+1 oy
141 göst.
Diğer kategorisinde (12 puan) tarafından

Hanımlar ehliyet alacağım korkuyorum kalırsam diye yazılı sınav dan ve park dan korkuyorum sadece araba kullanıyorum ama trafiğin çok olmadığı yerlerde gerektikçe lazım oldukça kullanıyorum sadece geri parkları yapamıyorum carp oluyor iki arac arasına koyamıyorum bu yüzden de güvenim gidiyor birde kaç hafta ders oluyor yazılı veyada direksiyon kaç gün dersleri bir yazabilirmisinuz

8 Cevaplar

+1 oy
(30,256 puan) tarafından

kursla gorusup daha iyi bilgi alirsn korkacak birsey yokki zaten ogretiyorlar  yaparsn zaten araba kullaniyormussun hic korkma

-Reklam-
+1 oy
(3 puan) tarafından

Canım öncelikle merhaba kendine güvenin tam olmalı bu konu da eşim haftalık bana 7 saat ders verdi sınava girdim öncelikle ayna kontrollerini ve koltuk ayarını yap daha sonra emniyet Kemerini tak hiç kimse yokmuş gibi kullan

+1 oy
(10,154 puan) tarafından

Ehliyetsiz araba kullanmak çok daha büyük cesaret ister sınavdan korkmana gerek yok her kursun sistemi farklı arayıp bilgi alman daha iyi olur yazılı sınav zor değil

0 oy
(15,021 puan) tarafından

Yazılı olan derslere gitmedim ben kendim evde çalıştım öyle sınava girdim 95 aldım. Direksiyon da haftada 1 gün almıştım 7 kez gittim bebek var diye öyle aldım ama süre sorunun yoksa her gün de verebiliyorlar. Senin kursla görüşüp gününü ayarlamak lazım 

0 oy
(5,335 puan) tarafından

Yazılı sınav kolay. Geçersin. Baraj var zaten. Az bişey çalışsan bile geçersin bence.

Ben de direksiyon dersi alıyorum şu an. 8 ders veriyorlar. 2-3 hafta sürüyor. Sen iyi bari tam olmasa da sürüyorsun. Ben sıfırdım. Çok az dersim kaldı benim de. Parkları yapıyorum sinyalleri unutmaya başladım. Hoca değişti. Biraz baskın uyarıyor hata yapınca veya bişeyi unutunca. Stres yaptım iyice. Geçemiycem gibi geliyor. Kısmet:/

Tecrübeli olan 1-0 önde bence. Seni otoyolda sınav yapmayacaklarya geçersin.

0 oy
(140 puan) tarafından

Yazılı sınav en kolayı, direksiyon dersini de sınava kadar kendini hazır hissetmezsen  ekstra ders alma hakkın oluyor zaten korkma. Zaten kullanıyormuşsun. Hemde dersleri aynı güzergah üzerinde aldığın için sınavda nereye nasıl gireceğini  biliyorsun.

0 oy
(148 puan) tarafından

YYazılı basit bence geçersin zaten 

Parkura geçtiğinde de kendini büyütme asla işte ben nasıl olsa sürüyorum ben biliyorum ediyorum diye ne kadar bılıyom dersen hocalar o kadar umursamıyorlar bencee 

Sürüyorum nasıl olsa diye dersleri ihmal etme 

Parklarda zaten kurallar var aynaayı bi hizaya getir subaya kadar sür falan onu ezberler sen zaten park her şekilde oluyor sınavı geçtikten sonra parkları yine unutuyorsun zaten yani bende öyle olmuştu 

Onu pratik yapa yapa alışıcaksın o yüzden kuralları ezberle 

Onun dışında iyi bir hoca ve komisyona denk gelırsen işin kolay olur zaten anlayışlı olunca bi kaç hatayı bazen görmezden geliyorlar 

İki hafta ders işlemiştir galiba biz iki haftada direksiyonda sanırım ile göre farklılık gösterirse bilemem ilk 4 gün trafiğe kapalı alandaydı geri kalan günler sınav gğzergahında trafikteydi

0 oy
(24,357 puan) tarafından

Ehliyetin yokken gerektikçe araba kullanıyorsan hiçte cesaretsiz sayılmazsın bence korkunu yen ve rahat rahat araba kullan 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 170 göst.
15 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Melis33 (553 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 407 göst.
+2 oy
4 cevap 256 göst.
8 Mart 2025 Diğer kategorisinde BoncukGozlum (30,775 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 411 göst.
11 Mart 2023 Diğer kategorisinde Mevah (1,891 puan) tarafından soruldu