+2 oy
437 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

Selam kızlar,

Bir konuda fikirlerinizi ve deneyimlerinizi merak ediyorum.

Ben Alevi ve açık bir kadınım, eşimse aşırı muhafazakar bir aileden geliyor. Ailesinde çarşaflı olanlar bile var. Bu durumdan dolayı ailemden çok tepki gördüm. "Sen o aileye nasıl uyum sağlayacaksın?" gibi yorumlar sürekli karşıma çıkıyor.

Benim gibi farklı inanç ve yaşam tarzına sahipken, eşi muhafazakar bir aileden gelenler var mı? Bu durumu nasıl yönettiniz? Yaşadıklarınızı ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

14 Cevaplar

+5 oy
önce (2,397 puan) tarafından

Neyi muhafaza edeceğini iyi bir şekilde biliyorsan eğer dikkat edecek pekte bir şey yok ..

Muhafaza edeceğin en önemli unsunlar ahlak ve edep ..

-Reklam-
+3 oy
önce (119 puan) tarafından

Bende aleviyim canım eşimde Urfa'li fazla muhafazakar bı ailesi var görümcelerim hafız hepsi çarşaflı bende kapaliyim ama arada bı sorun hiç yok yani alevi olunca ne değişiyor onu anlamadım.Eger namaz yada cemevi gibi şeylerse sorun olabilir ama bu aileyle alakalı olur

+2 oy
önce (9,910 puan) tarafından

Arkadaşım tam olarak anlattığın gibi ultra açıktı ve alevi koca tarafının tamamı feraceliydi evliliğin 3. Yılında kendiside kapandı şuan 10 yıllık evli ve ferace giyiyor yaşadığım yerden dolayı çok var böyle tanıdığım 

+2 oy
önce (506 puan) tarafından

Benim durum birebir aynısı değil ama çok benzer eşim ve ailesi yabancı bariz bi kültür farkı var bu konuda hiç zorlanmadım ama dinî olarak biraz zorlandım eşimin ailesi koyu Katolik eşim ise deistti ben dinî yönünü hiçbir zaman sorun yapmamıştım beni etkilemedikleri sürece karışmayı düşünmüyordum flört dönemimizde kayınvalidem bana hep katolikliği aşılamaya çalıştı ama allah var hiç zorlamadı baskı yapmadı sadece yönelmem için sürekli incilden bahseder kilisedeki huzur hakkında konuşup manipüle etmeye çalışırdı yeni Zelanda camı saldırısı sonrası camilerimizi gönüllü koruyanlardan biride benim eşimdi o vahim olaydan 1 ay sonra kendi isteğiyle üstelik bunun için sultanahmet camisine gelip müslüman oldu ve ordaki hoca ona yusuf adını verdi ailesi biraz tepki gösterdi eşime (onlar müslümanları allahu ekber deyip kafa kesen zorla kadınları çarşafa sokan kesim olaral biliyordu) arada hala dinî farklılıklarda zorluk yaşıyoruz ama asla kavga boyutunda değil kırmadan incitmeden birbirimize anlatıyoruz isteklerinizi ama yinede farklı dinden biriyle olmak çok zor ve yorucu

önce (2,991 puan) tarafından

Nereli eşiniz 

Yeni Zelanda

önce (1,353 puan) tarafından

Vay demek din degistirdi. 

Haberim bile yoktu islamiyeti araştırıp müslüman olmak istediğinden sabahın 4ünde alelacele Sultanahmete çağırdıgında öğrendim

Yabancı biri ile yapılan evlilikler benim çok ilgimi çekiyor. Yabancı damat dizisinin etkisi vardır illa 😀 Allah mutlu mesut etsin. Çok uzak bir yer eşinizinki de. Sakıncası yoksa nasıl tanıştığınızı sorabilir miyim?

+2 oy
önce (884 puan) tarafından

Canım iyi akşamlar dilerim 

Alevilik bende de var 

Eskisehirliyim ama ben 

Evlenmeden önce açık bir insandım

Evlendikten sonra ben kapanmak istedim 

Eşim doğulu 

Sünni ve şafi 

Ben 44 yaşındayım 

Eşim 70 yaşında 

İkimizinde 2 evliliği 

7 yıllık evliyim 

6 yaşında oğlum var 

Canım ailenin verdigi tepkilerin hepsini bende gördüm ve yaşadım 

Ailem benim tesettüre girmemi kabul edemedi 

Namazda kılarım 

Oruçta tutarım 

Kuranda okurum 

Fitre zekatta veririm 

Allah nasip ederse inşallah haccada gitmeyi istiyorum 

Canım ben bana verdikleri tepkiyi

Görmedim duymadım bilmiyormuş gibi yaptım 

Eşim bana cok destek oldu oluyor yinede 

Asıl önemli olan benim için insanlık 

Kişilik karakter daha önemli benim için 

Dışarıda beni nasıl temsil ettiğine bakarım ben

Şimdilik diyeceklerim bu kadar 

İyi geceler dilerim.

Tespihe selavata devam.

