0 oy
477 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (220 puan) tarafından

Eşimle çok kötü tartıştım 

Görümcem İstanbuldan ankaraya taşındı iki tane görümcem var 8 yıldır evliyim manevi anlamda hiçbişey görmedim. Geçen hafta bana geldi görümcem çocuğuma bir TL bile vermedi birde aç geldim dedi sofra açtım çikolata dahi almamış iki tane çocuğum var ne aradı ne sordu ne bişey yaptı senelerdir çocuklarım değer asla görmüyorum konu çocuklarım olunca ben de herşey duruyor bir çikolatayla bari gel sevindir değil mi

Yarın veli toplantısı var çocuklarımı görümceme bırakacak mışım asla bırakmam dedim benim çocuklarım hiç değer görmedi dedim bu arada ankaraya geliyor saç yaptırıyor göz kapaklarına estetik yaptırıyor benim çocuklarımı görmeye gelip zaman geçirmedi 

Sizce yarın eşime söylemeden konuyu uzatmayım bıraksam mı zamanı gelince zaten boşanacam Bi şoka uğratıp eşime takmadığımı istediğin gibi olsun zamanı gelince de ben yapacağımı biliyorum mesajını vermek istiyorum

Bu arada eşimden şunu beklerdim sen haklısın hiçbişey görmedin ne lohusayken ne çocuk büyütürken böyle durumlarda bırak demedi benim ailem yaptı herşeyi üstünede hiçbişey yapmadılar diyip benim ailemi kötüledi 

15 Cevaplar

+3 oy
önce (1,066 puan) tarafından

Vermek zorunda mı ki 1 tl vermedi bir çikolata bile almadı ne demek manevi olarak bahşetsen anlarımda böyle diyince  çok saçma geliyor

önce (220 puan) tarafından

Çocuk sevindirmek dinimizde de var biliyorsun değil mi konu para mı? Manevi anlamda hiç Bi şekilde ilgilenmedi benimm çocuğum ne sever ne giyer karakteri ne hiçbişey bilmiyorlar ilgilenmiyorlar buda değer göstermemek değil mi 

önce (1,930 puan) tarafından

Gösterip göstermemesi niye bu kadr önemli ki karşı tarafın bide kendi ailem den biri için bunu daha çok beklerim beklicek olsam önemli olan anne ve babanin verdigi değer hala dayı teyze bir yere kadar bı yasa kadr çokta önemli değil anne olarak siz fazlasni verin bu beklenti saçma geldi 

Zten bide ayrilmayi düşündüm adamın bacısı ! Çokta önemli değil aslında 

Beklenti değil çocuklarımın değer görmemiş olması konu bu 

Bırakmak istemiyorum diyorum eşim üstüme geliyor üstüme geldikçe bende açtım ağzımı değer görmemiş çocuklarımı bırakmak istemiyorum 

Değer verilmesini bekliyorsun bu bir beklenti  

Kendi ailene bırak cocuklarini?

Geldiklerinde yabancı gibi durmasınlar en azından gözümün görmediği yerde aklıma dahi gelmiyor yada ben lohusayken Bi kahve içimlik durup gitmesinler hala olarak Bi ilgilenseydi

Annemin işi varmış eşimde artık bırakamazsın diye bağırıyor 

Yanında götür olmazmi ? Bırakacak yerin  varsa oda birşey 😁 birakacak yeri olmayanlarda var 

Toplantıya gitmem artık yada giderim çocukları bırakırım eşime de dicem seni boşucam zamanı var çocuklara alıştırma olsun dicem 

Sorun orda ya çocuk kabul etmiyor öğretmen 

Annenin işi var yanında götür goturemiyorsan halalari var iyi yada kötü kan bağı var  değer vermediler diye takmam öyle olsa eşimin ailenin yanına hic gitmemem gerekiyor 😂 onemli olan ve eşim halam teyzem bana değer vermedi diye hiç bir cocuk uzulmez hayatini çok etkilemex takılma fazla bence

Benim Bi gururum var değer verimiiyorsa orda durmam 

Bence sende gitme 

Eee canım sende!   halasına birakmayip ne yapmayi dusunuyosun? Gözün arkada kalmadan bırakacağın biriyse gerisi boş emin ol kimse kimsenin dogurdugu cocuk için çok birşey yapmiyor 

