Ben 36+2 haftalık hamileyim ama daha hastane çantamı bile hazirlayamadim doğuma çok az kaldı ama detaylı temizlik yapamadim evimde hergun birşeyler yapmaya çalışıyorum ama inşallah yetişir ben derleyip topluyorum ama oğlum sürekli dağıtıyor hemde aşırı şekilde arkamı dönüyorum evi.... Götürüyor benim sancım başladığında ya böyle dağınık olursa diye korkuyorum ben bu temizliği doğuma kadar nasıl koruyabilirim nasıl toplu kalır bana tavsiye verirmisiniz
Niye korkuyorsunuz ki dağınıkken gitseniz doğuma ne olacak? Bu şartlarda biri arkanızdan konuşursa zaten o insandan da uzak durmak lazım.
İşte biri gelir arkamdan konuşur bende rezil olurum diye utanıyorum olmadı annemi cagiricam doguma yakın
Çocuklu ve hamile bir insanın temizliği hakkında yorum yapacak insanlar uzak olsun hayatınızdan. Yani siz doğumdan bir gün önce bile temizlik yapmış olsanız illaki batacak olan batıyor. Bu kadar detaylı düşünüp hamileliğinizi de kendinize zindan etmeyin. Temizlik zaten nankör bir sey
İnanmasın belki evimi temizledim etim bal dök yala yaptım doğuma 2 gün vardı gece bi sancı başladı bende banyom o an leş gibiydi o halde temizleyemedim evi gitim şuan senin zaten çocuğun varmış millet senden ne temizliği beklicek düşünme böyle canım
Aynen canım bende takmiycam artık kafama bir bişey soylerse ya söyleme yada yardım et bak çocuk var yeni doğum yaptım bilmiyorumusunuz diycem
Canım bi bayan tut gerçekten zor oluyor
Öylede canım bayan tutmak için durumum yok olmadı annemi filan cagiriyim yardımcı olsun bana
Valla benim evlerde dağınık mecbur birini tutucam
Bende yapabildigimi yapicam geri kalanida annemden yardım istiycem artik
Çocuklu ev tabiki de dağınık olur canım dert ettigin şeye bak sen supur sil yeter yani tertemiz bir şekilde doğuma gitsen de dogumdan sonra da dagilacak bu ev sonuçta evinde bir çocuk var sen sağlığına bak boşver kim ne derse desin senin evin senin hayatın
Haklısın canım biri bişey söylerse bu evde çocuk var çok normal böyle söyleyeceğine yardım et derim
Benimde kızım 20 aylıktı doğum yaptığımda öncelikle mutfakta ve diğer kullanmadığın ne varsa kolile kaldır bir süre elinin altinda fazlalık olmasın ne kadar az eşya o kadar kolay iş evim de çok büyüktü benim o zaman ona çift banyo çift tuvalet 4 oda bir kiler hepsini de yaptım kendine gün gün ayır birkaç güne halledersin
Sağol canım gün gün yapicam artık fazlalık için kolilemek çok mantıklı hiç aklıma gelmemişti en güzeli öyle yapıp ortalıktan kaldirmak
Çok rahat edersin ben hep öyle yaptım canım Allah kolaylık versin
Amin canım Allah razı olsun
AA niye hazirlamadin çantanı. En önemlisi o .
Canım hep erteledim başka işler girdi araya birde agirlastim yapamadım ama yarın ilk iş çantamı hazır edicem
O sırada tezgah full bulaşık dolu iken doğuma giden ben eşim ve ailesi de sağ olsun el atmadı da şehir dışından gelen annem yıkadı o gün çok üzülmüştüm ama bugün bakınca kendime haksızlık etmişim
Bende öyle düşünüyorum işte bulaşık filan olduğu an sancım gelirse diye benim kaynanamda gelip el atmaz biliyorum annemde yanımda olur ama buradaki yorumları okudukça kafama takmıyorum diyorum
En önemlisi sensin ve karnındaki bebek. Evi b.k götürmesin tabi ama derdin de perde halı olmasın doğum çantanı hazırla.
Bu arada ev genel itibariyle temizdi ama ilk doğum bilmiyorum sancım vardı ve acayip doğum korkum vardı ki korkacak bir şey yokmuş o ara bulaşığı mı düşünecektim eşimde normalde yıkar ama o an hainliği tuttu
Çok teşekkür ederim tabiki genel anlamda temiz ama temizliği devam ettirmek için ve daha detaylı düşünmüştüm ama yapamasam da artık kendimi düşünüyorum sizlerin sayesinde bende doğumdan çok korkuyorum ama yeterki hayırlı sağlıkla gelsinde gerisi çokta önemli değil ❤️
Kız çanta hazırla evi boşver de otuz beş sonrası her an doğum olabilir
Aynen benim bir an önce çantayı hazirlamam lazım yarin cantayi hazirliyim ben ilk o bı hazır Dursun bı yerde
Kiz bosver sacmalama dsginik kalirsa kalsin kime ne evi temizlediysen tamam onemli olan hijyen cocugun dsgittigindan ne olacak mutfagi toplu tut yatak yorgan toplu olsun gerisini de bosver oldugu kadar cocuga tek bi oda ver ordan oyuncak cikarmak yasak olsun diger odalari topla bi de az oyuncak ver neyle oynamak istiyosa onunla oynasin hepsini birden dokmesin oynadigi oyuncaktan sikilirsa yenisini almak icin eskilerini toplattir hem cocuk toplamayi ogrenir hem sana cok is cikmaz
Teşekkür ederim canim dediğin gibi yapıyım oyuncak çok onları toplayıp az bırakırsam bu daginikliktanda kurtulurum o zaman
Tabi tabi valla ben oyle yaptim oglumun odasi bos suan ve yasi kucuk oldugu icin oyuncaklari hep kaba bisikletleri arabalari salincsgi falan filan ufaklari saymiyorum bile ve hepsiyle oynuyo bende odasina duzenli duzenli koydum oyuncaklarini kategorilere ayirdim sabah kalkar oyuncak alabilir miyim anne der hemen ilk isi bi oyuncak secmek olur genelde kucuk arabalari secer mesela onlari kovaya doldurmustum onu goturur dokerim oglene kadar oynar sikilinca baska oyuncak ister bunlari topla hadi yeni getirelim derim baska bisey secer oylelikle cok kolay oluyo inan hani cocuk toplamasa bile sana yine kolay olur
Benim çocuk toplamiyor toplattiriyorum ama ikna edene kadar 2saat geçiyor onu bekleyene kadar ben toplarım diyorum oda zor oluyor bizdede kaba oyucak küçükler hele çok ıvır zıvır var onları toplasam kabalar çabuk toplanır zaten benim o küçükleri bir kutulara kaldirmam lazım tekrar düzen kurduğunda çıkarırım yine çok sağol canım tavsiyleriniz güzel gercekten
Rica ederim canim ne demek isin gorulsun
Allah razı olsun ♥️
1,493,250 soru
24,398,729 cevap
349,944 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın