+1 oy
552 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (239 puan) tarafından

Kardeşimin eşi yani yengem bana doğumda hiç bir şey almadı tabi ki bir şey beklemiyorum ama yengemin esi bebeğimin dayisi o bir kıyafet bile görmedim onlardan yengem her ay altın alır bilezige yüzüğe çevirir yatırım yapar oğluna almadığı şey kalmadı orijinal gözlük vs 2 buçuk yaşında oğlu almadığı oyuncak vs bir sürü sey kalmadı annem çocuğunun odasını vs her şeyini aldı durumları da var yani yengemlerin şimdi yengemin kardeşinin eşi doğum yapmış çeyrek ve elbise alisverisi yapmam lazım dedi ben bir kiyafet görmedim üzüldüm uzulmekte haksız mıyım şimdi

14 Cevaplar

+7 oy
önce (1,478 puan) tarafından

Haklı olabilirsin ama beklentiyi azalt , mutlu olursun. 

+1

Ayıp ediyor aslında.  

Aman bosver önemli olan senin çocuğunun sağlığı. Almazlarsa dursunlar. Veren el alan elden üstündür bunu unutma

önce (239 puan) tarafından

Zamanında bende kırdım ama helallik aldım eskisi gibi degiliz baya zaman gecti üstünden 2 yıl oldu arada bana kuruluyo soğukluk hissediyorum 

Haaa onun hırsı vardır kesin

Annemler hediye almadı eşimle alışverişini yapacaktık son haftaları bekliyorduk teyzem götürdü yaptık annemin tek aldığı yeni doğduğunda yaptığı kıyafet alışverişi gerisini biz aldık bebek arabası puset sonradan elimizden kaldıracağımiz için eltimizin arabasını pusetni aldık yani büyük şeyler de aldırmadik gözünün kalıp para eksilecek diye dusunecegi 

Ay ne paragözler

-Reklam-
+5 oy
önce (919 puan) tarafından

Haklısın. Kardeşim tarafından üzülürüm. Sonuçta ha yengen almış ha kardeşin. Onlara alınıyorsa sana da alınabilirdi. Ya aslında olay bir şey alıp almamaları da değil. İnsan değer görüp görmediğini sorguluyor. Sana bari demeseydi çeyrek elbise alması gerektiğini

+3 oy
önce (17,319 puan) tarafından

Sen onun çocuğuna takmişmiydin. Genelde karşılıklı yapılıyor bu hediyeler.

Ben çalışmıyordum çocuğu doğduğunda bekar evdeydim ona rağmen paramla kıyafet almıştım bebeğine benim yerime anenm her şeyi aldı zaten 

önce (17,319 puan) tarafından

Hmm bekarsan o dönem ailenin yapması yeterli aslinda. Bende evliysen  ve almadıysanız oda o yüzden almıyordur diye düşündüm.

+3 oy
önce (1,052 puan) tarafından

Canım dayı olarak yenge olarak ufakta olsa bisey alabilir takabilirdi 

Dayısı böyle şeyleri akıl etmez yengem almaya gerek duymamıştır 

+3 oy
önce (24,097 puan) tarafından

Sen onun çocuğuna aldıysan beklemekte haklısın ama ben olsam beklemezdim sıfır beklenti sonsuz mutluluk benim ablamlar düğünüme gelmedi takı takmadı ama enişte kendi yeğenlerinin nişanına düğününe bebeğine ayrı ayrı takı taktı. Bazıları bazen böyledir işte kafaya takmamak gerek 

önce (1,025 puan) tarafından

@Birbalannesi Yorumlarına bayılıyorum 😄

Ay teşekkür ederim canım 😊 

Valla%99 düşündüğüm şeyleri yazıyosun farkettim de bu kez yazayım dedim 😊

Bu övgü çok hoşuma gitti. Bazıları ile fikir olarak çok uyuşuyoruz ben de çok seviyorum bunu. 🥰

+1

Yeni yorumlarında görüşmek üzere ☺💕

+2 oy
önce (1,657 puan) tarafından

Haklisiniz,siz de ona almadiniz ondan mi almiyor acaba 

Ben çalışmıyordum çocuğu doğduğunda bekar evdeydim ona rağmen paramla kıyafet almıştım bebeğine benim yerime anenm her şeyi aldı 

+2 oy
önce (47 puan) tarafından

Beklenti her zaman üzer tabi ki ama insan değer verildiğini görmek istiyor bu tarz şeyler kesinlikle değersiz hissettiriyor. Tabi ki haklısınız yani.

