+2 oy
544 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,475 puan) tarafından

şimdi bunu mu taktın kafana diyebilirsiniz. 

ablama diyordum deme öyle diye kızım olunca ben başladım 🤦🏼‍♀️

sürekli oy kuyban olduğum diye seviyorum, sonra dank ediyor yarana bin şükür falan diyorum ama resmen ağzıma yapıştı bu söylem.

bu şekilde kullanmak doğru mu? 

27 Cevaplar

+4 oy
önce (25 puan) tarafından

Kullanma bence. Bana o söz şey gibi geliyor. Bir bela veya olay olsa ben sana kurban giderim gibi veya sen ne dert getirsen ben çekerim gibi. Evrene yanlış mesaj gönderme kuzum. Yanlış anlaşılmasın bana böyle geliyor.

önce (5,475 puan) tarafından

bende aynı şekilde düşünüyorum ama resmen yapıştı ağzıma böyle kanım kaynayınca kıza çıkıveriyor ağzımdan. dediğin gibi yanlış enerji gibi oluyor 

-Reklam-
+3 oy
önce (22 puan) tarafından

Öyle diyordum sonra kurban bayramından sonra bir anda oğlum seni kurban ederim demeleri başladı bende artk kurban olurum demiyom🤣

İnsanın sevgi isteğini öldürüyor lar sjjss

çocuklar her şeyi kopyalıyor  

arkadaşım da eşek sıpası diyormuş kızı yaramazlık yapınca ya da bir şey kırıp dökünce, sonra arkadaşım bir şeyi dökmüş eşek sıpası babaa diye gülmüş 3 yaşındaki kız😂😂 sonra dememeye başlamış😂

+2 oy
önce (17,769 puan) tarafından

Yaradana kurban diye seviyorum bende🥰🌸 Büyükler kuluna kurban olunmaz hep dediler dikkat ediyorum 

işte bende kafama dank edince düzeltiyorum ama bu aralar çok sık demeye başladım🤦🏼‍♀️

+2 oy
önce (2,545 puan) tarafından

İyi olmadığını duymuştum bende direk kurban olurum değilde seni verene yada yaradana kurban olurum demek daha doğruymuş

evet yaradana kulluk ediyoruz sonuçta kula değil. anneliği fazla mı abartıyoruz diye düşünüyorum bu yüzden 🤦🏼‍♀️

+2 oy
önce (252 puan) tarafından

Doğru değil canım seni verene kurban demen lazım dilini böyle alıştır ben mesela çok sinirlendigim zaman çocuklar ayy Allah sizin hayrinizi versin diye bagiririm komşum derdi kızım bu duamı bed duamı😂

en baştan düzgün kullanım şart, doğru diyorsun 

önce (252 puan) tarafından

Oy seni verene oy seni verene oy seni verene 

Başla burdan🤗

yarana kurban diyorum bazen onda da şarkıya geçiş yapıyorum 😂😂

+2 oy
önce (3,131 puan) tarafından

Diyenleri uyarırken şimdi ben öyleyim.tabi geri lafı çevirip seni yaradana kurban olurum diyorum.

aynı ben işte ablama derdim deme diye ben aynısı oldum 🤦🏼‍♀️

+2 oy
önce (435 puan) tarafından

Ben cogunlukla kurban olurum seni verene siyorum canm

sonradan aklıma geliyor da anca öyle diyorum, bu ağzı değiştirmem lazım

+2 oy
önce (54,156 puan) tarafından

Allah tan başkasına kurban olunmadigi icin doğru bir söylem değil diye okumustum canim 

ya bir yerde yaradana, vatana kurban olduğunu gibi evlada da sana kurban olurum demek sorun değildir diyor,

hatta

Öl dese ölürüm, canımı veririm, kurban olurum, onun için ölürüm…” gibi ifadeleri kullanmak caizdir ve bunu kullanan kişi dinden çıkmaz.

yazıyor ama tabi ne doğru bilmiyorum. 

böyle demek de hoşuma gitmiyor aslında, nerden dilime dolandıysa🤦🏼‍♀️

bende boşta bulunup diyorum. bide tv de biri demişti zahide yetismi neydi niye öleyim evladim icin yaşarım diye aklıma oda geliyor 😀

ben sana ölürüm ölürüm diyorum sonra ya diyorum niye ölüyorum, asıl onun için yaşamam lazım🤦🏼‍♀️

iste annelik bir cesit manyaklik psikopatlik delilik çılgınlık falan filan biz ne yapsak yeri oluyor😀

harbiden deliyiz😂

+2 oy
önce (5,495 puan) tarafından

Offf bizde cok kullaniyoruz malesef bunu cocuk ogrenmis ods bize diyo seni yararana kurban olurum diyebilirsin yaradana kurban oldugun olabilir belki oyle degisir sen demesen bende boyle devsm etcektjm he 

yaradana kutban diye sonradan düzeltiyorum ama ağız alışkanlığı olmuş 

önce (5,495 puan) tarafından

Of ben ben 

+2 oy
önce (1,125 puan) tarafından

Bazen bende söylüyorum seni verene diye düzeltiyorum hemen. Ne bileyim Allah'ın gücüne gider gibi geliyo Rabbimin emaneti diye severim 

işte ben de çekiniyorum dedikten sonra

önce (1,125 puan) tarafından

Bi kaç söylemeye alışır dilin. Rabbim niyetini biliyor sonuçta 

+2 oy
önce (1,912 puan) tarafından

Bizde de verene kurban olduğum denir çocuklara, bende de ağız alışkanlığı var o yüzden. Seni çok iyi anlıyorum.

