+1 oy
567 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (402 puan) tarafından

Hanımlar merhaba, ben yeni dogum yaptım. Bebeğim henüz 3 günlük. Kayınvalidem bugün ben mutfaktayken bebeğimin gözüne sürme çekmiş. Ben çok sinirlendim. Sürmeyi cikarmak istiyorum ama nasıl çıkarabilirim? Kesin kendi kullandığı sürmeyi sürdü bebeğime....

11 Cevaplar

+3 oy
önce (163,479 puan) tarafından

pamugu icme suyuna batir yavas yavas sil sonra o pamugu al kaynananin munasip yerine tıka lutfen

önce (616 puan) tarafından
+1

Sevda annen nasıl oldu döndün mü evine 

ben gecen pazartesi dondum annem iyi degil ama iyi olcak yogun bakimdan cikti normal odada ama eve cikmasi cok uzun surcek cunku sag tarafini hissetmiyo ve konusamiyo suan o yuzden fizik tedavi falan basliycak iste

önce (616 puan) tarafından

Yoğun bakımdan çıktıysa Allah'ın izniyle gerisi düzelir kuzum Allah acil şifalar versin inşallah 🥺 ❤️ çok üzüldüm çok dua ettim Allah bir daha yaşatmasın inşallah 

amin cok sagol ❤️ cok sukur cikti yogun bakimdan henuz konusamiyoda ama goz kirparak falan bi sekilde kontak kuruyoruz

-Reklam-
+2 oy
önce (2,072 puan) tarafından

İnşallah enfeksiyon kapmaz bebek 

Cahiller… pamuğu ılık su ile ıslatta sil yavaşca

önce (659 puan) tarafından

yazik bebege. esinin annesiyle girusmeyin bence . yada doktorun yaninda soyle kaynanam biyle biyle yaoti goze iyi geliomus de. doktor terslesin sizi. esin duyeun . annesinin yanlis yaptigini doktordan duysun. anlasin annesi ne diosa dogru degil diye

esinin yaninda soyle doktora . doktor anlatsin yanlis oldugunu. ozaman annesine el surdurtturmez bebege

önce (402 puan) tarafından

AA çok mantıklı kontrole gideceğiz zaten birkaç güne :) teşekkür ederimm

rica ederim.:) esin doktordan azari yeyince annesine kesin sey der buncocuga bidaha boyle sacma sapan seyler yapma elini surme sadece sev.:)

Kayınvalidem bana gıcık oldu ya sevmez artık torununu... Bugün gelme demiş eşim ona, bana karşı kin ve nefret yükleniyor diyebilir miyiz :D

amaann bosver :) iyi esin bole diyebilmisse demekki akli basinda bi abiymis🤣

+2 oy
önce (6,846 puan) tarafından

Acaba hangi zekâ ile yaptı hiç aklı çalışmıyormu bu kadının amacı ne acaba

İnanın bunu ben de çok sorguluyorum özellikle şu birkaç gündür 

Eşin ne dedi bu duruma 

Eşime fotoğrafini gönderdim az evvel bakalım ne diyecek, iste şu an. Bir de bebeğimi çok sarıyor uykudan uyanamiyor. Uyandırmak için emziriyorum 

+1

Canım bu bebek senin sen bak sen karar ver bir bebeğe en güzel annesi bakar bu sıcakta bebek o kadar çok sarılmaz eşinde bu konuda sessiz kalırsa yuh artık ne diyeyim

+2 oy
önce (1,061 puan) tarafından

Ya ne cahil cahil hareketler bunlar. Çıldırıyorum. Islak pamukla pıt pıt silebilirsin bastırmadan

Tamam çok teşekkürler, valla sinirimden oturup ağladım 

Hep yapar mı böyle hareketler

Valla ilk bebeğim bu alanda kendisini yeni tecrübe ediyorum bundan öncesinde mesafeliydim zaten öyle gelme gitmemiz çok olmazdı 

Tavsiye istersen eğer bence yalnız bırakma onları 

Yok yok zaten dikkat ediyordum çay koymaya gittiğimde yapmış artık bebeği kucağıma alır giderim her odaya. 

+1 oy
önce (23,337 puan) tarafından

Bak dostum. Sen daha lohusasin. Sürmek için özellikle senin mutfağa gitmeni beklemiş. Gözünü korkutmazsan daha çok istemediğin şeylere maruz kalabilirsin. Al karşına konuş. Anne . Bu yaptığın hiç doğru değil enfeksiyon kapabilir. bir daha bana sormadan bebeğime bişey yapma diye konus. Bezi mi degistirilecek ben değiştiririm. Uyutulacak mi ben uyuturum. Senin işin torununu sevmek. Bir de yaparsan yemeğimi yapaarsan çok sevinirim de. Sınırlarını iyi belirle. Ben çocuğuma istemediğim şeyler yapılmasını istemiyorum dersin. Baktın devam ediyor o zaman sertlesirsin.

