0 oy
318 göst.
Diğer kategorisinde (208 puan) tarafından

Hanımlar eşimin iş yerinden bi abi eşimin amcasının da tanıdığı olur yani akrabalıktan gelen bir hatırları var o yuzden bı kaç defa gel gitimiz oldu birbirimize. Aynı sitede oturuyoruz ayrıca. Eşi doğum yapmıştı. Benim eşim ne zaman gidiyoruz hayırlı olsuna diye sordu bana.
Ben de sen gelecek misin ki dedim? Yani birlikte gidilir mi hiç görmedim bilmıyorum abes olur mu? Ben gitsem daha uygun olmaz mı? 

12 Cevaplar

0 oy
(4,356 puan) tarafından

Bizim arkadaşlarımız hep eşleriyle geldiler ben de eşimle gittim bence abes bir durum yok hastane olsa abes olabilir

(208 puan) tarafından

Tesekkur ederim cevap için

-Reklam-
0 oy
(1,700 puan) tarafından

Kocasi evde yoksa sen tek Git

(208 puan) tarafından

Eşim gelse zaten onun da eşinin evde olduğu gun gideriz ama tek gidersem olmadığı gun giderim

0 oy
(20 puan) tarafından

Canım örf adet nasıldır sizde bilemm benim kendi tarafımda pek erkek gelmez 40 ı çıkana kadar ama eşimin tarafında hastaneye bile eşlerle gidiliyor :)) 

(208 puan) tarafından

1 ay oldu doğum biz de 10 gun içerisinde gideriz görmeye 

0 oy
(600 puan) tarafından

Kadın erkek ayrı oturmuyorsa bana rahat gelmiyor lohusayken. Bana çok kısa uğrayanlar oldu sadece. Uzun oturan olunca emzirme için odaya geçince zamanım orda geçiyordu zaten:) 

(208 puan) tarafından

Tabi doğal olarak çok oturmayacaz

0 oy
(4,465 puan) tarafından

Çok erken gitmedigimiz için gidince de eşlerle gidiyoruz biz ,  daha hiç tek bebek görmeye gitmedim sanırım 😀

(208 puan) tarafından

Anladım haklısın. Benim gördüklerim hep erken gelmişti zaten 🫤

0 oy
(5,901 puan) tarafından

uzun olmadıktan sonra bence mahsuru yok

(208 puan) tarafından

Yok uzun kalmayız zaten. Öyle anlayışsız insanlar değiliz ikimiz de her zaman karşı tarafı düşünürüz

0 oy
(7,281 puan) tarafından

Bence doğumdan aylar sonra gidilmeli

(208 puan) tarafından

Aylar sonra olmasa da en az 1 ay sonra 

(7,281 puan) tarafından

Yok ya hâlâ lohusa olunuyor bence erken

0 oy
(3,984 puan) tarafından

Eşli olarak gidip görüşülüyorsa neden ayıp olsun ki. Bebek sadece annenin değil, babanın da aynı zamanda. Eşiniz, babası için de tebrikte bulunabilir. 

(208 puan) tarafından

Haklısın evet 😊

0 oy
(5,290 puan) tarafından

Her ikiside olur nolucak maksat bebe görme 

(208 puan) tarafından

Evet doğru dıyon teşekkürler 

0 oy
(855 puan) tarafından

Yakınsa eşli gidilir genelde

(208 puan) tarafından

Eşlerimiz daha yakın

0 oy
(4,132 puan) tarafından

Bize hep öyle geldiler tuhaf olan sen olmayisin 😉

(7,281 puan) tarafından

Aslında hiç de tuhaf değil

Bizde de genelde kadınlar gelir 

(4,132 puan) tarafından

Yav kadında gelir eskiden gelir niye gelmesinler arkadaşlarımız aile dostlarımız.napcak 

(208 puan) tarafından

Ben doğumdan sonra eşimin memleketine taşındık aylarca kaynanamda kaldım. Eşimin akrabaları hep oraya geldiler kadınlar hatta bir kaç kişi toplaşıp geliyorlardı. Kimse eşiyle gelmedi. Öyle gördüğüm için böylesini uygun olup olmadığını sorguladım haliyle. Daha öncesinde de hep etraftan gördüğüm kadarıyla böyleydi

(4,132 puan) tarafından

İlginçmiş demekki yetistme yeri mekan bu lar ayırıyor bizde öyle değil kadinlar tabiki geliyor ama erkek misafir çok agirladim 

0 oy
(5,996 puan) tarafından

Benim arkadaslarim esleriyle geldi, bizde esimle gittik. Ben abes bulmadim ama gitme zamani onemli. Biz genelde 1-2 ayi gectikten sonra ne zaman musait ve kabul edebilir durumdaysa o zaman gittik, bize de oyle geldiler.

(208 puan) tarafından

Anladım evet. Doğu'da genelde adet böyledir. Akraba konu komşu birkaç kişi toplanır gider eşlerle gidilmez gördüğüm hep böyle olmuştur. Arkadaş oldu mu eşle gidilir haliyle. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 239 göst.
18 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cerenin Annesi (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 643 göst.
0 oy
13 cevap 478 göst.
0 oy
15 cevap 959 göst.
5 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,814 soru

24,174,499 cevap

336,038 kullanıcı

...