0 oy
183 göst.
önce Diğer kategorisinde (60 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bebeğim 7 aylık oldu. Denemediğim ek gıda tarifi kalmadı meyve vs. Her şeyi reddediyor ağzını sıkıca kapatıyor. Su içmek için ağzını açınca kaşığı ağzına tıkıyorum anca bir kaç kaşık zorla yedirebiliyorum. Devam sütü denedim onu da asla içmiyor. 

Nerede hata yapmış olabilirim. Veya ne yapmalıyım nasıl alıştı sizin bebeler? Doktora mı götürsem

5 Cevaplar

0 oy
önce (2,227 puan) tarafından

Önüne koyuncadami yemiyo kendi eliyle biseyler emiyor mu 

önce (60 puan) tarafından

Oyuncaklarını falan emiyor. Bazen parmaklarına labne sürüyorum ağzına götürüyorum yemek olduğu anlıyor sanki yemiyor

Küçük değil artık ver bence herşeyi salatalık havuç ver tatlarını alsin kızım 10 aylık o aylarda veriyodum salatalığın suyunu deli gibi emiyordu elma ver armut meyveleri hasla ver önüne öle öle aliscak . 

-Reklam-
0 oy
önce (605 puan) tarafından

agzina tikmakla bence hata yapiosun. kasigi agzina dudagina degdir kendisi tadini alinca sever sapirdatarak yer. yada kasikla verme 7 ay artik büyuk . parca parmak seklinde ver havuc kabak patates haslama nebilim peynir  ezerek parmagina bulasinca yalasin falan. bide ben tuz bi vimdik koydum gercekten igrenc oluo tuzeuz pureler. bi tik lezzetlenio en azindan tuz ile

yani cok tariflere gore yeni nesil annelere gore gtme biraz anam babam usulu git . 

Yutamaz korkusuyla eline hiçbir şey vermiyorum. İyice ezip püre yapıyorum öyle vermeye çalışıyorum

yok o daha zor hic yutmayi ogrenemez ozmaan . 1 yas 1bucuk yasta bile herseyu. pureleyenler var. o cok buyuk haya ver eline kemirsin dursun salatalik havuc  elma armut .zaten parca gibi kolaramaz kiyir kiyir disleriyle rende gibi yapar yada damaklariyla eze eze kiyir kiyir eder

Aynı şeyi yazmisiz aşkım ahahha . Yeni okudum valla 

0 oy
önce (5,407 puan) tarafından

Daha cok kucuk ana besin koynagi ek gida degil o yuzden aman ac kalir dusuncesine kapilip cocugu zorlama zorlarsan daha sert tepki verir istemoyosa biraz kendi haline birak sen karsisinda istahli ye o zaman heves edebilir 

Evet bizi izlerken bağırıyor ister gibi yapıyor yedirmeye çalışımca da yemiyor. Şaştım kaldım 

önce (5,407 puan) tarafından

Ayni anda yap eline ver sen karsisinda ye brnim oglumda oyleydi 

0 oy
önce (1,870 puan) tarafından

Şuan ek gıda doyumluk değil zaten tadımlık o yüzden aç kalmaz zorlama bırak kendi haline eğer zorlarsan ileride daha büyük sorun yaşarsın koy önüne kendisi keşfederek yer sende karşısına otur boğazında kalmaz korkma onların refleksleri bizimki gibi değil bulamaç tarzında da yapma herşeyin tadını bilsin

0 oy
önce (5,266 puan) tarafından

zorlama asla 1 kaşık (hatta çay kaşığı) yese yeter. koy önüne yoğurdu mıncıklasın, elini ağzına götürsün 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 200 göst.
0 oy
7 cevap 208 göst.
15 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 255 göst.
3 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.
15 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu