+2 oy
250 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (37 puan) tarafından

Merhaba kızlar burda uzun yazamadigim icin kisa sekilde problemimi yazip sizde tavsiye almak istiyorum 2kucuk erkek çocuğum var 33 aylik ve 14 aylik desteksiz büyütüyorum  ailem uzakta yurt dısında.bunu söylemek zor ama cok bunalmışım.ikinci oglum cok huysuz gece uyumaz gunduzlerde huysuz.nasil anlatsam ikisinede yetisemiyorum ve gun boyu sinirliym kafam hep yorgun hem uykusuzluk hem kafa yorgunlugu.benim halimde olanlar beni anlarlar son zamanlarda cocuklara cok bagiriyorum bir iki seferde kendimi tutamadim vurdum bakiyorumki artik sinirlerimi kpntrol edemiyorum yapamiyorum acilsamda yemek yiyesim yok hicbiseye heves yok beni kinayacaksiniz ama gercekten kafam yorgun sinirlerim gergin.psikiyatriye gitmek istiyorum.esim diyor ne diyeceksin.ilaclar seni sersem edecek diyor gercekten yorgunum benim gibi olup psikiyatridsm destek alan varmi

7 Cevaplar

+3 oy
önce (565 puan) tarafından

Mutlaka ve mutlaka destek almalısınız her psikiyatri ilaç vermiyor bazıları ilaçsız destekle atlatıyor burdan bütün kadınlara seslenmek istiyorum eğer eş ve aile desteğiniz yoksa ilk çocuk kreşe anaokuluna başlamadan lütfen 2.çocuk kardeş gibi şeyler düşünmeyin 3 4 farklı yöntemle korunun sonrasında ilk çocugun hakkı gaspediliyor ve kadın olarak sizler perişan oluyorsunuz

önce (18,600 puan) tarafından
+1

Kesinlikle katılıyorum ben 5 yas ara verdim ona rağmen çok zorlandim destek verecekler varsa kolay ama yoksa çok zor ikisinin arası az iki bebek cok zor insan tabi bunalir 

Siz aklınızı kullanıp ilk çocugunuz kendine yetecek dönemde 2.çocuk sahibi oldugunuz halde ona rağmen zorlanmışsınız desteksiz insanlara bu yüzden hep kızıyorum beraber büyürler kardeşi olsun mantıgı ile çocuk sahibi oluyorlar sonrasında hem çocuklar hem anne perişan oluyor blog sahibi için değil bu eleştirim bu mantıkla düşünen herkese 

önce (37 puan) tarafından

Ayni dediyiniz gibi ama ben her turlu korunuyordum ama oldu okadar zordayimki oyuzden burda tavsiye istedim

Sizin için söylemedim zaten lütfen kırılmayın bana genel olarak söyledim ilk önce çocuklarınızı disipline sokmanız gerekiyor yatma saatleri yeme içme saatleri hep düzenli olursa sizde neyi ne zaman yapacagınızı artık biliyor olursunuz eğer çekmece dolap dağıtan çocuklarsa dolaplara çekmecelere kilit takın oyuncaklarını odalarından çıkartmalarına izin vermeyin odalarında oynasınlar en azından evde dağınıklık olmaz büyük oğlunuz seneye kreş yaşı daha müsait olur 1 yıl için disiplini sağlarsanız sizde rahat edersiniz

Yok estagfirullah dogru soyluyorsunuz seneye dusunuyorum insaallah kreşe yollamayi hem onun icinde iyi olur 

-Reklam-
+3 oy
önce (3,232 puan) tarafından

Psikolog parasına evine yardimci tutsan bence seni asıl yoran bu  ev işleri biri gelse en azından ortalığı toplayıp bir çorba filan yapsa çok iyi olur ya 

+2 oy
önce (244 puan) tarafından

Psikiyatristen önce eşinizin yardımcı olması lazım muhtemelen kronik yorgunluk yaşıyorsunuz. Size yardımcı olsa emin olun ortada sorun kalmaz 

+1 oy
önce (4,059 puan) tarafından

Kesinlikle destek almam cok ıyı olur herkes mükemmel degil bende desteksiz  büyütüyorum bazen 5 yasında hala uyku problemi var ıkıncısı uykusu sukur ıyu 