Rabbime kurban olmakta bir beis görmediğim için rahatsız etmedi ama beni. 

doğrusu bence de seni yarana kurban olurum demek ama bazen kanım kaynıyor, severken abartıyorum sanırım. 

önce (24,235 puan) tarafından

Kurban olurum da diyorum seni verene kurban da yaradana kurban da diyorum her türlü kurban oluyorum bizim sevme şekli Kurban olmaktan geçiyor gibi ☺️☺️

+1 oy
önce (3,872 puan) tarafından

Doğruluğunu bilemiyorum ama, şiir/şarkı mantığıyla bir aslında. Dinleyip de söylediğimiz bir çok mısrada da bu tür söylemler oluyor. O kadar yadırgamıyoruz. Sana kurban olurum diyince, aslında çocuğum için ölebilirime geliyor sonuç. Bir anne için de çok normal aslında. Ama dini boyutuna girince evet, yanlış olabilir.

Ay ne açıklama yaptım bee😅

Sırf bu yüzden hiç şarkı dinlemeyen tanıdıklarım var. Allaha şirk koşmuş oluyoruz diye düşünüyorlar. Burada niyetler önemli bence.

Ağlatıpta gülene yazıklar olsunnn🤗

önce (7,101 puan) tarafından

O zaman her ağzımıza geleni söyleyip benim niyetim temiz diyelim

Diyebiliriz tabi, ama olmaz öyle. Aslında demek istediğim gayet açık. Söylerken ki amacın Allaha şirk koşmak değil ki. Yanlış da olsa, tamamen ağız alışkanlığından. 

pakize beybi, sen demet ablayla çok takıldın sanırım bu aralar. konu o değil, öyle bir şey değil yani

önce (7,101 puan) tarafından

Ya ne saçmalıyosun ya demetmis bilmem neymiş işiniz gücünüz makara kukara alay dalga 

Çok iticisiniz gerçekten

Bu forumdakilerin çoğu birbirine benzemeye başladı

Ay ne derseniz deyin ya banane istersen şirk koş banane günahının cezasını sen çekersin ben değil konu şuymuş buymuş ne zıkkımsa

Tamam siz dogrsunuz dört dörtlüksunuz bravo tebrik ediyorum en iyisi sizsiniz her şeyi siz daha doğru bilirsiniz

+1 oy
önce (2,791 puan) tarafından

Bende şunu çok kullanıyorum

"Anne kurban olsun" diye

bu ağzı değiştirmem lazım 🤷🏼

+1 oy
önce (157 puan) tarafından

Bana da çok yanlış geliyor o cümle canım ya ya hiç kullanmamaya çalışıyorum etrafımdaki herkesi de uyarıyorum ağzımdan çıkarsa da seni vere kurban olurum diyorum ama genelde hiç kullanmamaya çalışıyorum 😂

bence de en güzelini yapıyorsun 

+1 oy
önce (697 puan) tarafından

Ben bunda yanlış bişey oldugunu düşünmüyorum ayıp yada günah değil ya ne niyetle söylediğiniz belli sonuçta

dinen bir sakıncası var mı bilmiyorum bir de evrene yanlış mesaj veriyormuşum gibi geliyor 

düzeltmeye çalışıyorum ama cidden zorlanıyorum 🤦🏼‍♀️ 

önce (697 puan) tarafından

Dini hükmünü bende bilmiyorum ama yanlış olsaydı bi yerden bi şekilde duyar bilirdik diye düşünüyorum evrene mesaja gelince işte ondan bende korkuyorum evrene verilen mesaj gerçekten geri geliyor

+1 oy
önce (250 puan) tarafından

Cok yanlıs yaradana kurban de ama direk kurban olayim demek cok yanlış

+1 oy
önce (4,668 puan) tarafından

Ben diyorum ya ne sakıncası olacak. Annenin çocuğuna ettiği beddua bile kabul olmaz derler içten etmediği için. Bu mu kabul olacak. O zaman anne kalmazdı ortalıkta.

+1 oy
önce (4,390 puan) tarafından

Seni Yaradana Kurban olayım demen gerekiyormuş canım 

+1 oy
önce (1,919 puan) tarafından

Bende dogru bulmuyorum illa denilecekse yaradana kurban denilebilir 

+1 oy
önce (299 puan) tarafından

Yok canım öyle söylemek doğru değil çok nadirde olsa bende kaçırıyorum ağzımdan arada 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,587 göst.
8 Haziran 2020 Diğer kategorisinde 1995 (1,421 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 369 göst.
0 oy
4 cevap 322 göst.
10 Ocak 2022 Diğer kategorisinde demirgizem2307 (570 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,311 soru

24,152,203 cevap