+1 oy
523 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (3,065 puan) tarafından

Malum eylül ayı hazırlık ayı ama ben bu sene hiç bir şey yapamadım ne konserve ne kurutmalık hazır da yiyemem hiç 

Pazartesi konserveyi aradan çıkarıcam inşallah kurutmalık annem lerden halledecdm ama bir doğulu olarak daha pul biber salça derdi var 😶‍🌫️

Sizlerde durumlar nasıl

21 Cevaplar

+2 oy
önce (466 puan) tarafından

Yesil fasulye yaptim domates dogradim attim bu sene pek yapasim yok gibi buzkugi oyke seylerle doldurmak istemiyorum cnku hayvan kescez yer olmaz diye kurutmalik da hazir alcam bu sene bizim burda cok zatwn 

önce (3,065 puan) tarafından

Eline sağlık cnm kişin yemesi güzel oluyor ama şimdi yapması zahmetli geliyor bana

önce (466 puan) tarafından

Sagok canim sanada simdiden kolayliklar diliyorum ,benim dogum var insallah o yuzden ugrasamadim pek 

-Reklam-
+2 oy
önce (14,687 puan) tarafından

Allah kolaylık versin canım 

çarşamba günü domatesten yapmayı düşünüyorum bu sene hiçbir şey yapmadım

Teşekkürler beni gruptan çıkaran şirin hanım 🥲😶‍🌫

Sizden sonra herşey daha da b*ka sardı 😂+2 yle devam 

Yoksa sana nispet postu paylaşacaktım yıkılmadım ayaktayım diye oda yalan oldu🫠

Kısmet etliyim butluyum mutluyum mottosundan devam artık😃

Deli kendin çiktın ya 😃

Sen mutluysan problem yok 💐

Yok cnm yanlış hatırlıyorsun iki gün üst üste kaçamak yaptığım için dedin böyle olmaz 

Aynen kısmet şu an boyumla orantılı düşünürsem vücudum iyi ama mentali biraz topladıktan sonra yine devam

Ne zaman istersen biliyorsun ulaş bana yeterki 🙏

+2 oy
önce (258 puan) tarafından

0 elde var 0 herseyi marketten alıyorum salça harici onu anneannem memlekketen gönderiyor :))

Ne güzel ben yapmasam kendimi suçlu hissediyorum yapsam yoruluyorum ne yapacağımı şaşırdım 😅

önce (258 puan) tarafından

Yok kız ben yapsam niye yaptımda bu kadar yoruldum diye kendimi suclu hissederim :d

+2 oy
önce (5,590 puan) tarafından

domates ve taze fasulye konservesi yaptım 

salçayı yıllardır aynı yerden alırız

evde benden başka turşu yiyen yok o yüzden yapmadım 

tarhana desen aman aman içmeyiz, yapmadım 😅

buzlukta bezelye var, biraz da barbunya koyacağım 

bi de kapya biber patlıcan közleyip atacam buzluğa 

Taze fasulyeyi nasil yaptın canım ben sade domates geçen sene yaptım ama bu sene biraz patlıcan li biraz fasulye li yapacam

önce (5,590 puan) tarafından

taze fasulyeyi zeytinyağlı şekilde pişirdim yiyecekmiş gibi ardından kavanozladım

+2 oy
önce (8,045 puan) tarafından

Pul biber salça vs yapmıyorum. Kurutmalık eşim Diyarbakır'a gidince bolca alıyor

Fasülye başladım dondurucuya attım ama bi kaç kg daha eklerim sanırım

Şakşuka yaptım şişelere doldurdum

Menemen kaldı onu da bi kaç güne yaparım sanırım. Fazla yapmayı düşünüyorum. 

Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin 😊kışlık yapmayı çok seviyorum 

Yorucu ama güzel

Eşim gidip gelip dolaptaki kışlıklara bakıyor onunda çok hoşuna gidiyor 😂

Oh sağlıkla yiyin inşallah 😅

Bende severim ama 3 çocuk olunca eziyete dönüşüyor sen şaksuka yı nasıl yaptın özetle anlatır misin

Benim de 3 çocuğum var. Çocuklarla çok zor doğru canım.

Patlıcanı ve acı kırmızı ve yeşil biberleri kızarttım süzgece koydum yağı süzüldü.

Daha sonra domateslerimi çok az yada kavurdum suyunu çekince patlıcan ve biberleri ekledim birbiriyle iyice karışıp kavrulunca az tuz ekledim şişelere doldurdum kapattım. Sonraki gün bir tane açıp yedik çok güzel olmuştu

Bende yapcam inşallah bozulmaz umarım tutturururm

Bozulmaz canım. Sen patlıcanı süzgece koy bi kaç saat beklesin yağı alsın yoksa aşırı yağlı olur 

İkincisi de sıcak boşalt şişelere kapakların tutması için. 

