0 oy
277 göst.
önce Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından

Kızlar biraz dertlesmek icin biraz yakininda cevresinde basina boyle bir durum gelen varsa fikrinizi almak icin actim postu umarm faydasi olur benim icin. Hersey birden bire oldu 3 aydir ne yaşadığımızı bir allah biliyor icimizi cok zor surecten geçiyoruz.  Suanda radyoterapi ve kemoterapi aldi kemoterapi yeterli gordu 4 hafta aldi suanda son 2 haftadir radyoterapi aliyor ve 1 haftasi kaldi son ama 2 haftadir 11 kilo verdi ve su son 1 haftadir bir yudum su dahi icemiyor namazini aksatmazdi onu bile kilamiyor evin icinde geziyor du artik gezmiyor yataktan cikmiyor doktora konustuk dedi mecbur yiyecek baska yolu yok ama adam istese yemez mi demekki cok baski yanma agei var yapamiyor günlerdir ac tedaviye 2 gun ara verdi kaldiramiyor diye nolacak boyle yemeyip dusecek hepten suanda hic iyi degil bakislari bile degisti kemikleri hep belli oluyor 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (2,308 puan) tarafından

Allah şifa versin inşallah bir an da iyileşen bir çok hasta var Rabbim kolaylaştirsin zorlaştirmasin

önce (1 puan) tarafından

Amin amin insallah allah razi olsun duaniz icin

-Reklam-
+1 oy
önce (6 puan) tarafından

İyi akşamlar. Başlığı okuyunca içim cız etti. Babam gırtlak kanseriydi oda radyoterapinin sonlarına doğru yemeği tamamen kesince doktoru mama takviyesine başlamıştı. Babacım çok şükür atlatmıştı 8 yıl daha yaşadı sonra tekrarladı

önce (1 puan) tarafından

Anladim babaniz yasiyor mu hala. Peki mama takviyesi dediginiz yontem nasildi. Biz serum veriyoruz haftada bir en son 1 gunluk yatis verdiler ondada 24 saatin sonunda kollari cok sisti serumuda kaldiramadi vucudu en son kan alacaktilar kan cikmadi vucudundan 2 gun ara verdi doktor. Carsamba gidecegiz ama carsabmaya kadar da nasil gececek vucudu ac susz anlamadm bende nasil yapmaliyiz blmiyorm

önce (6 puan) tarafından

Hayır bizim serumla değildi biz kaşıkla yediriyoduk zar zor.bursa acibademde tedavisini gördü. Babamı 4 sene önce kaybettik ... Ama kanserden sonra 8 yıl daha turp gibi yaşadı gezdi tozdu çalıştı 2021de tekrarlamış meğerse ama henüz ciddi belirti vermemisken korona oldu yenemedi

+1 oy
önce (54,158 puan) tarafından

gecmis olsun Allah sifa versin inşallah 

önce (1 puan) tarafından

Amin sagolun allah razi olsun insallah

+1 oy
önce (30,238 puan) tarafından

Allahim safi ismi hürmetine şifa versin cok zor bir surec Allahim kolaylastirsin

önce (1 puan) tarafından

Amin amin allah razi olsun insallah duaniz yeter 

+1 oy
önce (256 puan) tarafından

Zor bı imtihan rabbim kolaylikla atlatmayı nasip etsin.

Babami çok bekledik yoğun bakım kapısında 7 ay beklediğimiz oldu kemoterapi radyoterapi ışın tedavisi mavi ışık hepsini aldı evet zor bı hastalık ama umutsuz olma asla dk babama  1 yıl yaşar dedi babam 9 yıl direndi🥺🥺

önce (1 puan) tarafından

Basiniz sagolsun . Aslinda benim kayinpederim oz babam degil esimin babasi ama babamdan ayirt etmedim yasi 65 daha 7 yildir evliyiz en kucuk kotulgnu suratszlgni gormedm cok iyi insan bu yuzden ayirt edemiyorm oz babamdan. Bu yuzden cok uzgunuz bizde hic birsey yiyip icemez olduk. Sizin kac evreydi ve neden yogun bakimda kaldi acaba cevaplarsaniz vok sevinirim 

önce (1 puan) tarafından

Allahim mekanini cennet etsn insallah rabbim sizlere saglikli omur versin insallah

Bende çok severdim kayinpederimi Dünya iyisi bı insandı 

Benim babamda beyin tümörü vardı canım dk gittiğimiz zaman yeni olmuş ama çok hızlı büyümüş demişti sonra korona zamanına denk geldi iki yıl önce kaybettik öyle biz ondan raziydik rabbimde inş razı olsun 

önce (1 puan) tarafından

Amin allah razi olsun babanizdan insallah . Anladim yani tedavi bitti 9 yildir normal saglikli olarak mi yasadi yoksa surekli nuks mu etti tabi sizin babaniniz farkli bizimki girtlak ama yinede insan merk ediyor kusura bkma yaranizi desiyorum ama cok caresiz kaldik bizde yemiyor icmiyor bogaz birde ordan geciyor hersey  orasi da hep yara birakti kendini hepten saldi nolacak blmiyorum . 

