0 oy
369 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,915 puan) tarafından

Benim 1 kızım var 2 cocuk düşünüyorum, ama korkularım da yok değil. 2 cocuklu anneler nasıl yetişiyorsunuz Mesela diyelim ki büyük cocuk uyumak istiyor, ama siz yanına uzanmadan uyumuyor, o anda bebek te ağladı nasıl idare ediyorsunuz. 

Yani büyük cocuk ihmal ediliyor mu, kızım tek çocuk, tek torun, ilgiye çok alışık bir anda ilgisiz kalırsa psikolojisi bozulabilir mi.

Mesela alışverişte ikisi de mızmızlanınca ikiside alışveriş arabasına oturmak isterse, buyuk cocuk ikinci planda mı kalıyor laftan anlıyor diye, 3 bucuk yaşında şu anda bu arada sizce nasıl bir yaş kardeş için, arası 5 6 olsun da istemedim bağları olsun diye 

12 Cevaplar

+2 oy
(106 puan) tarafından

Bnm oğlum 4bucuk yasında kardeşi dogunca 5yas 1 ay olck Allah nasip ederse. Biz eşimle böyle daha iyi olacagını düşündük. Kardeşi ile ben ilgilenirken eşim de oğlumla ilgilenir. Eşim küçüğünü aldıgında büyüğüule ben bakarım ztn okula gider kreşe gündüz o yokken küçüğüne bakmak daha iyi olur hem küçüğüule ilgilenirken abisi de kıskanmaz yanımızda olmadıgı için akşam da beraber ikisine dönüşümlü ilgileniriz diye düşünüyorm.  

Hem büyüdüğü için konusarak bir şey anlattıgımızda anlayabiliyor. Küçük yas oldumu oda küçük haliyle bu yüzden anlamaz. En önemlisi bu yaşına kadr oğlumla doya doya zaman gecirip sevgimizi tam verebildik. Bence bana göre ideal 4 bucuk 5 yas. Tabi bu benm fikrim

-Reklam-
+1 oy
(7,222 puan) tarafından

Kızım 3 buçuk yaşındayken küçük kızım doğdu tek çocuk tek torun gözünü korkutmak istemem ama birazdan yatacağım 6 da kalkacagim o arada da iki defa kalkıp emzireceğim 

Küçük market arabasına bineceği zaman büyük sığmıyor olacak endişe etme 

Güzel yanları da var bebeğim ablasını benden ve babasından daha çok seviyor ve bunu çok net belli ediyor ikisini izlerken ki mutluluğum paha biçilemez 

(3,915 puan) tarafından

Zorluklar olacaktır bende farkındayım ama ne zamana kadar bekleyebilirim ki kızım da evde tek sıkılıyor Kreşe yazdırdım sırf o yüzden 

+1 oy
(2,093 puan) tarafından

İdare edemiyoruz canım 😁😂 gece ağlaya aglaya uyuyup sabah küçüğün abisinin yanında gidip sokulmasiyla herşeyi unutiyorjm anasnn değil abisinn yanına gidiyor 😁

+1 oy
(270 puan) tarafından

Tamamen sizin onlara olan yaklaşımı mesela büyük olana bu zaten büyük bir şey olmaz, kücük olanada bu kücük anlamaz dememelisiniz örnek alışveriş yapıyoruz ikiside arabaya binmek istiyor ne kadar kücük olursa olsun bunun yanlış olduğunu anlatıyorum yinede ısrar ederlerse biraz onu biraz onu bindiririm benim iki tane cocuğum var araları 2 yaş ama çok şükür beni üzmeyen ve ilk günden kurallara uyan cocuklarım var 

+1 oy
(4,701 puan) tarafından

Tam da merak ettiklerimi yazmışsınız en öemlisi de uykuları :)

+1 oy
(1,502 puan) tarafından

2.5 yaş var biri 2.5 yaşında diğeri daha 23 günlük oğlum benle yatarak uyur diğerini emzirirken diğerini bir elimde pışpış yapıyorum bazen salla beni diyor diğerini emzirirken kolumda diğeri de ayağımda oluyor oyun oynarken yine aynı şekilde emziriryorjm bir yandan onla oynuyorum yemek yedirirken de aynı şekilde özellikle yenidoğanın bugün gazı vardı çok zorlandım hiç kucaktan inmedi gibi bişeydi eşim gelene kadar çok zordu ben 5 yaş olsun isterdim şahsen İkiye bölünüyorum sanki çok zor bence 

(5,366 puan) tarafından

Bizimde 2.5 yaş arası var ve cok zordu. Üstelik ikinci bebeğim kolikti ilk 6 ay her gün saatlerce süren ağlama krizleri yaşadık 

+1 oy
(15,245 puan) tarafından

Oğlum doğduğunda kızım 18 aylıktı desteksiz kendi odasında uyuyordu 

Her gece yıkarım yaz kış, ilk başta alışırken tabi sorunlar oldu 

Tek başıma idim oğlumu fileye koyardım kızımda leğenin köşesinden otururdu küçük kap la ayaklarına su dökerdı 