2 gündür geliyor sadece yatıp tiktok izliyor... Yine her işi ben yapıyorum ne anladım ben bu isten... Bir de sezeryan oldum, bir yandan dikişim ağrıyor bir yandan bebiş goguslerimi yara yaptı diye bugün emziremedim mama verdim mecburen, göğüslerim şişti aciyor, ayaklarım odemden davul gibi oldu kayınvalidemin yanında da uzatamiyorum, bir de hizmetini görüyorum çayı kahvesi... Eline marketten insan bir süt alır gelir veya hepsini geçtim gelmişken ise yarayayim der demi, yok bu geldim demek için geliyor üstüne bir de zarar. Kendi annem uzakta ona anlatsam bunları, arayıp olay cikarirdi valla.

+1

Kız sen iyi misin neyin saygisi bu. Yeni doğum yapmışsın ve ayağını uzatmaya mi utaniyorsun. O utanmıyor yatarken de sen niye utaniyorsun . Bak lohusalık önemli kritik bir zamandır. Kendinin ve bebeğinin ihtiyaçları önemlidir. Kendinizi gözet. Yardımı olmuyorsa köstek de olmasın. O var diye yatmamazlik etme. Bebeğin uyudigu zaman yat sen de uyu. Akşam yemeğe de 2 yumurta haşla ye. Kahvaltı hazırlayın yiyin. En pratik ne varsa yap ye. Asla aç kalma sütun olsun. Ayrıca göğsün yara olduysa zeytinyagi ya da sarı kantoron yağı ya da lansinoh krem sur. Buzdolabı poşetini küçük bol göğüs ucunu kapat onunla. Emzirecegin zaman yıka emzir. Sonra yine aynı işlemleri tekrarla. Günler sürebilir ama bu şekilde daha çabuk iyilesir. Emzirmeden mastit olursun. Göğsün şişer kalır ateşin çıkar enfeksiyon olur süt kanallarin tıkanır. Açısına biraz dayan emzir ve sağ mümkünse göğsünü. İnan mastitin acısı yaralı göğsü emzirmektsn daha zor. Sen bilirsin tabi. Karar senin. Kimse için bu zamanını zehir etme. Git yatak odaskna al bebeğini yanına yat uyu. Bol bol uyuman dinlenmen lazim

Ayy valla hastaneden geldiğimizden beri 3 saat uyku ancak uyuyabiliyorum. Eşimle konuştuk dün bir daha gelmeyecek kayinvalidem, mutluyum :) göğüsun emzirmeyince ateş yaptığını bilmiyordum. Dün gece dayanamayıp emzirdim göğsün çok sis diye acıdan kivrandim valla, lansinoh kullanıyorum bakalım inşallah fayda eder. Az emziriyorum diye göğsünden hep sut akmış sabah tisortum ıslak uyandım. Sagarken acır mı peki göğüs ona göre sağma makinesi alayim

Hadi gözün aydin😃Sen yeni doğum yaptığın için aciyodur. İlk çocuğumda benim de senin gibiydi. Ben emzirdim hep . Ama dediğim yöntemlerle geçti yarası. Emxirdigim halde mastti oldum. İlk zamanlar süt kontrolsüz üretiliyor. Şişti göğsüm. O fazla sütü bosaltmayinca da mastit oluyo işte. Araştır istersen. Ve dikkat et. Aciyo diye mümkünse emzirmemezlik yapma bence. Hem çocuk emmeyi bırakabilir bu sebeple. 

önce (19 puan) tarafından

Makına al hemen canım  ıkı saat fazla uyusa emmese sisiyo acıyo benım hemen o gelene kadarda elle boşaltmaya calıs bıraz o sertlıgı gıder bıraz. 

0 oy
önce (5,437 puan) tarafından

benim yeğenimin gözü bu yüzden enfeksiyon kapmıştı ve damla kullanmıştı 🤦🏼‍♀️

sert bir tepki ver ki başka şeyler yapmasın 

ıslak pamukla sil

önce (1,201 puan) tarafından

Kıyamam kuzum benim ya.

Desene benim gibi japon cekik gözlü 

Serdar ortaç bayan versiyonu 😂🤣

her şeyi araştır canım, çocuk doktoruna sor aklına takılanları. asla ve asla müdahale etmesine izin verme, bak yaşayan biliyor işte. 

sütün yok demeye bile başlamış bak sana, hayır gerçekten de olmayabilir ama yeni doğum yapmış bir anneye bu şekilde davranılmaz. 

bebeğinin doymadığını çiş sayısından anlarsın günde 4-5 defa çiş yapıyorsa doyuyordur. gerisini duyma, aylık kontrolde de alması gerektiği kadar kilo alıyorsa mamaya gerek yok

ha sütün yoksa mama versen bu sefer de sütün yok diye eleştirir. duymamaya çalış, biliyorum çok zor bir şey bu, ama kendi akıl sağlığın için bunu yapman lazım