+2 oy
önce (3,374 puan) tarafından

İlk defa tarhana yaptım ☺️ Biraz melemen biraz salça yaptım ama 40 kilo daha yapmam lazım. Kaç yıldır kayınvalidem yapıyordu. Çocuklar biraz büyüdü, bu sene kurtaracam onu bu dertten inşAllah. Kayınvalidem fasülye,mısır,kapya koydu. Bende patlıcan ve kapya közlesem iyi olacak. Öyle ortaklaşa yiyecez inşAllah

Oh sağlıkla huzurls yiyin inşallah

Tarhanayı nasıl yaptın salçalı mi yoğurt lü mu

önce (3,374 puan) tarafından

Amin. Allah razı olsun. Yoğurtla yaptım

+2 oy
önce (2,972 puan) tarafından

Geçen seneler kurutmalığımı annem yapardı ben domates sosu, yeşil fasulye, barbunya, bezelye felan yapardım bu yaz doğum yaptım üstüne eşimin abisi ve annesi vefat etti hiç bişi yapamadım annem yaptı yine kurutmalığımı ve barbunyamı ama zorladım parasını verdim bu sefer domates ve yeşil fasulye iyi bulursam yaparım yine çok az onun haricinde bişiyim yok 

Ay başınız sağolsun canım 😔

Bebeğine de Rabbim sağlıklı ömürler versin

Küçük bebekle daha zor bu işler ama mecbur işte

önce (2,972 puan) tarafından

Allah razı olsun canım 🤲🤲 evet öyle vallahi birde 3 yaş oğlum var ynai ikisiyle birlikte imkansız oluyor 😅

+2 oy
önce (4,706 puan) tarafından

Hiç hazırlık yapmam. Çok gereksiz buluyorum. Kendini bu kadar yormaya bu kadar zahmete ne gerek var ki.

Yaz aylarında ki de hormonlu. Hepsi ilaçlı her mevsimde. Hormonlu şeyleri daha ucuza alıp bir de donduruyorsunuz. Ha dersen ki ben kendi bağım da bahçemde yetiştirip ilaçsız büyütüyorum ki ilaçsız meyve sebze yetiştirmek imkansız kurttan böcekten bitten kurtaramazsın mahsulü orasını bilemem.

Tamam da hormonlu hormonsuz bir tarafa yaz güneşinde kızaran domestes Le kişin sera domates ı bir mi yani senin için

Fark etmez benim için. Her halükarda her şey serada yetişiyor zaten. Be Antalya da yaşıyorum zaten ürünlerin %90 nı sera mahsülü 

Yani sen domates tüketmeyor musun canım 😀

Tüketiyorum canım pazardan alıp. Ben dondurucuya koymuyorum . Bu kadar yormaya gerek yok kendimi bunu demeye çalışıyorum. O yüzden kış hazırlığı saçma geliyor. Ha bunun satışını yaparsın para kazanırsın orası ayrı tabi.

+1 oy
önce (24,280 puan) tarafından

Hiç bir şeye gerek yok diyen ben domates biraz konserve biraz dondurucu attım azcık biber kuruttum evim çok uygun değil denemelik yaptım gerisi buzluk hazırlığı biber doğrayıp attım patlıcan kızartıp attım kapya biber attım bir iki pişirim yeşil fasulye attım hepsi bu dahası yok birde becerebilip turşu yapabilsem bana yeter 

Oh sağlıkla yiyin inşallah

Bende turşuyu bu sene kendim yapacam bakalim

+1 oy
önce (5,530 puan) tarafından

Askim domates sosu yaptim patlican ve kapya biber konservesi yaptim kapya biber tursusu kurdum (kis gelmeden bitirdik 2 kilo daha yapcam 🤭) buzluga taze fasulye koydum 2 poset bamya 2 poset karnıyarık koydum eriste kestim  bugunde kornison tursusu kurdum 3 kilo daha da yapacaklarim var 

Bulursam 2 poset daha bamya koycam kapya biber tursusu yapcam karisik tursu kurcam biber alip kurutayjm diyorum da havalara da hic güvenmiyorum yagmur falan yagarsa diye manti yapcam sarma sarcam aklimda olanlar bunlar benimkiler ev salcasi yemiyorlar pul biberle de ugrasamam valla 

Oh maşallah ellerine sağlık biz bamya sevmeyiz ama fasülye koyarım kapya biber de güzel oluyor

Kiz buzlugum yok yoksa icli kofte falanda yaparim daha neler yaparim da yok valla 

önce (1,446 puan) tarafından

@KuranAsigiHatun kapya biber konservesi nasıl yaptın bende ilk defa yapicam ama hiç bilgim yok güzel mi tavsiye eder misin 

https://youtu.be/2YBDVA7GHa4?si=0nuI-aaUHQ7lQgh6 al gulum bu tarifle yaptim mis gibi oldu 2 ay olcak bozulmadi 

önce (1,446 puan) tarafından

Teşekkür ederim ♥️ 

+1 oy
önce (18,703 puan) tarafından

Salçamı halamdan aldım, domates konservesi 16 tane yaptım bir 10 15 tane daha yapmayı düşünüyorum, patlıcan kizarttim hem musakka hem karnıyarık için, biber doğradım attım buzluğa, patlıcan ve biber kuruttum dolma için. Pul biberimi de sağolsun annem kendine yapınca bana da verir. 

