+1 oy
441 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (16 puan) tarafından

Eşim sağa sola borç para vermesini biliyor verirken de bana danışmıyor çalışıyordum bi müddet eşime hep hayat müşterek diye bi fiil sürekli para verdim param öyle bereketliydi ki çok az kazanmama rağmen sürekli de biriktirdim altın yaptım.Kendisi para yönetmeyi bilmiyor bende bu yıl işi bıraktım sınavlara hazırlanabilmek için ne zaman düğüne gitsek hadi altın ver diyip duruyor bi kere verdim baktım tekrar istiyor düğünün olacağı bi gün önceden belli değildi ya biriktirseydin dedim kendisinden beş kuruş bi beklentim yok evi geçindirsin yeter ama hemen cimrisin diyor.

14 Cevaplar

+1 oy
önce (24,225 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Kadının parası olması birikim yapması erkeklere batıyor galiba aldığını geri yerine koysaydın yenisini istemeye yüzün olurdu derdim çalışıp kazanıp emek verip ona düğünlerde sağa sola taksın diye altın yapamam 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,946 puan) tarafından

Aman hepsi aynı altin görünce gözleri açılıyor 

önce (16 puan) tarafından

Kadınlara masraflısın derler borçsuz harçsız evlendim işine gelmeyince para göz derler kendisinin bana gram katkısı yok kendi paramı harçlık olarak hep ayırdım evi geçindirsin yeter..yani ben harçlık istesem evi nasıl geçindirecek acaba kendileri para göz asıl 

önce (685 puan) tarafından

veyrek seklinde tutma al kendine bilezik yap takmasanda bilezik seklinde dursun. ha deyince bizlezi bozdurup ceyrek yapipda dugunde takamaz. bide sanki digunde taktigi ceyrekler geri gelecekmi. kendini bilen kisi falanca bana ceyrek takti bende onun dogumuna sunnetine ceyrek takayim der. kendini bilmeyenin haberi bile olmaz ceyrek taktigin belki sana uyduruk bir bebek kiyafeti ile geri gelecek . gelenegimizde genelde altin takana altin takilir.

+1 oy
önce (5,978 puan) tarafından

Bosver cimrisin diyerek manipule ediyo verme. 

Aynen

0 oy
önce (1,626 puan) tarafından

Söyleme altınlarını sende gizle yada evde bulundurma banka da altın hesabı aç orda dursun

Çalışmıyorum ki kuzum mecbur 

0 oy
önce (4,675 puan) tarafından

Verme altınlarını. Hatta hiç söylemeseydin altın olduğunu. Önemli ihtiyaç dışında ,kaza- bela hariç karısının altına el uzatan erkek acizdir 

Maaşı var savurmasın biriktirsin düğüne son bi gün kala masa da gördü benim olsun diyor 

önce (4,675 puan) tarafından

Orta da bırakma, bankaya yatırdım veremem de geç.

Paramın olmadığını biliyor yani bankalar senede 10 binden aşağı asla altın almıyorlar çalışınca yatırırım da şuan için yatıramam Allah’a emanet tutuyorum valla

önce (5,192 puan) tarafından

Altın hesabı yap ozamn .benim Kuveyt altın hesbaım var para felan vermiyorum.

0 oy
önce (2,308 puan) tarafından

Asla verme kolaya alışmış.

0 oy
önce (6,157 puan) tarafından

Bide bilezik yap kocanın koluna takıver ona da yok demez 

Sakın verme az harcasin da kendisi yapsın 

Ben nerdeyse dışarıda en ufak boşa para harcamayım diye kendimi kısıp duruyorum o da benden kırpıyor Allah’ın prensesi 😂

0 oy
önce (699 puan) tarafından

Bu durumdaki eşe 1 kuruş vermem hazıra alışmış resmen

0 oy
önce (1,204 puan) tarafından

Canım verme altın falan onlar senin alın terin 

Eşin az yesin içsin biriktirsin senin gibi 

Ben kesinlikle vermem 

0 oy
önce (30,230 puan) tarafından

Gittiği her düğüne altın takmak zorunda değil çok yakın akraba olmadıkça biz takmayız 

0 oy
önce (5,502 puan) tarafından

alışmış kudurmuştan beterdir 🤦🏼‍♀️

bitti de verme bi zahmet alıversin düğün için bi altın 

0 oy
önce (3,587 puan) tarafından

Annene ver emaneti bi kere kokusunu aldıysa surekli ister yada arar bulur evde tutma bence

0 oy
önce (1,046 puan) tarafından

Bu devirde harcayan kadın kıymetli oluyo yıllar sonra uyandım. Bende tasarrufluydum baktım benim koca hiç oralı değil çıtır çıtır yiyo artık hiç acımıyorum. Ay sonu kart patlamış diyo ödersin bişey olmaz diyorum:)) acımıycaksın tak koluna bilezik yap ajda yap heveslendim de verme 

0 oy
önce (7,111 puan) tarafından

Kesinlikle parayı çok harcayan müsrif bir eşe verme hep devamı gelir hep senden ister 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 420 göst.
0 oy
37 cevap 1,338 göst.
20 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 195 göst.
+3 oy
39 cevap 1,029 göst.

Kategoriler

1,475,380 soru