+1 oy
643 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (97 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

.......

15 Cevaplar

+6 oy
önce (4,238 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

İş görmeyen bir tane anahtar çıkarın, evinizin anahtarına benzesin. Üzerine de ismini yazıp, çantasına koyun. Anlatın ona, okul bittiğinde gelip onu alacağınızı ve eve dönerken kapıyı birlikte açacağınızı söyleyin.O vakti bekleyip, anahtar onda olduğu için sizinle birlikte gideceğinizi düşünüp okulda güzel zaman geçirecektir. Bir de sabırlı kararlı olmazsanız yol alamaz. Şu an gitmezse seneye ilkokul zorunlu olduğunda daha çok zorlanırsınız.

Bu attığım hikâyeyi birlikte dinleyin, okula bırakırken avuç içinden öpüp, sizi özlediğinde avucunu yanağına kalbine götürmesini söyleyin. İnşaallah çabuk alışır ♥️

önce (506 puan) tarafından
+2

Sadece avuç içinden öpün dediginiz yere kalbimi bırakıp gözyaşlarimla buradan ayrılıyorum 🥲🥲

önce (7,233 puan) tarafından

Yaaaa Cansın nnnnn❤️❤️❤️❤️

-Reklam-
+1 oy
önce (1,049 puan) tarafından

Ya üzüldüm kaç doğumlu, her çocuk farklı bu kesin kızımda özel eğitim alıyor haftada 2 defa asla girmiyor sınıfa görümcem götürüyor o götürünce giriyor, oğlum mesela o da bu sene anaokuluna başladı eve gelmek istemeyip daha fazla zaman geçirmek istiyo  okulunu çok seviyyor 

önce (97 puan) tarafından

2020 mart dogumlu benimkide sevdi gitmekte istiyor ama bensiz girmiyoe

+1 oy
önce (618 puan) tarafından

daha bugun 6. gun hemen umutsuzluga kapilma . uc dort hafta boyunca bekleyenler vardi benim kizimin zamaninda.

Bende beklemeye razıyım içeri girse ama asla girmiyor 

+1 oy
önce (6,003 puan) tarafından

Güvenli bağlanma olmadıysa güvenli ayrılma da olmaz :( Bağlanmada sorun yaşamış olabilir misiniz

20 tane cocuk var haliyle ilgide oyle cok olmuyor 

20 tane çocuk derken? Sizin mi

Sınıfta yani gecen sene 8 10 kişi bişiymiş bu sene cok 

önce (9,992 puan) tarafından

Öğretmene değil canım sana olan bağlanmadan bahsediyor arkadaş 

:))) Bir an 20 çocuk nedir diye düşündüm, sülalecek beraber büyütüyorlar herhalde dedim :D

Evet canım ben çocuğunla senin arandaki bağlanmadan bahsediyorum. Güvenli bağlanma dediğimiz şey var ya hani anneyle çocuk arasında doğar doğmaz sağlanır. Sağlanamaz veya zarar görürse çocukta bu tip kaygılar görülebilir. 

Dogdugunda küvezde kaldı sürekli aglıyordu ben gittigimde kucagıma alıyodum uyuyuo kalıyordu okdar anlıyordu sanki bunun zararınıda gormus olabiliriz belkixe bilmiyorum

+1 oy
önce (3,820 puan) tarafından

Araya haftasonu girince, kızım okulun bittiğini düşündü. O yüzden bugün bırakırken tekrar ağladı, öğretmen zorla elinden tuttu da götürdü. Bayağı ilgilenmiş, ben gidince hemen susmuş, hatta mutlu döndü eve.

Öğretmeni nasıl yaklaşıyor? Bak öğretmenin bunu sana verdi, eğer ağlamazsan verecek gibi küçük ödüller işe yarar belki. 

