+1 oy
223 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,304 puan) tarafından

Evet belki bazilariniza saçma gelecek ama ciddi ciddi soruyorum. Oğlum 3bucuk aylık ve ben 2 aydır meme mücadelesi çekiyorum. Şu son 1 haftadır da artık hiç almıyor. Sağıp vermeye çalışıyorum ama iki gogsumden toplam  gelen süt günlük 200ml anca sadece onunla doymuyor çok ağlıyor. Doktor kilo alımı az mama almalı sütünuz yetersiz meme reddiniz çok uzun sürdü her çocuk emmeyebiliyor dedi .Mecburi mama veriyorum ağırlık mamaya döndü bile diyebilirim. Mamalar fos yapar anne sütü sağlıklı diyenler olurdu hep keşke bende sütümü verseydim. Ama neden fos yapıyor bilgi alabilir miyim zararlı mı 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (30,230 puan) tarafından

Çocukta meme reddi varsa mecbur mama vermek zorundayız aç kalacağına mama içmesi daha iyi fos yapıyordan kasıt çok kilo aldırmasıysa benim oğlumda mama ağırlıklı beslendi ama hiç mama yiyen bir bebek gibi durmuyo öyle şişip kilo almadı yani 

önce (1,304 puan) tarafından
+1

Bizede doktor biraz toplanmalı iyi olacaktır ileride beslenme yetersizliği ile ilgili sıkıntı da olur sütünüz çok yetersiz 40 günde 400 Gr almiş sadece dediler. Zaten ağlıyordu farkına gelmeye de baslamistim geliyor sanıyordum ama çocuk saatlerce 30cc ile duruyormuş karnı doyamadan kaliyormuş

önce (30,230 puan) tarafından

Kıyamam ya mama toparlar onu Allahın izniyle 🥺

-Reklam-
+1 oy
önce tarafından

Memeyi almiyosa sütün azsa napcan mecbur mama vercen sen o s.alak s.alak konusanlara bakma 

Moralimi bozuyorlar zaten ağlıyorum ediyorum. Çaresiz kaldım yapacak bir şeyim yok anlamıyorlar sanki

önce tarafından

Ya bosver neden agliyorsun sen annesin cocuguna en iyi gelecek seyi sen bilirsin

Sutunu sagabildigin kadar sag ver yetmedigi yerde ver mamayi mecbur kaldiysan napcan cocuk ac mi kalsin

Belki zamanla stresin azalir sagarken sutun cogalir

Zamanla belki memeyi vermenin yolunu bulursun sakin ol stres yapma kimseyi dinleme insanlar elbet konusacak bisey bulur

İnşallah canım inşallah hem sütüm artar hem emer yavrum inşallah 

önce tarafından

İlk 4 5 ay zor oluyor canim benim sonra duzeliyor hersey Allah yardim etsin

+1 oy
önce (685 puan) tarafından

mama alan cocuklar genelde sisman tombalak. fos kilo dedikleri anne sutu ile mama icerigi bir degildir muhakkak biri insan yapimi  uretilen bisey digeri vucudun kendi kendine urettigi dogal bisey. 

sonucta mama zehir degil sut yoksa yada azsa cocuga kurufasulye pilav cacik yediremeyecegine gore mama verilecek yani fos doyen kendine baksin. baska ihtimal olmadigina gore mama icecek vocuk.

önce (685 puan) tarafından

soyle dusun saglikli sekilde etini tabugunu baligini kuruyemisi yumurtasini yiyen meyvesini sebzesini yiyen yani saglikli beslenen 90 kiloluk kilolu bir kadin ile sadece ekmekarasi kizartma

yiyerek  yada tavugu kizartarak  etini kizartarak yiyen koftesini patates kizartmasi yaginda kizartarak yiyen 90 kiloda kalan kadinin vucudundaki calisma sistemi ayni olabilirmi. biri saglikli besinler vitamin mineraller alarak yasar. digeri de daha  pof pof vucuduna faydasi olmayan az olan besinler yiyerek vucuduna vitamin menral allir. biri sapasaglikli degerlerdedir diger pof ekmek kilosudur gibi

Keşke emseydi keşke sütüm çok olsaydı ama elimden iyice bir şey gelmiyor. Göğsünü dayadigim an uğunuyor gece iykusunda bile biliyor ittiriyor. Çok zorlayincada uğunuyor ağlamaktan zor sakinlesiiyor sanki iğne bağırıyorum çocuğa :(

+1 oy
önce (5,192 puan) tarafından

Yoksa sütün mecbur verecen. Evet ilk aylar fos et yapar derler çünkü bebekte hareket yoktur ama 6 aydan sonra gider o kiloda hareket başlayınca.

