0 oy
99 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,373 puan) tarafından

1 yaşından önce tuzsuz ve salçası yemek yedirecegimiz  için kendi yemeklerimizden veremiyorum. Hep aynı bir kaç çorba çeşidini verip duruyorum.  Başka neler verebilirim hanımlar?

8 Cevaplar

+1 oy
önce (384 puan) tarafından

Canm artık kendi yemeklerinde yedir tuzda kat fazla tuzlu olmasın yeterli yoksa böyle çok seçici olur bebeğim benim ilk çocuğum 6 yaşına geldi hala yemek seçer çocuğu şehide yemz şimdi 10 aylık bebegimi oyke yapmıyorum salçalı yemekte yiyor  yani bide ben mesela yumurta beyazıni da denedim alerji olmayınca 6. Aydan beri kullanıyorum sabahla.omlet vs her şey veiyorum zeytin peynir salata vs gerisinde de ne pisiriyorsa evinde onada ver korkma ilerde pisman olursun bebeğim bişey yemiyor diye

önce (2,373 puan) tarafından

Cnm salatalik c

ve zeytini nasıl veriyorsun peki? Zeytinin birde üzerine ince kabugu oluyor. 

önce (18,618 puan) tarafından

Benimkide 9 aylık zeytin salatalık nasl veriyorsun eziyor musun?

-Reklam-
+1 oy
önce (8,007 puan) tarafından

Kendi yemeklerimiz den veriyorum ben. 14 aylık şuan . Her gün ayrı yemek veya çorba olmaz ya. .

Büyük oğlumda hep ayrı yaptım çok zorlandım. Ayrı yemekler bi kaç çeşidi geçmiyor. Daha sonra bizimle aynı yemeği yemede çok zorlandı.  

0 oy
önce (644 puan) tarafından

Sebze et verebilirsiniz sadece çorba verirseniz çocugunuzun çiğneme refleksi geç gelişir aynı zamanda yeme sorunu oluşur

önce (2,373 puan) tarafından

Çorba derken böyle bayağı puturlu cnm, etli falan . Ama işte seçenek az. Yani ne yapacağımı şaşırdım. Mesela tarhana çorbası veriyorum içine ekmek doğrayıp

Kuzu kıymadan sulu köfte yaptım seviyor bunu, tatlı patates de koydum 

Mesela sebze çorbasını yemiyor 

Mercimek çorbasını sevmedi

1 kere balik verdim biraz yedi

Yani neler vereceğimi şaşırdım.

önce (644 puan) tarafından

Tek tek yapın yemekleri yani çorbanın içine köfte koymayın çorbayı normal yapıp köfteyi ayrı verin sebze verebilirsiniz brokoli lahana ıspanak bezelye gibi bulgur pilav verebilirsiniz patates verebilirsiniz ama yemekleri karıştırmadan verin karıştırma işini söyle yapabilirsiniz mesela ciğer yemiyor mu o zaman çorbasına ekleyin yemediği yemeği yediği yemeğin içine ekleyerek yapın ki hem çeşit olur hem çocugunuz asıl yemeğin tadını alır

0 oy
önce (5,333 puan) tarafından

kendi yaptığın yemeklerin aynısını tuzsuz ve salçasız yapabilrsin. ben hep öyle yaptım 

0 oy
önce (6,388 puan) tarafından

Kizzz abartiryorlqe vala ben 6 ayıkliktan beridir kendim yaptigim yemeği veriyorum çok salça koyma acı koyma tamamdır bizzat çocuk doktoru syledi bana 

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Ben herşeyi verdim çorba da yaparken tuz atıyordum gayette sağlıklı çocuğum doktorlar bazen çok abartıyor herşeyi yok şeker vermeyin yok tuz olmasın yok yumurtanın sarisini yemesin bazen eline but verirdim kemirirdi 😁

önce (6,029 puan) tarafından

Hahahha, but ve tavuk ben de verdim eline ama kokladı yemedi, ellerini de sildirmek istedi Kibar Feyzo :D Hala da severek et yemez. Anca kıyma köfte formunda yer :)

0 oy
önce (6,029 puan) tarafından

9 aylıktan beri bizim yediğimiz yemekleri veriyorum. Kasmadım ben o kadar. Zaten yıl 2025, herhangi bir şeyin sağlıklısını bulman çok zor :)

Biz de genelde zeytinyağlı sebze yeriz. Haftada 2-3 kez et ya da tavuk olur. Eve asla abur cubur girmez. Yemekler az tuzlu olur. Ben yerken kendi yemeğime tuz atarım. Özel yemek yapmadım 5-9 ay arası dışında.

0 oy
önce (18,618 puan) tarafından

Benimki günde en fazla 2 kez yiyor ek gıda  normal mi acaba emziriyorum birde 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 205 göst.
0 oy
5 cevap 196 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Minelsaglam33 (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 147 göst.
0 oy