0 oy
546 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (281 puan) tarafından

Kızımın çoklu gıda alerjisi var. Bu yüzden özellikle sabah kahvaltılarımız çok kısıtlı olduğu için iki çeşit koyuyorum sofraya. Örneğin patates kızartması varsa yanına domates diliyorum. Reçel, salatalık, havuç vs gibi diğer kahvaltılıkları da günlere bölerek yayıyorum ki çocuk sıkılmasın. Ama benim o çok bilmiş kocam demesin mi sen çocuğu aç bırakıyorsun, yemek yapmıyorsun diye. Dedim kahvaltıya çok çeşit koyamam ki diğer günlere bir şey kalsın sıkılmasın. Sen artık anneliği beceremiyorsun vs dedi. Boğazını sıkacaktım o sinirle beni deli etti

16 Cevaplar

0 oy
önce (205 puan) tarafından

Çok biliyorsa kendi baksın ozaman zaten hemen anneliğe bir laf edilir ki can yakmak için 

önce (281 puan) tarafından

Aynen direk beni manüpüle etmeye çalışıyor

-Reklam-
0 oy
önce (5,507 puan) tarafından

Gel cok biliyosan sen yap deseydin bu annelik degil ebeveynlik annesi yeterli olmazsa baba destek olur baba yeterli olmazsa anne destek olur cocugu tek basima yapmadim buyur gel daha iyisini biliyosan sen yyap deseydin valla ben esimden habersiz bisey yapmam cocukla ilgili de olsa evle ilgili de olsa her konuda istisare yaparak karar veririz o da bisey oluncs bana danismadan hareket etmez evlilikte birey sorumluluklarda olmaz benim dusuncem 

O da farkında her şeyin. Ona bıraktığım zamanda bir haftalık kahvaltı şeyini bir güne sığdırıyor. Çocuk haliyle bir gün önce yediği için yemek yemiyor. Bizim eşimle istişare yeteneğimiz yok. İkimizde farklı karakterleriz. 

Bizde oyleydik de benim ksvga karakterim onunkinden yuksek anlatabildim mi 

Benim kavga karakterim yok. Direk sessizce uzaklaşırım. Keşke böyle sesli kavga eden biri olsam

Bende oyleydim hala da oyleyim ama bi yere kadar bende insanim 

Darısı bana inşaAllah

0 oy
önce (5,543 puan) tarafından

çocuk bakmaktan bir haber babaların bir de böyle yorum yapması yok mu🤦🏼‍♀️

he aç bırakıyorum çocuğumu, çok biliyorsan sne doyur diyeceksin, ne sinirleniyorsun. 

kendi sinir olup defolup gidecek işte 

O çok iyi manüpüle edebilir bir insanı. Kafasını duvara vurup kıvılcım çıkaracağım haberi yok😏

0 oy
önce (708 puan) tarafından

Sinirlenmek yerine gereğini neden yapmadınız tamam madem öyle buyur çocuguna kendin bak ben karışmıyorum deyip kenara çekilip keyfinize bakacaksınız sinir olacak ne var bunda

Ona bıraksam bir haftalık kahvaltı yiyeceğini bir günde ki kahvaltıya getirir koyar. Bu sefer de ertesi gün çocuk yemez hiçbirini. 

Ertesi günüde eşiniz uğraşacak siz değil 1 günlük kenara çekilmek olmaz

O uğraşmaz en son çocukla yemek ye diye kavga eder. 

Karışmayın işte herşeye siz koşup yetiştiğiniz için eşiniz bi nane bilmiyor siz hiç eşinize fırsat vermemişsiniz ki çocuk için o anlamaz yapamaz diye kendinizi şartlandırıp çocugun bütün sorumlulugunu siz almışsınız ama yanlış yapmışsınız bugün kavga eder yarın zorlar ertesi günü yedirir ertesi günü başka bi çözüm bulur bırakın eşiniz babalığı öğrensin babalıgı bilmediği için böyle büyük büyük konusuyor ya

Ona güvenim sıfır. Bu dediğinize cesaret edemem

0 oy
önce (1,046 puan) tarafından

O zaman O becersin anneliği ya bu hayatta en sinir olduğum şey erkeklerin herşeye bi yorum yapması

Benim kocam zaten herbokolog. Her şeyi en doğru en kusursuz o biliyor o yapıyor

0 oy
önce (3,275 puan) tarafından

Dört çocuk annesiyim arada eşim benimde yorum yapıyor boş bos

Çarpacaksın ağızlarına terliği görecekler. 

0 oy
önce (24,387 puan) tarafından

Konuşarak babalık olsaydı deseydin sende zaten kocama da sinirliyim boğazına yapisasim geliyor aklı yok fikri var resmen anneliği beceremiyorsun nedir ya 

Gel ikisini bir falakaya yatıralım. Çünkü bende aşırı sinirlendim. Çocuğa yemek yapmıyorum ya sanki her şeyi yiyebiliyormuş gibi. O yüzden iyi bir anne değilim😏

İyi babaysa yapsın yedirsin o zaman çocuğa biraz sesimi yükselttim diye benim koca da triplere girdi okuz oğlu okuz agridan sancidan duramıyorum alda sen uyut o zaman çocuğu döndü gotunu yattı malakkkk

Gerçekten bu erkekler beyin yerine ne kullanıyor acaba. Geçmiş olsun Rabbim şifa versin sizlere. Onlarda her şey lafta icraat gerisi umurlarında değil

Çocuğu sallayamiyorum ağır geliyo artık dogumum yakın uyuma 5 dk uyutayiim al yatağına koy dedim 30 sn sonra horlamaya başladı şeytan diyor kalk kafasından aşağı suyu boşalt o derece sinirliyim şuan 

