+1 oy
147 göst.
önce Diğer kategorisinde (20 puan) tarafından

Kızlar dün tansiyon yüksekliğinden yatış verildi çıktım yazmıştım ama dün nstye girmeden önce ölçtüler 15.11 nstden sonra 14.11 dendi acile gönderdi acilde niye gönderdi deyince yüksek tansiyon dedim çok yüksek değil dediler sonra acilde ölçtüler 11.8 çıktı biz yatış öneriyoruz dediler çok yüksek değildi yani o yüzden çıktım evde kızım vardı yeni okula başlamıştı onu bırakıp çıkmak istemedim çok yüksek olmadığı için evde kontrol ettim bebeğin hareketini falan hissediyorum yani bu durumda normal doğum olur mu sezeryan mı olur nasıl olur tansiyon yüksekliği normal doğuma engel olur mu??

10 Cevaplar

+1 oy
önce (442 puan) tarafından

Tansiyon 19 olmuştu ben sezeryandayken ama ben zaten normal doğum yapamazdım erken doğumdu. Ama gebelikte 14 te yüksek sayılır 

-Reklam-
0 oy
önce (11,468 puan) tarafından

Ben kendim için söylüyorum tansiyon 16 -11 falandı suyum sızmış bebek susuz kalmıştı annede bebek de normal doğuma dayanamaz.diyip sezeryan oldum hemde acil sezeryan ben normal kontrole gitmiştim. 

Sen sağlıkla kucağına almaya bak normal doğum yapaacam diye tutturma gerekirse sezeryanla doğum yap hayırlısı neyse onu iste

0 oy
önce (5,609 puan) tarafından

15-10la sezaryena alındım. 

0 oy
önce (3,993 puan) tarafından

Ben son zamanda 15 yükselmişti  16 27 olursa de amli oyle aliyorlar 

0 oy
önce (3,753 puan) tarafından

Yakınımda yüksek tansiyon olmuştu acil sezaryen olmuştu o da

0 oy
önce (48 puan) tarafından

Öncelikle korkma gerilme. Korktukça strest yaptıkça tansiyon yükseliyor malesef. Gebeligimin 8. Haftasında gebelik hipertansiyonum oldugu ortaya çıktı malesef ve ilac ismi vermiyim ama kan sulandirici ve tansiyon ilacı kullandım. Özel hastanelerde genelde sezeryan dediler ama devlet hastaneleri gerek görmediler. Çok şükür ki ben iyilerle karşılaştım insaAllah darısı başınıza. Devlet hastanesi beni normal olacağına inandırdı. 3cm acilma ile gittim ve oda ayarlandı ebeler tansiyonum etkilenmesin diye sürekli konuştular benimle los ortam yarattılar  suni sancı verdiklerini bile sormama rağmen söylemediler. Kullandığım tansiyon ilacını istediler alıp içtim 3 4 saat sonra bebeğimi normal dogum yoluyla göğsüme dayadilqr. Sanırım biraz da süreci yonetmekle alakalı. Ama şunu çok.iyi biliyorum ki strest yapmamak lazım. Umarım kolaylıkla sağlıkla kavuşursunuz

0 oy
önce (1 puan) tarafından

Bebeğin hareketlerini kontrol edin hemde tansiyonunuzu kontrol edin benimde tansiyon yüksekliğinden suyum azalmıştı bebeğin hareketleri azalmış bilememişim  

0 oy
önce (19 puan) tarafından

1 hafta önce yüksek tansiyon nedeniyle taşikardi geçirdim gece 1 de acil sezeryana aldılar. Ben evde olsaydım fark etmezdim bile çünkü son zamanlarda geçmeyen baş ağrım vardı sızı şeklinde asla geçmiyordu. Mide bulantısı da eklenince nst ye bağladılar bebekte doğum sancısı varmış ben hissetmemişim. Erken doğum yaptım. Sezeryan olduğum için o sancıları cekmemem gerekiyormus. Bu üçüncü bebeğim daha önce tansiyon problemim olmadığı için süreci bilmiyorum ama benim normalim 9/6ydi ben doğuma 14/8le girdim. Siz kendinizi daha iyi tanırsınız tansiyonunuz yüksekse ve mide bulantısı baş ağrısı ekleniyorsa ciddiye alın. Acile mutlaka gidin. Birazdan geçer diye beklemeyin. Eğer bende geçmesini beklemek yerine gitmiş olsaydım belki de erken doğum olmaz bı şekilde tedavi edilirdi 

0 oy
önce (351 puan) tarafından

Takipte kalman gerekli 3 öğün ölç hatta bir kaç saat arayla bile ölçen daha iyi olur benimde tansiyon sorunum vardı ilk gebelikte 14-9 sınır sayılıyor alette 14-9u gördüğünde acile git diyordu doktorum en son zaten nişanınla gelmesiyle gittim sabaha kadar nstde kaldım tansiyon 15 e yükseldi bebeğimin hareketleri de vardı baya baya durmadan tekmeler dönerdi sonunda kalp atışı yavaşladı tansiyon dusmeyince sezeryan oldum tansiyon hafife alınacak bişey değil kendini takip et mutlaka

0 oy
önce (1,239 puan) tarafından

Canım tansiyon önemli 

Geçmiş olsun 

Stres yapma tansiyonunu Bebeğin hareketletini takip et.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 57 göst.
0 oy
3 cevap 202 göst.
22 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Trbznlugln (2,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 258 göst.
12 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Suskungirl44 (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 144 göst.
25 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oykulku (1,148 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,812 soru

24,160,166 cevap

335,323 kullanıcı

...