Bende sizi üzmek istemem ama son evre gibi sizin anlattiklariniz bol bol zaman gecirin derim saat geriye alınmıyor babam ilk başta iyiydi sonra kafatası kemiği enfeksiyon kaptı sonra sürekli ev yoğun bakım arası sürdü bu zaman ama sizinki gırtlak olduğu için vücuda sıçrama riski var bence bunları düşünmeyin Allah bilir bol bol zaman gecirin onu mutlu edip anı biriktirin😔

önce (1 puan) tarafından

Ya once ses kisiklgyla basladi sonra biz alerji diye dusundk o donem kaynimnda sesi kisikti onun alerjiydi norml rahatszlk dusunduk snra kulak agrisi ile devam etti hala anlamadk allah bliyor icimizi en kucuk suphe dusmedi keske dusseydi kbb ye gitti kulagni temizleyip gonderdiler 3 defa gitti kbb doktorları anlamadi ne yazikki aradan 3 ay gecti bu ayda 3. Evre oldgnu ogrendik 7 haftalik tedavi sureci baslattilar radyoterapi+kemoterapi. 4 haftanin sonunda kemoterapiye gerek duymadi yeterli dedi. Son 2 haftadir tek radyoterapi aliyor ama doktor normal diyor yan etkilerine bogaz oldugu icin yiyip icmesi zor evet ama zorlamasi lazim ama 11 kilo verdi ve son 10 gundur toplam 1 bardak su ve corba icmemistir 1 kasik iciyor kendinden geciyo doktora da anlattilar durumu zorlaması lazm demis ama yiyemiyor napsn adam esim kaynim akrabalrda zorluyorlar adam iyce snirleniyor onceden evin içnde gezerdi otururdu smdi yataktan cikmiyor nolacak boyle 2 gn ara verdi doktor carsnba kadar ac susuz nasul beklesin hepten duserse diye korkutorm nolacak blmiyorm 

Serum takilabilir evde aslında evet radyoterapi ve kemoterapi zor biraz ama bukadar kilo kaybı güçten düşer zaten sağlıklı insan bile zor ya valla Allah yardımcınız olsun.

Babam son 7 ay yogunbakimdayken dk bizi aradı dedi gelin bayramda size gostericez felan dedi bide babam İst ben urfadaydim okadar mutlu oldukki sabah erkenden gittik içeri aldilarki küçük bı TV ekranı var ordan kamerayla gösterdiler bizdeki hayal kirikligini olhe kadar unutamam çok zor surecler Allah kolay etsin 

+1 oy
önce (39 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun benim babacığım da gırtlak kanseriydi işk ses kısıklığıyla başladı gittiği 2 doktor da bilemedi antibiyotik yazıp gönderdiler ama ses kısıklığı geçmeyince özel muayeneye gittik bizi prof dr yönlendirdi gırtlaktan parça alındı ve kanser olduğunu öğrendik. Ameliyata alındı yarım gırtlak ameliyatı oldu şükür geçmişti yeme içmede konuşmada sıkıntı yoktu. 1 sene sonra tekrar etti bu biraz ağır oldu tekrar ameliyat oldu bu sefer tüm gırtlak alındı boğazında nefes alabilmesi için kalıcı delik açıldı şükür iyi oldu kemoterapi ve radyoterapi aldı 4 yıldır çok sağlıklıydı bu sefer yemek borusunda kanser oluştu yeme içme olmadı mideye dışardan boru takıldı mama takviyesiyle 4 ay devam etti kanser değeri düşüktü ama crp değeri enfeksiyon çok yüksekti geçtiğimiz kadir gecesinde kaybettik babacığımı. Doktor ameliyat önermedi mi mama takviyesi yapılamıyor mu mesela burundan mideye boru sallıyorlar o şekilde de besleme yapılabiliyor. Babamın burundan sallayamadokları için dışardan mideyi delip takmışlardı iyi besleniyordu her işini kendi görüyordu geziyordu inşallah Allahım size de babanıza da kolaylık versin acil şifa versin. İsterseniz başka iyi bir doktora da götürün özellikle profesöre

önce (916 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım ben bişey merak ettim sigaradanmı oldu 

önce (39 puan) tarafından

Sigaranın etkisi büyük tabi doktorlar öyle dedi. Babam 44 yaşında bırakmıştı sigarayı bu hastalık 63 yaşında ortaya çıktı 

önce (916 puan) tarafından

Anladım canım 

+1 oy
önce (2,546 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun acil şifalar versin Rabbim inşallah 

+1 oy
önce (1,158 puan) tarafından

Hastalık çekmek zor babacığının gözlerinin önünde acı çekmesi yıkılışıda zor. Rabbim şifa versin size de güç kuvvet... 

0 oy
önce (1 puan) tarafından

Rahmetli amcam gırtlak kanserinden vefat etti ah amcam nasıl severdim garibanın tekiydi son hali gozumun önünden gitmiyor karısı düzgün bakamadı asla hastaneye gitmesi boyazi öyle şişmişti yuruyemiyordy yanlış anlama amcam tedavi reddetti gitmedi diye böyle oldu senin baban inslalh duzeldcek amcam için dua okurmusun ruhuna 

0 oy
önce (7,084 puan) tarafından

Mama takviyesi diktor onermedi mi cnm

0 oy
önce (139 puan) tarafından

Babaannem akciğer kanseriyken hiç birşey yiyemezdi kemodan  ötürü, doktor mama yazmıştı pipetle içerdi. Muzlu çikolatalı çeşitleri vardı. İçeriğinde protein oluyordu. Doktorunuz ile konuşup mama raporu çıkarabilirsiniz. Çok geçmiş olsu. Kanseri kaçıncı evrede olduğu çok önemli.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 350 göst.
26 Ocak 2023 Diğer kategorisinde siddet-magduru3 (20 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 349 göst.
22 Haziran 2022 Diğer kategorisinde &Nazenin & (651 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 370 göst.
17 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,391 soru