+1 oy
227 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (399 puan) tarafından

Hanımlar merhaba, evinizde haftalık veya aylık ev ihtiyaçlarina ve mutfak masraflarına ne kadar gidiyor ? Kasabı pazari marketi derken bizim giderimiz çok geliyor bana hani öyle lüks de yaşamıyoruz ben anlamadım. Öyle hazır tüketen biri değilim, abur cubur yemem. Eşime de sürekli şu bitti demekten de utanmaya başladım, 1 buçuk senedir evliyiz hala bu parasal işlerde utaniyorum. 

11 Cevaplar

0 oy
önce (1,407 puan) tarafından

Hiç hesaplamadim.  Ama her haftasonu market alışverişi yapıyoruz 2 3 bin gidiyor.  Et balik tavuk gibi proteinli gıdalarda çok pahalı her hafta oluyoruz cocuklar için.  Ama hesaplamadim hiç 

önce (399 puan) tarafından

Ben bugün hesapladım, market-kasap-pazar veya manav derken bizim haftalık 4, 4 bucuk rahat gidiyormuş. Ayy dedim bu ne :D 

önce (1,407 puan) tarafından

Bizim de olur hatta geçer bile 😃😃

-Reklam-
0 oy
önce (3,715 puan) tarafından

Hic etmiyoruz cırt cırt karttan geçiriyoruz kazım ne varsa alınıyor 3 5 hesap yapmıyoruz 

0 oy
önce (7,091 puan) tarafından

Stokculuk yapiyorum sahsen ben o daha uygun oluyor 1 paket nohut alicagima iki paket aliyorum baya idare ediyor beni pazara ben cikarim market esimde haftalik yogurt gunluk ekmek aliniyor eve geri kalani da topluca 2 3 ayda 1 alir tavugu da bazen sık yiyoruz  bazen 15 gunu buluyor pazarida evde hic bir sey yoksa 1000 lira alirim mesela bu hafta cikmadim dolaptaki seyler temizlensin diye birde annem kayinvalidem indirim yakalarsa bize de aliyor 

0 oy
önce (2,241 puan) tarafından

Market 10 bin pazarda 1 buçuk falan gidiyor 

0 oy
önce (1,374 puan) tarafından

Eskiden bende eşime yazmaktan bıkmıştım şimdi market işi bende şimdide markete gidip gelmekten bıktım.😁maalesef bittikçe alıyoruz sürekli markete gitmek zorunda kalıyorum.pazara herhafta  gideriz.tavuğuda aldığım zaman 5 kilo kadar alıyorum buzluğa atıyorum lazım oldukça kullanıyorum.

Kahvaltılık - bakliyat - temizlik malzemeleri sürekli tükeniyor 😬😳

+1

Sahiden herşey çok çabuk bitiyor, evimde yer olsa ayrı derin dondurucu alıp stok yapacağım ki çenesi dursun :D 

0 oy
önce (1,584 puan) tarafından

Biz iki kişiyiz bazı şeyler aylık bazı şeyler haftalık alınır mesela eti tavuğu aylık alırım dolaba koyarım haftalık Pazar yaparım aylık market yaparım ama eksikler olur ortasında onları alırım baya bi gidiyor mutfağa maalesef ki öyle paketli gıdalar abur cuburlar alan biri değilim kuruyemiş alırım sadece ona çok gider , sanki senmi yiyosun sadecede utanıyosun sizin eviniz orası alışverişinin yapılması lazım alınıyorsa sende yapıyorsun yiyosunuz bunda utanılacak bişey yok laf dersede tmm alma ozmn akşamda yemek isteme dersin olur biter cebine attığın para değilya sonuçta 

Banada aynısını diyodu eşim hafta sonu hiç bişey yapmadım oturdum sana tatilse banada tatil sen yapıcaksın dedim 2 oda temizliyosun ne yapıyorsun diyen adam akşama kadar işleri bitiremedi noldu dedim bidaha duymiyim 1 hafta koltukta yatarsın dedim ahahhehe şuan ailemin yanındayım kendi yapıyo her işi pisligin içinde yeşıyo hafta sonu canı çıkıyo temizlerken bin kere özür diliyo bu ev işi neymiş yapılırmı bu hergün diye

