+2 oy
130 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,652 puan) tarafından

Kızlar oğlum 2022 Şubat doğumlu 3 yaş 7 aylık kreşe göndermek istesem gönderebişiyormuşum aslında ama çalışmadığım için göndermek istemedim çevremdeki nerdeyse herkes okula yazdırmış çalışan çalışmayan farketmeksizin sizce bu yaşta okula yazdırma gerekli mi ya da yazdıran yazdırmayan anneler var mı 

Benim yazdırmama sebeplerim oğlum hastalığı ağır geçiriyor doğduğundan beri bu kışı rahat geçirdik ee okula giden çocukları görüyorum nerdeyse 2 haftada bir hasta bu sene de bağışıklığını biraz daha destekleyip seneye yazdırmak istedim

Bir de bana çok küçük gibi geliyor okula gitmek için 

Sizin düşünceleriniz nelerr

7 Cevaplar

+2 oy
önce (1,609 puan) tarafından

2022leri her okul almıyor zaten canım şuan  2021 lerim bile zor alıyor çoğu okul

önce (1,652 puan) tarafından

Devlet anaokuluydu herhalde tam bilmiyorum tuvaletine kendi gidebilen 3 yaş çocukları alıyormuş bizim evin civarındaki bi okul öyle paylaşım yapmıştı canım çevremde aynı yaş ay çocuklarını yazdıran epey kişi var bende merak ettim 

önce (1,609 puan) tarafından

He olabilir illaki vardır ama çok erken böylece 3 sene anaokulu olcak aaha ben 2021 li oglanimi kreşe 3 gündür sokamadım kapıdan dönüyoruz acaba diyorum erkenmiydi

önce (465 puan) tarafından

2022 haziran benim oglan . devlet 48den asasini almio 48 ay yani kizimin gttigi yari devlet yari ozele vercm oglumuda almio suan. özeller alir. ama oglum da asiri yaramaz laftan sizden anlamaz kurallara uymaz o sebeple bu sene ozele vermedim. seneye bi tik insanlasir heralde. 

daha bu sabah sac taragini klozete bandirip sacini taramisti. aksam klozete jelibon atma vukaati yasadik. nebilim kalem defter eline gecse duvarlarin anasini aglatti zatten bu sene de erteledim boya badana isini. ust bas kendini boyuyor ozellikle bilerek. iste hala camdan asagiya biseyleri atma huyu var cam acik gordugu an ne bulursa atio assaya gibi. sen ne dersen de hic dinlemiyor bile bisuna nefesimi tuketiyorum bildigini okuyor zaten ben ne desem de hic benim dedigimi duymuo bile kafasina koydugunu yapio ben artik bosu bosuna yok hayir bak soyle boyle yapacagiz diye laf anlatmaya nefesimi tuketip kendimi yormuyorum nasilsa dinlemio bile bos yere konusuyorum gibi gibi. yani okul kurallarina asla uymaz laf soz dinlemez o yizden ozele vwrmedim.

3 sene gitsin biraey olmazki. kizim ikinsene gitti . ama pandemiye denk geldigi icin 3 kusurlu yasta vermedim pandemi olmasaydi o da uc sene gidecek sekilde verirdim

-Reklam-
+2 oy
önce (3,008 puan) tarafından

Gerekli değil bence ama ben çalıştığım için 36 aylıkken göndermeye başladım. 1.dönem yarım gün gitti 2. dönem tam gün gitti. Yarim gitmesi çok daha iyi tabii ki. Çalışmasam da 2 sene okul öncesine gonderirdim ama. Şimdi 3 sene göndermek durumundayim. Benim çocuğuma okul iyi geliyor, hiç aglamadi gitmem demedi. Çocuk çok istemezse zorlamaya gerek yok.

+2 oy
önce (3,709 puan) tarafından

Kızım da 2022 şubat doğumlu. Pazartesi okula başladı. Normalde tam gün ama yavaş yavaş alışsın, zorlanmasın diye ekime kadar yarım gün gönderiyorum. İlk hafta olduğu için bırakıp-alırken biraz zor oluyor ama gitmek istiyor musun diye sorunca, evet yine gidelim diyor. Bayağı hoşuna gitti yani. Bu arada tuvalet eğitimi de var. Kendi gidebiliyor. 

önce (1,260 puan) tarafından

Temizleme işini filan kendisi güzelce halledebiliyormu

+2 oy
önce (1,331 puan) tarafından

Benim oğlum 3 yaş 3 aylık eşim de dedi ama ben kesinlikle kabul etmedim. Şimdiden okul sorumluluğu olsun okuldan sıkılsın istemiyorum. 5-6 yaşına kadar da düşünmüyorum. Her ne kadar okulda arkadaş oyun vs olsa da bir süre sonra aynı şeyi yapmak istemese bile o ortama girmek o sorumluluğu almak ruhen ağır geliyo bence çocuklara. Görümcem 3 yaş 5 aylık oğlunu kreşe yazdırdı ilk. 1-2 hafta hevesliydi ama şimdi gitmemek için ağlıyo çocuk. Çünkü artık rutin ve mecburiyet haline geldi zorunluluk oldu buda bu yaşlardaki çocuklar için sıkıntı bence ben böyle düşünüyorum 

+1 oy
önce (14,585 puan) tarafından

Burda yok olsa verirdim 

Cimnastık kursuna yazdiracam 2022 doğumlu kızım

0 oy
önce (15,893 puan) tarafından

Nisan 2022 doğumlu oğlum şimdilik gidiyor bakalım ☺️ 

Eltimin kızı da 2022 Ağustos doğumlu oda gidiyor ☺️

0 oy
önce (3,384 puan) tarafından

Kızımda 2022 doğumlu ben yazdırmadım. Zaten ağustos doğumlu, sınıftakilerin çoğu ay olarak kızımdan büyük olacaktı istemedim. Ama eltim kızını yazdırdı, o da mart 2022 doğumlu. Bence 3 yaş biraz okul için erken. Çocuk 3 sene kreşe gitmiş olacak ve okuldan sıkılma riski oluyor. Zaten bir ömür neredeyse okula gidecekler, 3 yaşında da başlamasınlar

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 437 göst.
+2 oy
10 cevap 393 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (376 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 293 göst.
0 oy
5 cevap 157 göst.

Kategoriler

1,473,639 soru