Çiş, büyük tuvaleti falan maşallah pek sık yapıyor. Uyuduğu zamanlarda uyandırıp emziriyorum, dikkat ediyorum yani. Sadece dünden beri göğüslerim yara oldu uçları kanadı hep, lansinoh krem kullaniyorum ama bir yandan emzirmeye devam edince iyileşmedi bugün de çok canım yandığı için mama verdim. Kayınvalidem görmesin diye başka odaya götürüp verdim valla ona buna bunun sütü yok demesin diye, belki normalde takilmazdim ama bu ara herşey ekstra ağrıma gidiyor sanki

tahinin üstündeki yağı sür göğüslerine canım 

Tamam deneyeyim hemen çok teşekkürler ❤️ 

0 oy
önce (1,901 puan) tarafından

Ay kafayi yicem yaa 3 günlük bebek ellemeye kiyamam ben surme mi cekilir??? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

ablamın ex kaynanası da yapmıştı, sonra enfeksiyon kaptı. bebek sarılık oldu, yetmedi aç bu çocuk diye mercimek çorbası vermiş (şaka değil gerçek)

Bana da dün senin sutun yok, bu çocuk aç, sütun gelmiyor dedi. Ebeler sütun var dedi ebelerden iyi mi bileceğiz dedim ki sahiden var yani çocuk yutkunarak emiyor. 

önce (1,590 puan) tarafından
+1

Canım benim kaynanam da bana sürekli sütun yetmiyor sütun yok deyip duruyordu ilk kızımda. (Göğüslerim minicik o yüzden süt geleceğine asla İnanmiyordu.) Bir gün yine böyle sütun mü yok acaba dedi ben de memeleri tuttup suratına süt fışkırttim bak dedim var mı yok mu😅 o günden sonra bir daha sütun yok demedi. 😂 İkinci kızım doğdu sarılık oldu o halde sütun yok diyemedi daha  çünkü başına geleceği biliyor 😂😂 bir ara da sütun acı olabilir mi diye tutturmustu. Bilmiyorum nerden esti ama sütümün acı olduğuna inanmıştı tadına baktı 😂😂

+1

😂🤣👏👏helal valla sana 

+1

@eLYemCe haketmisti artık 🤭🤭

0 oy
önce (142 puan) tarafından

Sürmenin zararı olmaz ama kullanılmış sürme olduğunu söylüyorsun ınsallah enfeksiyon olmaz bu yüzden. 

Ayy inşallah, enfeksiyonu nasıl anlarım çapak mi olur

önce (142 puan) tarafından

Bilemiyorum yeni doğanda göz enfeksiyonu nasıl anlaşılır herhalde çapak olur ilk etapta 

0 oy
önce (3,085 puan) tarafından

Geçmiş olsun diyorum bundan sonra o kaynanayla surekli çekişme halinde olacaksiniz maalesef. Çocuktan sonra öncesinde aramın gayet iyi olduğu kayınvalidemden aşırı soğudum. Bir de sürekli ağzına bir şey verme çabası su bu. Ne tepki verirse versin çocuğun annesi sizsiniz ve isterse kırk çocuk dogursun siz ne isterseniz o şekilde yapın. Cahilliği yüzünden bebeğe bir şey olsa asla kabul de etmez bu tipler. Hep de doktor ne anlar der. 

Ayy bizim de aramız iyiydi hem sasiriyorum davranışlarına hem üzülüyorum hem sinirleniyorum. Hayalkırıklığı oldun bana kayınvalidem... Büyük eltimle altlı üstlü oturuyorlar, büyük eltim çok çocuklarıyla ilgilenemiyor 1 yaşındaki bebeğini kayinvalideme bırakıyor genelde, gözümün önünde daha geçen çocuğa buzlu su icirdi ben şoke oldum. 3 gün sonra hastaneden aradı bebekte enfeksiyon çıkmış kusuyormus vs, eltime suç attı gece üstünü ortmuyor ondan oldu dedi. Yüzüne diyemedim eee sen yaptin diye ilk kaynar su dökülme olayım buydu. Eşime söyledim ama annen yaptı diye :D

0 oy

Benimkiler de sürmek istedi surdurmedim. Kaşlarını boyamislar sonra. Kara Kaş Kara gözlü olsun diyeymis. Kızımın kaşı yokmuş. Boyamazlarsa cikmazmis. Büyüyünce kasi çıktı tabi sonra dediler ki biz boyadık ondan çıktı 😅

Ben zaten sürmeli gözlüyüm, eşim Urfalı kaşı gözü kara. Hani sanki böyle birşeye ihtiyacımız varmış gibi :D ayy bir de bana dese ben engel olurum ama arkamdan boyamış ya en çok ona kızdım beni muhattap bile almamış kendi doğurdu sanki, bebeğimi öyle görünce anne ne yaptın çok kötü olmuş dedim. Senden güzel oldu dedi, ben doğurdum tabi benden güzel olacak dedim. Ne bu kin yani ne oldu 3 günde 

😂🤣

0 oy
önce (1,209 puan) tarafından

Duş aldır kendi sütünle sil canm 

Sütüm gözüne girse zararı olmaz mi

önce (1,209 puan) tarafından

Anne sütü antibiyotik gibidir çocuklarımın gözü  enfeksiyon olsaydı temiz bi beze sıkıyordum bez Islanınca gözü kapalı şekilde siliyordum. Böyle yao enfeksiyon kapmasın canım 

Çok teşekkür ederim ❤️

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 154 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Mavimelek3 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 122 göst.
7 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 127 göst.
12 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu