+13 oy
707 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,897 puan) tarafından

Arkadaşlar, bazen bazı durumlarda “Bana ne, beni ilgilendirmeyen bir konu hakkında mutlaka bir fikir beyan etmek zorunda değilim.” Veya “Söyleyeceğim şey işe yarar değilse, destek olmayacaksa hatta aksine köstek olacaksa neden söyleyeyim ki?” Gibi kendimizi frenleyecek ince düşüncelere sahip olmalıyız.

Bizim yorumumuz eğer muhatabını yaralayacaksa ne anladık o işten?

Eleştirmek, yargılamak, üstüne gitmek gibi karşımızdakini aşağı çeken ama bizim nefsimizi tatmin eden konuşma tarzlarından uzaklaşmamız lazım.

Üslup, kimliktir.

Örneğin, belki ben algıda seçicilik yapıyorum ama hamile olduğunu beyan eden bir hanımefendiye “Ayy niye yaptınız?” Veya “İsteyerek mi oldu?” Vb. pek çok yanlış söylemimiz var. Bize ne?

Herkesin hayatı kendisini ilgilendirmez mi?

Ya da bir meseleden dert yanıyorlar, hemen altına “Yapmadan önce düşünseydin.” Ya da “Sen önce (evvelki postları hakkında bir argüman sunuluyor) şunu düzelt.”

Doğru mu?

Size yapıldığında hoşunuza gitmeyecek şeyleri lütfen başkalarına yapmaktan haya edelim.

Ben yapım gereği kimsenin yüzüne karşı okkalı şekilde “Sana ne?” diyemiyorum, nazik olmak zorundayım. Bana sert çıkanlara da böyle. Ama herkes böyle değil, o sebeple lütfen haddimiz olmayan meseleler hakkında nefsimizi tatmin edecek biçimde üstten üstten konuşmayalım, olur mu?

16 Cevaplar

+12 oy
önce (657 puan) tarafından

İnsanların en sinir uçlarına dokunan noktalardan birisi maddi durumu olmadıgı halde hamile kalmak eve bakmayıp aldattıgı halde hamile kalmak çocuklar geleceğimizdir ve geleceğimizi inşa edecek taşımız ne kadar sağlam olursa o kadar faydalı birer bireyler olurlar ama bu tarz ailelerde yetişen çocuklar maddi manevi kendi çocuklarımıza zarar veriyor hatta öldürüyor bu yüzden bi çok insan bunu öngördüğü için tepki veriyor geri kalan konularda size tamamen katılıyorum

-Reklam-
+8 oy
önce (4,796 puan) tarafından

Kendi adıma buradaki kimseye ne saygısızlık etmişimdir ne de kimseyle  kırıcı bir şey konuşmuşumdur.  Bir şeyi dile getireceksem de usulünce getiririm.  Beni ilgilendirmeyen postlara yazmıyorum.  Birine tavsiyede bulunacağım bir post varsa fikir veririm.  Ama onun dışında beni ilgilendirmeyen konulara yorum yapmaktan uzak duruyorum genelde . 

+7 oy
önce (5,405 puan) tarafından

herkesi hayatı kendini ilgilendirir cümlesini keşke burdaki HERKES aklının bir kenarına yazsa...

özellikle dinle insanları yargılayanlar

önce (4,948 puan) tarafından

Hay ağzına sağlık.. ++++

+1

din konusunda herkes yargı machine, bilir kişi din alimi. 

yargılamak sadece Allah'a mahsus ama sağolsun bilen bir kişi bile yok. herkesin hayatına, giyim tarzına karışmayı millet çok seviyor.

Müslüman, Müslümanı uyarmalı adı altında aşağılama, yargılama, karışma mevcut ve insanları nasıl irrite ettiklerinin farkında değiller. din bu şekilde anlatılmaz, yaşanmaz.

bunu da dini en çok ağzına alanlar yapıyor burada. 

önce (4,948 puan) tarafından

Bunun da en büyük nedeni bence şu, insanımız kendisi hiç bir bilgiyi edinmiyor ve burada sağdan soldan kopyala yapıştır yapan herkesi alim ilan edip her dediğini doğru kabul ediyor. Din alimliği yapanlardan ziyade onlara bu primi verenlere kızıyorum aslında. 

birine sorup kolay yoldan cevap varken ki amele gibi araştırma yapsın Allah aşkına 😂

her zaman böyle değil midir birinin peşinden gidilir hep körü körüne, hacı hoca ayağına. 

+6 oy
önce (1,102 puan) tarafından

Son zamanlarda kendime ve başkalarına uyguladığım tarife , sırf kendi nefsimi tatmin etmek için cevap vermek konuşmak aynı zamanda karşımdakinin de benim hayatımı yaşamadan yaptığı yorumlar içinde aynı şekilde düşünüyorum ve umursamıyorum. Herkesin hayatı ailesi farklı herkesin yolu farklı .

