+2 oy
248 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,427 puan) tarafından

Kızlar biliyorsunuz benim kızım daha yeni 3 yaşına girdi. Bu sene kreşe vermedim. Çünkü daha yeni bezi bıraktık. Birde sınıfındaki çoğu çocuk kızımdan büyük olacaği için vermek istemedim. Eltimin kızı 4 ay büyük bizden o başladı okula. Bugün komşumla kapının önünde karşılaştım. Onun kızıda 5 yaş sınıfına gidiyor. Konuşurken eltini gördüm onun kızı başlamış, sen neden vermedin herkes veriyor dedi. Kızımı seneye 4 yaş sınıfına vericem, yani ilk okula başlamadan önce 2 sene kreşe gitmiş olacak. Ama bu seneye cidden bu kadar gerek var mıydı? Sonuçta uzun yıllar okula gidecekler bu kadar erken başlatmaya cidden gerekli mi? 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (643 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

3 yaşta gerek yok bence ama bende can atiyordum oglum dogdugundan beri 3 yasta vermek

icin. bu cocukdan cocuga degisir. benim oglan asla laftan sozden anlamio  anlioda dinleyip tamam deyip soz dinletemessin anca bis yere konusup

laf anlatmaya calisarak kendimi yoruyorum sadece.yani dinlemio

daha dogrusu inadina yapio sen konus dur ben kafama koydugumu yaparim kainatin efendisi benim modunda. o yizden suan asla kurallara uyup okul surecine girecek cocuk asla

degil. arkadaslarimin kizlari var sakince guzelce normal

insan gibi gidip oyun zamani

oyun boyama zamani boyama yemek zamani yemek

sira oluo

kurallara uyuyor ogretmeni dinliyor gdio benimkinden 3 ay kucuk. tam 36 ay onunki suan. benim oglan 39 ay veremedim. cokta gerekli degil. ama 4 yas 5 yas gerekli bence

mesela demin robot evi supuruodu inadina su döktu onune. bisey dersin bagirir viglik ayar . yapma etme demek asla fayda etmio inadina yapio. yani asla soz dinlemez igretmeni seyine takip kaale alip yetkili bir mercii otorite gibi gormez . suan insani yaşam emareleri yok. ya ogretmen katil olur ya diger cocuklari birakip benimkini. dadisi gibi pesinde dolanmasi sen ne istersen onu yap deyip goz kulak olmasi lazim kural ders isleyisi o bu asla uyamaz suan . ben kendi cocugumu taniyorum. yada alin bu vovugu okuldan uyum saglayamiyor derlerdi. o yizden vermedim. yoksa maddiyat hic onemli degil ozel anaokuluna verip seneye 4 yasta devlete gecirecekdim hayalim yillardir boyleydi gun sayiyordum hatta okula baslatcam diye ama olmadi suan asla uyamaz. seneye anca akillanir akillanmasa bile seneye pasa pasa yapma denilene uymaya yapmamaya calisacak ister seve seve ister sevmeye sevmeye mecbur. bu sene cokta gerekli degil diye cocugu strese sokmak ogretmenleride dogdurhuna pisman etmemek adina kaydettirmedim

önce (11,314 puan) tarafından

Kız merak ediyorum hep oğlunu anlatıyorsun mesela kızın nasıl oda öyle mi 

hayir kizim normal insan:)) kizim 3 yasindayken bile sanki 13 yas gibiydi . o yuzden bana cok degisik gelio oglan . insan degilmis gibi .🤣kizim bebekken cok huysuzdu refluluydi kizimda cok cektim ama 3 yastan sinra birden degisti4 yastan sonra tamam dedim olay bitmistir. resmen buyuk oturakli kiz olmustu. nirmal normal oyunlar oynardi. hci oyle eve biseyler doktugu u bilmem. nebilim sagi solu cizdigini bilmem kizimin oyuncaklarini duzenlice koyardi. kizimi evde tek basina birakip spor yaomaya gdiodum 3 bucuk yasinda evde tv izlio boyama yapiodu oyun hamuruyla iynuodu. evimin iki daire yaninda spor salonu. 10 daniyede evdeyim. telsizi takiodum bebek teksizini haberlesioduk teksizle. mesela kizim 2 bucuk 3 yasta parkta kendine sahip cikmayi gec diger cocuklarida kollardi dusersin soyle boyle cok anacti. oglum oyle degil resmn yaratik gibi. korkuyorum ki oarkta orayi burayi aletleri kirip dokecek diye:)) kizimi spor salonuna yanimda gotururdum bi kosede boyama yapardi. oglum butun spor aletlerini bizar agirliklari ustune dusurur kolunu bacagini biyerlere sikistirir diye yanimda goturemiom mesela

oglumda tam tersi bebebkken cok sakindi. hic yok gibiydi ilk 1 sene. sonra birden canavarlasti. oglani birakip yan odaya bile zor geciyorum. kimbilir ne haltlar karistirio diye. yani kizdan so ra erkek dehset zor

önce (11,314 puan) tarafından

Aynen benim de öyle oğlum o kadar değil ama evt çok zor 

-Reklam-
+2 oy
önce (17,340 puan) tarafından

Ay gerek yok o kadar ya. Benim kizimda kasım sonu 3 yaşına girecek. Ben 2 sene sonra yollamayı düşünüyorum. Acelesi yok. Birinci sınıfa da geç başlasın  hiç sorun değil. 

