+1 oy
188 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (2,735 puan) tarafından

Özel kreş ilk defa veriyorum 

Zaten para verilmiyor mu bunlar ne oluyor sizde de böyle mi 

Bide dört bin kitap parasi istediler 

image

8 Cevaplar

+1 oy
önce (504 puan) tarafından

herker eylul benzer pistlar:) aynen herkese verilio alman gerekio malesefki verilen para kirtasiye malezemesi ucreti degil 

önce (2,735 puan) tarafından

Evet alicam da herkeste mi böyle diye merak ettim 

aynen canim valla herkeste ayni anasinfi bu sekilde oluyor. ilkokulda ogretmenden ogretmene degisio. bizim ogretmen mesela 3 senedir sadece cizgisiz defter istiyor. tum dersleri cizgisiz deftere yapiyorlar.  ingizlizce icin de cizgili defter. ilk okulda baska hicbir eksik gedik olmuyor. anasinifindan kalan mazemeleri biyalari kullaniyoruz hala 3. sinif . 

İyi bari inşallah bizde iyilere denk geliriz 

Bide çalışıyorum nasıl alicam bilmiyorum 

Bi kirtasiyeye girip hepsini alip çıksam cokmu tutar yada bazılarını trendyl vs alsam yada 101 den bilemedim hangisi mantıklı 

Kirtasiyeden alaym diyorum tek seferde

marketlerde biraz daha uygun . ben anasinifi zamani amrket market dolanmistim. bulamadiklariminkirwtasiyeden almistim

-Reklam-
+1 oy
önce (3,020 puan) tarafından

Allah'tan size liste vermişler. Atıyorum bu liste 3bin tutarsa özeller kırtasiye ücreti diye 10bin diye ekstra para istiyor genelde. Kendi almak isteyene de pek izin vermiyorlar. Sizin verdiginiz para eğitim için, malzemeleri ayrı alacaksınız. Özel olunca bir de kitap parası saçmalığı var. Arkadaşım 3 yaş çocuğuna 10bin lira kitap parası verdi. O çocuk ne kitabı alip yapacaksa

İşte onu diyorum.

10 bin veriyorum okula bide bu listeyi istediler çocuğuma kullanilcaksa helali hoş olsn tabi ama inşallah ayri sadece ona kullanırlar 

Bide dört bin kitap seti alicaklarmis onun için para istediler.

Bence listede gereksiz bir şey yok sizin

Ya acaba tuvalet kağıdı vs zaten para veriyoruz diye düşünmüştüm de 

+1 oy
önce (1,255 puan) tarafından

Bende özele yazdırdım ama herşeyi içerisinde ekstra kırtasiye vermicez

0 oy
önce (24,007 puan) tarafından

Çocuğun kreşte kalmasına ve eğitim görmesine veriyorsunuz kullanacağı malzemeye değil 

0 oy
önce (6,509 puan) tarafından

Benm kızımda kreşe gidiyor . 15.000 tl kırtasiye ödemesi yapacağız . Sizin para vermiyormuyuz dediğiniz şey okula ödediğiniz aylık aidat ödemeniz . Mesela ben kızıma aylık olarak 9.750 tl ödüyorum + bu ayda 15.000 tl kırtasiye ve kitap ödemesi yapacağım 

0 oy
önce (3,819 puan) tarafından

image

buda bizimki 
0 oy
önce (456 puan) tarafından

Çok ilginç fransadayım oğlumu bir buçuk yaşında özel kreşe verdim üç yaşına kadar kreş ücreti dışında ne bez ücreti ne yemek ücreti ne de bu ıvır zıvırların ücreti diye bişey almadılar üç yaşında okula başladı yine özel bi okul tercih ettik onda da senelik ücretini ödüyorum ki gerçekten Türkiye’ye göre daha uygun içinde yine yemek hariç herşey var kağıt kürek hepsi onlardan 

Bu liste olayını burda gördükçe çok şaşıyorum 

Türkiye'de bir ara personel yoktu okullarda da okulları pislik götürüyordu. 

önce (456 puan) tarafından

Şöyle ki mesela Türkiye’de ki sağlık sistemini çok beğeniyorum eğitim olarak çok bilmiyordum ama bu kısımlara üzüldüm 

Oğlumun kreşine çamaşır ve kurutma makinesi bile vardı çamurda oynadıklarında altlarına yaptıklarında yıkayıp kurutup çocuğun dolabına eşyaları geri koyuyorlardı 

Devlet kreşi ve okuluma giden tanıdıklarım da var onların da hiç böyle kağıt kürek aldığını falan duymadım 

Eğitim kısmında kesinlikle eşitlik olmalı ve ekonomi aile bütçeleri düşünülmeli 

0 oy
önce (354 puan) tarafından

Evet malesef bende 2 ssns yolladim jer sene boyle liste verdiler aldik mecbur

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 94 göst.
0 oy
2 cevap 125 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,652 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 274 göst.

Kategoriler