0 oy
392 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (3,008 puan) tarafından

Ben evime yakın bir ilçeye atanıp gidiş geliş yapmıştım. O zaman anneme de babama da maddi olarak destek oldum. Benim katkimla babam sıfır araba aldı. Ben kendime araba almak istediğimde bir eve iki araba olmaz diye saçma bir bahaneyle karşı çıktılar. Annem bir de sonrasında evlenince kızla birlikte bir de araba mı verecektik demişti. Sanki erkek evlenince arabasını getirmiyor. Neyse zaten sürekli bir maddi beklentisi vardı bana göre. Ben o zaman 200 lira (10 yıl oncesi) harçlık verirken yok komşunun kızı şu kadar veriyor falan diyordu. Bir de annemin böyle alttan alttan laf sokmaları var ben o huyuna aşırı sinir oluyorum. Açıkçası aramız da hiç öyle yakın ve iyi değil. Evlendim işte güya çift maasiz ya neymiş biz yardım edecekmjsiz kardeşimle birlikte de babam evini değiştirecekmis. Yani bu devirde bir ev almak bile aşırı zorken ben kendime ev almadan neden anne babamin olan evini değiştirmesine yardım edeyim? Sanki biz milyon kazaniyoruz da önce anneme sonra kendime ev alacagim. Milletten yapan var ya onu da bizden bekliyor. Biz geçen sene ev aldık ve çok zor borçlara girdik. Şu an hala ev ve araba borcu ödüyoruz. Annemin de altın bilezikleri var. Öncesinde de küçük kardeşimden için onu bedelli askerliğe göndeririz diyordu altınlarla. O kardeşim de yakin zamanda atanacak. Ben demiştim ki zaten şu an evde gönderecekseniz evde olduğu dönem gönderin, sonra işe başlayınca belki sorun olur. Asker işi olmadi ben de zaten fazla bir laf da etmedim. Bugün işte diyor ki baban arabayi degistirecek, ben de altınları veririm. Ben de hani çocuğu bedelliye gonderiyordunuz dedim. Annem de diyor ki kendi gitsin napayım, olmadı abisiyle ablası yardım eder o da bedelliye gider. Allah aşkına ben elimde kalan tüm parayla borcumu ödemeye çalışıyorum. Eve ödediğimiz borç haricinde bir de eşimin kuzenine 100 Gr altın borcumuz var. Bizim şu an kenarda 1 Gr altinimiz yok, elimize geçeni zaten borca veriyoruz. Neymiş ben kardeşimi bedelliye gonderecekmisim. Benim hesabımda 1000 lira para yok ben ne verip de göndereceğim dedim. Sürekli bizim toplu bir şeyler yapmamızı umuyor ve bu beni çok sinir ediyor. Bilmiyorum haksız mıyım. Kendisi çocuğu gonderecez deyip sonra da bizden bekliyor. 

14 Cevaplar

+2 oy
önce (3,712 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Aile de olsa bir zorunluluğunuz yok. Darda olana yardım etmek ile, keyfi ihtiyaçlara yardım etmek -yardım istemek-  çok farklı şeyler. Yeri geldi mi hayır da diyebilmeli insan. 

önce (3,008 puan) tarafından

Babamın evi de arabası da var. Ev değiştirme de annemin fikri babam istemiyor bile. Ama biz yardım edecekmiş ev değiştirmesine. İnsan demez mi önce sen kendini kurtar diye. Milletten ne görse bizden istiyor. Erkek kardeşim çalışmaya başlayınca dondurucusundan kahve makinesine kadar her şeyini aldı bir de ev alacakmış.

önce (3,712 puan) tarafından

Erkek kardeşiniz hala anne-baba evindeyse eve destek olmasında sorun yok. Ama evlenip, kendi ailesini kuran çocuğuna hadi bana bunu al, yap demesi yanlış.

Ben yurtdışına geldiğimden beri, bana yürüyen banka gözüyle bakmaya başladı (çevremdeki) herkes. Bayağı çatır çatır hayır diyorum. Sonu gelmez çünkü, biliyorum. 