Kafayı takma mesele ev dağınıksa dağınık kalsın esın anlayışlı birisiyle yemek yapmaya ara ver 

Dışarıdan gözüken cocuk zayıf mesele yediremiyorum  olarak goruyır uykusuz benden kaynaklı oluyor desteksiz büyütmek biraz daha ıyı bence buyukker cok karışmak istiyor  tek basına daha ıyı

+1 oy

Kesinlikle destek almam cok ıyı olur herkes mükemmel degil bende desteksiz  büyütüyorum bazen 5 yasında hala uyku problemi var ıkıncısı uykusu sukur ıyu 

Kafayı takma mesele ev dağınıksa dağınık kalsın esın anlayışlı birisiyle yemek yapmaya ara ver 

Dışarıdan gözüken cocuk zayıf mesele yediremiyorum  olarak goruyır uykusuz benden kaynaklı oluyor desteksiz büyütmek biraz daha ıyı bence buyukker cok karışmak istiyor  tek basına daha ıyı bnce

Tesekkur ederm daginikligi falan takmamaya calisirim erkek cocuklar cunku nekadarda tutsam yapilari kiz cocuklarindan 

Aynn bnmkılerde oyle erkek esımden hıc dstek yok vede bazen uzaga calişmaya gıdıyor madde sıkıntım yok sadece ama manevi kimseden destek göremiyorum herkes kendi hayat mücadelesi yıpratıyor emin ol senden Baska kimse onlara ıyı gelmez sağlıklı yerindeyse sukur et  cnm

+1 oy

Hep evde misin dışarı çıkabiliyor musun hiç 

Esimle cikariz ama onun işi vardiyali evde oldugunda gideriz.oda 2hafta bir.bir iki sefer kendimde tek kaldim ikisini parka goturdum normalde buyuk rahat cocuk kucuk oglum disarda huysuzluk etmese kendimde sık sık cikaririm disari ev kucuk apartman dairesi onlarda erkek cocuk ister istemez sıkıliyorlar

Kendine zaman ayırabilsen aslında çok rahatlarsin ama suanlik biraz zor gibi küçüğü biraz daha büyüyünce emin ol çok rahatlarsin canım hep böyle olmayacak zamanla düzen oturur 

İnsaallah amin

+1 oy
önce (2,162 puan) tarafından

Bende desteksiz büyütüyorum bir kızım var 4 yaşında bide oğlum var 7 aylık olacak çok zorlanıyorum beynim kaldırmıyor vücudum kaldırmıyor bünyem kaldırmıyor sinirliyim hep kavga çıkarmak istiyorum eşimde gece vardiyasinda olduğu için kiyipta kaldiramiyorum ama birşeyi fark ettim psikiyatri falan gitmedim bilmiyorum belki faydası olur olmaz onun hakkında bilgim yok ama eşim bana yardım ettiği zamanlar bende bunlar olmuyor yada bilmiyorum kendimi rahat hissediyorum huzurlu hissediyorum bana mutfağı toplayıp silse bana okadar iyi geliyor ki anlatamam mesela ben oğlumu ayağıma aldığım zaman oda kızımı alır çok rahat olurum ama onun vardiyası herzaman değiştiği için herzaman bunlar mümkün olmuyor bence psikiyatriden önce esinle konuşmalisin sana yardımcı olma konusunda eminim rahatlayacaksin cocuklarin ikisini uyuttuktan sonra eşim mutfağa giriyor herzaman değil ama bakıyor ben gerginim sinirliyim sinirim hepsini etkiliyor hem eşimi hem çocuklarımı kavga cikmasin diye mutfağı topluyor bende kalan diğer işlerimi hallediyorum sabah kalkınca evi toplu görünce benimde zihnim toplu kalıyor ve çocuklarımla igilenebiliyorum

Evet katılıyorum canm benim eşimde ben bebeğimi uyutmaya çalışırken o bana yiyecek biseyler hazırlardi bana çok iyi gelirdi 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,044 göst.
0 oy
9 cevap 594 göst.
27 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde aysecik (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 534 göst.
10 Kasım 2019 Diğer kategorisinde prensannesi34 (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 429 göst.
5 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Prens-annesi44 (518 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,411 soru

24,138,969 cevap

334,421 kullanıcı

...