+3 oy
1,010 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (820 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

image

Tesettürlü arkadaşlar. Bir arkadaş sormustu ona istinaden soruyorum. Bn durmam ama bana dinen baban hükmün de dedi. Ben yinede rahatsız olurum ya

28 Cevaplar

+5 oy
önce (3,410 puan) tarafından

Ne corapsız ne bogazım acık cıkarım kollarım bile yukarıda olmaz 

-Reklam-
+3 oy
önce (401 puan) tarafından

Ya ne münasebet tabikide kapalı oluyoruz yine 

önce (820 puan) tarafından

Bir arkadaş demiş dinen baban hükmünde

önce (401 puan) tarafından

Ben kendi babamın yanında bile kapatırım saygıdan kayinpederim babam gibidir ama yine kapatırım kafamı normali de bu bence

+3 oy
önce (5,383 puan) tarafından

Ayette izin var tabiki hatta oyleki banyoda dusuk olsen kocandsn nikah dusuyo ama kayinbavandan dusmuyo kocan degil kayinbaban bile girip cikarabilir haram degil yani 

Tercih meselesidir nikah dusmuyo diye acik olunabilir ama su devirde kayinbabaya guven olur mu bilmem ben sahsen acmam asla esim de kayinvalidem de ac bisey olmaz dediler ama yok ben rahat edemem oyle 

Suan dunyada neler neler oluyo ne ensest iliskiler var bilmemen cok enteresan bosandiktan sonra kayinbabayla gelinle evlilik dusunmek kotunun iyisi kotunun kotuleri neler neler var 

önce (5,225 puan) tarafından

sadece dünyada değil maalesef ülkemizde de ensest sandığımızdan daha yaygın.

Avusturya ya da Avusturalya tam emin değilim birinde bir baba, kızını evinin altına inşa ettiği sığınağına hapsediyor ve yıllarca istismar ediyor, kaç tane çocuk doğuruyor o kız, yıllar sonra buluyorlar falan. filmini de çekmişler hala.

ha ülkemizde baba, dede, amca, abi istismarı adı altında zaten inanılmaz derecede fazla yaşanıyor ve aileler duyulmasın diye genelde üstünü kapatıyor. işte cinayet falan olunca haberimiz oluyor anca🤦🏼‍♀️

Kiz bizim burnumuzun ucunda usak banazda bi koyde kucucuk bi yer dusun kiz 24 yasina geliyo babasi kim gelse vermiyo kizi millette niye vermiyo bu adam kizini diyodu kizla birlikte oluyomus kendi kiziyla tanimiyorum ama duymustum herkes konustu onu o zaman oluyo yani neler neler var Allah sonumuzu hayir etsin 

önce (3,851 puan) tarafından

Ölünce neden kocayla nikah duserki

Ahir hayata gecmis oluyosun cunku orda herkes bekar isterse dunyadaki esiyle evlenecek o da cennete giderse

+2 oy
önce (23,256 puan) tarafından

Hayır başörtulu uzun kollu giyinirim. Ama bazen çok.isim.oldugu zaman başortumu başımın arkasına atarım biraz boynum görünür. Bulaşık yıkarken kollarımin.bilekten yukarısı görünse sakınmam. Ama sadece Kayinbabam varken böyle. Mesela kayinbiraderim ya da başka bir akraba varken bu şekilde rahat olmam . Kayınbaba baba hukmundedir zaten. O sebeple .

+2 oy
önce (1,854 puan) tarafından

Tabi ki de kapalıym. Bir de bunu normalleştirmeye çalışıyor lar artk sinir oluyorum . Tesettür lü her yerde Tesettür lüdr.

önce (1,021 puan) tarafından
+1

Dinen kayınbaba baban hükmündedir bu normalleştirme falan değil. Ama kapalı olmak tabiki daha uygundur çünkü günümüzde her şey oluyor korumak gerek

+2 oy
önce (6,977 puan) tarafından

Kapatıyorum ya ben yapamam başım açık

+2 oy
önce (209 puan) tarafından

Ben son 7 yıl kayinlederim yaşlıydı 94 yaşında baktım ama hiç saçımı görmemiştir yani bana doğru gelmiyor 

+2 oy
önce (29,346 puan) tarafından

Bende hep kapatıyorum ama 1 ay kadar bizimle birlikte yaşadılar o sıra açık olduğum zamanlar da oldu çok zor oluyordu zaten mutfakta falan her türlü açmak zorunda kalıyordum başımı o da su içmeye vs gelince görüyordu

önce (4,809 puan) tarafından

Ayy biz mecburiyetten evlerinde kaldık tam 6 hafta yaz günleri ve son ayımda hamileydim artık patladım uzun kollu başörtüyle gezmekten haftalardır hamilelik o sıcaklarda zaten bunaltıyor hiç t-shirt le çıkmamıştım kayinbabamin yanına o gün bol ve çokta kısa olmayan bir t-shirt gitmiştim o an kaynanamın bakışları 😂 sanki adamın karşısına külotla çıkmışım gibi

