0 oy
256 göst.
Diğer kategorisinde (3,529 puan) tarafından

Kizlar bnm çocuklar çamurla toprak kum suyla oynamayı çok seviyor ben de isterdim dışarda temiz temiz oynasınlar ama saç baş kirletecek kadar oynamayı seviyorlar neyse belediye ara sokkaklarin yollarini yapıyor baya kum faln dokmusler bnm çocuklar girdi içine oynadı komşular çocukları faln da kapidalar bnm oğlan diyor kıza gel oynayalım annesi asla o gelemez su sınırı gecemez diyor kız okadar disiplinmi desem adininkoyamadim o sınırı geçse bişi olacak diye korkuyor adımını atamadı bana diyor böyle çocuk egitilirmi ya çocuk oynamak istiyor oynasın eve gidince yıkanacak ne var ki oynasın kizinnda dedim hayır diyor bnm çocuklarım asla öyle yapamazlar sanki adam kesiyoruz biz valla anlamıyorum ya bizde çocuk olduk bizde oynadık oynamadık mi hiç akşama kadar sokakta evcilik oynardık çamurla tabak çanak yapardık 

11 Cevaplar

+2 oy
(11,511 puan) tarafından

Suyu sabunu yaradan Rabbime şükürler olsun 😍🤭. Ya şu çocuklar maksimum kaç yaşına kadar böyle tozla toprakla oynar ki.... Ben asla kasma ayy kirlendi ayy pislendi yok üstü başı battı falan diye.sadece tek bir kural elinizi yere toza toprağa surduyseniz yüzünüze gözünüze ağzınıza dokunmayin mikrop olursunuz diyorum..benimkiler bayılıyor kumla toprakla oynamaya hatta dışarı oyuncak poşetleri var kumla oynayacakları yere gidiyosak özellikle o poşeti alırım yanima

(3,529 puan) tarafından

Bizim de var koca kamyon kürek setleri ozellikle bahçeye gidince onlarla oynarlar , dışardan başkası bakınca ayy bu nasıl çocuk yetiştirme diyorlar ona bizukuyorum

(11,511 puan) tarafından

Aman kim ne derse desin yani çokta tın kafeste çocuk büyütülmez

-Reklam-
+2 oy
(8,089 puan) tarafından

İyi yapıyorlar. Daha şimdi oturup ağladım bu durum için.

Her gün çıkarıyorum evde tıkanıp kalmasınlar diye. Ama her çıkışımız rezillik. 

Çıkardım toprağı alıp kafaya döktüler her seferinde böyle. 

Üzülüyorum çıkarıyorum ama her çıktığımızda alıp kafaya döküyorlar. Kızım pisliğe doymadı altına yapma gereği duydu.

Binanın önünde gelen geçen bize baktı. 

Bakıyorum herkesin çocuğu misler gibi yanların da benimkiler mağaradan kaçmış gibi ordan oraya savruluyor saç baş pisliğe bulanıyor. 

Oynamasınlar demiyorum ama bu kadarı da her seferinde fazla 

(3,529 puan) tarafından

Bnm kilerde öyle saç baş üst batmazsa olmuyor demek ki oda ondan eğleniyor mutlu oluyor çevreden bu nasıl terbiye çocuk denilince kendimi çok kötü hissediyorum 

(8,089 puan) tarafından

Canım eğlenecek başka bişey yok mu tabi oynasınlar kimse kısıtlamıyor ama inan bu çamur merakı çok kötü

Ya gelen geçen bize bakıyor ben böyle büyütmemiştim. 

O kadar insan kadın gördüm çocukları yanında tertemiz benimkiler toz toprak kafalarına kadar döküyor. Nedir bu pislik merakı anlamıyorum. 

Çıldırdım bugün hem söylendim hem ağladım. 

Yıkamak değil mesele arada olsa anlarım ama seviyorlar tertemiz kalmıyorlar dışarda.

