+2 oy
280 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,704 puan) tarafından

Merhaba hanımlar kızım 1 yaşında olacak birkaç gün sonra. İki kere uyutuyorum gündüzleri ama yarım saat uyuyor ikisinde de acaba teke düşürsem yeter mi? Gerçi yarım saat uyuduğu için iki saat sonra tekrar uykusu geliyor kafam çok karışık uyku düzenini bir türlü oturtamadım çocukların :( 

14 Cevaplar

+2 oy
önce (23,266 puan) tarafından

1 yasa 1 az olur canım huysuz olur çocuk o.uyku bile yeter ona benim kız 19 aylık 2 uyku yapıyordu 3 4 gündür teke düşürdü kendi kendine ama huzursuzluk oluyor akşam uykusu saatinde uyusun diye uğraşıyorum uyumuyor da kendisi uyumak istemiyor direniyor 

önce (2,704 puan) tarafından

Tek uykuyla akşama kadar dayanamaz sanırım doğru diyorsun 

Dayanamaz canım evet benim kız 1 yasa kadar gündüz uyumazdi desem yeridir 1 yaştan sonra düzenli uyudu şimdi de bırakmak istiyor uykunun birini bakalım nasıl olcak 

Keşke küçük olsakta uyusak diyecekler bu günlerin kıymetini hiç bilmiyorlar 😄

Kesinlikle öyle uykusundan çektiğim kadar hiç biseyinden çekmedim büyüsün de görüşürüz onla 🤣🤣 karnımdaki de gece gunduz farketmez uyumuyor hiç bakalım doğunca nasıl olcak kucuk bey 😀

Sanırım karnında nasılsa doğunca da öyle oluyor bir müddet. Benimki geceleri hareketlenirdi doğunca da gece devam etti bir süre 😀 

-Reklam-
+2 oy
önce (3,543 puan) tarafından

Benim oğlum da o zaman 2 uyku yapardı sonra kendiliğinden bire düşürdü 

Şimdi 1 uyku az olur ya 

Teşekkür ederim cevabınız için. 

+2 oy
önce (5,378 puan) tarafından

Em qzindan 14 15 aylik olana kadar uyutmak gerekiyo 

Teşekkür ederim 

+2 oy
önce (1,450 puan) tarafından

Maalesef bende 1 uyku kararı almıştım 17 aylik bebeğim buarada . Sabah 6 6.5 gibi kalktığı için 2 kere uyutuyorum yetiyor. 8 9 gibi kalksa sabah 1 kere uyuturum .

Benimki 9 gibi uyanıyor ama iki uyku yapıyor. Çünkü uyku süresi kısa yarım saat uyuyor. 

önce (1,450 puan) tarafından

Devam et bi muddet daha bence . Kışın tek uykuyu denersin . Ona göre rutin olusturursun. Belki uyur

Abisi okula başlayacak belki o zaman düzen oluşur 

+2 oy
önce (207 puan) tarafından

Canım benimkide 22sinde yaşına basacak bazen sabah kalktıktan sonra 2ye 3 en kadar yatmıyor ozaman yatırınca fazla uyursa akşam yatırmıyorum bugün mesela 3te yatti 4t kalktı hala yatmadi ama çok huzursuz oluyo aksamxuatu yattimi sakın oluyor ama saat 12yi buluyor uyumasi

Ya işte benimde iki saate uykusu geliyor. Sabah uyanma saati belli değil. Uyandıktan iki saat sonra uyutuyorum yarım saat uyuyor yine iki saat sonra uyutuyorum. Bu sefer ikinci uykudan gece uykusuna kadar olan ara çok uzun oluyor çok dengesiz bilemiyorum ne yapacağım. Gündüz uzun uyusa 12 de uyutsam 12bucukta uyanıyor. 

önce (207 puan) tarafından

Benimki sabah 9 gibi kalkiyor ama öyle uykusuna saat 2 gibi geçiyor oda abileri ses yaptığı için bı saat en fazla uyuyor aksam ustu saat 7 gibi uyursa hemen uyutuyorum 8de kalkıyor gece uykusunada saat 12 de geçiyor hep böyleydi ama gündüz tek uyku yaprimi bugün mesela 11de uyudu gecede baya emmeye kalkıyor bide banada az bı zaman kalıyor böyle işte Allah kolaylık versin cümlemize 2 3 yasa kadar böyle gider

Aminn canım 

+2 oy
önce (14,605 puan) tarafından

Her çocuk düzeni gelişimi farklı 🌸

Kızım yaşında tek uykuya geçtı , 3 yaş 3 aylık hala oğlen 1.5 iki saat uyur 

Oğlum uykuyla arası yoktu yirmi dk max uyurdu gün içinde bir kaç kez yaşıni geçince o da bir kere 1.5 iki saat uyumaya başladı şimdi 21 aylık 

Ya işte benim kız hiç 2 saat gündüz uykusu yapmadı 🥲

Daha az mi uyuyor 

Benim oğlan da öyleydi max 20 dk uyurdu sonra o 40 dkye çiktı 

Sonra tek uykuya geçince oturdu

Yarım saat uyuyor her uyumasına 

Tam 25 dk olduğunda piş pat yap yâda nasıl uyutuyorsan tekrarla geri uyutur gibi , bi kaç gün öyle olur sonra kalkmaz uzar uykusu 

Oğlumun öyle oldu 

Bi içerik gördüm İnstagram da denedim uyanmasına yakın piş pat yapardım bi kaç gün yaptım sonra uzadı uykusu 

Takip edemiyorum ki onu maalesef uyuyunca bırakıp işlerime bakıyorum. 