+6 oy
önce (10,024 puan) tarafından

Sanırım sadece bebek aldırmak isteyenlere bu kadar sert uslüp kullanıyorum onlara diyorum madem bakacak yüreğin yok yapmayacaksın diye o küçücük canlar kimsenin oyuncağı değil çünkü konu çocuk Bebek olunca sadece burda değil normal hayatımdada öyle içimden bir canavar çıkıyor 

önce (24,169 puan) tarafından

Çok sorunlu evlilikte neden yaptın diyorum veya çocukları eşine bırakıp gitmek istediğini söyleyenleri burdaki tabir ile linçliyorum çünkü çocukların huzuru sağlığı güvenliği benim de kırmızı çizgim 

önce (10,024 puan) tarafından

Kesinlikle öyle bile bile lades diyor bazıları ha mazeretleride var kazayla oldu maddi durumum yok diye destan yazıp sonra hamileyim ne yapacağımlar kimi kocam düzelir diye kimide başka nedenlerden yapıyor sonrası pişmanlık olan çocuklara oluyor ama kimin umrunda kaç tane korunma yöntemi var halbuki 

+5 oy
önce (911 puan) tarafından

Çok dogru ne oldum degil ne olucam demek lazım 

+5 oy
önce (24,169 puan) tarafından

Tatilde yaramış kilo almışsından tutun da oğlun büyüdü maşallah arayı açmayın diyenine kadar her türlüsünü gördüm. Yapım gereği sanane derim beni bozmaz ama neden gerek olsun demi. Ben fikrim sorulmadıkça yorum yapmayı tercih etmem. Bazen burda kırıcı oluyorumdur belki ama çok uç boyutlarda mevzulara kayıtsız kalamıyorum 

+4 oy
önce (190 puan) tarafından

Aaa olur mu buradaki bazıları çok bilmiş o sivri dilleriyle insanı yiyor 

+3 oy
önce (17,702 puan) tarafından

Kolay kolay sert çıkmam kimseye 4 yılı aşkındır burdayım ama bazıları gerçekten DALGA  geçiyor o zaman da benim dilim durmuyor...

+3 oy
önce (24,035 puan) tarafından

Bende yaptım böyle bir yorum ama ben eski postlarina bakarak değil çoğunluk insanların yorumuna bakarak yaptım sonra da hatamı anlayıp yorum yapmadım hatta gönlünü almak için güzel şeyler söyledim güzel dileklerde bulundum sonra arkadaş bana orpsp kahpe3e dedi bilenler bilir asla hatam yoktu .. hatta burda hamileliğimi insanlar soruyor bende söylüyorum çokmu fazla gebelikten bahsediyorum bilmiyorum öyleyse uyarabilirsiniz sende doğur artık yeter diyenler oldu oluyor 35 haftalık çocuğu nasıl dogurayim sizene benim çocuk sizemi dert oldu demek istiyorum susuyorum sevenimiz olduğu kadar sevmeyen de var ama saygı duymak zorundasiniz arkadaşımizinda dediği gibi.. 

+3 oy
önce (11,452 puan) tarafından

Ben bu tarz yorum yapan insanlarin reel hayatların da mutsuz sevilmeyen yada değer görmeyen kinini burda kusmaya çalışan kişiler olduğunu düşünüyorum.

+3 oy
önce (1,165 puan) tarafından

Canım ben kendi adıma konuşayım 

Hemen hemen 3 aydır bu sistemdeyim 

Karşımda ki insanları yargılamadan kırmamaya çalışırım 

Uslubum kesinlikle isim kullanamıyorum hitap şeklim genelde 

Canım gülüm güzelim gibi vs 

Ben hiç kimseyi bile isteye kırmam 

Farkında olmadan kırdıysam üzdüysem de özür dilemesini de bilirim.

+3 oy
önce (658 puan) tarafından

Bu "nazik olmalıyım" düşüncesini taşıyan kişi sayısı çok ama çok azaldı. Herkes kendini yücelterek karşısındaki kişiyi dibe çekme derdinde. Ego kisvesi yapıştı insanlara. Umarım bir kaç kişi de olsa şu yazıdan nasiplenir.... 

+3 oy
önce (1,165 puan) tarafından

👏👏

+3 oy
önce (5,156 puan) tarafından

4 çocuk doğurup 2 de kürtaj olunca (kalbi durduğu için)

Ben bu lafların alâsını duydum 😄 hem burda hem çevremde ama artık beni hamile görenler şaşırmıyor haa bizim miyasemi normal diolar 

Zaten tepkilerimede şaşıyorlar . 5.yi düşünüyor musunuz diyenlere kısmet diyorum 

Çevremde aman aman çocukmu bidaha asla sendede ne de.li cesareti varmış diyenler benim arkamdan hamile kalıyorlar genelde😂

+2 oy
önce (1,603 puan) tarafından

Genelde burda aldatıldım dedikten bir ay sonra hamile kaldım yada hamile kalmak istiyorum diye postlar görünüyor yani bile bile hamile kalmak istiyolar neden ben bir tek bunu anlamıyorum o cana yazık günah değil mi mutsuz anne baba var onun dışında kimseyi yargılamamak lazım üslup gerçektende çok önemli 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,475,023 soru

24,148,183 cevap

334,764 kullanıcı

...