Sağlıklı olsunda inşallah Rabbim onun nimetini de bu şekilde ayarlanmış demekki Nasibinde böyle olacakmış :(

+1 oy
önce (1,902 puan) tarafından

Mama zehir degildir!!!!!!!!!!!

O sacmalayan geri kafalilara canini sıkma sakin.

Benm de sütüm yoktu mama icti oglum. Kof kilosu da hiç yok hatta zayif.

Ama masallah nazar degmesin cok zeki ve kolay kolay hasta olmaz 3 yasinda suan bi kere grip olmadi cocugum.

Zaten hamileliğim zordu, hele doğumum çok kötüydü belki postuma denk gelmişinizdir de. Yani belki de bunun üstüne bu da olunca iyice üzüldüm. İlk oğlumda iki yaşına kadar anne sütü aldı ama sürekli enfeksiyon crp yükselir ateslenir 5bucuk yıldır. Dediğinizde aklıma geliyor bazen mama da kötü değildir diye

+1 oy
önce (102 puan) tarafından

Benim de kızım zar zor aldı 6 aya kadar oda 6 aydan sonra hiç yemedi mama verdim şuan bir yaşında hem mama hem yemek veriyor um

Mama ne kullanıyorsunuz acaba canım. Yediği sürece içtiği devam sütünü mü almaliyim yoksa illa çok pahalı olanlara mi dikakt etmeliyim

önce (102 puan) tarafından

SMA veriyor um canım

+1 oy
önce (1,140 puan) tarafından

Ben bebeğim doğduktan sonra ilk 1 buçuk ay emzirmeye çalıştım sütüm yoktu o yüzden aynı zamanda mama da veriyorum 1 buçuk aydan sonra pes ettim çünkü her 2 göğsümü sağmama rağmen 1 tatlı kaşığı bile süt gelmiyordu. Bende mamayla devam ediyorum. 1 hafta sonra 4 ayı dolacak. Mamayla büyüttüm bu zamana kadar.  Biraz zayıf diğer bebeklere göre ama takmıyorum. Ekngidaya geçince belki toparlarız

Bizde aynıyız 20 Mayıs da doğdu canım. Sizin bebeğiniz kaç kilo doğmuştu şuan ne kadar kilosu acaba. Doktorlar size ne diyor

3.840 doğdu. 1nay önce 6 kiloydu. Şimdi bilmiyorum. 

Sizin peki

3.050  doğdu canım. 3 aylıkken kilosu 5400 çıktı. Doktor da eğer bir sonraki ay da alımı bu şekil yavaşsa ek gıdaya baslanilmali ufaktan kesinlikle dedi birde mamayı kullanmalısın dedi. Çünkü son 40 günde 400 Gr almıştı sadece, memede uğunuyor sütüm yetmiyordu

Olsun sağlıklı olsunlar da yeterki. Mama verirsiniz sizde 

+1 oy
önce (1,587 puan) tarafından

Ben ve arkadaşım bebeklerimizi hep emzirdik sonuç geçen kış hep hastaydilar. Başka bi arkadaş mama kullandı hastalanmadi. Söyleyeceklerim bu kadar 🤨🤨

Mama zehir değil ya sütün yoksa vereceksin elbette 

İlk oğlumda da mama kullanmadım hep emzirmistom 2 yaşına kadar emdi. Şuan 5bucuk yaşında ve her sene yılda 15kez hasta oluruz. Mama alsaydı acaba benim suçum mu diyecektim ama dediğiniz gibi anne sütü aldı hala küçük bir şey de hemen hastalanir

+1 oy
önce (2,743 puan) tarafından

Büyük oğlum da bu durumu yasadi. Mama ile büyüdü çok sağlıklı ve bağışıklığı çok iyi. sen kimsenin ne dediğine bakma. İnsanlar hep konuşur...