+2 oy
önce (27 puan) tarafından

Vallahi iyi  bence günde 2 uyku biraz daha zamn geçsin 1 e düşürür onu sabah erken de kalkıyorsa onunda etkisi vardır 

Sabah çok erken kalkmıyor ortalama 9 gibi 

+2 oy
önce (55 puan) tarafından

Merhaba oğlum 20 aylık  sabah kalkıyor 9 8 10 değişiyor akşam uyumak bilmez ilaçla düzenliyorum by by kullanıyorum yani uyuya dalmıyor sabah kalıyor uykusu var acıktığı için yiyor 1 saat sonra tekrar yatırıyorum süt içip biraz iş yapıyorum uyanıyor ennfazla 30 dk bir saat bezen oda sessizlik olucak uyanır  kalkıyor kahvaltı yaptırıyorum oynuyor 2 saat 3 saat yine uyutuyorum akşam 9 kadar 3 defa uyutuyorum ben 12 1 gibi tekrar uyuyor sabahlıyor böyle aralarda zaten hep bişeyler yediriyorum gezdiriyorum ev sevmiyor 

EEvde büyük çocuk varken sessizlik her zaman oluyor maalesef. Şimdi oğlum okula başlayacak belki o zaman düzene girer 

+1 oy
önce (1,062 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Ben bir ara bir kere uyuyordu ama çok huzursuzdu

Gecede uykuyu alamiyor.

Artik iki defa uyutuyorum ayagimda salliyom bir bucuk saat gunde 3 saat uyutuyorum 

Evet ayagimda tutuyorum birakinca uyaniyor huzursuz oluyor ne yapayim uyurken is yapamiyom 

Uyanıkken de iş yaptırmıyorlar uyurkende 😞

Eskiye gore iyiyiz allaha sukur en azindan bulasik yikiyom evi süpuruyom eskiden 2 gun bulasik birirkirdi 

Yaa çok şükür iyi bari senin için sevindim 

Benim kızım uykuyu hiç sevmiyor bugün tek uyku yaptı ve uyanalı tam tamına 8,saat oldu hala uyumuyor başka çocuk olsa 8 saatte bayılır düşer

+1 oy
önce (1,545 puan) tarafından

Ben  iki yaşına girince tek uykuya düşürdüm ama her bebek bir değil 

Teşekkür ederim cevabınız için 

+1 oy
önce (3,010 puan) tarafından

14 aylikken ikizlerimi tek uykuya düşürdüm henüz bence tek uyku olmaz ama şu durum var her iki uykuda kaç saat uyuyor. Benimkiler bölük uyumadifi için yetiyor ama bölerek 1 er saat uyuyorsa iyi ama yarım saat çok az günlük çocuğuna göre değişir sen cocugunu gozlemle benmkiler bazen geç kalkıp gündüz yatmak istemitorlar ama gözleri bayılıyor dayanamıyorlar akşama da. Yani ortasını bulmak gerek 2 yaşindalar Oğlumla kizim

Benimki yarım saatten iki uyku yapıyor toplam 1 saat gündüz uykusu oluyor. Ama sanırım tek uyku az kalacak. 

+1 oy
önce (299 puan) tarafından

Sabah kacya kalkıyor akşam kaçta yatiyorbiraz bebeğinize göre ayarlayın bnmki uykuyu sevmiyordu düştük tek e ama bazen dayanamaz yine iki yapardım şuan 19 aylık olcak hala arada iki yaptirdigim oluyor

Anladım teşekkür ederim benimkini de soruyu sorduğumdan beri takip ediyorum dayanamıyor pek

0 oy
önce (5,931 puan) tarafından

Ben iki cocugumu da 15 16 ayda tek uykuya gecirdim. 1 yastan sonra iki uykunun biri 40 dk biri 2 saat seklinde uyuyodu.

Anladım canım benimki iki saat uyumuyor pek geri sallarsam belki tekrar dalıyor arada 

önce (5,931 puan) tarafından
+1

Kisa araliklarla uyutuyosaniz kestirme yapiyodur. Uyku aralarini acin.

Deneyeceğim teşekkürler

0 oy
önce (4,343 puan) tarafından

1 yaşına girince 2 den 1 e düştü su an 14 aylık tek uyku yapıyor 1 saat canım nadiren 1.5 saat

Bakalım bizimki nasıl düzenleyecek kendisini 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 140 göst.
27 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (1,062 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 417 göst.
15 Ekim 2021 Diğer kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,724 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.
+2 oy
6 cevap 104 göst.

Kategoriler

1,474,295 soru

24,137,151 cevap

334,350 kullanıcı

...