0 oy
63 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (70 puan) tarafından

Güzel anneler merhaba sorum var size bebişim 5 aylık oldu bu bi iki haftadır saçlarım aşırı dökülüyor bildiğiniz gibi değil böyle korkuyorum kel kalcam die valla çokta güzel saçlarım var halbuki şimdi herkes diyor ki bebek annesini tanıyınca annenin saçı dökülüyormus bende pek inanam böyle şeylere ama büyükler hep eskiden beri öyle der ama benim çok demir eksikliğim var geçen gitmiştim ondan kaynaklı dedi  normalde Hep var demir eksikliğim ve kansızlık ama bu kadar dökülmezdi sizce ???

4 Cevaplar

0 oy
önce (5,999 puan) tarafından

Ya salın şu hurafelerin peşini :) Çok normal bu aylarda dökülme. Hormanlarla ilgili. Hiç müdahale etmeyin kendi kendine düzelecek. 

-Reklam-
0 oy
önce (3,800 puan) tarafından

Bebek annesini tanıyınca demeleri halk dilinde olan bir tabir. Doğumdan sonra ki bir kaç ayda sizin bütün hormonlar eski haline döndüğü için tepetaklak oluyor. Hamilelikte güzelleşen o saçlarda haliyle gücünü kaybedip dökülüyor. Doktora gidin, bunun için vitamin, ilaç vs önerir. Saç dökülmesini her kadın yaşıyor. Ve evet dikkat etmezseniz bayağı yanlar, önler kel kalıyor. 

0 oy
önce (5,273 puan) tarafından

o bebek annesini tanıyınca olmuyor işte, o dilden dile dolanan yanlış bir tabir.

doğum +sürekli süt üretmek anneden çok şey alıyor. yeterli beslenmediğin an vücut tepki veriyor, en basiti saç dökülmesi. 

genelde demir eksikliğinden olur zaten

emzirip de saçı dökülmeyen kadın yoktur sanırım. 4 aydır emzirmiyotum hala dökülüyor. 

0 oy
önce (1,029 puan) tarafından

D vitamini eksikliğinden dökülüyor demişti bir doktor. Bende hamileliğimde vitamin kullanıyordum. Saçlarım çok gürleşmişti. Doğurunca kullanmayı bıraktım saçlarım dökülmeye başladı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 51 göst.
3 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Gbpgbp (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 64 göst.
0 oy
2 cevap 92 göst.
0 oy
7 cevap 143 göst.
2 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tuna-Tugra (347 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,591 soru

24,141,459 cevap

334,511 kullanıcı

...