O elleri ne sağlık afiyet Le yiyin

+1 oy
önce (6,863 puan) tarafından

Bu sene bende pek bir şey yapmadım çilek reçeli yaptım bide şeftali reçeli yaparım turşu kurdum bu hafta 5 kilo haftaya beş kilo daha kurarım 

Turşu için daha erken değil mi bizimkiler serinlikte olur der

önce (6,863 puan) tarafından

Kornişon üç hafta geliyor pazara kilere koydum orası serin

+1 oy
önce (1,235 puan) tarafından

Ben de doğuda yaşıyorum daha hiçbir şey yapamadım 

0 oy
önce (5,219 puan) tarafından

Kurutmalık hiç yapmam hem sevmem hem gerek görmem

Konserve yaptım bol bol 30 40 tane oldu domates sosu 

Kahvaltılık soslar kısırlık yanına sos turşular Allah yedirmeyi nasip etsin 🤗 

Salçam Gaziantep salçası alırız zaten burda satan yer var yıllardır değiştirmem 

Buzluğa da domates doğradım patlıcan yemeklik kızarttım. Biber doğradım 

Kapya közledim koydum 

Kışın hiç sarma dolma yapmıyorsun yani kurutmalık olmadan nasıl yapıyorsun🙂

Ben de kahvaltılık sos çok severim Onu da yapamadım ama yapmayı düşünüyorum

önce (5,219 puan) tarafından

Biz aramayız kurutmalık dolma 

Taze dolmalık biber buzluğa atarım onu yapıyorum 

Eğer kuru dolma canım çekerse hazır alıyorum yöresel ürün satan yer çok oluyor 

Kurutmalık yapmak çok uğraş istiyor ya benim yerimde yok zaten 2 balkonum var 2side camekanlı

0 oy
önce (1,456 puan) tarafından

Salça melemen tamm turşu var yapılacak.. Tarhana, kahvaltılık sos ve domates sosu geçen seneden çok kaldı onlar yeter. Kuru domatesim de var dondurucuya kal ve olmuş domates attım dolma biber de attım yaprağımı salamura yaptım elimde biraz domates var onun da bir kısmıyla fermante domates sos yaptım acılı başka napabilirim bilmiyorum kalan domatesle tarif arıyorum 

0 oy
önce (1,645 puan) tarafından

Hiç birşey yapamadım daha ya bu hafta sonu menemen yapacam onun dışında daha birşey yapamadım 

0 oy
önce (230 puan) tarafından

Yapmasını da yemesinide çok severim 

Fasulye attım

Kapya biber 

Yeşil biber 

Bamya 

Sos yaptım 

Ezme yaptım 

Patlıcan kuruttum

Meyve kuruttum 

Mısır yaptım 

Havuç yaptım 

Maydonoz yaptım 

Kırmızı pancar yaptım 

Dolma biber yaptım 

Et suyu yaptım 

Patlıcan kozlemesi yaptım 

Turşu yaptım 

Börek yaptım 

Sarma sardım 

Makarna kestim 

Ve havuç fasulye

Ve karnıyarık patlıcan yaptım 

Menemen yapacağım çok isim var

önce (24,487 puan) tarafından

Kız kıtlık mi var bacım bu ne 🤣 börek sarma zaten günlük yapılır şeyler canına yazık benmi çok üşengecim bilemedim 

0 oy
önce (8 puan) tarafından

Hayatın boyunca hiç yapmadım kış hazırlığı ne ben ne eşim kanserveye dondurucuya giren hicbisi yemeyiz yiyemiyoz

0 oy
önce (78 puan) tarafından

Hıc bısey yapamadım koyamadım bu sene valla. Sadece menemen yapmıstım 10 sıse o kadar 

0 oy
önce (24,487 puan) tarafından

Bana çok saçma geliyor bu kışlık hazırlığı kışın da kış sebzesi meyvesi yiyin kıtlık var gibi ne öyle salça bulgur tarhana Okey de saçma sapan bir sürü şey yapıyorlar kışın ıspanak brokoli karnabahar daha bir sürü sebzeler var onları yemek varken ne ugrascam herşey mevsiminde güzel dolap konserve ürünleri hiç sevmem tadı değişiyor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 101 göst.
14 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bezelyem90 (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 271 göst.
0 oy
5 cevap 355 göst.
0 oy
3 cevap 209 göst.
20 Temmuz 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,827 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,699 soru

24,158,535 cevap

335,228 kullanıcı

...