+2 oy
181 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (254 puan) tarafından

14 aylik hala kusuyor 3.aylikran bu yana tam 1 sene oldu öldüm artık elinde hanımlar doktorun vermediği ilaç kalmadı ama hala kusuyor bu kusma yüzünden çiğnemeyi bile hilmiyor eline bir sey alıp yiyemiyor korkuyor herhalde kusarım korkusuyla ben hala yediriyorum pütürlü kabul etmiyor mamayi bile rezillikle içiyor yediği şeyler bir elin 5 parmağını geçmiyor Allahin zoruna gitmesin yeminle cok eziyetli bi. Çocuğum var ustuje bir de kabiz kac gün tuvaletini yapamıyor lavmanla bile yapamıyor işin içinden çıkamıyorum çocuğumun resmej bebekliguni doyasıya yaşamadım 1 yaşından sonra Allah var büyük oranda azaldi ama hala durmuş değil işin kötü yanı bende ister istemez sinirleniyorum arrik ne yedirecegimi şaşırıyorum mecbur kalıp telefon veriyorum televizyon veriyorum bunun ustune evladım zaten yeterince zorken yemek konusunda birde etraftaki insanlarla 7vrasiyorum nefesimi tüketiyorum doktor diyor fizyolojik olarak kusan bir yapısı var bu ne demek asamiyoruzbu kusma yüzünden cocugu hareket bile ettirmedik dedik aman kusmasin cocuk 13 aylikken süründü 1 hafta sonra emekledi 1 hafta sonra tutunup kalkti suan destekle yürüyor 1 ayın icinde her seyi yaptı cok şükür çocuğu böyle olup da sonradan düzelen var mi acaba bu günler ne zaman geçer yemin Rabbimin zoruna gitmesin 2. Çocuğu erken getirmek istiyordum hep beraber büyürler diye ama gozum korktu tövbeler ediyorum boyle durum yaşayıp da düzelen var mi ayriyeten alerjisi de var süt ve yumurta alerjisi ama raporlu mama kullanıyoruz kilo alımı 3 4 aydır durmuş durumda 10 kilo boyu da 77 cm olması gerek kilosu aslında iyi gibi ama bu kusma cignemeyi bilmemesi kendisini zaman icinde geriye atar

6 Cevaplar

+1 oy
önce (1,335 puan) tarafından

Canım bence sen chat gbt ye sor bu durumu ne iyi gelir ne yedirebilirsin falan diye. Ben çocukla alakalı bütün sorunları ona soruyorum. Allah yardımcın olsun 

önce (195 puan) tarafından
+1

Ya şaka olduğunu düşünüyorum,  haberlerde bas bas bağırıyor sağlıkla ilgili konularda yapay zeka kullanmayin çok tehlikeli diye,  6 sene tıp okuyan doktorlar varken ulkede

önce (1,335 puan) tarafından

Yahu ne yedirebilirsin diye sor dedim çocuğu ordan tedavi et demedim. Buraya da sormasın o zaman biz doktormuyuz. 

-Reklam-
0 oy
önce (8 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Aynı benim oğlumu tarif etmişsiniz. Hiç korkmayın geçiyor ben asla geçmez zannediyordum ama geçti benim oğlumda aleejikti  günde 10-15  belkide daha  fazla üst değiştirirdim. Bir de reflü tarzı kusardı ama öyle şiddetli kusardı ki abartısız söylüyorum beşiğinden en az 1 metre ileri atardı evimde ne halım he koltuğum ne kıyafetim kaldı hepsini kustu. Reflü uatağında yatağında yatardı bir gün öyle şiddetli kıstuki yukarıya doğru çıktı ordan tekrar yüzüne dökülüp boğuldu zor getirdim geri sürekli böyle olurdu nöbet tutardım an be an adımı pipirikliue çıkarmışlardı halden anlamadıkları için. 18 ay pütürlü yediremedim böyle yaparsan ömür boyu yemez dediler vs vs.şuan 4.5 yaşında Allahım'a şükürler olsun yemekte yiyor kusmuyor da. 1 yaşta azaldı ama tam anlamıyla 2 yaşta geçti. Bende 2.çocuk için artık ürperiyordum ama zaman geçince insan unutuyor 3.5.yaşındayken ben de biraz toparlanınca 2.çocuğum oldu. Ve beklenen sonuç o da aynısı oldu😀 ama hep diyordum kusan çocuk bana daha zarar veremez diye o işin ustası olmuştum kusması beni hiç yormadı artık ama çok şükür 2.çocuğumun daha kısa sürdü 1 yaşında geçti. Allah sizinde yardımcınız olsun geçeceğini bilin insanı büyük ölçekte rahatlatıyor insanı en çok bu düşünce yoruyor.2..de hep geçecek sabret diyordum . Ay çok uzun oldu kusura. Bakmayın hakkınızı helal edin

önce (254 puan) tarafından

Ayyy vallahi gözüm korkuyor 2. Yaşa kadar etrafımdaki insanlarla nefes tüketmek vallahi yemeyen kusan çocuktan daha zor ailemle bile yüz göz olmuşuz her yemek sonrası ayrı bir savaş aman kusmasın aman hareket etmesin Bir de artık mümkün değil tutunup kalkıyor çok hareketli oldun hep diyorlar ki çok mu verdim az mı verdin koyu muydu cıvık mıydı çorba yapıyorum içindekiler pişmemiş miydi midesine çöktü yine her türlü Suçlusu ben oluyorum ama kusuyor yani akıl sır erdiremiyorum bir insanın evladı neden yemek yememek için ağlar neden bu kadar iştahsız olur Bir de benim çocuğum artık aklı yetiyor bana inat gidiyor resmen biberonu elimde gördüğü zaman öksürüyor midesini bulandırmaya başlıyor gizli gizli mama hazırlıyorum telefonsuz asla bir şey ağzına sürmez önceleri daha zordu aklı yetmediği için fazla telefona da olmazdı şu an iyi ki de telefonu alıştırmışım da bir nebze de olsa midesine bir şeyler sokabiliyorum diyorum yani durumumuz o derece vahim İyi ki de telefonu alıştırmışım diyorum Çünkü işin içinden çıkamıyorum artık psikolojikmen çöktüm yani bir misafirliğe gidiyorum eline bir şeyler tutuşturmak istiyorlar Ben diyorum ki o yiyemez hemen ardından geliyor sorular kaç aylık oldu kaç tane dişi var Yeşim niye yemesi lazımdı geç kalmış vahşi gibi öğretmişsiniz çocuk bir tek sizde mi var korkma ver eline bir şey olmaz öyle olmuyor işte bir çocuğun kusacağını bile bile eline neden bir şeyler verirsin ben Amacım ki kusmasın artık unutsun diye 40 tane takla atıyorum resmen ama millet anlamıyor geçer Ramazan Bayramında eşimin amcası Çocuğa karşı kaşık sütlaç yedirdi sonuç kusma boydan boya kustu bir yer bırakmadı öncesinde de söylemiştim Amca o yiyemez kusar diye bir şey bir şey olmaz dedi kaşı kaşık ağzına tıktı sonuç kusma Her gittiğim misafirlikte İlla bir kusmuk temizlerim Hatta çoğu zaman yere bir şeyler sererim Ondan sonra beslemeye çalışırım milletin evi kirlenmesin diye bu mama yüzünden gece beslenmesine çok erken yaşta kestim ben 7 aylıktı sanırım Biz gece beslenmesini kestik Çünkü içmiyordu hiçbir şekilde alerji mamasını 5 ayda kullanmaya başladık tadı kötü diye içine pekmez koydum vanilya şurubu koydum en sonunda şeker koymaya karar verdim çünkü zaten kusuyordu verdiğim para çöpe gidiyordu Şu an az bir miktar hala şeker atmaya devam ediyorum mamasını ama günde sadece 2 biberon veriyorum artık yemek yedirmek istiyorum bu mama reddi yüzünden 3 ay uykuda sallayarak mama içirdim Sabahları sallayarak İçirirdim gündüzleri yani Ana kucağına koyardım Bir elimle ana kucağını sürekli sallardım bir elim neden mama İçirirdim Bu bazen bir buçuk saat bazen 2 saat sürer Altı üstü 5 ölçek mama çok yıprandım çok hala içtiğim mama bazen 5 ölçek Bazen 6 ölçektir fazlasını içemez karnını doğru düzgün doyur doymadığını bile bilmiyorum psikolojim bozuldu artık gizli şeker bile bende çıktı karşısında öldüm ömrümü yedi resmen diyorum ya Allah'ın zoruna gitmesin bu kadar zor olacağını bilseydim şu an getirmezdim yaşım 24 Ama kendimi 74 gibi hissediyorum saçlarım başlarım dökülüyor artık ne demek Helal olsun Siz de Hakkınızı helal edin inşallah geçer bu durum bir an önce yemek yediği zaman öyle de eline bir saat oyalanacağı bir şeyler veriyorum bazen televizyon açıyorum bazen telefon veriyorum mecbur yerinden kımıldamazsın da biraz yediklerini sindirsin diye iki öğün arasına en az 3 saat 3.5 saat koyuyorum Normalde ilaçlarını tok karnına alması lazım ama ben aç karnına veriyorum çünkü kusar durduramam bir tek iştahla içtiği şey su Sadece su içmek istiyor

