0 oy
188 göst.
önce Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından

Kızlar ilk gebeliğim ve ikinci gebeliğim çok farklı bi kaç vidoda denk geldim doktor hastasına ilk gebelikle ikinci gebelik arasındaki farkı soruyodu ilk gebeliğimde kızıma hamileyken bi hafta miğde bulantım sürdü ve bi hafta boyunca lekelenmem oldu geri kalan çok rahatım ikinci hamileyim başından beri miğdem bulanıyo bişi yesem bi süre sonra yediğimi tiksiniyorum cinsiyeti farklı olduğu için mi acaba bu durumu yaşayan varmı

11 Cevaplar

0 oy
önce (24,035 puan) tarafından

İlk gebelikte zordu ama bu kadar değildi 5 ay mide bulantısı yaşadım ama şuan ki gebelikte başından beri bulanıyor 35 haftalıgim devam ediyor ve ağrı sancı baskı aşırı derecede ilk gebelikte hiç olmadı 

önce (1 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun çok zor inşallah sağlıkla kucağına alırsın sağlık olsunda yapçak bişi yok 

-Reklam-
0 oy
önce (1,897 puan) tarafından

Erkek gebeliği daha yorucu, uyku bastırıyor, enerji var, karın öne doğru büyüyor, ödem az oluyor, ziyadesiyle et süt ürünleri yeme ihtiyacı var, çok az mide bulantısı ve kramplar. 

Kız gebeliğimde yorgunluk yine var ama uyku bastırması az, enerji hiç yok, karın bel taraflarından da büyüyor, aşırı ödem tutuyor, daha ziyade şeker karbonhidrat ağırlıklı beslenme ihtiyacı oluyor, mide bulantısı ve vajinal enfeksiyon çok sık oluyor 

Kısaca erkek daha kolaydı, kızda zorlandım. 

önce (1 puan) tarafından

Benimde tam tersiydi ya kızmda çok rahatım ikinci cinsiyeti bilmiyorum ama bitirdi beni sağlıklı olsunda yapçak bişi yok

önce (24,035 puan) tarafından

Bende de tam tersi erkek çok zordu enfeksiyon mantar kızda hiç olmadı erkekte çok oldu sadece kızda 30 dan sonra odem başladı erkekte 34 ten sonra tek avantajım odemsiz gebelik 

0 oy
önce (5,966 puan) tarafından

Ilk oglumda ne tiksindim biseyden ne kustum. Ikinci oglumda 4 ay yeme icmeden kesildim. Cinsiyetle vucuttaki degisikliklerin alakasi yok yani. Ilkinde cok rahattim ikincisinde kasiklarimda cok baski vardi agirlastkca. Ikincisinin en guzel yani kolay dogum yaptim.

önce (1 puan) tarafından

Anladım gördüğüm vido kafamı karıştırdı doktor hastalarına farkı sorunca cinsiyete farklı çıkmıştı 

0 oy
önce (3,852 puan) tarafından

Benim iki çocuğumda da belirtiler aynıydı. Öyle farklı diyebileceğim bir durum olmadı. Ve benim 1 kız, 1 erkek çocuğum var. 

0 oy
önce (139 puan) tarafından

Ikıncı gebelik daha zor geçiyor sanırım yaş 30a dayandıysa. İlk gebeliğim 27 yaşında oldu erkek normaldi. Şuan 30 yaşındayım kız beklıyoruz ılk aylarım çok kötü geçti. Halsizlik diz boyu oturacak yürüyecek dermanım yoktu bulantım 5. Aya kadar sürdü ağrı ve kramplarım vardı şuan iyiyim son aylar nasıl olacak bakalım.

Etrafındakiler kız hamileliği daha zor olur diyorlar ama bence yaştandır

0 oy
önce (6,041 puan) tarafından

Hiçbir doktor gebelikte yaşananları cinsiyete bağlamaz. Belirtilerin cinsiyetle hiç alakası yok. 

0 oy
önce (1,678 puan) tarafından

Bulantının cinsiyetle bu ilgisi yok canım yükselen HCG hormonu ve progestan bazen mideye vuruyor enfeksiyon varsa dahada şiddetli yaşıyorsun 4 gebelik yaşadım birbirinden farklıydı hepsi en sonuncusu öldürdü beni 4 ay yataktan çıkamadım kusma bulantı dan aç susuz kaldığım için enfeksiyon eklendi dahada şiddetli yaşadım maalesef

önce (1 puan) tarafından

Olabilir enfeksiyon çıkmıştı hcg de haftasına göre yüksek çıkmıştı bakalım inşallah geçer teşekkür ederim

0 oy
önce (546 puan) tarafından

İki oğlum var ilkinde sürekli kusma iştahsızlık uyku hali varfı ikinci oğlumda hamile değil gibiydim dağlar kadar fark vardı iki hamileliğimde cinsiyeti aynıydı alakası yok bence

önce (1 puan) tarafından

Olabilir kızıma hamileyke çok tatlı istedim şimdi hiç bişi istemiyorum kızımda çok rahatım şimdiki biraz çektiriyo her kadının gebeliği farklı olabiliyomuş demeki teşekkür ederim

0 oy
önce (11,451 puan) tarafından

Benim iki hamileliğimde birbirinden farklı geçti ama ikiside erkek. En basiti birinde 20 25.kilo aldım birinde 9 birinde çok uydurdum birinde atom karınca gibi yorulmak ne bilmezdim 

önce (1 puan) tarafından

Maşallah keşke bende şuan yorulmak bilmesem 😂 rabbim sağlıklı uzun ömürler versin😊

0 oy
önce (1,582 puan) tarafından

İlkinde çok mide bulantısı bel ağrısı vardı. Kanama vs hiç olmadı. Son ayilar aşırı rahatttim. İkincide hiç mide bulantısı bel ağrısı olmadı ilk aylar fark bile yoktu son aylar canım çıktı ağrıdan ölüyordum ve kanamalarim oluyordu İkisi de kız bebek

0 oy
önce (1,914 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

İlk gebeliğim erkek rahat geçmişti, şu anda 16 haftalık hamileyim bu beni bayağı zorladı, 

bulantım daha yüksek derecede,  halsizlik yorgunluk hepsi daha yüksekti, herkes kesin kız dedi, doktora gittim bu bebegim de erkekmiş, vel hasıl nasip kısmet Allah ne istemişse o, belirtiler bir anlam ifade etmiyor

önce (1 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin sağlıklı olsunda öyle sormak istedim  doğrumu değilmi diye

önce (1,914 puan) tarafından

Ben de senin gibi düşünüp sormuştum canım aynı cevapları almıştım dediklerı doğru çıktı :))

İlgili sorular

+1 oy
33 cevap 1,013 göst.
0 oy
7 cevap 364 göst.
+2 oy
0 cevap 63 göst.
14 Mart 2025 Diğer kategorisinde Zezeee97 (65 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 134 göst.
3 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde anne (35 puan) tarafından soruldu

Kategoriler