline kızı gibi davrandığını görmedim bence kaynanadan destek ve kızına davrandığı gibi sana davranmasını beklersen kırılan ve üzülen sadece sen olursun bi beklentin olmasın ki üzülüp kirilmayasin 

0 oy

İsteyince verme erkek olur dediğinde inşallah kız olur Allah büyük de sen sinir et  sevmediğin şeyleri yaptığında inadına mi yapıyon de.

0 oy
önce (24,977 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum aşkım 😌 ilk gebelikte toydum cahildim benide böyle kullandı misafir geldi gel ev yapılıyor yemek yap zeytin toplanacak gel yemeğimizi hazırla gel iş yapmasan da olur oturduğun yerden yemek hazırla eve misafir gelcek gel hepsinde gittim sonuç ne biliyor musun kendimi çok yordugum için hastanelik olup bebeğimi erken doğurmam ki o süre zarfında kimse yanımda kalmadı tek başıma yoğun bakımda kaldim doguma annem geldi benimde ailem Çok uzakta şimdi yine hamileyim ağzını acamiyor yemek önüme hazır geliyor elimi bir işe sürmüyorum kızları yapsın gelin de insan el kızı diye her işi yapsın diye beklemek gaddarlik

0 oy
önce (24,337 puan) tarafından

O senin kaynanan annen değil kaynanadan anne şefkati beklemek büyük hata benimki de oğlan olsun diyordu sonuç oğlan oldu üzüleceğim sandı bana karşı zafer kazandı sandı canım oğlum iyi ki sen olmuşsun diye bağrıma bastım kaynana şok. Doysam sevmesem de olur hamile iken bütün günü yemek yerine kısır ile geçirdiğimi bilirim 

Kalk kendine ekmek arası sandviç vs bir şeyler hazırla ona da canım istemedi hoşlanmam zaten x yemeğinden de geç inan kendini doldurup üzmene değmez 

0 oy
önce (8,318 puan) tarafından

Yani abartılacak bir şey göremedim ben . El insanı sonuçta çok bir şey beklememek lazım 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 797 göst.
0 oy
12 cevap 1,074 göst.
22 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Oylesinekimsee (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 335 göst.
18 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Elif6060 (294 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 526 göst.
21 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Gecece (552 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,192 soru

24,165,870 cevap

335,587 kullanıcı

...