+2 oy
önce (11,448 puan) tarafından

Çalışmıyorsan evdeysen 3 yasa bence de gerek yok benim oğlum da 3.5 yaşında önce yuvam İstanbul a başvuru yaptım.kabul edildi ama vermekten vazgeçtim küçük diye seneye anaokuluna başlar 

+2 oy
önce (1,144 puan) tarafından

Canım 3 yaş cok küçük ya

4 yada 5 normal geliyo

önce (3,427 puan) tarafından

Bana da öyle geliyor, daha okul ne anlayacak yaşta değil gibi. Birde herkes aylar sonra farkı göreceksin demiş, bilmiyorum ne fark olacak

+1 oy
önce (1,887 puan) tarafından

Egitim sifirdan baslar yaş sınırı yoktur asla.

Aynı yaşta kreşe giden eltinizin cocuguyla 3 ay sonra kendi cocugunuzu yanyana getirince farki anlayip göndermediğinize pişman olursunuz.

+1 oy
önce (2,146 puan) tarafından

Benimki tam tuvalet eğitiminde kreşe başladı. 3 yasa 2 ay kalmıştı.  

İnan çok faydasını gördüm evet anne yüreği dayanmıyor küçük diye ama .evdede çok sıkılıp bunaliyorlar.  Hem o kadar yaramazdi ki benim oğlan anlatamam okulda tüm enerjisini atıyor sosyal çevre arkadaşları var çok mutlu .Bu sene 3.yilimiz aynı okulda .severek gidiyor hiç zorlamiuoeum.  Daha uysal sakin akıllı bir çocuk oldu. 

+1 oy
önce (1,668 puan) tarafından

Yani olsada olur olmasada olur canım 3 yaş sen evde renkleri öğretebilirsin kalem tutma yapabilirsin oyun gurubu çoğunlukla oyun oynuyorlar ztn o yaşta istersen 1 saatlik oyun evlerine götürebilirsin hem okul sürecine hazırlamışta olursun 

Kızımla evde bir çok etkinlik yapıyoruz. Birde bebekliği devamlı hastanede geçti. Bu yüzden her istediği oldu. Orada problem yaşama şansı olduğu için yapamadım. Tabi minik kızımın okullu olup büyümesi de pek içimden gelmedi

+1 oy
önce (2,729 puan) tarafından

4 saat sosyalleşmek için çok iyi bir fırsat. Hem birbirinizi izlersiniz. Siz de o arada işlerinizi yapıp biraz dinlenirsiniz evde de daha sonra kaliteli vakit geçirirsiniz. Onun da arkadaşları olur çok iyi gelir. 

+1 oy
önce (1,595 puan) tarafından

Bence çalışmıyorsan 3 yaş okul için küçük zaten ömür boyu okula gidecek bebekligini çocukluğunu yaşasın ya daha çok küçükler 

0 oy
önce (163,473 puan) tarafından

2 cocugum vae buru 20 aylik oburu 26 mi 24 mu neydi basladiginda ve cok fayda gorduk

0 oy
önce (2,770 puan) tarafından

Çalışmıyorsan çocuğunda ihtiyacı yoksa gerek yok bence sıkılıyorlar çünkü. Ben evdeydim etkinlik setleri almıştım onları yapıyorduk. 3 buçuk yaşındayken konuşması düzelir belki diye verdim ama iki ay gitti bir ise yaramadı. Sonra 4 yaşta yarım dönem gitti. 5 yaşta tam gitti. Bu sene de birinci sınıfa başladı. 3yildir okula gidiyorum zaten ne heyecanlı olacam diyip duruyordu. 😄

Çslışmıyorum, birde devamlı evde etkinlik yaparız beraber. Her hafta muhakkak dışarı çıkarız. Yazın birkaç kere oyun grubuna gitti. Şimdi haftada 1 gün onu düşünüyorum sadece yanında benim olacağım o kadar

önce (2,770 puan) tarafından

Bence şimdilik oyun grubu yeterli olur her gün gitmesine gerek yok gerçekten usanıyor cocuklar yazık. 

0 oy
önce (3,263 puan) tarafından

4 yaş vermedim ben bir sürü etkinlik alıyorum evde yapıyoruz çok gerekli değil hele ki üç yaş için uykusundan feragat edecek çocuk okulda bir sürü hasta oluyor seneye vereceğim ben 

Evet, kızım öğlen uyur muhakkak, tabi hastalıklar da cabası. Belli bir kesim neredeyse 1 yaşinda verecek kreşe. Sanki hepimiz kreşe büyüdük anlamıyorum

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 168 göst.
+1 oy
35 cevap 712 göst.
13 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bsrnr (3 puan) tarafından soruldu
+4 oy
18 cevap 515 göst.

Kategoriler

1,474,960 soru

24,147,417 cevap

334,716 kullanıcı