önce (3,008 puan) tarafından

Erkek kardeşim de evlendikten sonra eskisi kadar yapmıyor. Zaten ben de evlendikten sonra yapmadım. İnsanın kendi borçları, ödemeleri oluyor. Ama o hala elimiz üstünde olsun diyor ihtiyacı olmadığı halde. Onun için ara ara laf duyuruyor. Ben zaten hayır diyorum yapmıyorum da kafasında bunu düşünüp dile getirmesi bile sinir bozucu 

önce (3,712 puan) tarafından

Hiç takmayın o zaman. Huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef. İnsan sinir olduğuyla kalıyor. 

-Reklam-
+1 oy
önce (15,902 puan) tarafından

Yaprak dökümü Hayriye gibi hep çocuklarımdan beklentisi var 

Normal de anne olarak kızım paran Kalsın yatırım yap vs demesi gerekir 

önce (3,008 puan) tarafından

Ben çalıştığımdan beri öyle. Babam duysa kızıyor zaten de insan demez mi önce çocuğum kendini kurtarsın. Siz çift maassiniz nasılsa halledersiniz kafasında da artık çift maaşla bile o kadar zor ki her şey. 

0 oy
önce (5,895 puan) tarafından

Ben olsam; Ben artik kendi ailemi kurdum. Onceligim onlar. Herkes kendi cocugunun derdiyle ugrassin, derdim. Elimi ayagimi da keserdim sahsen.

önce (3,008 puan) tarafından

Ben zaten evlendikten sonra kestim elimi o zoruna gidiyor

önce (5,895 puan) tarafından

Bosver gitsin. Sonucta sen dardasin o demiyo toplasalim destek olalim. Hala bencillik ediyo.

önce (3,008 puan) tarafından

Bize altınlarını vermeyi teklif etmisti ama ben hayır dedim. Başkasına borçlu olmayı tercih ederim. Yardım da etme şeyi var ama böyle beklentisi de çok ben anlamıyorum 

0 oy
önce (6,828 puan) tarafından

Yapmayı keserseniz beklentisi de kalmaz herhâlde

önce (3,008 puan) tarafından

Hiçbir şey yapmadım evlendikten sonraz o da zoruna gidiyor. Ama ben de evlendigimden beri sürekli borç ödüyorum 

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Evladısınız diye her türlü maddi yardımı sorumluluğunuz gibi görüyor. Bu tutunda çok insan var. Annenizi tanımorum onu tenzih ediyorum ancak bu şekilde beklenti içinde olan insanlar dünyaya getirdik baktık bize mecburdur kafasında. Oysaki bu düşüncedeki insanlar o evlatları kendi kendine buyuyecek şekilde büyütmüştür. Bahçede sokakta. Acıkınca bir kuru ekmekle öğünü geçiştiemştir. Hoş 90"lar çocuğu hep böyleydi ya neyse

önce (3,008 puan) tarafından

Aynen vermek, yapmak zorundayız diye düşünüyor. Ben de kardeşim de  bekarken fazlasıyla yaptık ama bize hala şu komşunun çocuğu tatile götürüyor, su şunu alıyor diye laf duyuruyor. Bizim şu an borçlu olduğumuzu da biliyor ama neymiş ben bedelliye yardım edecekmisim, borcumu kenara itip ona çalışacağım sanki.

0 oy
önce (939 puan) tarafından

Canım her ne kadar da olsa çift maaş bile olsa 

Mümkün değil ev almak 

Araba almak 

Kardeşini bedelliye göndermek 


Hem artık sen o yuvadan çıktın 

Cekirdek ailen var senin kızım demeli 

Bir anne ve baba 

İlk önce can sonra canan misali 

En az elinde 3 tirilyon olacak ki ev alabil 

Bu günümüz şartlarında mümkün görünmüyor 

Hayat cok pahalı 


Benim annem babam 70 yaşına geldiler 

Birikim yaptılar öyle ev aldılar 

He biz öldükten sonra sizin dediler ama 

Ne kimse ölsün nede bişey kalsın istemem 

Kendi alın terim olmadıktan sonra neyleyeyim evi damı arabayı 

Dünya malı dünyada kalıyor 

Oda bir top kefen tabi nasipte varsa o da 


Uzun lafın kısası makbul 

Annenle konuşman lazım 

Senin durumunu ortaya koyman lazım 

Üzülmemek için 


önce (3,008 puan) tarafından

Ben zaten ona hep diyorum. Ona kalsa çift maasiz ya her zaman hallederiz biz

0 oy
önce (23,975 puan) tarafından

Annemde değilde babamda buna benzer bir düşünce bende seziyorum yüksek sesle dile getirmiyor ama onun için hayırsız evlat kategorisindeyim atandıktan kısa bir süre sonra evlenip onun beklentilerini boşa çıkardım diye 