:D çok iyi yapmışsın. Benimki çorabını kirli sepetine atmaktan aciz şu an, bir gün ters yaparsa bana ben de diyeyim bari seni protesto ediyorum ve hiç bir iş yapmıyorum diye :D Valla bazen düşünüyorum keşke o evde durup evi çekip çevirseydi de ben dışarıda 8 5 çalışıp eve gelip yayilsaydim. Babanem hep derdi azıcık şansım olsa anamın karnından erkek doğradım diye, sonuna kadar katılıyorum 

Kesinlikle doğru şansımız olsa erkek doğardık kadınlar hem işte çelışıyor hem evde hem çocuğa bakıyorlar hemde çocuktan beter kocalarına kendileri belli saatlerde çalışıyor diye dünya onların etrafında dönüyor sanki  ben bıraktım artık önceden her gün giyeceği kıyafetlerini askıya kombinler ütüler asardım sofranın servisi hazır beklerdim baktım beyfendi rahat ohh  çorabı donu bu yerde çektim resti kıyafetlerini yıkamadım giyecek bişey bulamayınca denk etti anca kafasına 

Benim eşimi hep annesi alistirmis. Saka gibi gelecek yeni evliyken bir gün beni uyandırdı ben terledim bana atlet ver dedi sonra su istedi. Ben sinirden aglayacaktim. Surat astım tabi ki anladi. Seninki can da benimki ne yani? Meğerse annesi gece kalkar üstünü örter terleyince kıyafet getirir, yemeğini suyunu önüne koyar önünden alıyormuş... Diğer oğullarına yapmamış mesela onlar eşlerine işlerde yardım ediyor benimkine çöp at diyorum utanmasa ağlayacak :D en son annesine dedim ya hepsi olmuş da benim eşimi iyi yetistirememissin şimdi tekrar ben sıfırdan büyütüyorum o artık benim çocuğum dedim :D bana bir gıcık oldular ahaha esimin abisi yemek yapıyor süpürge tutuyor her işi yapıyor eltim gerine gerine anlatiyor ben içimden diyorum bu hayata kahır çekmeye mi geldim yarabbul alemin, neden bennn ahahaha 

Yok artık emzirseymiş bide bu anneler gerçekten bi değişik kızlerının canına okurlar oğulları köpek yavrusundan çıkamıyor kaç yaşına gelsede iyi demişsin valla benim eşim iş yapar ama çoğu şeyi ben öğrettim kaynanamda kendi öğretti diye hacalanıyodu eşim dediki ben bana bişey öğretmenden ben kendim öğrendim evde hep yapmadığın için kaldı öyle

0 oy
önce (1,929 puan) tarafından

Aylık market haftalık pazar yapıyoruz sanırım 6 7 bin gidiyor 

0 oy
önce (952 puan) tarafından

Canım biz de market pazar galiba 7 falan gidiyor 

0 oy
önce (38 puan) tarafından

Aylık alışveriş yapıyoruz. Manavı da haftalık. Aylık alışverişimde 30 gun içinde biteceğini bildiğim ve bitme ihtimali olan her şeyi alıyorum. Ortalama 5 bin tutuyor. Kırmızı et alırsak o da bi 4 bin tutuyor. Haftalık alışveriş de değişiyor 500 de tutuyor 1000 de tutuyor ihtiyaca göre. Nerden baksan 20 bin sadece karın toklugu 

Aynı valla hesaba vurunca aylık bizim de öyle... Eşimin ailesi acıkınca çayla bayat ekmek yedikleri için eşime harcamalar lüks geliyor, çıtası çok düşük bir yerden geldiği için alistiramadim daha 

0 oy
önce (5,944 puan) tarafından

Geçen ay ara harcamalar hariç 12bin lira harcamışız ekstrede dikkatimi çekmişti 

0 oy
önce (91 puan) tarafından

Ben çok harcıyorum ya hatta dün eşim uyardı beni 

Ben her gün olmasada 2 3 güne bir 1000 tl harcıylrum 

Haftalık 5 den hesaplaşmak aylık 20 bin gidiyor 

Bu ay karta 75 bin ödemişiz ama o parayı nereye gitti dersen ne sen sor ne ben söyliyim bilmiyorum 

Benim annem de sizin gibi. Haftasonu kahvaltısı için sadece malzemelere 2 sene önce günlük 500 TL bırakıyordu. Şimdi kim bilir ne kadar harciyordur. İlk zamanlar ortak karttan alıyordum ben de eksikleri, faturalar dağ gibi gelmeye başlayınca eşime izah edemedim çünkü ben de anlamadim :D sonra nakite döndük 

İlgili sorular

Kategoriler

1,473,866 soru

24,130,739 cevap

334,021 kullanıcı

...