0 oy
202 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (196 puan) tarafından

Kızlar biz iki yıl oldu batıya geldik doğudan eşim asker bazı sorunlar oldu onlara hiç girmek istemiyorum maddi sıkıntı içindeyiz o yüzden eşim bir kere daha şansımızı deneyelim doğuya gidelim bu yıl diyor maaşlar orda yüksek hesaplara göre borçlar biter hatta evimizi bile alabilirz ama çok alıştım eve memlekete çocukların psikolojisi derken çok kafam karışık ha bu arada kaynanam gil ile aynı yerdeyiz şuan konuşmuyorum bize çok fazla zarar verdiler çok karışığım fikrinize ihtiyacım var

6 Cevaplar

0 oy
önce (1,057 puan) tarafından

Bizde batıdayiz gitmek istiyorum ama eşim gitmek istemiyor neymiş ordakiler hep göreve gidiyormuş 

önce (196 puan) tarafından

Daha önce yerimiz iyiydi bilmiyorum inşaallah güzel yer gelir benim eşim istiyor çünkü maddi olarek yetemiyoruz burda ha yetemiyor derken lüks şeyleri geçtim biri özel eğitim iki çocuğum var okulu beslenmesi forması 

-Reklam-
0 oy
önce (3,065 puan) tarafından

Yani bu doğu korkusu ne anlamıyorum ( eşi polis asker olanları hariç tutuyorum) ben vala gelirdim doğuya eğer hayatım daha güzel olacak sa insanlar içinse heryerde tüm bölgelere hem iyi hem kötü insanlar var bu biraz bize ve çevreye bağlı 

önce (2,826 puan) tarafından

Soruyu soran kişinin doğu korkusu yok çocukların psikolojini kendi psikolojisini düşünüyor. Taşınmak yeni bir yere alışmak vs kaygıları. 

Doğu diye değil canım daha önce Hakkari'de çok mutluydum sorun uzaklık ve 7 yaşındaki oğlumun 4. Değiştirdiği memleket olacak pskilojisi etkilenir mi diye

Aynen öyle canım  ama buradada maddi olarak çocuklara hiç birikim yapamıyoruz 

önce (3,065 puan) tarafından

İşte orası öyle tabi insan çocuğu söz konusu olunca en ince detayi düşünüyor

Hakkınızda hayırlısı 🫶

Teşekkür ederim canım inşallah hayırlısı neyse Rabbim ona yöneltsin

0 oy
önce (295 puan) tarafından

Ben de polis eşiyim canım üç sene sirnaktaydik şimdi yine memleketimden uzağım ve uzak olmak bana çok zor geliyor. Hastalık oluyor bir ihtiyaç oluyor yada en basitinden sıkılıp gidecek yer bulamayınca insan keşke memlekete yakın olsak bir iki günlüğune gidebilsek diyorum. Çocuklarım akraba nedir bilmeden büyüyor. O yüzden ben artık eşimin memleketi ve benim memleketin arası bir yer düşünüyorum. Maddi olarak bizimki doğu batı çok bir uçurum yok ama sizde varsa değerlendirilebilir doğu. Sonuçta doğuda da eskisi gibi terör kalmadı insalnlari da cana yakın 

Canım ben burdade aynı durumdayım kendi ailem gene uzak eşimin ailesi ile çok görüşmüyorum iki çocuğumu da desteksiz büyüttüm gideceğim hiç kapı yok bir iki arkadaş sadece ama genede uzaklık gözümü korkutuyor büyük şehirdeyim herşey var yakın çocuklarım daha sosyal bana göre tabi

önce (295 puan) tarafından

Valla uzakta kendini yanliz hissetmiyorsan git en azından üç senede güzel birikim yaparsınız borçtan kurtulursunuz. Cocuklar okula gidiyorsa onu da ayrı düşünmek lazım düzenlerini sürekli bozmak kötü olabilir 

Biri küçük özel eğtiime gidiyor yeni başladı biri 1. Sınıf kafam çok karışık gençekten

0 oy
önce (4,868 puan) tarafından

Ekmek nerde insan orada olur cnm. Rahatlatacaksa sizi gidin derim, cocuklar her turlu alisiyorlar bulundugu ortama. En azından birikim yapar biraz rahatlarsiniz

İnşaallah canım tek derdim onlar zaten kendim burdade yanlızım 

0 oy
önce (2,768 puan) tarafından

4 yıl Şırnak'ta yaşadik o kadar mutluydum ki. Bu arada büyük şehirde doğdum büyüdüm. Şimdi deseler ki geri dönün. Yemin olsun yarın sabaha kadar eşyalarımı toplar çeker giderim. Orada yer yok diye gezemiyoduk. Burada para yetmiyor şok bimden başka yer gezemiyoruz. Orda da akraba yok burda da. Ben olsam hemen giderim çocuklar hemen alisiyorlar. He tek sorun çocuk ilkokula gidiyorsa okulda kürtce konusuluyor. Özel okula verecekseniz o ayrı 

İlkokul canım teşekkür ederim daha öncede Hakkari'deydim ama hiç Kürtçe konuşmazlardı okullarda belki şehirden şehre göre de değişiyordur

0 oy
önce (4,630 puan) tarafından

Eşinizin mesleği ne . Bizde bu yıl doğudan batıya geldik. Siirt merkezdeydik. 4 yıl kaldık . Keşke biraz daha kalabilseydik. En çok da çocuğumun eğitimi için üzüldüm . Okulu ,öğretmeni çok iyiydi.

Uzman çavuş canım ben çok pişman oldum Ankara'ya geldik inan çok sıkıştık maddi olarak

önce (4,630 puan) tarafından

Bizde Ankara dayız canım evet maddi olarak Ankara zor bir şehir ama sosyallik açısından iyi . Tabi maddiyat şu dönemde daha önemli 

Canım para olmadığı zaman sosyallikte olmuyor işte Rabbim hayırlısını versin 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 136 göst.
30 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Heidi nin koylusu (3,594 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 614 göst.
11 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 491 göst.

Kategoriler

1,475,716 soru

24,158,854 cevap

335,266 kullanıcı

...