önce (8 puan) tarafından

Ben de 26 yaşındaydım oğlum kusarken hatta evlendikten kısa bir süre sonra olmuştu bebeğim kusmasından sebeb ben misafirliğe bile gitmedim hiçbir yere eve kapandım hapis hayatı haşadım gitsem bile anneme kaynanama o da binde bir ozamanda bir valiz dolusu kıyafetle öyle zor olurdu ki valla hiçbir şey çare olmuyor bizim götürmediğimiz ne alerji ne çocuk doktoru kaldı hatta belki bir umut başka şehir bile değiştirdik ama nafile mide kapakçığı kapanacak vs dedi doktorlar bizim bir de bunun üstüne malesef bağışıklığı aşırı düşüktü 3 haftada biz 1 ay süren ateşli hastalık olurdu ama ateşte 38 falan değil 41 muhakkak 2 yaşına kadar öyle çok hasta olduki uyku falan kalmamıştı bende anlauana dert anlatmak öyle zor ki oturup çığlık çığlığa ağlıyorsun telefon veriyorum diye ne kötü anneliğim kaldı ne çocuğun bağımlılığı ama uok yok yok bir tek onunla yiyordu. Çok yorulmuştum onunla ama beterin beteri varmış ya 2. Çocukta ilk çocuğu aradım 2. Hem kustu hem ne anne sütü ne mama yedi telefonla bile yemiyor me yaparsam yapayım yemiyor ve alerjiden dolayı öyle bir egzama oldu ki size anlatamam vücudunda yer kalmadı her yerindem iltihaplar kanlar akıyordu kulakların içi çocuğa dokunamıuprduk acıdan her gün ağlardı o ağladıkça içim giderdi ona da kullanmadığımız krem kalmadı kortizon da dahil neye alerjisi olduğunu bulmak için 5 ay sadece pirinç.pilav yedim vitaminlerle ayakta kaldım en iyi alerji doktorlarına götürdük ama çare olmadı doktor bile 10 yıldır böule ağır vakam olmamıştı dedi.şuan 13 aylık aç uaşıuor adeta 7 kilo düşünün çok zayıf ama işte Allah'ıma şükürler olsun büyük oranda iyileşti kısmasından egzamasına çok büyük yollar katettik bu bile geçti düşünün. Yine eve kapandım ben dışarıd adım atamazdım her şey geçiyor bir şekilde ama ben sinir hastası oldum resmen sürekli.evde durmaktan evlenmeden önce sosyal bir yaşamım vardı öğretmenlik yapardım ama ne iş kaldı ne sosyallik 5 yıldır sadece cocuklara adanmış bir yaşam oldu evet annelik çok güzel ama insandan da çok şey götürüyor.

0 oy
önce (29,775 puan) tarafından

Benim oğlumda 1 yaşına kadar devamlı kusuyordu doyurucu şekilde asla veremiyodum ek gıdayı 1 yaştan sonra biraz biraz rahatlayarak azaldı kesildi kusması bir de aynı seninki gibi 14 aylıkken de çiğnemiyordu yemekleri hep çatalla ezerek veriyordum 15.ayına girdikten sonra bişeyleri çiğnemeye başladı sonra düzeldi 

Neden boyle oluyor acaba doktorlar bana endoskopi yapalım dediler ama gözüm korkuyor hortum attırıp  da daha kotu olan cok aileyle konuştum zaten zor daha zorunu bünyem kaldırmaz 

önce (29,775 puan) tarafından

Bizimki mama destekli beslendiği için çok gazı vardı ondan ötürü oluyordu devamlı gazlıydı yani yemek yedikçe de kusmasına neden oluyodu

0 oy
önce (1,413 puan) tarafından

Gaviscon kullandınız mı hafif anne sütüyle karıştırıp yedirirdim ben. İlk zamanlar fayda etmedi 5 ayllikken tekrar başladık 6. Ayda kestirdi şükür. Reflulu Bebek çok zor Allah yardımcın olsun. 5 kere üst üste kıyafet değiştirdiğini bilirim bu kolunu giydirmeden cikardigim çok oldu. Hamilelikte B12 eksikliğinden oluyormuş. Bidahakine aklinda bulunsun B12 takviyesi al. İyi bile görünse tahlillerde yeterli gelmiyorMuş bazen anne ve bebeğe.

Gerçekten mi bende hep b 12 eksikliği vardır peki siz nerden biliyorsunuz herhangi bilimsel dayanağı var mı acaba benim heo aklımda kuşku olarak kaldi acaba hamilelikte yediğim ilaçlardan dolayı mi

önce (1,413 puan) tarafından

Reflusunu bulan cocuk doktorumuz söyledi. Hamilelikte B12 eksikligin varmiydi dedi. Evet vardı dedim. Hep vardır bende dedim. Bişey demedi. Ben de sordum ondan mı oluyor dedim. Genelde ondan olur dedi. 

0 oy
önce (777 puan) tarafından

Erkek kardeşim:) 18 yaşında şu an annem hala anlatir bir kusardi bir kusardi diye kadinin tramvasi olmuş hahahaha 

2 yasina kadsr falan azalarak gitmiş oyle soyluyordu ama benim kardeşimin bir alerjisi yok.

0 oy
önce (1,052 puan) tarafından

Reflüsü olabilir mi? Yeğenimde vardı benzer şeyler yaşardı o da. Gavisconun toz ilacı vardı onu verirdi ablam. O da bir yaşına kadar çekti böyle o ilaç iyi gelirdi

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 122 göst.
19 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,937 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 83 göst.
5 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Isteoylesine (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 181 göst.
29 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 243 göst.
25 Ekim 2023 Diğer kategorisinde curious (1,177 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,861 soru

24,145,935 cevap

334,658 kullanıcı

...