önce (3,008 puan) tarafından

Ben de kardeşim de yaptık bir sürü şey ama evlendikten sonra kesilince ona bozuluyor 

0 oy
önce (353 puan) tarafından

Yok artık dedim sende evlenmişin bu kadar beklenti çok yüksek durumları kötü olsa sen yardım etsen seni sarsmicek şekilde tamam ama bu da çok fazla yüz verme 

önce (3,008 puan) tarafından

Evet resmen keyfi şeylere yardım bekliyor

önce (353 puan) tarafından

Uzar durmayı dene biraz belki anlarlar 

önce (3,008 puan) tarafından

Ben zaten çok yakın değilim, bundan da şikayetçi. Herkes kızıyla şöyle böyle de sen soguksun der

önce (353 puan) tarafından

Sogukken böyleyse yaklaşınca düşünemiyorum 

0 oy
önce (383 puan) tarafından

Hayatım senin ağzın dilin yok mu konuşsana Allah aşkına de annene borç ödüyoruz biz nasıl yapalım diye 

önce (3,008 puan) tarafından

Dedim zaten postta da geciyor. Evlendikten sonra hiçbir şey yapmadım asıl zoruna giden o

0 oy
önce (3,696 puan) tarafından

Sizinkilere varyemez ya 3vlatkarindan geçinmeye calisiyor..özellikle annen..

Ben bekarken aldim arabami rblebincede araba ile evlendim esimdede vardi birlestirdik sıfır aldik sonra evlatlarda neden calisiyor kendi hayatı icin

önce (3,008 puan) tarafından

Ben o kadar pişmanım ki almadigima. Sizin yüzünüzden almadım deyince de kapat eski meseleleri diyor.

0 oy
önce (3,523 puan) tarafından

Tabi ki de yardım etmek zorunda değilsiniz keyfinden mi çalışıyorsun bence yok boşver dediklerine takılma sen kendi asıl ailene bak 

Yapamam de geç 

önce (3,008 puan) tarafından

Ben zaten diyorum da yapmıyorum ama hala bunu dile getirmesi beni kizdirdi

0 oy
önce (396 puan) tarafından

Bizim ailede anne baba çocuktan yardım beklemez tam tersi yardım eder. Evlendim eşimin ailesi tam tersi, ben soke olmustum çocuğumun olan herşey benimdir diyorlar... Gel de delirme. Çok ihtiyaçları vardır zor durumdalardir zaten bizler evlat olarak onlar demeden yardım ederiz ama yok harçlık ver şunu al bunu ode diye zorla iş yaptırılması aşırı sinir bozucu ve mide bulandırıcı. Bırakın da kendi hayatımıza katkımız olsun biraz da kendimiz için yaşayalım demi? Kayinbabam eşime mesaj atıyor 2 günde bir harçlık istiyor. Adam zaten ömrü boyunca hiç çalışmamış 6 oğlu var onlar çalışıp evi döndürmüş çocuk yaştan beri. Şimdi bizim de baya borcumuz var, kayınvalidem özelde ameliyat oldu eşimden istediler, diğer kardeslerin durumu yok diye 3 u bolustu. Ben hamileyim, eşim özele götürüyor beni. Kayınvalidem biz özelde mi doğurduk sen de git devlette dogur para gitmesin boşuna diyor bana, eee size giderken iyiydi aman onlardan başkası parasını yer eşimin ödleri kopuyor. Daha geçen arabamız 2 gün onlardaydi ve eşim depoyu doldurup vermişti, eşime diyor ki bunun benzini bitmiş.... Eee bize niye söylüyorsun doldursana? Ben çocukları para kaynağı olarak gören ailelere çok kızıyorum, pacasini bir bırakın şu çocuklarınızın. Sen de taviz verme, fazla tahammül şevk verir. Evlendikten sonra önceliğin kurdugun ailenin harcamalarıdir bence. Kardesmis anne babaymis basinim çaresine baksınlar, araba değiştirme de lüks bedelli askerlik de lüks şu durumlarda. 

