+2 oy
147 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından

Yeni bu ay üç yaşına giren oğlum var ve hep kaynanam baktı ben çalışan biri oldugum için ve kaynanam rahatsız başka şehir e tedaviye gidecek Bir süre mecbur ben de oğlumu kreş e yazdırmak durumunda kalacağım . sormak istediğim kreşe alisma süreci nasıl oluyor o alışana kadar iş yerinden izin alıp bir iki gün yanında  kreste mi olmam lazım ayrıca benim oğlum öyle yemek yiyen biri değil orda yemek içme kreşte mi oluyor nasıl yapacağım hiç bilmiyorum üç yaş erken mi  ama mecbur kaldım bu arada kendini ifade edebiliyor tuvalet eğitimi de  var bir sene geçti üzerinden öğrenmesinin 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (2,144 puan) tarafından

3 yaşında başladı oğlum kreşte. İlk 1 hafta çok zorlandık ilk defa anne den ayrı kalıyor çok normal bir süreçtir benim için tepkisini normal karşıladım. Alışana kadar 1 hafta sabah 9 öğlen 1 de aldım.  Bu süreçte ilk 2 gün onu bahçede bekledim ama onun haberi yoktu gorunmedim ona .eğer görünsem süreç uzardi. Çok ağladı ilk günler ogretmenj sabahları peçete ile karsilardi düşün.  2 hafta süre vermiştim kendi kendime alisamazsa okuldan alicaktim oğlumu içim yanıyordu resmen o ağlarken.  2.haftasinda seve seve okula gitmeye başladı sabah erken kalkıp heyecanla hadi gidelim falan diyordu .Bu sene 3.yilimiz aynı okulda hala severek gidiyor hiç zorlamiyorim. Sana tavsiyem ilk 1 hafta dik dur vazgeçme ve oğluna gorubmemeye çalış.  Zaten onu almaya geldiğinde evet annem beni tamamen burda bırakmıyor almaya geliyor akşam beraber olacağız diye algı oluşuyor. Zaten babaanne bakmış hiç zorlanacaginj düşünmüyorum. 

önce (10 puan) tarafından

Teşekkür ederim inşallah bbizimkide e alışır ağlamasına dayananam sanki gibi geliyor 

-Reklam-
+2 oy
önce (3,809 puan) tarafından

Kızım pazartesiden beri gidiyor. Okula bırakırken zor oluyor biraz ama gün için de sorun yok diyor öğretmeni. Alışma süreci her çocuğa göre değişir. Ama genel olarak ilk hafta zorlayabilir. 

+1 oy
önce (586 puan) tarafından

Oğlum 2.5 yaşında pazartesi kreşe başlayacak öncesinde uyum sağlaması için bu hafta 1 saat götürdüm daha önce benden ayrı kalmaya alışık olduğu için hiç sorun çıkartmadı hatta arkadaş edindiği için mutlu oldu şimdi pazartesiyi iple çekiyor eğer sizden ayrı kalmaya alışıksa zorluk çekeceğinizi zannetmiyorum siz yinede 1 2 gün kapıda bekleyin ama çocugunuza kapıda bekleyceğinizi söylemeyin ilk tepkisini anlamak için şimdiden kreşe başlayacagını arkadaş edineceğini oyunlar oynayacagını aşılayın

önce (10 puan) tarafından

Evet alışık hep bana annesi baktı ve aslında ayrı kalmaya alışık bir ara komşuma bırakmak zorunda kalmıştım onun da iki çocuğu var ağlamıştı oynamıştı inşallah burda da öyle olur

+1 oy
önce (15,942 puan) tarafından

Kızım ve oğlum 3.5 yaşında başladı 

Etlimin kızı yeni 3 oldu oda 3 aya yakındır gidiyor 1 gafta zorluk yaşadılar gitmek istemedi  şimdi alıştı kışa da devam edecek 

+1 oy
önce (630 puan) tarafından

Her kreşin işleyişi farklı olabiliyor. Benim kızım 3.5 yaşında ağustosun son haftası alıştırmaya başladık 1 hafta takipte kaldım sonra gerek kalmadı zaten. Sabah 8.30 da bırakıyorum 16.30 da alıyorum. kahvaltı, öğlen yemeği, sonra uyku saati ve ikindi öğünü var. Şimdilik memnunuz. 

+1 oy
önce (3,049 puan) tarafından

Benim kızım tam 36 aylıkken başladı. Önceden de benden ayrı kaldığı ve çocuk,oyun hasretiyle yandığı için hiç zorluk yaşamadık. Koşa koşa girdi içeriye hep ve şükür bir gün bile ağlamadi. Siz yine bir iki gün izin alin. Direkt tüm gün bırakılınca alisamaz. Azar azar kalış süresini artirirsiniz. 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 126 göst.
0 oy
2 cevap 116 göst.
+1 oy
1 cevap 117 göst.
25 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Isteoylesine (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 717 göst.
3 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde clk38 (1,522 puan) tarafından soruldu

Kategoriler