Ben çocuğu nenesi.dedesi.halasi değer versin maddi manevi değer versin diye dogurmadim ben yeteri değeri veriyorum eşimde  gerisi kendileri bilir  ayda yılda bir gidiyoruz ben öyle triplere girmem hele böyle brsey için annem zaten fazlasiyla benimsiyor eşim de farkında işime geliyor 5 günlüğüne gideceğim mesela günü birlik kaynanama gidicegiz ama. annemde kalacaz yatılı eşimde rahat ediyor her yönden gözü arkada kalmıyor   annemde gelir kaç saatlik yoldan iki günlüğüne kim değer veriyorsa önceliğimiz odur karşılıklıdir sevgide değerde 

önce (1,713 puan) tarafından

Evet vermek zorunda hala o sokaktan geçen insandan istemiyor kadın ne halta yarıyosun halaysan evine gelip açım sofra kur demeseni biliyo ama madem bi çikolata bile almak zorunda değil o kadında onu misafir etmek zorunda değil akrabalık böyle bişey yeğenin senin onlar millet komşusuna giderken oturmaya çocuk varsa bi çikolata alır be mesele para değil düşüncesiz hadsiz olması o yüzden evet halaysa almak zorunda bende halayım istiyorum ki dünyaları alayım gelinimiz abla dur artık yeter boşa harcama paranı diye sitem eder bana bi insan nasıl yeğenlerini düşünmez

-Reklam-
+2 oy
önce (196 puan) tarafından

Görümcen çocuklara değer vermedi diye mi boşanacaksın ben seni anladım ama sen kendini ifade edemiyorsun bence

Hayır onla alakası yok kafam da zaten var genel anlamda boşanmak ama zamanı var 

Ekonomik özgürlüğüm yok çalışmama izin vermiyor iki bekar kardeşim var onlar hayatlarını kurup gerçekten o evden gittikleri zaman istiyorum iki bekarlar ben nasıl yaşıcam 

+2 oy
önce (23,370 puan) tarafından

Şimdi dostum beklenti içinde değilim diyorsun ama beklentim var. Örneğin çikolata, hastalandiklarinda aramalari sormaları ziyaret etmeleri gibi. Ama bak çocukların doğdukları zaman ceyreklerini takmislar. Senin işin olduğunda çocuğuna bakmayı da kabullenmisler. Aslında sen dsha samimi olmayı beklemişsin. Ama onlardan o derece bir yakınlık görmemişsin. Yani çocuğuna bakmaları bile bence büyük bir yakınlık göstergesi. Yerinde olsam sağolun der çocuğu bırakırdım yanlarına eğer gerçekten iyi sahip cikacaklarina güveniyorsan. Eşine de şimdiden senden bosanacagim falan deme bence. Yani anladığım kadarıyla daha yıllarca bu adamla evli kalacaksın. Bundan sonraki zamanlarını zehir etmesini istersen şöyle tabi. Orası ayrı mesele

Sen çok farklı anlamışsın çocuğum beş yaşında ilk defa yalnız bırakcam bırakacağım danda daha kendisinin haberi yok kabul etti demedim tabiki de hala olarak çocuğumu sevindirmek zorunda Bi çikolata alıp mutlu etmek zorunda o zaman halayım demesin beklenti içinde değilim varken yok olmaları 

Zehir olsun umrumda da değil 

+1 oy
önce (1,639 puan) tarafından

degerin yoksa deger verme sende 

Aramıyorum asla zaten bırakmamak ta haksız mıyım sonra bana eşim  diyor ki sende annene bırakmıcaksın dedi ben keçmek kursuna başlıcak tım gidemezsin dedi 

Eşime de sen benim için öldün dedim git ablanlar baksın dedim kardeş kavramları zaten asla yok ayda yılda bir görüyor 

önce (1,639 puan) tarafından

haklisin baska birine birak esin cok biliyorsa o baksin gerekirse gitme toplantiya esin gitsin

Aynen gitmicem 

+1 oy

Yarın sizce ne yapayım bu karada mı gidiyim bana akıl verin lütfen 

+1 oy
önce (30,240 puan) tarafından

Sen zaten zamani gelince bosanacam diyorsun daha ne icin kocanin tarafindan ilgi bekleyip yada laf vurmaa calisiyorsun beklentiye girmen dogru degil yapmiyorlarsa yapmasinlar karakterine uymuyorsa mesafen olur 

Daha kafana koymussun bosanmayi onlarin seviyesine dusmek mantikli olmaz agirligin ve sakinliginle yolunu ilerletmeni tavsiye ederim 

Fazla beklenti icindesin oncelikle beklentini azalt

Ben sevdigim deger gördüğüm ( değer dedigimse manevi anlamda ) cocuguma iyi bakacaksa birakirdim bir kac saatligine sık sık birakmam kim olursa olsun yerli yerinde