Keşke bir annenin ne kadar etkileneceğini de bilseler. Hamileliğim çok zordu,doğumum berbattı ölümden döndük oğlumda bende. 2 ay ağladım o psikolojiyi atamadım halüsinasyonlar görüp durdum eşim her gün o sayıklamalarimla aglayislarimla kaldırdı beni.. sütüm belki de bu yüzden etkilendi azaldı çocuğum belkide bu yüzden etkilendi ama bende istemezdim bu durumları yaşamayı benim için çok zordu birde emmeyince iyice üzülürken aaa mama mı yok şöyle böyle demeleri iyice canımı sıkıyor. Anne sütü alıyor desek göz segiyorlar mama desek laf derler çene kapatma yok sanki kimsede

önce (2,743 puan) tarafından

Aynı şeyleri birebir yaşadım ben de. Edepsiz kayınpederim sütün yok mu çocuğu mama ile besliyorsun dedi. İkinci çocuğumu anne sütü ile besliyorum bu sefer de mama verin çocuğa kilo alsin dedi. Sen hiç canını sıkma ne yaparsan yap hep elestirirler...

+1 oy
önce (7,157 puan) tarafından

Pirinc unu tarzi mamalar kof kilo yapar diye biliyorum ben normal mamalar anne sütü yerine geciyor zaten üzme kendini birsey olmaz senin bebegin en azindan anne sütü biraz icmis bazi anneleriin hic sütü gelmiyor oyle dusun genede pes etme sutun gelene kadar sag ver faydalansin cocuk 

Sağıyorum canim bazen o kadar da gelmiyor daha az geliyor ama oğlumun midesine 2 yemek kaşığı da gitse kâr kârdır olsun alsın o anne sütünü diyorum. Belki onu da bırakacak bilmiyorum ama en azından vicdanım rahat olur yaptım elimden geleni derim. Belki de memeye dönecek sevineceğim umudum yok ama Allah'tan ümit kesilmez

0 oy
önce (31 puan) tarafından

<!--StartFragment-->

Merhabalar, 
benim 2 hafta- 12 ay içinde doğum yapmış annelerle ilgili bir tez çalışmam var. katılım sağlarsanız çok memnun olurum. Cevapladığınız sorular tamamen anonim ve bilimsel amaçlarla kullanılacak. Yazdığım mesajı size iletiyorum. Teşekkür ederim :) Anket linkinde zaten iletişim bilgilerim yer almakta, bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.
Değerli Anneler, Bu mesajı, henüz 2 hafta-12 ay içinde ilk kez doğum yapmış annelere ulaşıp, onların önemli deneyimlerini öğrenmek amacıyla yazıyorum. Tez çalışmamın bir parçası olarak, sizlerin bu süreçteki deneyimlerini anlamak ve daha iyi bir destek sağlamak için bir çalışma düzenliyorum. Bu anket, annelerin ilk doğum süreci ile ilgili yaşadıkları duygusal, fiziksel ve psikolojik değişimleri anlamaya yöneliktir. Katılımınız, bilimsel çalışmalara değerli bir katkı sağlayacak ve gelecekteki annelere daha iyi hizmet verebilmesi için önemli bir temel oluşturacaktır. Anketi doldurmanız yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Verdiğiniz cevaplar tamamen anonim olacak ve sadece bilimsel araştırmalar amacıyla kullanılacaktır. Değerli deneyimlerinizi paylaşarak, toplumda diğer annelere faydalı olabilecek bilgilerin bir parçası olabilirsiniz. Katılımınız, bilimsel çalışmaların daha sağlam temellere dayanmasına yardımcı olacaktır. Anket anonimdir ve kişisel bilgileriniz asla ifşa edilmez. Katılım tamamen isteğe bağlıdır, bu yüzden ne zaman isterseniz katılmayı sonlandırabilirsiniz. Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8S69jRV-9z4OywNrYbNgLup0h22cuKdJc_RAbJT68_Fny-Q/viewform?usp=header 

Eğer sorularınız olursa, çekinmeden bana ulaşabilirsiniz. Şimdiden zaman ayırıp katıldığınız için teşekkür ederim. Tez çalışmamda sağladığınız katkı, başta diğer anneler olmak üzere birçok kişiye fayda sağlayacaktır.

<!--EndFragment-->

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 410 göst.
0 oy
4 cevap 152 göst.
0 oy
3 cevap 130 göst.
22 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir098765 (381 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 382 göst.
18 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepjdjdjd (347 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,380 soru

24,153,578 cevap

335,027 kullanıcı

...