Ben de yengeyim görümcem doğum yaptığında aramız bozuk olmasına rağmen hediyesini fazlasıyla yaptım yeri geldi destek oldum yanında bulundum her zaman çocuğuyla ilgilendim o dinlensin diye. Keşke ben de yapmasaymışım haketmiyormuş ben doğum yapalı 1 yılı geçti 1 çöp almayı bırak 1 kere kapımı çalmadılar.

Evet dogumdan önceki  temizligine yardima gelir dedi eltim yengeme sesini etmedi gelmedi de boşuna büyücü yengem vs diye gönderiler yok ironi amaçlı videolar da yengeler de az değil vallahi gorumceler kadar 😄

önce (47 puan) tarafından

Keşke o yengelerden olabilseymişim en başında 

+1 oy
önce (23,510 puan) tarafından

Kardeşin yapsın yengene kizman saçma olmuş kardeşinin seni ve yeğenini düşünmesi lazım el kizi sonuçta 

Ama yarın o da benden bekler kardeşim akıl etmez öyle şeyleri ya da etti gerek yok falan demediğini nereden bileceğim ki 😔🥲erkeğe gidip altın alma düşer mi ne bileyim bu tarz şeyleri çevrem de hep parayı erkek verir kadın gidip alırdı verirdi içinden gelmemiş demek ki dayisisin almak gerekir diyebilirdi kardeşim almayacak değil bence eşi bütün paraları alıyorsa yönlendiriyorsa yapacağı bir şeyyok ki tahminimce öyle oldu

Bizde öyle değil canım sende yapacaksan kardesin yeğenin için yapacaksın eşim demedikten sonra ben çok onemsemem ama bana onemsenip gelirlerse bende onemserim yengene yapıp karşılığını alamıyorsan ayıp etmiş 

Yok ben bekardim o zaman calismiyordum olan paramla yine kiytafet almıştım eşi akıl etmez mesela bı kıyafeti yengem düşünüp getirebilirdi oğluna e bebekte her şeyi satın aldı mesela aman aman pahalı da değil ordaki urunler sarı etiketler 150 bişey önemli olan düşünmek kendisi tekrar doğum yapsa kocamdan değil benden beklerler ama

Sen halasin çünkü senden beklenir ama abin yeğenini düşünmeli önce yengede yapabilir tabi ama eşimin tarafiysa önce eşim der gidelim görelim gerekeni yapalım diye boşver ona göre davranırsin sende artık 

+1 oy
önce (700 puan) tarafından

Yengen kardeşine düşünüyor doğrusu da bu senin kardeşinin seni düşünüp alması lazım sen onun çocuğuna muhtemelen bir şey takmadigin için böyle yapmış demek ki yüce gönüllü birileri değil 

Ben çalışmıyordum onun çocuğu doğduğun da evde bekardim ama yine de olan paramla çocuğuna kıyafet almıştım 

+1 oy
önce (7,004 puan) tarafından

Hadi o düşünmüyor abinin düşünmesi lazım

Abi getirip altın takmaz eşin alıp getirip takması lazim

Yoo abi de takabilir neden takamasin altın olur lara olur kıyafet olur erkek de yapabilir bunları

Ben kardeşimi tanırım o akıl etmez öyle düşünceleri olmaz onun farkında bile değil yengemi de tanıdığım için böyle bir konuya vardım çünkü çevremde insanlar da böyle düşünüyor ben Allah'tan korkarım günah almam

Benim görümcem de bebeğime hiçbir şey almadı ama üzülmüyorum onunda böyle birşey olsa çocukları evlense ben de birşey almam takmam eşim yapmak ister belki söylerim fikrimi ama eşim bir şeyler yapmak isterse de engel olmam diye düşünüyorum. Yani şunu demek istiyorum üzülme umursama. Herkes değerini kendisi belirler. Sen üzüldüğünle kalırsın karşındakine birşey olmaz. Bide yani ölümlü dünya bugün varız yarın yokuz ben kin besleme taraftarı değilim, böyle ufak şeyler için de kendimi strese sokmam. Ama şu var mesela ablam annem babam yapmasa ister istemez üzülürüm ama görümce benim için önemli biri değil eşim için önemli olur olursa. Dış kapının dış mandalı insanları pek de önemseyerek hayatımı gecirmek istemem 

Kin değil ama altın elbise almak lazım gidip alcam demeyebilirdi yengesine üzücü yani görümce yapsın kötü olunur

+1 oy
önce (4,592 puan) tarafından

Haklısın bence.

