Hanımlar eşimin iş yerinden bi abi eşimin amcasının da tanıdığı olur yani akrabalıktan gelen bir hatırları var o yuzden bı kaç defa gel gitimiz oldu birbirimize. Aynı sitede oturuyoruz ayrıca. Eşi doğum yapmıştı. Benim eşim ne zaman gidiyoruz hayırlı olsuna diye sordu bana. Ben de sen gelecek misin ki dedim? Yani birlikte gidilir mi hiç görmedim bilmıyorum abes olur mu? Ben gitsem daha uygun olmaz mı?
Bizim arkadaşlarımız hep eşleriyle geldiler ben de eşimle gittim bence abes bir durum yok hastane olsa abes olabilir
Tesekkur ederim cevap için
Kocasi evde yoksa sen tek Git
Eşim gelse zaten onun da eşinin evde olduğu gun gideriz ama tek gidersem olmadığı gun giderim
Canım örf adet nasıldır sizde bilemm benim kendi tarafımda pek erkek gelmez 40 ı çıkana kadar ama eşimin tarafında hastaneye bile eşlerle gidiliyor :))
1 ay oldu doğum biz de 10 gun içerisinde gideriz görmeye
Kadın erkek ayrı oturmuyorsa bana rahat gelmiyor lohusayken. Bana çok kısa uğrayanlar oldu sadece. Uzun oturan olunca emzirme için odaya geçince zamanım orda geçiyordu zaten:)
Tabi doğal olarak çok oturmayacaz
Çok erken gitmedigimiz için gidince de eşlerle gidiyoruz biz , daha hiç tek bebek görmeye gitmedim sanırım 😀
Anladım haklısın. Benim gördüklerim hep erken gelmişti zaten 🫤
uzun olmadıktan sonra bence mahsuru yok
Yok uzun kalmayız zaten. Öyle anlayışsız insanlar değiliz ikimiz de her zaman karşı tarafı düşünürüz
Bence doğumdan aylar sonra gidilmeli
Aylar sonra olmasa da en az 1 ay sonra
Yok ya hâlâ lohusa olunuyor bence erken
Eşli olarak gidip görüşülüyorsa neden ayıp olsun ki. Bebek sadece annenin değil, babanın da aynı zamanda. Eşiniz, babası için de tebrikte bulunabilir.
Haklısın evet 😊
Her ikiside olur nolucak maksat bebe görme
Evet doğru dıyon teşekkürler
Yakınsa eşli gidilir genelde
Eşlerimiz daha yakın
Bize hep öyle geldiler tuhaf olan sen olmayisin 😉
Aslında hiç de tuhaf değil
Bizde de genelde kadınlar gelir
Yav kadında gelir eskiden gelir niye gelmesinler arkadaşlarımız aile dostlarımız.napcak
Ben doğumdan sonra eşimin memleketine taşındık aylarca kaynanamda kaldım. Eşimin akrabaları hep oraya geldiler kadınlar hatta bir kaç kişi toplaşıp geliyorlardı. Kimse eşiyle gelmedi. Öyle gördüğüm için böylesini uygun olup olmadığını sorguladım haliyle. Daha öncesinde de hep etraftan gördüğüm kadarıyla böyleydi
İlginçmiş demekki yetistme yeri mekan bu lar ayırıyor bizde öyle değil kadinlar tabiki geliyor ama erkek misafir çok agirladim
Benim arkadaslarim esleriyle geldi, bizde esimle gittik. Ben abes bulmadim ama gitme zamani onemli. Biz genelde 1-2 ayi gectikten sonra ne zaman musait ve kabul edebilir durumdaysa o zaman gittik, bize de oyle geldiler.
Anladım evet. Doğu'da genelde adet böyledir. Akraba konu komşu birkaç kişi toplanır gider eşlerle gidilmez gördüğüm hep böyle olmuştur. Arkadaş oldu mu eşle gidilir haliyle.
1,476,814 soru
24,174,499 cevap
336,038 kullanıcı