önce (3,662 puan) tarafından

Alevi bir kadın Sünni veya safi ile evlilik yapabilir..siz ayrica artık Aleviliğin uzaklaşıp Sünni olmuşsunuz maşallah eşinizin yaşı dikkatimi çekti sevecekmiş mecburiyetmiydii yasin benim.kadae nerdese

önce (884 puan) tarafından

Canım esim bak ilerde benim yaşımı sorun etme dedi 

Ben de ona dedim ki 

Yaş sadece rakamdan ibarettir dedim 

Benim icin gercekten de öyle 

İlk evliligimde eski esim 87 liydi 

Ben 82 doğumluyum 

Görücü usul evlendim 

Ama bir türlü anlaşamadık 

Ve boşandım 

1 yıl sonra 

2 evliligimi yaptım 

+1 oy
önce (7,927 puan) tarafından

Orta yolu bulmalısınız. Ailesiyle aynı ortama girdiğinde kapanmak değil ama biraz daha uygun giyinmelisin. 

Eşin ailesi dışında eğer açık olmanı sorun etseydi seninle evlenmezdi bence. 

Benim eltim de açık bizim ortamımıza girince kapanmıyor tabiki ama daha uygun giyiniyor. 

+1 oy

Eskiden erkek arkadaşım vardı aleviyi uzun yıllar sevgili olduk iyiki evlenmemisim..

Cocuk olunca hangimizin dinine uycak 

🤔🤔

önce (2,256 puan) tarafından

Alevilik bir mezhep değil bir kültür. Bizzat yıllardır Alevi olan komşumuz der hep bunu.

önce (4,935 puan) tarafından

Aynen öyle delirik. Alevilik ne dindir ne de mezhep, sadece bir kültür ve yaşayış biçimidir ve İslamiyetten önce vardı. İslamla var olan bir kültür değil ki mezhep sayılsın. 

@rlm sen daha çok sacnalamissin...

1. Alevilik İslamiyet oncesi var demissin İslamiyet zamaninda peygamberimiz vardi ve hz alide onun damadiydi..

hz alinin ölümünden sonra doğan bir nedersen adına kültür yeni mezhep....Yani alevilik oluşumu başladı

Savunduğun kültürün kökenini bile daha bilmiyorsun 

önce (4,935 puan) tarafından
+1

Hz Ali’den sonra doğmadı işte, araştırmadan konuşuyorsun. Vardı zaten, İslamiyet döneminde Hz Ali’nin kişilik ve ahlakı kendilerine yakın geldiği için halifelik kavgaları döneminde onu desteklemişlerdir. Herkese üstünlük kurmaya çalışmak yerine aç biraz araştır. Üslubuna da dikkat et benimle konuşurken. Saygının s’sini bilmiyorsun. İyi günler. 

+1 oy
önce (5,103 puan) tarafından

olay eşinde bitiyor. 

konu ne olursa olsun, eşin ailesinin bu konu hakkında konuşmasına izin vermemesi gerekiyor. 

eski komşumuz böyleydi, eşinin ailesinin yanına gideceği zaman daha kapalı giyinirdi, kapanmadı ama uuzun etekler, uzun kollular falan giyerdi. farklı şehirdelerdi. 

benim de eşim alevi ben sünni. eşim din konusunda konuşmaz bile hiç

0 oy
önce (11,566 puan) tarafından

Ben yapamazdım cünkü çok zor olacak yapabilirim diyorsan vazgeçme. 

0 oy
önce (2,256 puan) tarafından

Arkadaşım Alevi, eşi şafi. Çok zor iki mezhep evliliği. Sevgiliyken ailesi çok karşı çıktı yabancıya, şafiye, dindara kız vermeyiz diye. Resmen savaş verdiler. Eninde sonunda sevgileri galip oldu ve evlendiler. Arkadaşım mezhep değiştirmedi ve ikisi de birbirine saygı duyuyor. Şuan arkadaşımın ailesi damatlarını çok seviyor.

0 oy

Kız arkadaşım Alevi, eşi ise kürt ve aşırı dindarlar çocuğun annesi çarşaflı. Eşi tarafından sorun çıkmadı ama arkadaşımın babası vermemek için çok direndi. Ama damat her seferinde istemeye devam etti. Sonunda dayanamadı adamda verdi. Şuan evliler ve iki çocukları var çok da mutlular. Tabi arkadaşım açık da olsa eşinin ailesinin yanında biraz daha dikkat ediyor giydiklerine. Bir birlerine  saygılı  olunca çok da güzel anlaşıyorlar.

0 oy
önce (54,099 puan) tarafından

esinde is bitiyor. benim esimin ailesi daha kapali bizim taraf oyle o kadar değil bende normal acigim esim sen nerde nasil giyinecegini bilirsin dedi koye gittigimizde daha salas seyler giyiyorum 

arkadasim var liseden kendisi acik esinin ailesi dedigin gibi carsafli gayet mutlular bu o ailenin anlayisiyla alakali ve esle ilgili

0 oy

Aileniz hakkı bence. Yani siz Sünni karşı taraf Alevi de olsa bence aynı şey geçerli. İki taraftan biri dgerine zorlama yapacaksa bence çok zor anlaşmak. İlla eşle aradaki iletişime yansır sorunlar.

0 oy
önce (1,289 puan) tarafından

Eşinle evine girdikten sonra kapıyı kapattığın gibi biter bütün mesele. Çünkü aynı evin içinde yaşayacak olan sizsiniz. Bu cümleler size söylendiği gibi eminim eşinize daha çok söyleniyordur. Ama eğer gerçekten mutlu olacaksanız kulağınızı kapatıp duymayacaksınız. İlerde de bişey dediklerinde bunun için kavga etmeyeceksiniz. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 146 göst.
6 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Eda_25 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,355 göst.
23 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 794 göst.

Kategoriler

1,473,467 soru

24,125,121 cevap

333,712 kullanıcı

...