0 oy
187 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (139 puan) tarafından

Planlı ve sorunsuz gebelikte sezeryen ne zaman yapılır? Etrqfımdakiler doktor 38. Haftaya bırakmaz 37'de alır dşyor. 2 sene önce sezeryenle doğum yaptıgım için bu doğum da sezeryen olur muhtemelen. Sorum şu ki 40 haftaya göre doğum takvimimiz12 ocağı gösteriyor. Doktor 38. Haftadan önce gün verirse Aralık'ta olmuş olacak. Ve ben aralıkta doğum yapmayı istemıyroum. Senenın başı ile sonu çok fark edıyor bir yıl sürüyor yani 😁 isteyen takıntı diyebilir ama çocugumun Aralık doğumlu olması beni çok rahatsız eder. Şöyle düşünün...

yıl olarak sene atlicak ama her sene yaşını doldurmak için yılı bitirmesi gerekecek. Ayrıca kaç doğumlu diye sorulduğunda da detay vermek gerekecek çünkü senenin sonu öbür senenin başı olmuş olacak. Biraz karışık da bir durum. 1 ocakta bile doğsa 38+3 olacak bebek. Devlet hastanesi doktorun anne isteğine göre hareket etmeyeceğini düşünüyorum ama bunu düşünmek de canımı sıkıyor. Sizce 38+3 ve sonrası için şans var mı

11 Cevaplar

0 oy
önce (30,209 puan) tarafından

Bana erken geliyor 38 haftada planli sezeryan. Sorun yoksa 40 dolmali kesinlikle

önce (139 puan) tarafından

40 bırakırlar mı kız ☺️ 38 itibariyle doğum her an gerçekleşebilir çünkü. 

-Reklam-
0 oy
önce (658 puan) tarafından

Benim iki doğumum da 36.haftada oldu. İkincide ani tansiyon yükselmesi ve açıklıkla doğuma alındım. Doktor da 37. haftaya planlamıştı doğumu zaten. Bir hafta erken doğdu diye üzülme bu haftalarda alıyoruz dedi özellikle ikinci sezeryanla ileri haftalara bırakmıyoruz demişti. Aralık doğumlu olsun annesi senin ve çocuğunun sağlığından daha önemli değil. 

Yaaaa 🥴😞

0 oy
önce (3,914 puan) tarafından

38.4aliyorlar

Buna sevindim 😊 

0 oy
önce (1,887 puan) tarafından

38i mutlaka doldurmak gerekiyor eger aciliyetlik bi durum yoksa

Ben 38+6 da planli sezeryan oldum

Aaa Süper neredeyse 39 😁 yeter ki Aralık'ta doğmasın sağlıklı olması tabiki önceliğim ama işte ... ☺️

0 oy
önce (5,379 puan) tarafından

40a kadar bekletmezler, kendiliğinden doğma ihtimali de vat

ablam da arkadaşım da planan sezaryendan önce doğum yaptı acilden

37den sonra her an olabilir yani

Tabi canım bılıyorum o kadar bekletmdklerini. Ama çok çok mu nadir 38. Haftada alınması? hep 37 ve 38'in başı mı? 1 Ocak 38+3'e denk geliyor bizde 38'in ortası 😁

önce (5,379 puan) tarafından

valla hiç duymadım açıkçası 

aklıma şey geldi arkadaşım kızının ikizler burcu olmasını istemiyordu, ama tarihleri de karıştırmış haziranı komple ikizler sanmış😂 1 temmuzda sezaryen oldu, ilk doğumunda.

sırf böyle istedi diye zamlı fiyattan sezaryen olmuştu 😂 doktor 30 haziran demiş yoksa😂😂

Güldürdün valla komik olmuş bu😅 ınsallah biz de benzer bir olaya kurban gitmeyiz 😀

0 oy
önce (2,111 puan) tarafından

Canım bir sorun risk yoksa 39 da alıyorlar banada gecen hafta gün verdi tam 39. Haftada doktor dedi 38+3 38+4 den sonra alırız hep risk olsa erken alınır dedi

Buna sevindim. Insallah bizim de 38+3 ve sonrası bi gün olur hoş 1 Ocak da istemem ama Aralık olmasın ınsallah 😁

0 oy
önce (1,917 puan) tarafından

Erken almazlar merak etme bence ben 38+4 du galiba  özelde onuda annem sayılı gün gelcek iyilesme biran önce olsun diye az erkene çektiler  devlette genelde erken almiyolar gakiba

Insallah bizim de en erken öyle olur 38+4 gönlümden geçen ☺️

önce (1,917 puan) tarafından

Bana 39+0 tam demişti ama ben annem gelcekdi iznini aldı sayılı gün diye erken haftanın başı istedim smdi 3

34-35 ,de devlette alacak oldular riskli gebelik 37 dedi ozelde

0 oy
önce (3,110 puan) tarafından

Devlette 2.doğumda doktora yalvardım resmen 37 de alsın diye zor 38 e aldı.o da çok kötüydüm yüremiyordum bile.suyun ve sancın yoksa erken alamam demişti.yani 38den önce almazlar bemce bi sorun yoksa.

Insallah canım 😊

0 oy
önce (1,526 puan) tarafından

Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa bebekte iyiyse 38 o bekletiyorlar

Insallah ☺️

0 oy
önce (3,503 puan) tarafından

2 normal dogumumudq 38. Haftada yaptım kendi isteğimle doktorun isteğiyle cok şükür sorun olmadı 

Iyı bakalım sevindim moralim yerine geldi 😁

0 oy
önce (4,616 puan) tarafından

38+4 de ve sonrası alıyorlar bebişi. Benim üçüncü olacak inşallah 39 da olacak dedi

Moralim yerine geldi biraz 😁

önce (4,616 puan) tarafından

İnşallah içinden geçtiği gibi olur ☺️

Tesekkur ederim ınsallah ❤️

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 205 göst.
13 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Mehtap42 (18 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 33 göst.
0 oy
9 cevap 139 göst.
7 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Zelihanur_80 (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 375 göst.
10 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde terslale (3,407 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,944 soru

24,147,284 cevap

334,710 kullanıcı

...