Kızlar 1 haftalık bebeğim ilk günden beri zaten hapşırıyordu şimdi de burnu tıkanmaya akmaya başladı kusunca da balgam var hep üşüttü mü acaba kızımın da öksürüğü burun akıntısı vardı uzak tutamadım bebekten küsüp duruyor 3 yaşında çok kıskanıyor dokunma kızım hasta olacak diyorum ağlamaya başlıyor ya napacam ben ya bebeğim bronşit falan olursa şimdiden
Burun temizliği yapıyor musunuz serum fizyolojik ile
Daha sadece 1 kere yaptım ondan mı acaba bir de siz napıyorsunuz burun temizliğini
Günlük yapıyordum ben. Nefes alma işlemi başladığı için akıntısı oluyor burnunda.
Yan yatırıp burun deliklerine sıkıyordum hafif tazyikle
Gün içinde sık sık serum fizyolojik ile temizleyin. Daha ufacık olduğu için de en kısa zamanda doktora götürün. Üç aydan ufak bebeklere erken müdahe çok önemli. Ve mutlaka doktor görmeli.
Burnunu temizle çörek otu yağı ile bütün vücudunu yağla ve soğudu havalar üstünü kalın giydir
Hapşırması normal canım ilk aylar bebekler sadece burundan nefes aldıkları için şık hapsirir ama balgam ve başka belirti de varsa doktora göster evde burununu sürekli açık tut serum fizyolojik ile
YouTube da Dr Osman gonulal ın bütün temizleme yöntemleri var.ozellikle hava makinesine serum fizyolojik koyup 5 dakika bebeğinize kullanın.daha sonra yüz üstü yatırıp sırtına vurun (videosu var)burnundan ve ağzından birikmiş balgam çıkıyor.onu da hava aspiratoruyle çekin.birde kaloriferden dolayı oluyor.bulundugu odayı serin tütün.bebekler usumuyor aksine sıcaktan tıkanıyor.bana Dr um burnu üşürsün demişti 22 derece en fazla.
Kız posta baya olmuş
İnşallah bebeği iyidir
6 gün hastanede kaldık
Şimdi iyi mi canım
Evet postlarini okudum hastanedeyim demiş sın
Sağlıkla büyüsün inşallah
Ortamın nem dengesi önemli e bebekten alabilirsin buhar cihazı da var ondan da alıp soğuk buhar yada doktor ne onerirse onu kullanirsin ikisini de doktora gotur istersen.ins kısa sürede iyileşirler.allah kolaylık versin
Dogdugu andan itibaren hapşırık cok normal o hastalık demek degil burnunun tıkanıklığı olmasi da illa hastalık demek degil endişelenmeyin burun temizliği mutlaka yapım yikama yapamıyorsanız 2 şer damla 2 burun deliğine damlatin baktınız bu sekilde de çözülmüyor zaten 1 ay muayenesi gelmiş doktora mutlaka söyleyin
1,482,476 soru
24,251,007 cevap
340,921 kullanıcı