0 oy
208 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (965 puan) tarafından

Hanımlar sizin okullarda da okul bağış parası diye toplanıyor mu 4 sınıfa giden oğlum için bin lira istiyorlar 1500 için set kitapta alınacakmış 1 sınıfa giden kızım için de başka bir okuldan 2000 TL istiyorlar bunun içine set girmiyor set almayacaklar ama okulun ihtiyaçlarına karşılayacakmış devlet onları karşılamıyor mu her sene bu para toplanıyor belki bütçemiz el vermiyor buna Sizler de de var mı böyle bir durum

6 Cevaplar

0 oy
(5,966 puan) tarafından

maalesef devlet karşılamıyor. atıyorum devlet ödenek olarak 100bin veriyor (gerçek rakamı bilmiyorum tamamen sallıyorum) ama okulun gideri 300bin

ha okulun yaptığı doğru değil bakanlık karşı çıkıyor ama okulun ihtiyaçları da karşılanmıyor

(855 puan) tarafından

misal devlet bin bidon sivi sabun veriyor. ama terbiyesiz aile terbisesi almayan cocuklar her tenefuste o sivi sabunu sabunlugu cikarip lavabodan assa dokup sabunlugun icinede su dildurup asarsa nolur. ertesi tenefus tekrar doldururlur tekrar ayni sey gunde 6 kere sivi sabun doldurulmus olur. tebesirlwri kirip kirip cipe atarlarsa ne olur yetermi devletin verdigi. kalemler oyle nebilim herseyde var illaki sorun. cocuklardan kaynaklanio. para toplayip cebe atacaklarini hic sanmiyorum.ek kitap yardimci kaynak alinsin ona can feda. ama gereksiz yere elin dunya yuzu girmemis cocuklari yuzunden okul giderlere yetisemiyor ve bagis topluo yasal olmasa bile

(5,966 puan) tarafından

dediğin gibi devletin parası nasıl olsa diyerek öğrenciden idareciye kadar hepsinde bu hor kullanma mevcut. (sadece okullarda değil bütün devlet kurumlarında böyle) 

belki hizmetli eve deterjan alıp götüyor, olmaz diyemem maalesef 

okulun kömürünü alanlara şahit olmuştuk biz lisedeyken dötümüz donardı yakmazlardı, annemin çalıştığı okulda da son   ders olmasına rağmen cayır cayır yakarlardı öğrenciler pencere açıp otururlardı. 

(965 puan) tarafından

Haklısın maalesef öyle çocuklarda var . İsrafın me olduğunu bilmeyen,  hatta okul eşyalarına zarar veren dahi var 

(5,966 puan) tarafından

Devler nasıl olsa ücretsiz veriyor diye doktorda fuzuli ilaç yazıdırip çöpe atanlar da var,. Bunu senin benim gibiler yapmıyor ama gerçekten yapanlar var, savaş sadece top tüfekle olmuyor 

Okul meselesine dönersek çocuğun için kullanılacaksa sonuna kadar veririm

Ha idareci falan bu parayı cukkalayamaz faturalandırmak zorunda çünkü 

(965 puan) tarafından

Aynen öyle vallahi Umarım okulu temiz tutarlar ve çocuklarımızın ihtiyacını yeterince karşılarlar

-Reklam-
0 oy
(406 puan) tarafından

Milli eğitimi ara öğren yoksa okulla olacak iş değil ha bire para zarfı veriyorlar dur daha bismillah yani evet ek kitap bazı öğretmenler istiyor iyide oluyor ama dün haberde gördüm o bile yasakmış guya

(965 puan) tarafından

Tabii Normalde geçen sene yasaklandı bu Milli Eğitim yasak getirdi set almalarına ama öğretmenler kocaman kocaman türlü türlü set alıyorlar ve bu setler bitmiyor bitirmek için hızlı yapıyorlar çocuklar Hızlı Geçiş yaptığı için de doğru düzgün bir şey öğrenemiyorlar

(406 puan) tarafından

Faydası oluyor evet setler kalabalık ama bizimki setleri yapıp devlet kıtaplarini yapmıyordu hepsi ayrı demekki

(965 puan) tarafından

Aynen öyle zaten devlet kitaplarına hiç çalışıyorlar set alındıktan sonra sadece göstermelik o kitapları veriyorlar

0 oy
(166 puan) tarafından

Hım bilmiyorum ama dün haber de gördüm

Bu gibi istenen paralar yasal değildir eğer isteniyorsa direk bize şikayet edebilirler diye açıklama yaptı MEB 

Ama tabiki şu da var sen şikayet edeceksin de şikayet yerine ulaşacakta geri bildirim gelecekte bu süreçte müdğrğn yada öğretmenlerin çocuga olan davranış biçimi değişir mi falan ay çok zor bu işler 

(965 puan) tarafından

Yok aynen hiçbir faydası olmaz zaten ki bu masrafları Zaten normalde devlet karşılaması gerekiyor

0 oy
(1,148 puan) tarafından

Benim kızımda birinci sınıf bin lira istendi. 

Ne için istendiğini söyledi öğretmen. Devlet üç temizlik personeli veriyor sadece ve okul için yetersiz oluyor okul kendisi ekstra alıyor personel. 

Onun haricinde okul yeni boyandı fileler vs değişti hiç birini devlet karşılamıyor yada yetersiz oluyor. Yıllık aidat gibi bir ödeme oluyor. Yani bana göre çok bı şey değil aslında ve okulların da bu konuda haklılık payı zannımca var 

(965 puan) tarafından

Evet doğrudur baya masrafı var Ama işte bunu Normalde devletin karşılaması gerekiyor

0 oy
(4,135 puan) tarafından

Benim oğlum birinci sınıf, öğretmen 1000 TL istedi,perde,masa örtüsü,ve set aldı 

(965 puan) tarafından

Aynen bizim de masa örtüleri falan yapılacak genel olarak yıllık masraflar işte

0 oy
(7,296 puan) tarafından

İlk öğrencim 1000 istendi 400de görevli tutulacakmis fasiküller içinde ikinci dönem alinacakmis asla güvenlik parasını vermiyecem bana kalmış guvanlik onuda bir zahmet milli eğitim göndersin diyeceksin özel okul 

(965 puan) tarafından

Güvenlik parasında biz vericez maalesef. 

(7,296 puan) tarafından

Niye biz veriyoruz anlamış değilim 

(965 puan) tarafından

Özel olarak tutulmuş. Devlet ataması ile değil

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 287 göst.
0 oy
3 cevap 135 göst.

Kategoriler

1,477,053 soru

24,177,769 cevap