önce (3,008 puan) tarafından

Benim eşimin ailesi de böyle. Eşim kardeşini okutmuş, atanmış babasının borçlarını Ödemiş, babasının evini tadilat ettirmiş. Babası da bize yaptığı düğünün havasını atıp laf edip duruyor. Sanki ben istedim de yaptı, sırf millete hava atmak amaçları da. Sizinki de gerçekten çok sinir bozucu. Özelde doğurunca ne oluyor lafını benim kayınvalidem de etti. Biz bekarken çok yaptık ailelerimize ve evlenince bu kesildi, asıl zorlarina giden bu bence. Yardım teklifleri de oluyor ama bizden beklentisi de hiç bitmedi 

önce (396 puan) tarafından

Yazık gerçekten insan çocuğunu maddi kaynak olarak gormemeli utanmali yani. Bize babam ben babayim ben size veririm siz bana değil derdi. Bize kayinbabamlar düğün bile yapmadılar paramız yok dediler, eşim de evimi satıp yapayım düğünü dedi, sacmalama dedim. Bana bir altın takmamislardir. Evimize bir bardak almisliklari da yok. Ama eşimi arayıp gelirken şunu al, şunu yaptır canım çekti demeyi bilirler. Ayy bilemiyorum çok doluyum eşimin tarafına karşı :D şimdi eltim de gebe o devlette doğuracak diye başlarına taç yaptılar ben şımarık, üstten bakan gelin oldum. Dün eşime dedim neden sürekli senden para çıkıyor yani bizim de düzenimiz borcumuz var diye, ben de arada kaldım onlar benim ailem diyor. Sınır çizmeyi öğrenene kadar bu böyle sürecek zannımca 

0 oy
önce (541 puan) tarafından

Ailenizdir zorda olduğunda yardım etmek evlatlık görevinizdir ama bu istekleri tamamen keyfi kızmakta tepki vermekte çok haklısınız ama moralinizi bozmayın anneniz size böyle bi teklifle geldiğinde ona deyin ki millet karı koca çalışıp kendi parasıyla bişeyler yapıyor sende bişey istiyorsan lütfen kendi paranı kazanıp yap bunun üzerine bişey diyebileceğini düşünmüyorum

önce (3,008 puan) tarafından

Çok şükür zorda bir durumlari yok. Ben atandım anneme sürekli harçlık verdim. Babamın araba borcunu ödedim, borç bittiği halde babama para atmaya devam ettim. Kardeşim annemin evine 2 baza, dondurucu, telefon, kahve makinesi, hamur yoğurma makinesi, airfryer, robot süpürge aldı. Hicbiri de zaruri değil ama evladı iyilik için aldı. Alınca da sanki bu gorevmis gibi düşünüyor. Ben evlendikten sonra yapmadım o zaman da diyordu ki 500 lira para neye dokunacak sanki. Beklentisi olduğunu da belirtti ama ben sinir oldugum için de kendi borçlarımız olduğu için de devam etmedim. O cümleyi kursam benden hayırsız evlat olmaz gözünde. 

önce (541 puan) tarafından

Sizin vicdanınız rahat olsun sizin bi göreviniz yok çünkü aç açık değiller ailenizin sizi kötü bilmesi mi önemli yoksa mevlanın gerçeği bilmesi mi

0 oy
önce (514 puan) tarafından

Annene de ki "Evlenmişim baba evine birde para mı yedireceğim" 😁 araba için demiş ya hani koca evine araba mı vercem diye. Senin ailen kusura bakma kuzum ama hep bana Rabbena. Kimi ayak üstü diksem peşindeler. Erkek kardeşin çok bedelli yapmak istiyorsa gitsin çalışıp para kazansın. Ailenin bir enayisi sensin herhalde . 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 552 göst.
0 oy
4 cevap 299 göst.
0 oy
7 cevap 288 göst.
29 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya02 (1,331 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 440 göst.
28 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,473,740 soru

24,128,966 cevap

333,935 kullanıcı

...