Belki de iyi oldu şimdi beraber yemek yer oynar sarılır uyurlar 

Zorluk illa olacak ne kadar da ilk çocuğu ihmal etmemeye çalışsal bile her anne vicdan yapmıştır 

+1 oy
(229 puan) tarafından

İki çocuk annesiyim çok perişanım ikiside üzerime yapışıyor her ne kadar ilgilensem de ilk çocuğum banada ihmal oldu gibi geliyor bı istediğini yapamadım yada yetismedi çok üzülüyorum bebek geceleri uyumuyor enerjimi alıyor 

Ve çok yorgunum ve sinirliyim çokta hareketliler ne kızım.ne oğlum hiç durmuyorlar kapıları kilitliyorum.bos odaların çünkü çok kötü dağıtıyor dokuyolar 

(5,366 puan) tarafından

Yaşları kaç 

(229 puan) tarafından

4 ve 1.5

(5,366 puan) tarafından

Araları aynı benimkiler gibi

(229 puan) tarafından

Çok zor yaaaa

+1 oy
(2,516 puan) tarafından

Kızımla oğlum arasında 4,5 yaş fark var. Şimdi hamile kalsan seninde aynı yaş farkı olacak. Kısaca ozetleyim

Evet kızım büyük olan tam 10 aydır bizden yana ilgisiz kaldı. Yetemiyoruz ikisine aynı anda. Bebek uyuduğunda bizde dinlenmek istiyoruz en basitinden, mesela kızımla önceden oyunlar oynar aktiviteler yapardım. Şimdi asla yetişemiyorum. Allahtan kreşe başladı. Gün içinde motor bağlanmış gibi bana. Herkes uyuduğunda bile iş yapmak zorundayım. Yoksa ev ahir gibi olur. Hiç bisey yetişmiyor. Kolay değil zor. 

Ama ben isteyerek 2. Çocuğu yaptım. Şimdi olsa yine yaparım.  Pişman değilim. Elbet geçecek bu yoğun günler daha da rahatliyaz.  Zaman geçiyor 

(229 puan) tarafından
+1

İnanki beni anlatmissin 

+1 oy
(1,120 puan) tarafından

Zorluklari var tabiki oglum 6yasinda kizim 7aylik.Gunuzleri oglum uyumuyor kardesi uyuyor bende dinleniyorul oglumda yanimda oynar.Amma okullar baslayinca oglumuda uyutacam.Oglum anliyor mesela yemek istediyi zaman kardesi agliyorsa bekliyor oda aglamiyor.Bazen bana yardim ediyor

+1 oy
(5,802 puan) tarafından

Bizimkilerin arası 4 yaş 2 ay. Küçüğü şu an 11 aylık. Kıskançlık olmadı. Bu ara oyunumu bozuyor diye sinirleniyor sadece büyük olan:) Sizinki nasıl başka bebekle çocukla ilgilendiğinizi görünce kıskanır mı? Bu da sorun olabiliyor çünkü. Yaş ilerledikçe kıskanmalarını daha iyi dizginliyorlar bence.

Bizimki küçüğü erken uyutuyorum akşam diye erken yatmaya alıştı. Ben bebeği uyuturken o da yanımıza uzanıp  uyuyor. En başında babası destek oluyordu ben kardeşini uyutup babaya bırakıyordum uyanırsa baksın diye. Sonra diğerini uyutuyordum. Ya da baba büyüğü uyutuyordu.

İlgi olarak da ne eskisi gibi oyun oynayabiliyoruz ne etkinlik ne kitap:/ Çok az. En üzüldüğüm benim bu.

+1 oy
(3,056 puan) tarafından

Kızım 4 yaşında oğlum 6.5 aylık ilk zmn aşırı zordu bebeğim gazlı bebekti ne gecm vardı ne gündüz yemek yemeye vaktim yoktu kızıma hep kahvaltılık hazırlar verirdim arada makarna çok zordu annem yemek yapıp getirirdi öyle geçti ama aşırı kiskancti kızım bir yere gitsek bebeğin ihtiyaclari olacak lazım birşey alsam kızım derdi ona aliyon bana almiyon yedek kıyafet götürdüğünde kızıma da koyardım derdi beni sevmiyon bebeği alsam derdi beni sevmiyon falan şükür biraz geçti kıskançlığı 

Ama arada bebekle ilgilendiğim de niye benle ilgilenmiyorum falan der 

İlk zmn aşırı zor geçiyor sonrası kolay alışıyorsun aslında döngüye sadece benm biraz zorlandigim şey kızım asla yemeğini kendisi yemez hem ona veririm zorla sonra bebeğim için ek gıda hazırlama verme derken kendime vakit bulamıyorum 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 283 göst.
5 Aralık 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Pppppp (1,260 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 608 göst.
0 oy
15 cevap 449 göst.
2 Aralık 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Gbpgbp (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 52 göst.

Kategoriler

1,493,308 soru

24,399,450 cevap

349,998 kullanıcı

...