+1 oy
171 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,073 puan) tarafından

Aşiri derecede istahsiz bir kizim var 1 yasinda 

Surekli emmek istiyor çorba yapiyom yumurta kahvaltilik hicbirini yemiyor. Sabahtan beri neler teklif ettim yok

Sizce ne yapmam lazim basina gelen varmi 

10 Cevaplar

+1 oy
önce (1,073 puan) tarafından

Post yukari  bilen yokmu

-Reklam-
0 oy
önce (3,851 puan) tarafından

Bi çocuk nasıl başlıyorsa öylede devam ediyor maalesef. Benim oğlumda öyleydi hala da öyle. Her şeyi seçer, yemek istemez. Yemek verme aklına yemek yemek asla düşmez ve belli başlı yediği şeyler var. Yemeyen çocuk zor:(

Buyik kizimda hic yemezdi bebekken simdi yiyor tabi ama herseyi degil

0 oy
önce (77 puan) tarafından

Benim oğlumda 1yasindayken çok zayıftı çocuk doktoruna götürdüm kanı ve B12 si dusukmus ilaç başladı doktor sonra düzeldi iştahi açılmıştı.

Ya cok pismanim test yaptirmadim yurt disindayim burda yapmazlar demir veriyorum ama kan ilaci test yapmadan nasil verecegim

önce (77 puan) tarafından

Kan tahlili yapılsa iyi olur ama.cok zayıf olursa yaşına göre devlet destekli mama başlıyor burada doktor.

10 kilo kizim zayif degil ama

önce (893 puan) tarafından

1 yas 10 kilo zayıf değil mi canim benim 10 aylık oglum 9 kilo 400 gram 

Hayir bir arkadasimin kizi bir bucuk ay buyuk baya kilo farki var o zayif benim kinden

0 oy
önce (1,086 puan) tarafından

Benim kızım 1.5 yaşını geçmişti doğru dürüst bi şeyler yemeye başlayalı çok uğraştırdı ama sürekli deniyordum. Bide dr a söylediğimde demişti ki nasılsa mama gelecek biliyor o yüzden yemez. Pes edip hemen mama veriyordum sonra sonra aralıklarla yemek vermeye devam ettim hemen mamaya geçmedim şükür şuan iyidir 

0 oy
önce (1,334 puan) tarafından

Ben çocuklarıma hiç özel ve ayrı yemek yapmadne piştiyse sofrada birlikte yiyoruz.Kızım 8 aylık 5. Aydan beri sofrada bizimle yiyo. Biz yerken aşırı iştahlanıyo

Yemiyor iste asla agzini acmiyor 

0 oy
önce (17,319 puan) tarafından

Doktorlar böyle durumda emzirmeyi bırak diyor. Emzirirsen yemek yemez. Emzirmeyi bırakınca yemeye başlıyor.

Daha bir yasinda nasil keseyim ki kucuk 

Bende öyle demiştim ama doktorlar ısrarla kes dediler. Kesebildin mi dersen 31 aylikken zor kestim memeden. Şuan 33 aylik versem yine emecek o derece bağımlı memeye. Memeyi bırakınca iştahı açıldı. Keşke daha önce biraktirabilseydim. 

Ay neden o kadar gec peki ben en fazla 18 aya kadar enziririm

Sütümde yoktu aslinda ama emzirmezsem krize giriyordu resmen. Sabir taşı sürdüm , acı biber , salça ,boya ,yara bandı... yani aklina gelecek herşeyi denedim tiksinsin diye ama yok vazgeçmedi. En sonunda süt tamamen kesildi  heralde. Süt gelmiyor diye bırakmak zorunda kaldı. Eziyet çekiyordum resmen. Boş memeyi sabaha kadar emiyordu. Daha 2 aydır gece uykum normale döndü. 

Ay cok zor bide baya sarkma olmustur gögsunuzde o kadar sene emzirmek

0 oy
önce (566 puan) tarafından

Yemeyen çocugun en temel sorunu emmesi yada mama içmesidir tercih sizin tabi

0 oy
önce (4,350 puan) tarafından

14 aylik oğlum. Bugün yaptığım 5 çeşitleri tek yediği çorba oldu o da zar zor. Yani artık ne yapacağımı şaşırdım. Sabah sadece biraz yumurta yer. Onu da yemedi. Zaten üstüne de hasta. Öğlen çorba zar zor içti. Akşam makarna kofte yaptım yemedi. Yogurt verdim sabah onu da yemedi yani zor bacım yemeyen cocuk zor sadece süt istiyor 

Doktor ne diyor peki bu duruma benimkisi sürekli emmek istiyor biraz daha büyük olsa emzirmeye bıraktıracağım da çok küçük daha şimdi Kahvaltıda peynir altı suyu ile krep yaptım zerre yemedi bir şey yemedi Normalde zeytini çok severdi zeytini de yemedi bir çay kaşığı Keçiboynuzu özü verdim o kadar

Gecede hic uyumadi kafam bir milyon

önce (4,350 puan) tarafından

Gece sütten kesmelisin demişti. Yoksa sürekli uyanır dedi. Ya ne yapsakta bazı çocuklar istahsiz bacım maalesef 

Canım gece kesmeye çalışsan ben geceyi kesecem ama nasil bilmiyorum 

0 oy
önce (893 puan) tarafından

Biz 10 ayligiz kahvaltıda kaynaşmış yumurta sarısı krep omlet ne yaparsam yiyor öğleyin makarna çorba patates köfte filan yine yer şükür akşamda aynı çok şükür öyle bir sıkıntı yaşamadık yumurtayı krep pankek omlet gibi dene bir belki degisik şeyler istiyordur yapa poğaça börek filan dene benimkiler hep öyle yiyorlar

Daha sabah yine denedim canım peynir altı suyu vardı Onunla yaptım krep yemedi hiçbir şey yemedi çay kaşığı keçiboynuzu özü verdim o kadar hiçbir şekilde yemiyor

0 oy
önce (23,269 puan) tarafından

Geldi bacım. Suan  26 aylik kızım ve hala 9.5 kg . Sütten kesince az da olsa iştahı arttı. 2 yaşa kadar emzirdim. Kilosu kötü değilse hiç kafana takma. Sonra yer inşallah 

Baya zayif mis cok zor ya 

Bizim ilk ek gıdaya başladığımızda iştahı iyiydi bir 3-4 aydır böyle diş çıkarması falan çok zor oldu hala da düzelmedi

Kilosu boyu iyiyse takma hiç. 

10 kilo boyu 2 ay  once 74 cm di

İyi ya maşallah . Boşuna üzme canını. İlk çocuğum da istahsizdi. Ama boy kilosu ortalamadaydi. Şimdi yine yer maşallah. Kilo boyu ortalamanın üstünde. Canını sıkma önemli olan boy kilosu çok geride değilse gerisi sorun değil . Yer zamanla. 

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 122 göst.
0 oy
6 cevap 168 göst.
+1 oy
7 cevap 273 göst.
+1 oy
2 cevap 123 göst.

Kategoriler

1,474,425 soru

24,139,143 cevap