önce (29,346 puan) tarafından

Kaynanalar garipser yaa normal ama benimkiler alışmıştı çünkü gerçekten rahat edemediğimi de görmüşlerdir diye düşünüyorum ondan sonra da ayrı eve çıktılar herkes kendi işine baktı 😁

önce (4,809 puan) tarafından

Ya kim rahat eder ki o günlerden sonra bana travma kaldı yaz kış t-shirtle geziyorum 😂 allahtan evim sıcak kışın 

+2 oy
önce (4,267 puan) tarafından

Fetva dogru eşinden boşansan bile kayinpeder hala baba hukmundedir  bas kapatmak zorunlu degil benim kayinpederim yok olsaydı ben yine de bir basortu atardım başıma 

+2 oy
önce (30,176 puan) tarafından

Nikah dusuyor ve haram sayiliyor bunu basitlestirip bu zihniyette olanlar lütfen biraz daha ehli bilgiler edinsinler

önce (200 puan) tarafından
+1

yok daha neler hanımefendi kayınpederin geline nikahımı düşer bu haramdır.Kayınpeder kendi babamız sayılır açık durmak istemeyebilirsiniz tabiki üsturuplu olmak her zaman güzelidir ama yanlış fetvalar veriyorsunuz 

önce (3,679 puan) tarafından

Aynen öyle doğru söyledin . Been Google üzerinden yorum yapmıyorum size benim kayınpederim Cübbeli şalvarlı Takkeli küçüklükten beri kendisini dinine adamış birisidir eğer ki dediğiniz gibi bir şey olsaydı kayınpederim bunu bana mutlaka söylerdi ..

önce (3,037 puan) tarafından
+1

Burda yanlış bilgi veren sizsiniz @GECE_KUSU insanları araştırmaya davet ediyorsunuz da siz araştırın önce 

önce (9,774 puan) tarafından
+1

Kayinbabaya kesinlikle nikah düşmez !!  Ölene kadar baban hükmündedir edeben kapatırız saçı yoksa açık olsada günah değil 

önce (30,176 puan) tarafından

Kendi bildiginiz dogrulariniz ile hayata devamm :)

+2 oy
önce (3,679 puan) tarafından

Valla ben açık geziyorum üzerime uzun Sweat giyerim ama başım açıktır namussuzluk yapmıyorum sonuçta dinen de bir sakıncası yok netice de o yüzden gönlüm rahat 👍

+2 oy
önce (774 puan) tarafından

Sonuçta dinen baban hukmunde  sadece eşarp saç görünmemesi olarak soruyorsan ya tülbent takıyorum ama arkadan bağlıyorum yada açık duruyorum benim için sorun olmaz babam sonuçta o da 

Ama ben kendi babamın yanında da sıfır kol yada vücut hatlarımi çok belli edecek şekilde durmuyorum o yüzden kayinpederimin yanında da kıyafetime dikkat ederim 

+2 oy
önce (597 puan) tarafından

Hayır ya ben çekiniyorm aslında öyle alıştım 

+2 oy
önce (270 puan) tarafından

Hiç bir şekilde tavsiye etmem dinen caiz olsada ben kendi adıma söylüyorum tavsiye etmem saçının telini görsün istemem 

+2 oy
önce (202 puan) tarafından

Hayır tabi ki de

+2 oy
önce (2,253 puan) tarafından

Ben birlikte oturuyorduk sacim açık gördü yani yanında hiç kapatmadim aynı evdeydik

+2 oy
önce (1,115 puan) tarafından

Ben teseturlu deyilim amma kayin babanin yaninda basi acik olmayi dogru bulmuyorum bence namahrem

önce (9,774 puan) tarafından

Namahrem değil edeben kapatilsa güzel olur 

+2 oy
önce (1,549 puan) tarafından

Kayınbaba baba olduğu için günah değildir ama tercih meselesi yani bir kere öyle gördü o hasta yatağımda yatarken ziyarete gelmişler ben uyurken öyle görmüştü onun dışında kapalı kafam 

+2 oy
önce (5,528 puan) tarafından

O eskidenmisti bence 

Şimdi ortam da bozuk insanlarda 

Babamla kayinbabami hiçte bir tutamam valla 

Elin adamı sonuçta 

Neler duyuyoruz ne guvenecem

+1 oy
önce (11,593 puan) tarafından

6 sene aynı evde yaşadık kapalıdır değilim başım açıkta gördü kolsuzda gördü esofmanlada gördü. Şuanda kapı komşum ve yine aynıyım görüyo 

İlgili sorular

0 oy
47 cevap 1,486 göst.
18 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde fatos18 (2,056 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 962 göst.
28 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 1,358 göst.
19 Mart 2021 Diğer kategorisinde Anne1234 (61 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 533 göst.