(8,089 puan) tarafından

Çoraplarını çıkarıp toprak dolduruyorlar kaç tane çorap attım temizlenmiyor

+2 oy
(54,187 puan) tarafından

kumu dagitmasina izin vermezdim ellerini yikayabilecek durumdaysam oynatirim sacina basina gelecek sekilde degil 

+1 oy
(1,692 puan) tarafından

Keşke oynasa bende çok isterim çamur kum oynasın ama asla oynamıyor tiksiniyor şuan arabalarını suyla yıkıyor sırf kirleniyor diye on kere suyu değiştirdim 

Kadına da çok tuhaf bakmamak lazım belki geçmişte birşey yaşamıştır bilemeyiz

(3,529 puan) tarafından

Valla anlamıyorum bazen parka gidiyoruz ordada aynı tipler var çocuğum da oynamak istiyor yanlız kalıyor bu sefer 

+1 oy
(599 puan) tarafından

Bizde o anki durumumuza göre değişir her seferinde müsaade etmiyorum. Onunki sana abartı gelmiş olabilir bana da öyle görünen durumlar var çevremde ama yorum yapmam bana yapılmasını da sevmem doğrusu. Sonuçta herkes kendi bildiğini yapacak

+1 oy
(657 puan) tarafından

6 aylık kızımı oğlumla birlikte parka götürüp kumun içinde oturup eve gelene kadar kafamız kum dolu oluyor 🤭😁😁 benim üstüm başım zaten Allah'a emanet 

+1 oy
(3,341 puan) tarafından

Bizde küçükken çamurdan evler pastalar yapardık.akşama kadar sokaktaydık.akşam olduğunda temizlenip yatardık.şimdi sınır koyunca noldu madalyamı taktılar.o çocuğun hevesi kırılmıştır üzülmüştür.evet herşeyin sınırı olmalı ama çocuklarda rvcil hayvanımız değil komut halinde olsunlar

+1 oy
(2,791 puan) tarafından

Çocuklarimla beraber ben de kum çamurla oynarim çok seviyorum 😀 eve gelince suyumuz var allaha şükür banyo yaparız. Çocukken çamurlu suyla da çok oynardım eve giderdim simsiyah. Doya doya çocukluğumu yasadim. Oğlumun da yaşaması için bahceli ev kiraladım kum, çamur su her sey oynar. Sen doğru yoldasın. 

+1 oy
(3,598 puan) tarafından

Aynen valla bende kendini kirletmesine oynamasına izin veriyorum ya 

Geçen gün oğlum parkta su birikintisi gördü içine zıpladı ee olan oldu zaten kirlendi bende bıraktım oynadı su da öyle çok değildi çocuklar etrafına toplanmış ayyy ne güzel oynuyor keşke bizim annemizde izin verse diyorlardı 😃 anneleri sakın siz yapmayın gelin dedi benimki de onlara baka baka zıplamaya devam etti sonra götürdüm yıkadım oldu bitti

+1 oy
(4,122 puan) tarafından

Her gün çocuklarım çamurla toprakla oynuyorlar, hiç kızmadım, komşularım bana diyorlar ne kadar rahatsın dediğim tek cevap,eve gidince banyo yaptıracam ,İnan çamurla oynadıkları zaman o kadar mutlu oluyorlar ki,temiz olmaları bir suya bakar, bırakıyorum keyiflerince oynuyorlar 

0 oy
(5,655 puan) tarafından

Katiliyorum gecen benim kocayla oglani parka gonderdim biraz oynadiktan sonra oglum yerdeki yapraklari toplamaya baslamis almis coplere atmis yapraklari elini agzina gozune goturdu mu dedim yok dedi yikadim tertemiz cani sagolsun napalim yani yeter ki oynasin pislik temizlenir 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 185 göst.
16 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Derya&Deniz (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 919 göst.
1 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde 1sa3g (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 651 göst.

Kategoriler

1,476,540 soru

24,170,981 cevap

335,861 kullanıcı

...