0 oy
önce (630 puan) tarafından

Cok ayıp bence.benim kaynanam 200 lira verdi.eltim ve kaynım da hicbir sey almadi para da vermediler. Durumlari da gayet iyi hepsinin. Üzüldüğümü belli etmedim görmezden geldim bence utandılar yaptıklarına. Sizin gelin de kasıtlı yapıyordur seni üzmek için yapıyordur çocuğuna aldıklarını da özellikle göstermek icin uğraşıyordur. hiç umurunda değilmiş gibi davran adam yerine koyma, kendin gücün yettiğince daha güzellerini al evladına 

0 oy
önce (1,641 puan) tarafından

Haksızlık yapmış kendi tarafına yaptığını eşinin tarafınada yapman gerekir ayıp olmuş yapmıyorsun bari deme diğerine yapacağını, çok kırıcı bişey bende kırılırdım yerinde olsam mesafe koyardım kimsede yapmak zorunda değil falan demesin yapmak zorunda kendi kardeşinede yapmasın ozmn akraba o görümcesi yani bide abisinin parasını yeğeninden kısamaz durumuda varmış bide

0 oy
önce (4,798 puan) tarafından

HAklisin ama kardesine gonullen yengenden once, dayisi olarak bir hediye alamamis mi

Para yönetimi eşinde alma dese gidip alıp takmasa ne yaoabilir yengem dayının gelip altın takması saçma alamıyorlarsa da eşi bir tane gramini getirirdi😄

Para yonetimiyle alakasi yok canim. Fikirle alakasi var bunun. Yegenini gormeye gelmiyor mu dayisi, sadece karisi mi geliyor? Bos gitmeyelim, kardesim, yegenim diyemiyorsa suc senin kardesinde kusura bakma. Hemen geline yuklenmeyin

Ben yengemi tanıyorum o akıl etmemeyi geçtim o söylese bile gerek yok vs kardeşin gibi sözlerle vazgecirmis olabilir 

Olabilir...varsayimlar, hadi diyelim oyle. Cidden kardesine gonul koymuyor musun simdi? Ben suci tamamen kardesimde ararim. Dayisin sen dayi. Yegenine hediye almak icin karisindan izin mi alacak! Bahanelerle kardesinizi masum cikarmayin lutfen, suc kardeşinde kusura bakma. Adam olup yeğenine ufakta olsa bir hediye alamiyorsa vay onun adamligina

Evet ona da kırıldım onun da yaptığı zoruma gitti ama aile yasantisini bilmediğin için yengeme yükleniyormusum gibi düşünüyorsun kızımın alışverişini yaptığımda yengem kimle gittiniz ne kadar tuttu vs demişti annem ödediği için yengemlerin yeme içmeleri her seyleri bir ya hep istiyor ki kendi çocuğuna alınsın benim kızıma alinann tek şey kıyafet vs küçük şeyler oğluna alınmadık şey kalmadı kızıma alınan da gözü var mesela insan bunu hisseder klasik kızlar annelerinden beğendikleri ihtiyaçları bir seylerini götürüyor ya alamadığından değil parası cebinde kalsın diye her şeyde gözü kalıyor benden önce ben gelmeden evine götürüyor o eşyaları annem de süt vardı koliyle birazını alayım bedavaya gelsin dedimbir kaç şey aldım bise bir şey birakmadinmi hani dedi bende bırakmıştım yani sütü de goturmussun dedi bende dedim ki annemin evi yani alabilirim bence dedim o da o sütler benim dedi 

Ooo sizin isler bastan karisik, yeme icme birse keseler biryerde ortak sayılıyor... once bu sistemden kurtulmalari lazım. Daha fazla yorum yapmam gereksiz bu durumda. 

Yok çoktan kestiler ama yine bir şey alınacağı zaman annem babam alıyor yumurtw mi onların evine çocuğu yiyecek diye dondurma mi ogluna babama şey dedirtiyor git msrkete istedigini aldır sgla

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 575 göst.
0 oy
4 cevap 172 göst.
0 oy
5 cevap 168 göst.
+1 oy
2 cevap 208 göst.
5 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Buket masal (2,614 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,469 soru