+1 oy
önce (11,407 puan) tarafından

Daha bugün ilk gün hemen bu kadar umutsuz olma alışır bir iki haftaya 

0 oy
önce (28,002 puan) tarafından

Ayy ilk başlarda alide zorlanmıştı ama sonra sevdi umarım sizdede aynı olur

0 oy
önce (15,147 puan) tarafından

Öğretmenin seni almaması normal bahçede beklediğini söyle arada camdan baksın sana alışır yavaş yavaş 

0 oy
önce (602 puan) tarafından

Canm benim oğlum da girmiyodu bir hafta içeri girdim baktım asla beni bırakıp gitmiyo ogretmenine yani da durursam girmez dedim anlaştık ben saklandım içeriye girince ağla zirla ümidi kesti benden sonra ki günde ben kapıda öğretmene verdim zorla içeri alıp çıkmasına izin vermedi öyle öyle alıştı 

0 oy
önce (602 puan) tarafından

Beraber gir içeri beş dakka dur tuvalete gitcem de ve saklan ağlasın bişey olmaz

0 oy
önce (1,087 puan) tarafından

Canım ilk haftalarda her çocuk ağlar 

Alışma süreci bu 

Sen sakin kal 

Ve kararlı ol 

Başarırsın emin ol kendinden ve çocuğundan 

İçeri gir 5 dakika telefon çaldı gibi yap çık 

Ben burdayım seni bekliyorum de. 

Ağlar alışır merak etme 

0 oy
önce (2,098 puan) tarafından

2 ay kapıda bekledim bensiz girdiğinde kapıları tekmeledi öğretmen şimdi pes edersen herzaman karşına okulla ilgili sıkıntı çıkar dedi 2 ay o okulun kapısında oturdum . Bugün liseye başladı ve tek gitti yani diyeceğim o ki sakın umutsuzluğa kapılıp pes etmeyin .

Ogretmen sıkinti bizim iceri almayi gec cocuk kapi acik durursa gircem diyor onu bile kabul etmiyor kapinin onunde dura dura neye aliscak kafayi yedircekler insana 

0 oy
önce (911 puan) tarafından

Ah ya ne zor benim 2021 dogumlu oglan yok ben okula gitmicem diyor busene zaten göndermiyecektim ama seneyede bu durum olacak gibi nasıl yapıcaz bilmiyorum onun yaşıtları başladı 

önce (6,610 puan) tarafından

Benm yazdığımı oku cnm

Okuyum canım

0 oy
önce (6,610 puan) tarafından

Benm kızım kreşe bile 10 günde alıştı canm bana çok bağlıydı bırakıyordum arkama dönüp bakmadan çıkıyordum kapıdan . Öğretmeni içeriye alıyordu sağolsun . Sürekli anlatıyordum çocuklar okula gider babalar anneler işe gider para kazanırlar çocuklarının ihtiyaçlarını alırlar diye . Çalışmıyorsanız eğer anneler eve gider sana temizlik yapar, sana yemek yapar , senin kıyaferlerini yıkar ütüler vs diyebilirsiniz .. sürekli ona seni almaya gelicem seni orada bırakmıcam sen arkadaşlarınla oyna öğretmeninle oyna bana etkinlik yap ben çok mutlu oluyorum sen bana birşeyler yapınca diyordım çok şükür alıştı . Şimdi bana ctesi pazar günü olduğunda neden okul yok ben çok sıkılıyorm arkadaşlarımla oynucaö arkadaşlarımı çok özlediö diyor . Akşam 5 te almaya gittiğimde kreşten ben gelmivem bile diyor bana 😂 alışıcak görüceksin biraz sabırlı ve çok çok kararlı olman gerekiyor . Bence babannesini karıştırma sen götür bırak ve al sancılı bir süreç ama alışıcak

İnşallah seneye gitmek ister busene kıyamadım aralıkta 4 olavak daha küçük zaten ömür boyu okul hayatı olacak 

0 oy
önce (1,116 puan) tarafından

Umutsuz olma benimde oglum oyleydi bana cok bagliydi calistigim icin iznim bitti krese koydum neler cektim alisana kadar.Her sabah aglardi evden cikmak istemezdi dedesi gotururdu.Aglaya aglaya kucaginda zorla koyardi.Orasa kimseyle oynamaz,yemek yemezdi sadece otururdu.Dedesi almaya gitiyinde yemeyini verirdiler dedesi orda yedirdirdi ona kadar ac kalirdi.Kendimde uzuluyordum amma yapacak bir sey yok pes edersem hic alisamaz diye pes etmedim.Simdi 6yasi var cok sosyal bir cocuk.Cocuk gordumu yanina gider oynamak ister.Iyiki pes etmemisim sende pes etme.Aglayince hemen pes edersen hep aglarki zaten aglasam annem dayanamaz diye dusunur

Aglayınca susan bi cocuk degilki okulu ayaga kaldırır  napıcam bilmiyorum 1 hafta oldu gidiyoruz disarda bekleyip geliyoruz

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,474,677 soru

24,143,016 cevap

334,559 kullanıcı

...