0 oy
195 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (59 puan) tarafından

Kızlar oğlum 3 yaşına yeni girdi konuşma geriliği var hangi doktorla görüşsem anaokulu önerdi bende yazdırdım ama oğlum bana aşırı baglı dün 2 saat bugün 4 saat okulda kaldı çok az sakin durduğu zaman varmış hep aglıyormuş zaten kapıdan bırakmayı anlatmıyorum bile böyle yaşayıp alışan oldumu sorun sadece okulda değil evdede böyle bensiz yan odaya bile geçmez ben gitmeden kimseyle bıyere gitmez babasıyla bile düşünün böyle olan varmı henüz küçük biliyorum ama yinede normal olan bumu güvenli bağlanma mı yapamadık anlamadım

5 Cevaplar

+1 oy
(665 puan) tarafından

Çocuğu her gün parka çıkar canım , kreşe de gitmeye devam edin ve her gün evden çıkarken anlatın durumu, ağlayacaktır ama en azından gerçekler ile yüzleşmeyi kabul edecektir 

(665 puan) tarafından

Canım çocuğun sadece sana güvendiği için sana çok bağlı , sürekli anlat çocuğa , seni bırakmayacağım annecim , o yüzden korkma gibi kelimeler kullanabilirsin. Her gün kreşe giderken evden çıkmadan önce anlat çocuğa . Bugün okuluna gideceksin , ben olmayacağım ama okulun bitince gelip seni alacağım gibi anlat . Zaten biraz daha sabredersen çocuk normale dönecek 

(59 puan) tarafından

Öyle mi diyosun ondada bi travma gibi kalsın istemiyorum bu süreç genelde 1 ay diyorlar ama inşallah daha kısa sürer

(665 puan) tarafından

Hayır aksine sana karşı daha çok güven kazanacak. Anlamıyor diye asla düşünme öyle güzel anlıyorlarki canım emin ol düzelecek bu durum 

(59 puan) tarafından

İnşallah canım çok teşekkür ederim o aglıyor ben bahçede aglamamak için kendini sıkıyorum

(665 puan) tarafından

Rica ederim canım benim ne demek . Anne yüreği işte ne yapacaksın 🥺

-Reklam-
+1 oy
(542 puan) tarafından

Konuşması nasıldı benimde 2 yaşında oğlum var kelimesi çok az olduğu için hemşiremiz çocuk psikoloğuna yönlendirdi süreci anlatır mısınız

(59 puan) tarafından
+1

Bizimde iki yaşında çok az kelimesi vardı yanlış hatırlamıyosam anne baba dede vs ama doktorlar normal açılır diyordu şimdi cümleleri var hemen hemen herşeyi söyler ama akıcı bi konuşması yok ve kelimeler tam çıkmıyor mesela karpuza ka çileye çi der ama 2 yaşına bakarsam çok güzel ilerleme oldu

+1 oy
(4,787 puan) tarafından

Tüm gün değil de yarım güne gönder bence . Şimdiye kadar hiç ayrılmadıysanız normal yaptığı. Seneye tüm gün gönderirsin. 

(59 puan) tarafından

Yarım gün canım 4 saat zaten 

+1 oy
(3,148 puan) tarafından

Benim kızım tam 36 aylıkken kreşe başladı ama ben kızım 12 aylıkken ise başlamıştım. Yani benden ayrı kalmaya alisikti. Ben evdeyken de inanilmaz bana yapışıyor ve dediğiniz gibi asla babaya bile gitmiyor. Şu an 4 yaşında yazın ben tuvalete girince kapımda bekliyor. Ama ilginç olan şu ki şükür okulda bir kere olsun ağlamadi. Sınıfında geçen sene ağlayan çocuk çoktu ama onlar da alıştı. Siz istikrarli bir şekilde götürmeye devam ederseniz bence alışır. Tüylü okula başlıyor, bir de Elif anaokuluna başlıyor diye kitaplar var. Bu tarz okulla ilgili kitaplar alıp ona okuyup önden de psikolojik olarak hazırlayabilirsiniz. 

(59 puan) tarafından

Deneyeceğim canım çok teşekkür ederim

0 oy
(8,715 puan) tarafından

Benim 4 yasında oğlum var bende anasıfına verdim bu sene ilk gün bi heyecanla gitti 2. 3. Gün zehir oldu valla ortalığı yıktı ağladı benden ayrılmak istemiyor ben seni özlüyorum beni okuldan al istemiyorum diyor, böyle böyle alısır inşallah zorla olsada götürüyorum öğretmeni de ilgileniyor bi daha arkadasları ile oyuna dalıyor unutuyor sonra, sizinki de zamanla alısır ama oda kücük daha, oğlumu götürdüğüm okulda 3 yaş çocuklar da var bugün 3 tanesi birden ağlıyordu öğretmen hangisiyle uğrasacagını bilemedi 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 111 göst.
0 oy
3 cevap 138 göst.
0 oy
0 cevap 43 göst.
0 oy
2 cevap 111 göst.

Kategoriler

1,476,876 soru

24,175,216 cevap