Beklenti içinde değilim tek başıma büyüttüm bunları ben asla da kötü bişey söylemedim onlara öfkelenmedim  çocuklarıma değer verilmemesine kızgınım 

İste bu bir beklenti oysa gerek yok ha var ha yok deyip umursamaman gerek

Öyle mi dersin ben değer verilmeyen yerde kalmak çocuk bırakmak tercih değil o kadar konuştuktan sonra napım olan oldu bırakamam da 

Birakma o zaman gönlün nasil rahat ediyorsa oyle yap

+1 oy
önce (920 puan) tarafından

Valla canım seni bilmem ama biz kendi yeğenlerimize pervane olduk gelinlere de ama boş sanki hiç bir şey yapmadık gibi davranıyorlar. Onun için mesafe koydum eski samimiyet yok artık yeğenlerimi yine çok seviyorum ama o samimiyet kalmadı. 

+1 oy
önce (2,966 puan) tarafından

Öncelikle senin çocuğunla ilgilenmek zorunda değil canım yani çikolata vs almak zorunda değil ha geldiğinde kötü davranıyorsa ona birşey diyemem bende mesafe koyarım o konuda çocuklarıma bağıran bir hala istemem ama gelip görmedi sevmedi çikolata almadı bence gereksiz zorunada gidiyorsa görüşme lafını söyle ama çikolata almadın vs bence gereksiz

+1 oy
önce (2,731 puan) tarafından

Benm.gorumcemde öyle benm iki clcugum ilk torun ilk yiven görümcem sözde herkes içinde severim der ama birşey görmedim dışarda başka cocouk olunca üst baş herşey alır ben de asla bırakmıyorum 

Bakacak biri de değil anlamıyor ama seninki bakmayı biliyorsa bırak beceremiyorsa birakma

Beni anlayabilen tek yorum şuan

İlk defa bırakcam 

İnsan çocuk büyütürken illa baksın demiyor ama zor zamanında yardım etmeyeni unutmuyor burda da ama konusu şu halaysa insansa ben tek başımaydım lohusayken iki saat ben bakıyım sen uyu der insan demi benim eşim çalışıyordu ve kahvesini içti çıktı gitti benim beklentim yok insani yardım etmiyorsa zorda olduğunu gördüğü halde insan demem ben ona

Çocuğum halasının İstanbuldan geleceğini duyup bizede gelir anne dediğinde kapımı çalmıyorsa kaş göz yaptıruyorsa anca onada insan denmez 

önce (2,731 puan) tarafından

Böyleleri hep dışarda iyi rolü yaoar benm görümcem iki yuzludur bir yerde kalkıp her işi yapar çocukla ilgilenir sever eder dayı çocuklarına kek üst baş herşey alır 

Ama kendi yigeni olunca kızım bagirsa biraz oda bağırır süs diye bir gün kek getirmişti baktım tarihi geçmiş sordum aaa dukkandan aldım görmedim demişti dedim kırk yılda bir birşey getirdin oda tarihi geçmiş cocouk bu bilmeden yeseydi ne olurdu gülüyordu utanmadan bir dahada birşey getirmedi tersine eve gelsede hizmet bekler 

İnsanlar burda beklenti yazmış sanki beklenti ayrı bu tarz şeyleri görünce sinir olmak apayrı seni çok iyi anlıyorum çıldırıyor insan 

+1 oy
önce (1,612 puan) tarafından

Görümcen çocuklarına değer verse ne, vermese ne? Çok mu önemli, kıymetli biri ki? Ben olsam bu olayı büyütmem yani. Bilmiyorum insanlardan bir beklenti içine girmeyin bence siz üzülürsünüz 

Beklenti değil 

0 oy
önce (6,087 puan) tarafından

Eşinle sorunlarını boşanma durumunuzu bilmem ama görümcenle ilgili beklentilerin aşırı saçma ya. Böyle bir şey olabilir mi herkes senin çocuklarınla ilgilenmek zorunda mı? 

Lohusalıkta şunda bunda ilgilenmediler demişsin. Zorunda mı ya, görümcene güvenerek mi çocuk yaptın? Ailen bile destek olmak zorunda değil. Kimseye sorumluluk yükleme çocuklarınla ilgili. Sadece kocan bakmak ve ilgilenmek zorunda.