Terbiyesiz insan kişisi. Yanlışlıkla falan dürt uyansın

0 oy
önce (1,714 puan) tarafından

Sen ne halt yiyosun babalık olarak madem sen Aralık yapmıyomuşsin o niye babalık yapmıyo iki kuruş eve getirmeyle babalık bitmiyo herbo,kolog bu erkekler ya 

Tamda öyleler herbokolog. Ama sorsan o çok iyi kahvaltı hazırlar. Çocuk bugün yediği için yarına hiçbir kahvaltılık menüsünü yemez. Benim koca hepsini bir günde koyar sofraya

önce (1,714 puan) tarafından

Çocuktan haberi yok işte hepsi aynı bunların bencede kapatılsın benimkinide alsınlar içeri ehehehel

Yaşasın kadınlar dkdjd

0 oy
önce (7,114 puan) tarafından

Madem öyle sen hazırla derdim ben olsam

Ben hergün sıradan kahvaltılıklari koyuyorum fazladan birgün havuçlu yumurta bir gün biberli yumurta birgün menemen bir gün poğaça birgün muhlama yapıyorum yağda yumurta yediriyorum sık sık peynirli yapıyorum onu da ama tabi seninkinde besin alerjisi varmış herşeyi veremiyorsun sanırım zor oluyor. Ben de şekerli yiyecek içecek vermemek için hâlâ çırpınıyorum

Keşke bizde de menü bu kadar geniş olsa. Yediği o kadar şey kısıtlı ki anlatamam. Doğal içerikli şekerli şeyler verebilirsin. Çocuk görünce istiyorya hani

Mesela ne gibi

Bebeğin kaç aylık? Bu besin alerjisi geçen birşey sanırım sonradan

İnternet üzerinde bazı doğal içerikli markalar var. Züber markası da buna örnek. Bizim besin alerjisinin geçip geçmeyeceği belli değil. Şuan 2.5 yaşında

0 oy
önce (3,883 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Herkes ters tepki vermiş ama, sırf sıkılmasın diye de 2 çeşit koymayı doğru bulmadım. Yiyebildiği tüm yiyeceklerden bir tabak hazırlayıp verebilirsiniz. Sadece birine yönelmemiş olur. 

Fakat eşiniz hiç bir şekilde yardımcı olmayıp, sadece şunu yap, bunu yap şeklinde eleştiriyorsa, tabiki haksız. 

Emin olun yediği ürünler o kadar kısıtlı ki. Bugün yediğini ertesi gün yemiyor. Yemek neyse de kahvaltı da menü konusunda tıkanıp kalıyorum

0 oy
önce (217 puan) tarafından

Bu benimki gibi öğüt verir çocuğa bakmaz akıl verir cocugu umursamaz 

Aynen öyle

0 oy
önce (11,462 puan) tarafından

O hazırlasın madem senin analigini beğenmiyo kendi yapsın o zaman 

Ama evet erkolar kapatılsın ve mümkün olduğunca süre de açılmasın 

Telefonundan ve uykusundan feragat ederse kahvaltı hazırlar

0 oy
önce (1,085 puan) tarafından

Neye alerjiniz var peki benim kizimda 2 gundur kakasindan kan geliyor yoruldum her cocugum da alerji oluyor 

Süt ve süt ürünleri, yumurta, patlıcan vs birçok ürüne alerjisi var

Emiyor mu test m yaptirdiniz mi peki

Testleri hep negatif çıkıyor. Fakat yediği zaman kusma, ateş, döküntü vb şeyler oluyor

Bizim de bagirsak tepki veriyor bir sene diyet yaptim doktor diyeti actirdi ama kakasi baya sorunlu 

0 oy
önce (4,688 puan) tarafından

Sıksaydın keşke. Başka laf söyleyecek soluk bulmazdı ne güzel .

Dışarı da kavga ediyor hep ben bir şey diyemeyim diye

0 oy
önce (3,961 puan) tarafından

Şeyi anlamadım 2 den fazla yiyemiyormu çocuğunuz sıkılmasın diye 2 çeşitli kahvalti koyuyorsunuz merak ettim..

46 yasindayim 2 çeşit yiyip sıkılırim diye düşünüyorum kahvtidq neden eksikler var peynir yumurta ana öğütleri surekli vermegin sakıncası ne olcak 46 senedir ben sıkılmadım da annem.hwp sabah kahvaltısını bize çok çeşit yapardı oyle geldi öylede gidiyor..

Benm bebek bile senin çocuktan çok yiyior bilgine

Size şöyle anlatayım. Çocuğumun süt ve süt ürünleri, yumurta, patlıcan vs şuan diğer alerjik besinleri aklıma gelemedi. Bu saydıklarıma alerjisi var bazı besinlere de hassasiyeti var. Bugün yediği ne varsa kahvaltı da ertesi gün yemiyor benim bebek. Kahvaltı hariç diğer yemekleri bir şekilde hallediyorum fakat kahvaltı da menü olarak tıkanıyorum açıkcası. 

0 oy
önce (24,238 puan) tarafından

Öğle dediğinde bırakacaksın çocuğu kucağına bundan sonra yemesi içmesi sende büyür becer diyeceksin 

Çocuğuma kıyamıyorum ki işte. Sefil eder çocuğu

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 448 göst.
5 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde 2516 (2,257 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 778 göst.
8 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Glsm444 (307 puan) tarafından soruldu
+3 oy
11 cevap 526 göst.
18 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Karkuresi (2,312 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 201 göst.
12 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,486 soru

24,155,116 cevap

335,091 kullanıcı

...