Kadın olarak bunları yazıyor olman çok vicdansız ca kadın kadına yaptığını kimse yapmaz diye boşa demiyor lar 

Ya nasıl da heveslisiniz dramatize etmeye. Sanki zulmettik :) Gerçekleri söylüyorum bacım, kimse çocuklarımıza bakmak, ilgi göstermek, hediye almak zorunda değil. Buna kendi ailemiz bile dahil. Yok 1 lira vermemiş de yok çikolata almamış da. Yapmasın, eksik olsun de geç. Nedir bu herkesten bir şey beklemek. 

Ben de doğurdum, çalışan kadınım üstelik desteğe daha çok ihtiyacım oluyor, yeri geliyor çocuğumu yanımda işe getirmem gerekiyor ama bir kere bile kendi ablalarıma ya da başkasına aman ilgilenmedi aman sormadı demek aklımın ucundan geçmiyor. Çünkü ben çocuğumu şu bu destek olur, falanca başını okşar, filanca harçlık verir beklentisiyle yapmadım. 

Demekki seninkiler hadsizlik yapmamış benimkiler hadsiz yüzsüz onursuz luk yapınca böyle sinir oluyor 

İşte bu da senin duruşunla ilgili, beklentiye girip içerlenmek yerine mesafeni koy. Ağırlamak mı istemiyorsun, müsait değiliz de. Eşine de bacısını çekiştirme hiç. Her zaman sen el olursun onlar aile olur.

Ya ben zaten öyle yapıyorum eşime dedimki seninle kavga etmek istemiyorum çocuklarımı bırakmak istemedim neden diye sorma dedim ilk başta dediki senin annenin piskolojisi çok mu iyi dedi annemi kötülemeye başladı bende kendimden geçmişim açtım ağzımı 

0 oy
önce (5,204 puan) tarafından

Ben seni anladım canım

Hiç sevgi görmediği halasına bırakmaK istemiyorsun buda gayet normal. Önemli olan burda çikolata alması değil bi sevgi göstermesi

Daha Yeni taşınmış zaten eğer halası olmasa napıcakton toplantıya giderken onu düşün ve eşine kardeşini kötüleyerek bırakmadığı söyleyince oda her erkek gibi ters tepmiş

Durmaz orda halasına karşı bi sevgisi yok ağlar çocuk deyip bahane bulabilirdin. 

Beni anladığın doğru yorumun için çok teşekkür ederim evet konuşmakta haksız oldum konuşmamalıydım özür dilerim fln dedim haksız duruma düştüm keşke öyle yapsaydım 

0 oy
önce (10,070 puan) tarafından

Fazla beklentiye giriyorsunuz sonuçta yıpranan siz oluyorsunuz kızım halasının 2 tanesini tanımıyor bile 2 sini senede 1 görür bugüne kadar bişey almadılar almak zorunda değiller benim çocuğuma ben gereken verdikten sonra 3. 4. Şahıslar versin yada vermesin umrumda değil 

Bırakmamak konusunda haklısın bende olsam bırakmazdım

Zamanı gelince boşanacağım ne demek ayrıca ya bu bildiğin sinsilik 

Yüzüne söylüyorum boşancam diye sinsilik mi deniyor buna 

Bana yapılan sinsilik leri görsen sende yap derdin ben en azından yüzüne söylüyorum benim eşim zamanında altınlarımı alıp sakladı ve en sonunda benden habersiz sattı çocuğum var diye oturdum yerimde desteğim yoktu mecburen onlar sinsilik te level atlamış o kadar hakkımı yemişken bu lafım mı zor geliyor 

0 oy
önce (1,121 puan) tarafından

Eşinle görümcen çocuklarına değer vermedi diye mi boşanacaksin tam olarak anlayamadım da. 

Ayrıca niye gorumcenden böyle bir şey bekliyorsun ki. O değer verince mi kıymetli oluyor çocukların. 

0 oy
önce (2,153 puan) tarafından

Ayyy ne kadar tuhafsiniz gerçekten.  Benim gorumcem benim çocuğumu sevse ne sevmese ne Allah aşkına. Ölümlü dünyada bu kadar da ince düşünmeyin.  Sen ve eşin çocuklarına değer ver elinden gelini yap .gerisi umrunda olmasın. Benim gorumcem 1 kere gördü daha Benim oğlanları hiç böyle düşünmedim yemin ederim. Çok değişik düşünceleriniz var

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 189 göst.
0 oy
6 cevap 309 göst.
31 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde 111111122 (14 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 311 göst.
0 oy
14 cevap 576 göst.

Kategoriler

1,475,466 soru